Dodaj do ulubionych

Krzesło inspirowane projektem: DSW - Ch.& R. Eames

12.08.12, 11:15
Czy znajdę tu użytkowników owego krzesła,chciałam kupić do kuchennego stołu,w
użyciu będą często,czy są wygodne?I co z wykonaniem nie oryginału? Warto kupić
podróbkę za 250zł czy się w to nie bawić, na oryginał mnie nie stać.
Obserwuj wątek
    • jo.hanna a dlaczego musi być akurat podróbka 12.08.12, 13:10
      krzesła Eamesów? Jeśli cię na oryginał nie stać, to poszukaj krzeseł
      inspirowanych: jest tego pełno, niektóre są świetne, w dodatku robione z włókna
      szklanego. Są też krzesła podobne stylowo: chociażby krzesło Robina i Lucienne
      Dayów. Na ebayu są tańsze od Eamesów. Można też kupić 'składaki', czyli stare
      siedziska z włókna szklanego przykręcone do nowych nóg i są one trochę tańsze od
      nowych krzeseł ze zwykłego plastiku. A jeśli nie przeszkadzają ci krzesła
      'przechodzone', to warto szukać na niemieckim ebayu: cierpliwi (czyt. mój mąż)
      znajdują okazje. A przesyłkę może załatwić firma kurierska. Przesyłałam
      przyjaciółce Diamond Bertoii: za przesyłkę z Monachium do Wwy płaciłam 2 euro od kg.
    • milamilka Re: Krzesło inspirowane projektem: DSW - Ch.& R. 19.08.12, 16:26
      3500 i 9000 to neidrogo?:D
      Bzdura, krzesło za 250 zł może byc całkiem dobrym produktem, jeśli jest produkowane w dużych ilościach koszty produkcji pozwalają na obniżenie ceny. Jak kupujesz Kartela płacisz nie tyle za materiał z jakiego jest wykonana i za technologię ale głównie płacisz za prestiż, design i modę. Ot co.
      • yoda-jedi Re: Krzesło inspirowane projektem: DSW - Ch.& R. 04.10.12, 15:13
        Krzesło za 250 nigdy nie będzie warte więcej niż 250 - tyle chciałem powiedzieć. Jeśli da się zrobić je za te pieniądze dobrze, to będzie dobre. Projekt Eamsów jest droższy nie dlatego, że wykorzystuje rocket science, tylko dlatego, że zachwycamy się ich pomysłem. Można za to zapłacić, można to ukraść np. kupując podróbkę. Dokładnie tak samo jak z Mercedesem sąsiada.
    • blaqe1 Re: Krzesło inspirowane projektem: DSW - Ch.& R. 06.10.12, 16:49
      Nie wiem czy pytanie jest jeszcze aktualne, ale może pomogę. Jakieś 5 miesięcy temu kupiłam własnie te krzesła inspirowane projektem dsw do kuchni i mogę śmiało powiedzieć, że są wygodne jak na materiał z którego są wykonane i jestem z nich zadowolona. Niemniej jednak należy zwrócić uwagę, że są one stosunkowo niewysokie - kupiliśmy do nich stół z ikei stół bjursta i troche duży jest przy nich. Aha - i jak zamawia się z internetu produkty to chyba zawsze mamy 10 dni na zwrot jak nam nie podpasują, tak więc zawsze można odesłać.
    • 1design Re: Krzesło inspirowane projektem: DSW - Ch.& R. 08.07.15, 10:14
      Krzesło wygląda bardzo ładnie i jest wytrzymałe, więc spoko bierz. mirat.eu/krzeslo-enzo,id18469.html
    • zagrywka Re: Krzesło inspirowane projektem: DSW - Ch.& R. 29.01.16, 21:00
      Polecam nowość na okna zamiast firanek. U mnie świetnie się spisują. Zamawiałam tam: olx.pl/oferta/folia-na-okna-CID628-IDc2tRD.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka