grouse1 17.09.12, 18:25 Pomóżcie, chcę do salonu stolik LIATORP z IKEA. Ten i tylko ten, ale potrzebuję wenge :-( Pomyślałam, że kupię i przemaluję, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Nigdy nie malowałam mebli. Poradźcie coś laikowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jo-an-na-29 Re: Taka tylko inna 08.12.12, 21:13 Napisz coś więcej o tym stoliku, bo jak nie wiadomo, z czego jest, to i nie wiadomo, czym go pomalować :) Odpowiedz Link Zgłoś
anika_ic Re: Taka tylko inna 07.01.13, 22:29 Obejrzałam ten stolik - zwróć uwagę z czego jest zrobiony! Chodzi o to, że niektóre tworzywa, z których IKEA robi meble NIE DAJĄ SIE POMALOWAĆ -farba nie chwyta. Ja kupiłam co prawda, ramki do obrazków (białe) i chciałam przemalować farbą i... nie udało się. Farba zupełnie nie "kleiła" się do podłoża. Lepiej poradź się w IKEA, pracownicy sporo wiedzą. Co do malowania mebli drewnianych i z płyty MDF to mam doświadczenie - kilkakrotnie malowaliśmy już różne meble. Najpierw trzeba lekko zmatowić powierzchnię papierem ściernym, a następnie zastosować podkład firmy Flugger. Kiedy wyschnie, możesz malować dowolną farbą, ale zdaje się, nie wolno olejną (w sklepie Flugger też Ci doradzą). Odpowiedz Link Zgłoś