Dodaj do ulubionych

Ratunku różowa fuga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

07.08.05, 13:55
Polozyłam w kuchni na kafelkach fuge firmy (mapei)i niestety zamiast koloru
ceglastego jak bylo napisane na opakowaniu wyszedł różowy.Co zrobic aby
otrzymać kolor brązowy(bo już innych kolorów testowac nie chce,już nie mam sił
do tych fug.Prosze o rade.z góry bardzo dziekuje
Obserwuj wątek
    • kamyk4 Re: Ratunku różowa fuga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.08.05, 14:29
      Moj maz mowi ze ma znajomych, ktorzy mieli podobny klopot jak ty tzn. nie zgadzal sie kolor fugi na scianie z probnikiem ze sklepu. Zlozyli reklamacje i firma Mapei w ramach reklamacji usunela fuge i pokryla koszty nowej fugi. Dodam ze usuniecie fugi tej firmy graniczy z cudem bo jest strasznie porzadna (wiem bo probowalam). Ale to tez juz chyba wiesz skoro kombinujesz co z nia zrobic.
      Pozdrawiam
      Wlascicielka Za Grubej Fugi Firmy Mapei.
      • bieta0 Do kamyk..... różowa fuga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.08.05, 08:30
        Tak sie składa ze byłam w Castoramie(tam tą fuge zamówiłam)pan z obslugi
        powiedzial że najprawdopodobniej fuga była żle rozrobiona,za szybko zatarta,z
        tąd ta zmiana koloru.Powiedzial że w ramach reklamacji mogą zamowic od firmy
        Mapei farbe tego samego koloru i nakłada sie ja po prostu pedzelkiem.Mamy w
        kuchni podłoge podwieszaną,uginająca sie podczas chodzenia,wiec dwie poprzednie
        fugi sie wykruszyły,a mapei okazała sie świetna (tylko ten kolor!!!!
        0Ja osobiscie juz kładłam kilka fug we własnym domu,tylko dlatego że kiedyś
        fachowiec spaprał mi cały balkon.I nigdy wczesniej nic podobnego ze zmianą
        koloru mi sie nie przytrafiło.Wczoraj z trudem ale udało sie usunać ta różową
        fuge(rece z mezem mamy poranione niezle)Szkoda tylko ze wczesniej nie wiedziałam
        że moze ja usunąć firma Mapei,na przyszłosc bede walczyc o swe prawa.Za kilka
        dni zamierzam polożyć fuge ,tez firmy Mapei ale kolor kremowy lub piaskowy.Mam
        nadzieje że z tym kolorem już nic sie nie przytrafi.Pozdrawiam
        Elzbieta
        • ka_ro Re: Do kamyk..... różowa fuga!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.08.05, 09:21
          Też mieliśmy problem z fugą mapei. Kupiliśmy 2 opakowania fugi z tym samym
          numerem w dwóch różnych sklepach. Jak się okazało w praktyce wyszły różne
          kolory. Przy reklamacji dowiedzieliśmy się od mapei że w Polsce sprzedawane są
          fugi produkowane w różnych miejscach a co za tym idzie z innego piasku i stąd
          różnica w kolorach. Dostaliśmy od nich jakąś specjalną farbę do malowania fug w
          kolorze zgodnym z wzornikiem. Malowanie fug nie jest przyjemnym zajęciem ale z
          pewnością lepsze to niż usuwanie fugi. Po malowaniu kolor jest taki jak miał
          być.
    • bieta0 Re: Ratunku różowa fuga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.08.05, 22:20
      SUKCES!!!!!Udało mi sie wydrapać tą paskudną różową fuge,trwało to 2 dni(18 m/2
      skrobania)Rece najmniej tydzień bede leczyć.Zastanawiam się tylko nad doborem
      nowej fugi, tym razem w jasnym kolorze (zblizonym do piaskowego )nie wiem tylko
      wybrac fuge firmy Mapei(bo jest rzeczywiscie mocna i elastyczna)a tak sie składa
      że moja podłoga jest podwieszana i ugina sie podczas chodzenia.Mam nadzieję ze
      decydując sie na jasny kolor tej firmy nie będzie różnicy koloru.Prosze o porade
      ,bo nie wiem co robic.Elżbieta

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka