Dodaj do ulubionych

GORENJE-jaka firma??

12.06.05, 15:55
czy ktoś może się wypowiedzieć na temat jakości tej firmy??? Widziałam super
lodówkę:
www.agdrtv.com/038/gorenje_r_2746_otla.php
tak wygląda, ma swietny design......zastanawiam się.......
Obserwuj wątek
    • ania712 Re: GORENJE-jaka firma?? 13.06.05, 20:13
      Hej. Mam lodówkę Gorenje od 4 lat, chodzi bardzo cicho, energooszczędna, chodzi
      bez zarzutów
      • alcarin Re: GORENJE-jaka firma?? 13.06.05, 22:59
        Tez mam lodowke Gorenje od prawie 5 lat. Jest bez zarzutu. Fajnie wyglada, jest "pakowna", ma dobrze
        zorganizowana przestrzen wewnatrz, cicho chodzi. Kupilismy ja dlatego, ze moja mama miala (i ma
        nadal) taka sama i od razu przypadla nam do gustu. Jej lodowka jest o rok starsza od naszej. Model ten
        sam, ale jednak inaczej wykonana. U mamy po 3 latach polamala sie szuflada w zamrazalniku i ostatnio
        zlamala sie jedna podporka polki. U nas sa juz troche inne rozwiazania i plastikowe elementy wygladaja
        (i sa) solidniejsze. Polecam.
        • magdajeden Re: GORENJE-jaka firma?? 14.06.05, 14:54
          moja mama dawno temu miała pralkę gorenje, miała ją chyba ze 20 lat i nie
          pamiętam żeby narzekała. chyba jest ok
          • malinowscy12 Re: GORENJE-jaka firma?? 15.06.05, 13:42
            Nie mam wprawdzie nic z Gorenje ale słyszałam same pozytywy na temat tej marki.
            A ta Twoja lodówka naprawdę super. Szkoda, że zamrażalnik nie jest osobno- no
            ale wtedy wygląd też by się zmienił...
            • alcarin Re: GORENJE-jaka firma?? 15.06.05, 13:58
              Tak, wzor ma super. Nam tez sie bardzo podobala, ale niestety, pojawila sie w sprzedazy juz po tym,
              jak kupilismy inna gorenje. My mamy zamrazalnik oddzielnie, dwuszufladowy. Ciekawe jak bedzie sie
              sprawowac ten kolor - czy bedzie widac paluchy, itp? My mamy inox i nawet nie jest to takie upierdliwe.
            • pawel.10 Re: GORENJE-jaka firma?? 16.06.05, 15:12
              malinowscy12 napisała:

> A ta Twoja lodówka naprawdę super. Szkoda, że zamrażalnik nie jest osobno- no
              > ale wtedy wygląd też by się zmienił...

Jest tez wersja z osobnym zamrażalnikiem:
              www.agdrtv.com/038/gorenje_k_286_otlb.php
              • aspidistra super !!! dziękuję! 16.06.05, 16:50
    • bea75 Re: GORENJE-jaka firma?? 16.06.05, 13:32
      nie mam od nich sprzętu ale czytałam na forum o łazienkach i kuchniach
      pochlebne opinie nt. ich okapów
      a Twoja lodóweczka wygląda na prawdę świetnie - widziałam coś podobnego w Ardo
      tylko inna kolorystyka - baaaardzo mi się podobała :-)nawet mały zamrażalnik
      nie przeszkadzałby mi zbytnio - mam w tej chwili osobny z dwoma szufladami i
      nie wykorzystuję go w pełni
      pozdrawiam
    • zayzayer Re: GORENJE-jaka firma?? 16.06.05, 19:28
      aspidistra napisała:

> czy ktoś może się wypowiedzieć na temat jakości tej firmy???

Jest na pewno przereklamowana, bo jakość przecietna.
      • aspidistra Re: GORENJE-jaka firma?? 16.06.05, 23:45
        co polecasz??....
      • ania_wiedzminka ??? tak, jasne 17.06.05, 20:21
        > Jest na pewno przereklamowana, bo jakość przecietna.

PRZEREKLAMOWANA? - czy Ty gdzieś widziałeś/łaś ostatnio reklamę tej marki? bo ja
        nie - kupę forsy w kampanie reklamakowe wkładają: Amica, Mastercook, Candy,
        Whirlpool, Electrolux, reklamy prasowe Gorenje pojawiają się w pismach raczej
        fachowych, więc nie uważam, aby była to marka przereklamowana

co do przeciętnej jakości to przypisać ją można wszytkim wyżej wymienionym
        markom /z wyj. Electroluxa oczywiście/, ale zdecydowanie nie powiedziałabym tego
        o Gorenje - sprzęty są naprawde godne polecenia

jeżeli chodzi o model K 286 OTLB wzięłabym w ciemno, tyle, że należałoby uważać
        na sklepy w sieci - cena, którą pokazuje ten sklep jest grubo zaniżona w
        stosunku do sugerowanej ceny det. producenta, która wynosi 2990 zł, może to być
        wynikiem działalności non-profit sklepu ;))) albo towar, który oferują jest nie
        jest pełnowartościowy

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka