Dodaj do ulubionych

Simens czy Whirlpool - chodzi o pralke

10.06.05, 08:54
Pytam się wszędzie gdzie się da. Jakiej firmy pralke kupić czy Simens czy
Whirlpool. Proszę pomóżcie i poradzcie co mam wybrać.
Obserwuj wątek
    • firevixen Re: Simens czy Whirlpool - chodzi o pralke 10.06.05, 09:10

Siemens!
      • orki11 Re: Simens czy Whirlpool - chodzi o pralke 10.06.05, 11:16
        w jednym ze sklepów tych mniejszych z AGD powiedziano nam, że w pralkach
        whirlpoola te elektroniczne elementy sa przylutowywane i jesli jakiś guziczek
        popsuje się to oni to odlutowują i to jest koszt ok. 150 zł, natomiast w
        Simensie ta elektronika jest jakoś cała zalakowana czy coś w tym stylu. I jesli
        padnie jakis guzik to trzeba wymieniac cała ta częśc a to jest koszt ok. 600
        zł. Pani w tym sklepie powiedziął, ze oni mają kontakt z serwisem i wiedzą na
        bieżaco co się psuje najczęsciej i jai jest koszt naprawy.

Teraz jestem w kropce, bo w innych sklepach powiedizano, zę Whirlpool jest
        bardzo awaryjny i ludzie narzekają na niego - to powiedział nam pracownik
        sklepu, kóry jednocześnie prowadzi komis urzadzeń AGD.
        • orki11 Re: Simens czy Whirlpool - chodzi o pralke 10.06.05, 11:38
          I jeszcze dodam, ze dowiedzieliśmy się, zę Whirlpool i Polar to ta sma firma (
          i nawet znalazłam autoryzowany serwis Whirlpool - Polar. No i każdy wie, ze
          Simens i Bosch to tez ta sama firma.
        • ognista_lisiczka Re: Simens czy Whirlpool - chodzi o pralke 10.06.05, 12:13
          Nie wiem, czy rzeczywiście jest, tak jak piszesz, jeśli chodzi o te przylutowane
          elementy. Może zapytaj zayzayera na forum "Kuchnie i łazienki"?
          Z mojego doświadczenia wynika natomiast, że sprzedawcy niechętnie sprzedają
          Siemensa (jakkolwiek dziwnie to brzmi). Ja musiałam prawie wyrywać im tę pralkę!
          Strasznie chcieli mi wcisnąć jakieś Candy, czy inne badziewie, ale ja po
          Aristonie, po tym jak najpierw mi zalał całe mieszkanie, a następnie popsuł się
          nieodwracalnie, postanowiłam już nie kupować wynalazków. Whirpool to jakość
          porównywalna do A. i C. Poczytaj inne wątki.
          Zastanawiam się, czy to nie jakiś bałach z tym "guziczkiem". Jestem zwolenniczką
          teorii spiskowej zniechęcają Cię do Siemensa, bo od Whirpoola mają większą
          prowizję;-)
          • orki11 Re: Simens czy Whirlpool - chodzi o pralke 10.06.05, 12:59
            Niestety przy zakupie sprzętu bierze się pod uwagę dostępnośc i cenę elementów.
            I wszystko cacy jak się zpesuje na gwarancji, gorzej jest i tu się zaczynają
            schody, jak zepsuje się po gwarancji. I tak wiadomo, ze elementy do Simensa sa
            bardzo drogie (prawie połowa wartości pralki)i długo na nie tzreba czekać,
            natomiast Whirlpoola są tańsze i szybsze do zdobycia.
            Z tego co się zorientowałam czytając różne fory, że zarówno tej jak i drugiej
            firmy psują się, jak i pozytywne opinie na tema tych 2 marek. No i, ze lepszy
            jest Simens - to każdy powie, bo tak jest. Ale awaryjność i tu i tu się pojawia
            i w naprawach pogwarancyjnych lezy pies pogrzebany - Simens droższy, Whirlpool
            tańszy.
            • dios Re: Simens czy Whirlpool - chodzi o pralke 11.06.05, 11:32
              moze przykład inny.
              Kupujesz samochód. masz do wyboru toyote i fiata. zakładamy że maja takie same
              parametry.

> Niestety przy zakupie SAMOCHODU bierze się pod uwagę dostępnośc i cenę
              elementów.
              >
              > I wszystko cacy jak się zpesuje na gwarancji, gorzej jest i tu się zaczynają
              > schody, jak zepsuje się po gwarancji. I tak wiadomo, ze elementy do TOYOTY sa
              > bardzo drogie (prawie połowa wartości SAMOCHODU ?)i długo na nie trzeba
              czekać,
              > natomiast FIATA są tańsze i szybsze do zdobycia.
              > Z tego co się zorientowałam czytając różne fory, że zarówno tej jak i drugiej
              > firmy psują się, jak i pozytywne opinie na tema tych 2 marek. No i, ze lepszy
              > jest TOYOTA - to każdy powie, bo tak jest. Ale awaryjność i tu i tu się
              pojawia
              >
              > i w naprawach pogwarancyjnych lezy pies pogrzebany - TOYOTA droższA, FIAT
              > tańszy.
              • ognista_lisiczka Re: Simens czy Whirlpool - chodzi o pralke 11.06.05, 12:43
                No, ja mam toyotę. Od 7 lat. Klocki hamulcowe chyba nie kosztują połowy
                samochodu. A dotąd tylko je wymieniałam:)
    • ajkaj Re: Simens czy Whirlpool - chodzi o pralke 11.06.05, 21:22
      Radzę z całego serca pralkę Bosha. To jest rewelacyjny sprzęt. Cicho chodzi,
      oszczędna, taka ładna biel, pierze i wiruje bardzo dobrze. Mam ją do dwóch lat i
      polecam, bo warto. Nie wiem czy to jest to samo co Siemens, jesli tak, to warto tę.
    • nnike Re: Simens czy Whirlpool - chodzi o pralke 12.06.05, 01:20
      Elektrolux. Tak jak mi powiedziano lata temu w sklepie i dlatego ją wybrałam,
      chodzi bezawaryjnie już 5 lat!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka