iw1978
23.03.12, 23:58
Przede mną wyzwanie - urządzenie domku letniskowego. Chciałabym na razie stworzyć bazę, którą stopniowo będę uzupełniać. Podobają mi się wnętrza w stylu modern country i kuchnie w stylu prowansalskim i skandynawskim.
Na razie w domu mam tylko okna - orzech firmy veka. Muszę do tego dobrać podłogi i drzwi wewnętrzne. Podłogę chciałam w kolorze podobnym jak okna, na razie panele, za kilka lat być może do wymiany na drewno. Drzwi mam 5 par i wszystkie na bardzo małej powierzchni, jedne przy drugich niemalże. Drzwi w kolorze okien wydają się bezpiecznym pomysłem, ale korytarz będzie chyba wtedy ciemny i nieciekawy. Myślałam o drzwiach w kolorze złamanej bieli (coś jak pastelowa orchidea duluxa), ale nie wiem jak zagrałyby z podłogą i oknami.
Drugi problem to kuchnia. Niby odrębna od salonu, ale przejście ma nieco ponad 2 metry, więc całkowicie na ten salon otwarta. Marzyłam o meblach w kolorze waniliowym, takim samym agd, drewnianym blacie i płytkach vives aranda soliva nad nim. A mąż marzy o kominku obudowanym cegłą. Boję się, że to za dużo w jednym pomieszczeniu. Czym obłożyć kominek, żeby to zagrało?
Jest jeszcze wariant z białymi meblami, stalowym agd, drewnianym blatem i cegłą lub białymi, ewentualnie niebieskimi płytkami nad blatem. Ten powinien zagrać z ceglanym kominkiem, ale nie ukrywam, że pierwszy jest mi bliższy :)
Wszelkie sugestie, także krytyczne mile widziane.