Dodaj do ulubionych

mała łazaienka - duzy problem

28.09.05, 15:02
Witam. Bardzo prosze o radę. Moja łazienka ma 3,6m2. Chciałabym flizy zielone
i seledynowe, ma bć też wanna narożna. I mam pytanie czy wanne obudować
płytkami czy nie, czy jeśli ją obuduje to będzie pomniejszać pomieszczenie?
Aha i jeszcze nie wiem czy ma być jeden kolor, jasny seledynowy czy od połowy
ma być ciemniejsza zieleń, jak będzie lepiej wyglądać, proszę o radę.
Płytki Opoczno olimpia zieleń, i olimpia seledyn
Jola
Obserwuj wątek
    • margie Re: mała łazaienka - duzy problem 28.09.05, 15:10
      Mozezz obudowac wanne plytkami, ale ja bym je polozyla inaczej: wanne jasnymi
      plytkami i np zabudowe pod podwieszany sedes. reszta scian i podloga w ciemnych
      plytkach. I Bron boze nie kladz ich do samego sufitu, bo na pewno wtedy
      pomniejszysz lazienke. Poloz je np jedynie do wysokosci blatu pod umywalke, a
      reszte pomaluj.... Nie wiem, ajki kolor maja te plytki, ale do jasnej zieleni
      ladnie by wygladal blado zoly, bananowy. Dodatkowo mozesz ozywic lazienke,
      dajac blat pod umywalke z kolorze jasnego drzewa, np brzozy, ramy do lustra tez
      brzozowe. Jesli nie lubisz drewna w lazience, zrob blat pod umywalke z
      kafelkow, pod blatem zamontuj wiszaca szafke ( biala wtedy), a lustro przyklej
      do sciany ( lub zamontuj z dystansem) nad umywalka. Tylko niech ono by bylo
      mozliwie jak najwieksze:))
      • kczerny Re: mała łazaienka - duzy problem 29.09.05, 16:53
        cześć! skończyliśmy ostatnio remont mieszkanka wuaśnie z maleńką łazienką!
        łazienka wygląda tak /tak zdecydowaliśmy żyby wuaśnie jej nie pomniejszyć
        wizualnie, dobrze dobrać kolory itd./: jasne niebieskie kafelki, nie do samego
        sufitu /15 cm od góry wolne/ wanna zabudowana! szafki w kolorze kafelków!
        wszysko tak aby jej nie pomniejszyć! wieć radze jasny jednolite kolory w całej
        łazience szafki w ty sammym koloreze albo jaśniejsze! gdzieniegdzie dekory ale
        też podobny kolor!
        powodzenia!:)
        • jola274 Re: mała łazaienka - duzy problem 30.09.05, 14:33
          a możesz wysłac jakies zdjęcia twojej łazienki? Bo teraz jestem w kropce,
          bardzo podoba mi sie ta zieleń z opoczna, nie jest ona taka bardzo ciemna ale
          bardziej podoba mi sie niz seledyn, który jest bardzo blady. Gdybym robiła
          wszystko w jednym kolorze to chyba w tej zieleni. Jesli masz jakieś zdjęcia
          łazienki to poprosze, może się skusze na niebieski...? mam niewiele czasu na
          decyzje, bo w we wtorek zaczynamy robic łazienke.
          • kczerny Re: mała łazaienka - duzy problem 30.09.05, 16:25
            niestety chwilowo nie mam możlewości zrobienia zdjęć,ale powiem po prostu co i
            jak my zrobiliśmy.przed remontem łazienka była brzydka zniszczona ciemna /nigdy
            nie remontowana,surowa/.dletego chciałam jaknajjaśniejsze kafelki /wszystko
            jedno jaki kolor/ żeby tę łazienkę /także przy odpowiednim
            oświetleniu/rozjaścić! wpadły nam w oko akurat te kafelki 10*15cm /znajoma
            poradziła nam żeby kafelki były raczej większe niż mniejsze aby nie pomniejszyć
            łazienki/.
            www.tileshapes.co.uk/id20.html - to są właśnie te niebieskie.
            jest w nich cała łazienka, zostawiona jest od sufitu przerwa wielkości 1,5
            kafelka, zabudowana wanna, do tego gdzieniegdzie decory, jasna niebieska
            podłoga, jasne niebieskie szafki i w podobnym kolorze drzwi. łazienka jest
            bardzo jasna i przytulna! radzę też aby fugi były w tym samym kolorze co
            kafelki albo jaśniejszym,jeżeli pasuje to biały. nigdy ciemne!!! to tyle
            odemnie,mogę się jedynie podzielić moimi doświadczeniami i wnioskami
            wyciągniętymi podczas rocznego /!!!/ remontu naszego mieszkanka 37m2. uważam
            więc że malutka łazienka powinna być jasna gdyż jest wtedy przytulna i czysta!
            pozdrawiam i służę pomocą!
            • jola274 Re: mała łazaienka - duzy problem 03.10.05, 08:22
              jeszcze wymyśliłam inną opcje. frontowa ściana, zabudowana wanna i podłoga
              zielone a reszta ścian jasne płytki, ponadto blat przy umywalne zielony, szafki
              z mlecznobiałego szkła.. Co Ty na to , jak myslisz będzie dobrze wyglądoało?
              • margie Re: mała łazaienka - duzy problem 03.10.05, 13:59
                Powinno. Pamietaj tylko, ze im wiecej plytek polozysz na scianach ( znaczys ie
                im wyzej), tym mniejsza bedzie optycznie lazienka.... Jesli bardziej ci sie
                podobaja ciemne kafle, to obloz nimi wanne i sciany do wysokosci umywalki. Blat
                zrob z tych jasnych i jasnymi wyloz sciane nad wanna jedynie. Reszte pomaluj.
                szafki z mlecznego szkla:))
    • ac189223 Re: mała łazaienka - duzy problem 12.10.05, 11:45
      hejka!
      jak pisze margie jestem tylko wyrośnięty, ale napiszę co mam...
      po pierwsze nie jest to taka mała łazienka, bo moja ma koło dwóch m2. ale
      dostałem ją gotową z mieszkaniem i mnie zauroczyła. jest dowodem dobrego gustu
      poprzedniej właścicielki. kolory są pastelowe, przyćmione jakby, z odcieniem
      lekkiego chłodu. na podłodze są płyty duże szaro-zielone. na ścianach do lustra
      jest ciemna zieleń, potem półeczka wokół całości z motywem zdobniczym, a wyżej
      jasna zieleń, do samego sufitu. sufit jest obniżony lekko, biały i ma cztery
      reflektorki. wanna jest obudowana, ale po skosach, żeby uszczknąć troszkę
      podłogi. wszystkie pozostałe gadżety, szafka pod umywalką, są białe. sprzęty są
      małe, ale nie robią wrażenia natłoku. na jedną osobę w sam raz.
      wiec powodzenia. mozna sobie poradzić z mniejszymi problemami :)
    • jag_2002 Re: mała łazaienka - duzy problem 12.10.05, 20:26
      narozne wanny maja gotowe obudowy z tego samego matrialu - w razie czego latwo
      jest obudowe zdemontowac. Ciemniejsze kafelki w ksztalcie piramidki nad wanna,
      umywalka i sedesem, reszta jasna. I jesli sa prostokatne, to mozna je ulozyc
      poziomo (znajomi tak maja) - optycznie poszerza to lazienke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka