amberss 20.04.05, 14:12 Zamierzam zamontować szafy wnękowe. Chciałabym ,aby miały one dzrwi lustrzane. Czy łatwo toto stłuc (mam psa i dziecko w chodziku) i czy sprawdza się w eksploatacji??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
celkra Re: szafy przesuwne 20.04.05, 18:24 amberss napisała: > Czy łatwo toto stłuc (mam psa i dziecko w chodziku) i czy sprawdza się w eksploatacji??? Nie wiem jaka jest wytrzymałość lustra jeśli chodzi o najazd dziecka w chodziku ;) , ale pies ma się nijak do wytrzymałości lustra w drzwiach przesuwnych (mam średniej wielkości bardzo żywe bydlę), po prostu się tym lustrem nie interesuje. Pzdr celkra Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: szafy przesuwne 20.04.05, 21:18 Wszystko tak naprawdę zależy u kogo kupisz szafę. W mieszkaniu, w którym obecnie mieszkam jest duży Komandor z lustrzanymi drzwiami i wiele razy przez przypadek mocno przesunąłem te drzwi z wielkim hukiem. Na szczęscie nic się nie działo. Zauważyłem ,że takie lustro jest z elastycznego szkła ponieważ przy uderzeniu widać jak lekko faluje powierzchnia i tłumi siłe uderzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: szafy przesuwne 21.04.05, 09:54 w szafie Komandora lustro podklejone jest specjalna folia od spodu, ktora ma chronic je przed stluczeniem, a jezeli juz sie stlucze (ale do tego trzeba chyba porzadnie sie przylozyc) to pozostaje przyklejone do tej folii i nie rozpryskuje sie na mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
ania_wiedzminka Re: szafy przesuwne 21.04.05, 14:58 jeżeli chodzi o psa, na razie mimo usilnych prób nie udało mu się rozbić luster w szafie rodziców, a wierz mi, że na powitanie macha ogonem bardzo zamaszyście waląc we wszystko naokoło:))) a bestia ma siłę i mała nie jest - co do dzieci się nie wypowiadam, bo doświadczenia brak;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ela79op Re: szafy przesuwne 22.04.05, 09:42 Jeśli masz dziecko i psa, to nie polecam lustrzanych drzwi. Będziesz co chwilę musiała latać ze ściereczką i zmywać odciśnięte łapki maluszka. Odpowiedz Link Zgłoś
bea75 Re: szafy przesuwne 25.04.05, 10:17 szyby pokryte są jakąś folią więc nawet gdybyś przywaliła w nie młotkiem to nie powinny odpaść ;-) (widziałam kiedyś w TV) w każdym razie nie raz huknęłam się o drzwi i nigdy nie ucierpiały w kwestii psa - po obszczekaniu odbicia w pierwszym dniu w następnych straci zainteresowanie uważam że szafa wnękowa to na prawdę świetna rzecz ale ja osobiście mam jedno zastrzeżenie - mam szafę z 4 lustrami i czyszczenie ich jest koszmarem - widać na nich każde dotknięcie - musisz więc być przygotowana że przy małym dziecku będziesz miała ciągle ślady łapek na tafli pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yamadam2 Re: szafy przesuwne 29.04.05, 04:15 my mamy szafę z komandora z lustrem u dzieci w pokoju i narazie nic się z nim nie dzieje, tylko tak do połowy dwa razy na dzień trzeba je zetrzeć, bo opróćz łapek dzieci to ślady mokrego noska się odbijają. Odpowiedz Link Zgłoś
sebyl Re: szafy przesuwne 04.05.05, 08:02 Spokojnie możesz mieć szafę z lustrem, tylko czy koniecznie wszystkie drzwi - może wystarczą jedne. Lustro jest wytrzymałe. Ja mam taką szafę już 3 lata w pokoju chłopców.Drzwi trzaskają, niejedno już na nie wpadło - są całe. Od pół roku mam psa - on widząc swoje odbicie spacze do "kolegi" aż wszystko się trzęsie, ale jest całe. Jedyny problem jest w myciu - pełno palców, łapek psa i nosa. Acha i jeszcze jedno. Nastaw się na cierpliwość - dzieci zamiast cos robić (np. ubrać się)przeglądają się w lustrze.A jeśli rośnie Ci dziewczynka .. Dlatego proponuję tylko jedne drzwi lustrzane. Odpowiedz Link Zgłoś