ka_pa33 01.12.05, 09:16 Ciekawa jestem waszych opinii. Jak wam się podobają takie kafelki ? www.grescid.com/es/fr_despiece.php?Pagina=0&SerieId=36 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostraheli Re: trochę inne kafelki 01.12.05, 09:22 piekne. Do palacu zwlaszcza stojacego sobie na wzgorzu w Porugalii z widokiem na Atlantyk. Odpowiedz Link Zgłoś
postka Re: trochę inne kafelki 01.12.05, 09:52 swietne, tylko bardzo charakterystyczne i narzucilyby styl nie tylko kuchni, ale i calego mieszkania. Chyba bym sie bala, ze jak mi sie znudzi wystroj, to trudno by bylo jakims niewielkim kosztem zmienic charakter pomieszczenia. Ale poza tym - swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
bea75 Re: trochę inne kafelki 02.12.05, 10:12 bardzo ciekawe - nawet nie musiałyby narzucać stylu gdyby wkomponować tylko kilka z nich w bardziej tradycyjne kafelki - problemem byłby chyba jednak nietypowy rozmiar ktory trudno byłoby dopasować do tego co mamy na rynku :-( Odpowiedz Link Zgłoś
joannka2 Re: trochę inne kafelki 01.12.05, 09:53 A ja znalazłam takie: www.tierrayfuego.com/TalaveraTiles/Composite/index.htm Przy okazji, polecam całą stronę www.tierrayfuego.com/ . Jest tam cała masa takich właśnie kafelków, a także inne cuda, na przykład takie umywalki: www.tierrayfuego.com/TalaveraTiles/Sinks/index.htm Nie wiecie może czy w Polsce ktoś podjąłby się wykonania takiej ceramiki...? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_pa33 Re: trochę inne kafelki 01.12.05, 09:57 Bomba! Rozumiem, że w Polsce nikt tego nie sprzedaje :( Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: trochę inne kafelki 01.12.05, 11:56 joannka2 napisał: > > Nie wiecie może czy w Polsce ktoś podjąłby się wykonania takiej ceramiki...? Umywalki to nie wiem, ale Polcolorit robi na zamówienie płytki ręcznie malowane i można zamówić wzór jaki się chce. www.polcolorit.pl/home.php?id=224 >> Odpowiedz Link Zgłoś
aosiecka2 Re: trochę inne kafelki 10.12.05, 19:44 Czesc Joanno- mozna znalezc podobny styl w Yetti, jeśli jestes z Wawy poszukaj pracowni ceramiki Ceramikon na Ochocie, niedawno prowadzący warsztaty deklarował, że zrobi dla mnie taką misę- umywalkę, ewentualnie państwo Lorkowie A. Niepodległości 43(?)... Monika Mrozowska z mężem wypalają sami płytki więc... www.cerkolor.com.pl/incitare/, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lilka.k Re: trochę inne kafelki 01.12.05, 10:14 Mnie się nie podobają, ale ja to jestem minimalistką..dla mnie te kafle są za "ciężkie" Odpowiedz Link Zgłoś
mientosek Re: trochę inne kafelki 01.12.05, 12:04 Super. Już widzę miny glazurników:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: trochę inne kafelki 01.12.05, 12:23 bardzo podobne można kupić w sklepie Vives na Jagielońskiej w wawce, nawet na wystawie są, własnie takie rózne, błękitne i kolorowe Odpowiedz Link Zgłoś
ka_pa33 Re: trochę inne kafelki 01.12.05, 13:16 tamte widziałam, są trochę inne, takie bardziej kuchenne (to chyba glazura). Te widziałam na żywo, nadają się również do salonu, na podłogę (to jest gres). Te również są postarzane Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke a jak wam sie podobaja takie? 01.12.05, 13:36 to juz inna bajka, ale jestem ciekawa waszych opinii: www.decocer.com/ - enter - wall tiles and floor tiles - seria: universo ogladalam je ostatnio na wystawie i zastanawialam sie, jakie wnetrze mozna do nich zaaranzowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_pa33 Re: a jak wam sie podobaja takie? 01.12.05, 13:44 ładne, ale to zupełnie nie moja bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke moja tez raczej nie, aczkolwiek 01.12.05, 14:04 zaintrygowaly mnie, takie ni to kafelki, ni luksfery:) Odpowiedz Link Zgłoś
postka Re: a jak wam sie podobaja takie? 01.12.05, 14:06 widzialam je niedawno na Bartyckiej - wygladaja rewelacyjnie (jak dla mnie szczegolnie czerwone i bordowe), ale rownie rewelacyjnie kosztuja... Moglabym sobie co najwyzej dekor nad wanna z nich zrobic.. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_pa33 Re: a jak wam sie podobaja takie? 01.12.05, 14:14 kosztują 12 zł za szt. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_pa33 Re: a jak wam sie podobaja takie? 01.12.05, 14:16 oczywiście chodzi mi i o te pierwsze kafelki Gres CID Odpowiedz Link Zgłoś
housewife Re: a jak wam sie podobaja takie? 02.12.05, 09:41 Witajcie, zwracam się z prośbą o pomoc. Odbieramy niedługo nowe mieszkanie i będziemy je wykanczac. Wymarzyłam sobie łazienke z "lekką nutą nostalgii". Czy mógłyby mi podpowiedziec gdzie mozna dostac ładne kafle, stylizowane na stare, w odcieniach błekitnych lub biało - kobaltowych? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_pa33 Re: a jak wam sie podobaja takie? 02.12.05, 10:36 takie czy inne? www.vivesceramica.com/series.asp?category=447&desp=0 Odpowiedz Link Zgłoś
housewife Re: a jak wam sie podobaja takie? 02.12.05, 14:27 Tak, dziekuję, o takie mniej więcej klimaty mi chodzi. Czy są dostępne w Polsce? Fajne płytki produkuje równiez Cerkolor, incitare wzór Wenecja (biała i beżowa). NIestety nie pografie wkleić linka. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_pa33 Re: a jak wam sie podobaja takie? 02.12.05, 15:44 to są właśnie kafelki sprzedawane przez sklepy Vives na Bartyckiej i Jagiellońskiej Odpowiedz Link Zgłoś
housewife Re: a jak wam sie podobaja takie? 02.12.05, 16:56 Dzięki, chyba pojadę jutro na Jagiellońską. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka25 Re: a jak wam sie podobaja takie? 11.12.05, 15:13 JAGIELONSKA 2 także sprzedaje tego typu płytki ale niestety tylko pod zamówienie klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
qr700 Re: a jak wam sie podobaja takie? 19.12.05, 10:04 Super pomysły Proponuje jeszcze zajrzeć tu www.poldom.szczecin.pl/html/galeria.php?firm=tau&nr=1 Odpowiedz Link Zgłoś