owrank 30.10.05, 15:34 Oberżyna to po polsku BAKŁAŻAN Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula02346 Re: W kolorze oberżyny 08.01.06, 19:12 czy ktoś wie gdzie dostać te fioletowe płytki???jaki to producent?? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierzu20 Re: W kolorze oberżyny 17.03.06, 08:33 na wstepie powiem ze ,,ładne" moge jedynie polemizować ze stwierdzeniem : ,,Łazienkę wykończono płytkami w oryginalnych kolorach jasnego i ciemnego fioletu. Efektownie kontrastują z nimi plamy białej glazury i biały sufit. Meble są z ciemnego drewna wenge. ciekawe czy mozna by zrobić meble z jasnego drewna wenge? czy mozna zrobic zupe pomidorową w kolorze ogórka? ja wiem ze jestem facet i dla mnie nie ma koloru łososiowego łosos to dla mnie zagrycha a nie kolor ale moze by plastyk który moze i robi fajne aranzacje pomyslał ze oglądaja je równiez faceci Odpowiedz Link Zgłoś
gosikraj Re: W kolorze oberżyny 16.03.06, 18:01 Ladne , ale kolor sie znudzi po roku lub bedzie nie modny i co dalej ? Wole kolory neutralne a kolorowe dodatki ktore mozna zmieniac . Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: W kolorze oberżyny 16.03.06, 22:01 oberzyna i baklazan są wymiennie uzywane w jezyku polskim, serio:) Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: W kolorze oberżyny 17.03.06, 15:14 Owrank i co, głupio ci? następnym razem daj sobie na wstrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
przegrzmot W kolorze oberzy - NY- 21.04.06, 08:49 Prosze Was:owrank,a_pola,aire,nie dopiekajcie sobie.Najbardziej polska nazwa oberzyny-baklazana...to Gruszka milosna.I prosze nie wysylajcie mnie do diabla, bo wszystkie trzy nazwy stosuje sie wymiennie. Jedynie prof.Miodek moze rozstrzygnac autorytatywnie. Ja sie podparlem ksiazka z lat 60-tych,ubieglego wieku (jak to strasznie brzmi). - "Od ananasa do ziemniaka",(sorry)nie pomne autorki. I przepraszam za to "sorry". Zwierzu 20 - Twoje spostrzezenia sa iscie odlotowe,lecz kiedy ja po lososiu spawam,haftuje,lub puszczam pawia - wtedy mam kolory teczy... ...lecz to juz chyba odmienny temat... Odpowiedz Link Zgłoś
effi23 Re: W kolorze oberzy - NY- 21.04.06, 11:24 Byloby super gdyby... pierwsze primo : drewniana podloga secundo: gdyby nie te badziewne dekory na scianach amen:) Odpowiedz Link Zgłoś
true_ann Re: W kolorze oberzy - NY- 21.04.06, 15:44 kolor moze byc.. ale patrzac z praktycznego punktu widzenia, na takich ciemnych kafelkach pewnie bedzie widac zacieki po twardej wodzie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_84 W kolorze oberżyny 13.01.07, 10:43 całkiem fajne urządzona łazienka. Bardzo podoba mi się umywalka i wanna. Szkoda tylko że ta łazienka jest wielkości pewnie mojego pokoju. Ja mam łazienke miniaturke niestety i na takie rzeczy nie mogę sobie pozwolić i muszę mieć łazienke jasną, by ją optycznie powiększyć, a podobają mi sie takie ciemne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś