Dodaj do ulubionych

kolor drzwi

05.10.05, 07:37
Witajcie, proszę o radę odnośnie koloru drzwi.
Odbieram nowe mieszkanie, na podłodze planuję dość jasne panele, w przedpokoju terakotę. Mieszkanie nie jest za duże więc wg mnie bardzo ciemne kolory odpadają. Ale mam problem z drzwiami czy kupić białe drzwi czy jakieś kolorowe. Stolarkę okienną mam biała, ściany planuję pomalować na ciepłe jasne kolory. Co byście mi doradzili? Mam mętlik w głowie.
Obserwuj wątek
    • witch_blade Re: kolor drzwi 05.10.05, 08:06
      hej - mam to samo - co prawda moja chatka nie jest nowa, tylko remontuję, i na
      razie chciałam stare drzwi po prostu pomalować na biało...póki się nie uzbiera
      troszkę kaski ;) widziałam b ładne jasne drzwi - okleina brzoza, czy też
      sosna...ale resztę drzwi w domku mam białych, także zdecyduję się na białe, są
      troszke tańsze.... prch tylko że białe będą wiecznie umacane paluchami.

Jeżeli masz drzwi wewnętrzne i zewnętrzne, możesz zdecydować się na dwa różne
      kolory oklein :)

pozdr. Witch
      • klara3000 Re: kolor drzwi 05.10.05, 12:11
        Ja tez niedawno wybieralam drzwi do nowego mieszkania. I zrobilam tak, ze dzrwi
        do lazienki i wc sa w kolorze bialym, sa na wprost drzwi wejsciowych wiec ich
        zadaniem bylo, zeby nie zabieraly optycznie przestrzeni i nie skracaly
        optycznie przedpokoju, natomiast pozostale dzrwi sa w okleinie bukowej z
        szybkami matowymi, ich zadaniem jest zrobienie cieplej, pokojowej atmosfery.
        Wyglada bardzo dobrze.
    • zaba_29 Re: kolor drzwi 12.10.05, 14:10
      ja mam małe mieszkanie a drzwi mam ciemne i wyglada fajnie, z tym, że drzwi
      przepuszaczaja sporo swiatla, sciany sa jasne, podloga też jasna, sufit bialy
    • ka_ro Re: kolor drzwi 12.10.05, 14:28
      Miałam podobny problem. Mam jasną podłogę (jesion), okna białe, wszystkie meble
      z jasnego drewna, a drzwi kupiliśmy w okleinie klonowej. Jestem zadowolona z
      wyboru. Mnie się podoba :-)
    • elpida76 Re: kolor drzwi 12.10.05, 17:44
      Mam małe mieszkanie a moje drzwi do łazienki sa bukowe. Nie wyobrazam sobie
      białych drzwi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka