Dodaj do ulubionych

malowanie drewnianych drzwi

23.08.05, 15:48
czym pomalować zwykłe sosnowe drzwi na biały kolor? drzwi nie są lakierowane,
a farba ma być kryjąca. pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • kamyk4 Re: malowanie drewnianych drzwi 23.08.05, 21:23
      To straszne barbarzynstwo to co chcesz zrobic!!!
      Jak mozna malowac drewno na kryjaco??!! Trzeba bylo sobie kupic plastikowe drzwi a nie drewniane!!
      Jesli juz musza byc biale to moze biala bejca?? tu masz link jak to bedzie wygladac i jak to zrobic. Zamiast wosku mozna uzyc lakieru albo od razu bialej lakierobejcy.
      dom.gazeta.pl/czterykaty/1,57822,2130014.html
      Natomiast nei napisze ci jak zniszczyc sosonowe drzwi kryjaca farba bo mi sie to nie miesci w glowie. Idz do Castoramy tam kazdy pracownik ci powie.
      K.
      • paula101 Re: malowanie drewnianych drzwi 24.08.05, 09:02
        sosna nie jest taka szlachetna, żebym chciała na nią patrzeć przez następnych
        kilka lat. nie mieszkam w leśniczówce i nie jestem nawiedzonym ekologiem.
        szkoda, ze nie widzisz różnicy pomiędzy drewnem malowanym na biało a plastikiem.
        a zanim zdam się na porady pracownika Castoramy chciałabym wyrobić sobie własne
        zdanie.
        • antiquedeco Re: malowanie drewnianych drzwi 24.08.05, 15:49
          Proponuje farbe Dulux do rewna i metalu, jest gesta i dobrze kryje, powinny
          wystarczyc 2 warstwy. Mozna ja kupic w puszkach 0,5 l. Dodam, ze z fima Dulux
          nie mam nic wspolnego :), moja opinia jest zupelnie obiektywna, sama czesto
          uzywam tych farb, malowalam nimi rowniez drzwi. Jako narzedzie najlepiej kupic
          waleczek do farb akrylowych - z "wloskami".
          Jako wykonczenie polecam lakier poliuretanowy Syntilor - jest bez zapachu,
          bezbarwny, pedzle myje sie w wodzie.
      • dziaadek Re: malowanie drewnianych drzwi 25.08.05, 10:41
        kamyk4 napisała:

> To straszne barbarzynstwo to co chcesz zrobic!!!
        > Jak mozna malowac drewno na kryjaco??!! Trzeba bylo sobie kupic plastikowe
        drzw
        > i a nie drewniane!!
        > Jesli juz musza byc biale to moze biala bejca?? tu masz link jak to bedzie
        wygl
        > adac i jak to zrobic. Zamiast wosku mozna uzyc lakieru albo od razu bialej
        laki
        > erobejcy.
        > dom.gazeta.pl/czterykaty/1,57822,2130014.html
        > Natomiast nei napisze ci jak zniszczyc sosonowe drzwi kryjaca farba bo mi sie
        t
        > o nie miesci w glowie. Idz do Castoramy tam kazdy pracownik ci powie.
        > K.
        ________________________________________________________________________________

Co za glupi komentarz ! Sosna to najtansze i najbardziej pospolite drewno i
        malowanie sosnowych mebli jest przeciez bardzo powszechne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka