Dodaj do ulubionych

Dom urządzony po polsku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:24
kto jest autrem projektu? nie znalazlem w artykule.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lego Re: Dom urządzony po polsku IP: *.satx.rr.com 16.10.04, 06:40
      Ten dom jest po prostu... brzydki...
      I jest urzadzony nie po polsku, tylko "uzywajac polskie" (materialy)Watpie ze
      polski styl jest takim szkaradnym?
    • Gość: Aleksander Lesiak autor projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 15:33
      Autorem projektu jest sopocki architekt Rafał Degutis.
    • Gość: zadowolona Re: Dom urządzony po polsku IP: *.cm-upc.chello.se 16.10.04, 18:46
      Gratuluje wlascicielom i architektowi dobrego gustu!
      Dom jest na poziomie swiatowym!
      Szkoda tylko ze tak malo jest pokazane!, bo czuje niedosyt, chcialoby sie
      wiecej!
      Cieszy tez ze wykorzystaliscie polskie materialy, tak powinno byc!
      Wspierajmy rodzima produkcje!
      • Gość: architekt Re: Dom urządzony po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 11:47
        Dziękuję Pani Zadowolonej, niestety więcej zdjęć nie udało się zamieścić.
        Pozdrawiam.
      • Gość: Wlasciciele Re: Dom urządzony po polsku IP: 193.29.207.* 18.10.04, 15:18
        Dziekujemy za mile slowa. Bardzo dobrze sie nam mieszka w naszym domu, a to
        chyba najwazniejsze! Pozdrawiamy
    • roch1971 Re: Dom urządzony po polsku 18.10.04, 11:42
      Autorem jest Rafał Degutis , architekt z Sopotu.0509 68 28 44
    • Gość: Andrzej Re: Dom urządzony po polsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:28
      Gratuluję pięknego domu! Proszę o informację jak dotrzeć do wykonawcy schodów.
    • Gość: Magda architekt IP: 141.113.101.* 18.10.04, 15:45
      czy architekt Rafal Degutis projektowal i dom i wnetrze, czy tez za projekt
      wnetrza jest odpowiedzialny ktos inny? jesli ktos inny, to bylabym wdzieczna za
      jakies namiary (strona internetowa, itp.)

rowniez, czy w internecie mozna dotrzec do innych prac p.Degutisa? szukalam
      przez google ale bez efektow...
      • Gość: architekt do Pani Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:29
        Nie ma mnie w internecie, zapraszam do archiwalnego wrześniowego Domu i Wnętrza,
        tam też jest info o mnie. Wnętrze to dzieło Właścicieli przy mej skromnej
        pomocy.
    • Gość: Mar a teraz niech im się polski urząd skarbowy... IP: *.skorosze.2a.pl 18.10.04, 16:42
      dobierze do dupy. Uczciwy człowiek, żyjący z pracy rąk nie moze się w Polsce
      dorbić domu. Ani takiego ani żadnego - hehehe
      • Gość: pracowity Re: a teraz niech im się polski urząd skarbowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:32
        zamiast narzekać bierz się do roboty ! Leniuchu !
        • Gość: Mar ależ ty nie wiesz o co chodzi... IP: *.skorosze.2a.pl 19.10.04, 09:57
          to nie JA uważam, że uczicwą pracą nie mozńa się dorobić. Tak uważają w
          urżedzie skarbowym. A jak wiadomo - "ustawa karno-skarbowa jest obszerna. jak
          się dobrze poszuka, to paragraf się zawsze znajdzie."
          • Gość: pracowity Re: ależ ty nie wiesz o co chodzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 11:09
            coś chyba ten US zalazł Tobie za skórę...tylko czemu tyle jadu i złości masz w
            sobie ? miłego dnia i życia życzę !
    • Gość: jacek Re: Dom urządzony po polsku IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 18.10.04, 17:22
      Dom jest moim zdaniem brzydki!!! A milosnikom schodow radze pomyslec o latach w
      ktorych nie beda tak racza na nie wbiegac.
    • Gość: domator Re: Dom urządzony po polsku IP: *.lib.utexas.edu 18.10.04, 20:02
      Moj Boze, to nie jest DOM, tylko jakas galeria na pokaz. Do ogladania,
      efektowna, ale do mieszkania???.... Ani tam ciepla, ani przytulnosci. Brrr.
      Ladnie z ich strony, ze popieraja co polskie, ale wspolczuje konsekwencji
      przerostu formy nad trescia.
      • Gość: nosek Re: Dom urządzony po polsku IP: *.acn.waw.pl 19.10.04, 00:22
        No tak, a tu jak zwykle stada miłośników kolorowych ścian, swojskich kafelków,
        firanek, dupereli i ciepłych kapci!
    • Gość: mod Dom IP: *.lt.pl / *.jtb.pl 19.10.04, 01:07
      pieknie, bez przesady, ale odwaznie, i bardzo ogrodek ! szkoda, ze nie widac
      wiecej z ogrodka, a ta postawa z pl produktami warta polecenia i praktykowania
    • Gość: leff Re: Dom urządzony po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 01:26
      Ładne!
      • Gość: @@@ Re: Dom urządzony po polsku IP: 193.95.186.* 19.10.04, 10:52
        fajny ale malo zdjec...
      • Gość: Dobra Znajoma Re: Dom urządzony po polsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:24
        "Ładne"? To mało powiedziane.
        Wysoka klasa, światowy poziom i dowód na to, że "po polsku" też można!!
        Jestem pod dużym wrażeniem.
        Gratulacje i słowa uznania dla zdolnego Architekta oraz dla Inwestorów,
        wytrwałych, konsekwentnych i o doskonałym guście.
    • Gość: emari Re: Dom urządzony po polsku IP: *.net-serwis.pl 20.10.04, 14:02
      Piękny projekt i realizacja. Gratuluję Państwu (architektowi i inwestorom)
      świeżego podejścia do MIESZKANIA. Aż chce się tam wejść i zamieszkać!
      Przestrzeń, powietrze, klarowność stylu, sama radość dla duszy. Tylko to co
      potrzebne, żadnych zbędnych kosztotwórczych ozdobników. Doskonały efekt "tanim"
      kosztem. Zazdroszczę (-:
      i tak trzymać!
    • Gość: morgana Nie rozumiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 14:33
      Dom istotnie fajny. Estetyka bardzo pokrewna z moją, więc zdjęcia sprawiły mi
      dużo radości. Tylko nie rozumiem po co inwestor trzymał się kurczowo tej
      Polskości. Konkurs jakiś czy co? Zakład? No bo jakie kryteria wyboru przyjąć
      w dobie obecnej globalizacji? Co jest jeszcze 100% polskie? Badali udziały w
      firmach czy co? Dla mnie głównymi kryteriami powinny być: piękno, jakośc i
      cena. A to ma się nijak do założenia: polskie/zagraniczne. Perły i kasztany
      mogą być zarówno nasze jak i obce...

• Gość: kasia Re: Nie rozumiem... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.04, 14:45
        a podloga tez polska, to znaczy drewno polskie czy exotic???
        • Gość: Gosc [...] IP: *.cop.eu.mars / 80.63.32.* 21.10.04, 15:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: bimbalimba jedno ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 21:21
            pomarudze- nie podobaja mi sie te 'ikeowskie' zyrandolo-lampiony ... reszta
            godna zazdrosci
      • Gość: Baltazar Re: Nie rozumiem... IP: 217.153.87.* 21.10.04, 23:06
        W przypadku gdy w kraju bezrobocie siega 20% chyba warto wydawać kasę na
        polskie. Pareset tysiecy to roczne pensje dla kilku ludzi i ich rodzin. Poza
        tym czy coś jest wyprodukowane w Polsce latwo sprawdzic po kodzie kreskowym, na
        poczatku sa cyfry 590.... Udanych zakupow
        • Gość: rewelacja! Re: Nie rozumiem... IP: *.aster.pl 22.10.04, 17:17
          Genialany dom! Gratuluje architektowi wyczucia proporcji a właścicielom dobrego
          smaku i szcześcia w udanej realizacji świetnego projektu.

a jeszcze pytanie do p. architekta. Czy istnieje obecnie w Polsce architekt lub
          pracownia, która podejmie się stworzenia projektu domu w stylu artdeco w
          rozsądnej cenie? Mówiąc o rozsądnej cenie mam na myśli ceny zbliżone do
          projektów tzw. popularnych. Z tego co się orientowałem w tej chwili projekt domu
          odbiegający w założeniu od przyjętego powszechnie schematu koszstuje horrendalne
          pieniądze (ok. 30 tys. zł) a i tak większośc pracowni nie chce się tego podjąć.
          Gdzie mogę szukać architekta, który zaprojektowałby 200 metrowy, piętrowy dom w
          stylu art deco (lub modernizmu lat 20' ub. wieku) za rozsądne pieniadze? Dom ma
          być zwykły, czyli wykonany standardowymi materialami budowlanymi za ok. 220 tys.
          zł, tyle że jego kształt ma nawiązywać do ww. stylów.
          • Gość: Architekt Projekt domu arch deco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 08:57
            Proszę się ze mną skontaktować .Rafał Degutis 0509 68 28 44, poradzimy sobie !
        • morgana_le_fay Re: Nie rozumiem... 22.10.04, 20:41
          Gość portalu: Baltazar napisał(a):
          > W przypadku gdy w kraju bezrobocie siega 20% chyba warto wydawać kasę na
          > polskie

A pewnie, że warto. Nawet jeśli bezrobocia by nie było wcale, to też warto. O
          ile to polskie jest tym, o co właśnie nam chodzi. Może to wyglądać trochę na
          dzielenie włosa na czworo, ale ja nadal twierdzę, że przede wszystkim towar
          musi spełniać moje oczekiwania, bo to ja w końcu za niego płacę i ja będę go
          używać. Nie twierdzę, że polskie jest "be". Wręcz przeciwnie, mam wiele
          polskich sprzętów, rzeczy grubszych i drobniejszych w domu, ale nigdy nie byłam
          zwolenniczką tego rodzaju "patriotyzmu", żeby rezygnować z czegoś co mi w 100%
          odpowiada, tylko dlatego, że zagraniczne.

morgana.
    • Gość: Ania Re: Dom urządzony po polsku IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.04, 20:07
      Dom zupelnie nie w moim guscie. Na pewno nie oddaje atmosfery polskiego domu.
      Meble gubia sie w tej duzej przesterzni, dominujace schody dodatkowo ja
      ograniczaja. Wnetrze kojarzy mi sie domem handlowym. Lubie wspolczesne wnetrza
      ale tutaj bark harmonii i proporcji. Meble zupelnie nie pasuja.
      • Gość: ja Re: Dom urządzony po polsku IP: *.aster.pl 23.10.04, 11:39
        a mnie interesuje rodzaj drewna na podlodze?? merbau???-ale to chyba nie jest
        polskie drewno????
    • Gość: magd..usia Re: Dom urządzony po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 13:08
      a mnie on bardzo sie podoba..szczegolnie kolorystyka,prostota wykonania i z
      pewnoscia duza funkcjonalnosc..natomiast z zewnatrz sprawia przeciwne wrazenie..
      • Gość: Katarzyna Re: Dom urządzony po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 02:45
        Dom bardzo nowoczesny - choć zależy modę z jakiego kraju należy uznać za tą
        "nowoczesną" i topową. Projekt, kolorystykę i formę uważam za biurową,
        bezosobową i zimną. Taki dom z pewnością nie nadaje się dla rodzin z małymi
        dziećmi.

A polskość? Tutaj autorzy i inwestorzy mają rację. Mówię to z własnego
        doświadczenia, choć przy projektowaniu i urządzaniu domu nie stać nas było na
        specjalne zamówienia ani usługi projektantów.
        Dziwię się osobom, ktore bez rozeznania kupują koszmarnie drogie zagraniczne
        okna, drzwi, kafelki i meble - tylko dlatego, że są eksponowane w "salonach".
        Wystarczy zajrzeć do siedzib firm i sklepów, których szyldy mija sie w czasie
        podróży po Polsce i poszukać w interku. Okazuje się, nasze wyroby sa dużo, dużo
        tańsze, wykonane z lepszych materiałów (prawdziwe drewna i forniry zamiast
        wiórów, MDF-ów i laminatów), a wzornictwo... nie tylko nie odbiega od
        najnowszych trendów w modzie wnętrzarskiej, ale czasem się zdarza, że zadziwia i
        zachwyca detalem, jakością wykonania i funkcjonalnością. Często są to lokalne
        firemki, które 90% produkcji sprzedają np. do UK lub Francji, ale u nas nigdy
        nie przebiły się jakoś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka