Dodaj do ulubionych

czerwona łazienka

17.09.05, 11:16
juz niedługo przeprowadzamy sie do nowego mieszkania. Bedziemy mieli dwie
łazienki , na dole i na gorze ...Gorna chcialabym zeby wygladala jak pokoj
kapielowy spokojny i relaksujacy,duzy. w przypadku dolnej chcialabym sie
ograniczyc do toalety i kabiny prysznicowej.....no i.......od zawsze marzyła
mi sie CZERWONA łazienka ....taka strazacka ...tak zeby od rana dostac po
oczach kolorkiem i od razu byc przebudzonym ;)))Co o tym sadzicie ...macie
jakies pomysły??moze doswiadczenia w temacie :))czekam i z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • kamyk4 Re: czerwona łazienka 17.09.05, 18:09
      Niestety nie mam doswiadczen zwiazanych z czerowna lazienka natomiast wiem cos
      niecos o kolorach. Czerowny pobudza-zgadza sie ale w ilosciach
      monopolistycznych budzi agresje i wscieklosc. Zastanow sie czy na wszystkich
      domownikow tak pozytywnei dziala czerwony jak na ciebie i moze ogranicz sie do
      czerownych dodatkow? jesli przez kolor w lazience moj maz wychodzilby wsciekly
      z lazienki a dziecko by na mnie prychalo przy sniadaniu po umyciu zebow to nei
      wiem czy bym byla taka zadowolona.
      Pozdraiwam
      Kama
      • fajfera Re: czerwona łazienka 17.09.05, 20:00
        dzieki :))
        ale to ma byc dolna łazienka ...taka bardziej dla gosci ....nasza gorna bedzie
        stonowana ..tak barzdo mi sie chce takiej metaliczno czerwonej ...troche
        ciemnej swiatło tylko nad lustrem ...stonowanej dodatkami własnie .....nie wiem
        musze jeszcze nad tym ostro pomyslec ....dziekuje raz jeszcze za opinie :)
    • aspidistra Re: czerwona łazienka 17.09.05, 19:59
      Mimo, że nie łazienka.....
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=29170756
      ......polecam Ci poszperać w tych wnętrzach, by mieć pogląd na ten kolorek....
      ......polecam również wątek z łazienką fioletową......
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=26811994
    • ola_pozytywna Re: czerwona łazienka 17.09.05, 20:41
      A co powiesz na to:
      www.keramag.de/Cavelle.76.0.html
      • majenkir Re: czerwona łazienka 18.09.05, 01:24
        ... albo na to:
        www.fairybay.ca/roompics/red/red_bathroom.jpg
        www.lefevrehouse.com/images/photos/lodgings/RedBathroom.jpg
        cynthiavonbuhler.com/loft2a/main_large_gallery_room/m.redbathroomdoor652.jpg
    • jasti1978 Re: czerwona łazienka 25.09.05, 13:33
      Mam właśnie czerwoną łazienkę. Jednak nie jest ona cała czerwona, ściany są
      bananowo żółte, a czerwone są wszystkie wystające elementy, murki, ściana nad
      umywalką. Kolory nie są przygaszone ale bardzo intensywne i budziły olbrzymie
      kontrowersje rodziny i znajomych ale efekt końcowy "prawie" wszystkim się
      podoba. Dodatki szklano stalowe. Jest bardzo gorrrąco :-) i pożądnie rozbudza
      rano i nie wzbudza agresji ale rozwesela. Całośc łagodzi śniezna biel
      sanitariatów i sufitu. Polecam!
      • kasia.z Re: czerwona łazienka 25.09.05, 15:44
        Możesz dołączyć zdjęcie tej łazienki?? Brzmi interesująco.
    • margie Re: czerwona łazienka 26.09.05, 10:28
      BArdzo fajny pomysl... polacz czerwien ze stala lub szaroscia, duze lustro...
      Szkoda, z ene napisalas jakie sa wymiary pomieszczenia , mozenaby bylo cos
      pomyslec:) Ja wymyslilam swoja lazienke cala biala z czerwonym pasem kafli
      bieglaca wokol plus zcerwony blat pod umywalke...
      • barcina Re: czerwona łazienka 29.09.05, 12:22
        A ja mam czerwoną łazienkę i stwierdziłam ostatnio, że muszę coś z nią zrobić,
        bo mnie strasznie razi ten czerwony kolor. Pomalowałam na czerwono dwie i pół
        ściany, reszta kremowo, kabina prysznicowa to luksfery przezroczyste i zielone,
        a w środku ciemnozielone płytki. Chcę pomalować kremowy pas na środku czerwonej
        ściany, by trochę złagodzić tę czerwień i by było bardziej przytulnie. Mam
        nadzieję, że będzie dobrze. A może macie jakies pomysły jak ocieplić i
        złagodzić czerwoną łazienkę?

Pozdrawiam
        Ela
    • anusza80 Re: czerwona łazienka 29.09.05, 12:01
      tu masz zdjęcie czerwonego kibelka, moze się przyda
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=21357980&a=21526790
      • edithea Re: czerwona łazienka 30.09.05, 21:42
        A mi sie jedno bardzo nie podoba w tych łazienkach - te czerwone ściany!
        Wygladają fatalnie. Czerwień jest na tyle intensywnym i agresywnym kolorem, że
        trzeba go stosowac z umiarem i raczej jako akcenty. To całkiwiecie wystarczy.
        Ktoś tu pisał o bananowych ścianach i czerwonych elementach, o to właśnie
        chodzi. Fajnie może wyglądac łazienka biało-czerwona, wpleść czerwone kafelki,
        elementy dekoracji i połaczyc z dominujaca bielą, to ma sens. Można to złagodzić
        jasno brązowymi mebelkami.
    • pokki Re: czerwona łazienka 01.10.05, 16:09
      czesc, mam bardzo podobny uklad do tego ktory planujesz- lazienka gorna jest
      spokojna, bardziej praktyczna i stworzona na potrzeby domownikow.lazienka dolna
      jest raczej dla uzytku gosci. ma czerwone sciany i czesciowo sufit...sciany nie
      sa cale czerwone bo czesciowo pokryte sa glazura- na dole czarną, a wyzej kosc
      sloniowa. wszytsko polaczone jest kolorem starego zlota a w to wplecione sa
      elementy orientalne. calosc robi niesamowite wrazenie na wszytskich naszych
      gosciach! lazienka jest niewielka ale za to bardzo efektowna! polecam czerwien-
      jest zmyslowy i ozywczy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka