paula101 23.08.05, 15:48 czym pomalować zwykłe sosnowe drzwi na biały kolor? drzwi nie są lakierowane, a farba ma być kryjąca. pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamyk4 Re: malowanie drewnianych drzwi 23.08.05, 21:23 To straszne barbarzynstwo to co chcesz zrobic!!! Jak mozna malowac drewno na kryjaco??!! Trzeba bylo sobie kupic plastikowe drzwi a nie drewniane!! Jesli juz musza byc biale to moze biala bejca?? tu masz link jak to bedzie wygladac i jak to zrobic. Zamiast wosku mozna uzyc lakieru albo od razu bialej lakierobejcy. dom.gazeta.pl/czterykaty/1,57822,2130014.html Natomiast nei napisze ci jak zniszczyc sosonowe drzwi kryjaca farba bo mi sie to nie miesci w glowie. Idz do Castoramy tam kazdy pracownik ci powie. K. Odpowiedz Link Zgłoś
paula101 Re: malowanie drewnianych drzwi 24.08.05, 09:02 sosna nie jest taka szlachetna, żebym chciała na nią patrzeć przez następnych kilka lat. nie mieszkam w leśniczówce i nie jestem nawiedzonym ekologiem. szkoda, ze nie widzisz różnicy pomiędzy drewnem malowanym na biało a plastikiem. a zanim zdam się na porady pracownika Castoramy chciałabym wyrobić sobie własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
antiquedeco Re: malowanie drewnianych drzwi 24.08.05, 15:49 Proponuje farbe Dulux do rewna i metalu, jest gesta i dobrze kryje, powinny wystarczyc 2 warstwy. Mozna ja kupic w puszkach 0,5 l. Dodam, ze z fima Dulux nie mam nic wspolnego :), moja opinia jest zupelnie obiektywna, sama czesto uzywam tych farb, malowalam nimi rowniez drzwi. Jako narzedzie najlepiej kupic waleczek do farb akrylowych - z "wloskami". Jako wykonczenie polecam lakier poliuretanowy Syntilor - jest bez zapachu, bezbarwny, pedzle myje sie w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziaadek Re: malowanie drewnianych drzwi 25.08.05, 10:41 kamyk4 napisała: > To straszne barbarzynstwo to co chcesz zrobic!!! > Jak mozna malowac drewno na kryjaco??!! Trzeba bylo sobie kupic plastikowe drzw > i a nie drewniane!! > Jesli juz musza byc biale to moze biala bejca?? tu masz link jak to bedzie wygl > adac i jak to zrobic. Zamiast wosku mozna uzyc lakieru albo od razu bialej laki > erobejcy. > dom.gazeta.pl/czterykaty/1,57822,2130014.html > Natomiast nei napisze ci jak zniszczyc sosonowe drzwi kryjaca farba bo mi sie t > o nie miesci w glowie. Idz do Castoramy tam kazdy pracownik ci powie. > K. ________________________________________________________________________________ Co za glupi komentarz ! Sosna to najtansze i najbardziej pospolite drewno i malowanie sosnowych mebli jest przeciez bardzo powszechne. Odpowiedz Link Zgłoś