Dodaj do ulubionych

Akrylowa wanna

07.12.05, 21:25
zastanawiam się nad zakupem wanny, w sklepach dominują akrylowe, ale z tego
co się da zauważyć 3/4 jest poobijanych. jakie macie doświadczenia z wannami
akrylowymi, czy są łatwiejsze w utrzymaniu, czy mocniej się rysują?
Obserwuj wątek
    • lw73 Re: Akrylowa wanna 08.12.05, 01:58
      Witam
      Jakoś nie zauważyłem poobijanych wanien akrylowych a sprzedaje ich sporo.
      Czasami widywałem porysowaną ale stało się przy transporcie. Tak więc możesz
      spokojnie kupić i nie bedziesz miał z nią problemów.
      Pozdrawiam
    • ewka69 Re: Akrylowa wanna 08.12.05, 13:17
      zdecydowanie bardziej podatne na zarysowanie..
      • guciaa Re: Akrylowa wanna 09.12.05, 15:59
        odradzam, mam z nia same kłopoty, porysowana przy montarzu, cos spadło -
        wyszczerbiona - po 2 tyg użyrtkowania - bardzo sie brudzi i jest tłusta - nie
        mozna byc proszkiem:(
        • lw73 Re: Akrylowa wanna 09.12.05, 18:00
          To w takim razie trafiy Wam sie jekes "lewe wanny" , albo z marketu A jesli
          chodzi o zarysowania przy montazu to trzeba artysty by to zrobic.
          pozdrawiam
          • kulka85 Re: Akrylowa wanna 10.12.05, 22:37
            Miałam taka 9 lat i była jeszcze całkiem do rzeczy- wanna ze średniej półki
            cenowej. W wannach każdych są lepsze i gorsze- widać i czuć na dotyk jakość
            powłoki. Akrylową wannę można zawsze przepolerować specjalną pasta do
            renowacji, a potłuc mozna kazdą i akrylową i emaliowaną. W nowym mieszkaniu też
            mam akrylową wannę.
            pzdr Kulka
            • guciaa sanplast 11.12.05, 20:20
              wanne mam z sanplastu z b grubym akrylem - i co z tego jak po 2 tyg wyglada
              paskudnie:(
              • marmolada123 Re: sanplast 11.12.05, 21:04
                a ja mam zwyczajna z Castoramy za 150 zl i po pol roku jest jak nowa. Jak sie
                nie dba to i najdrozsza bedzie szybko be.
                • guciaa Re: sanplast 12.12.05, 09:52
                  czym ja czyścisz - jest akrylowa?
                  • marmolada123 Re: sanplast 13.12.05, 07:19
                    Czym czyszcze niestety nie wiem, bo tym zajmuje sie zona :) ale na pewno nie sa
                    to zadne proszki tylko cos w plynie. Wazniejsze niz czym, jest chyba jak
                    czesto. U mnie z tego co wiem to jakos raz na tydzien przetarcie wystarcza.
                    Gdyby cie to bardzo interesowalo to moge spytac zony.
                    A emaliowana to ona raczej nie jest - byla troche za lekka jak na taka :)
                    • przemkowa.b Re: sanplast 17.12.05, 17:24
                      Oj, nieładnie, nie pomagasz żonie:)))
                      Ja kupiłam właśnie akrylową i też jestem ciekawa, całe 23 lata miałam
                      emaliowaną żeliwną:))) Też jest porysowana, zębem czasu:)
                      A co do mycia, to bez posiadania takiej wanny wiem, że są dostępne różne
                      MLECZKA do czyszczenia, zamiast proszku, np. Yplon, mr Proper, Cif, Dosia chyba
                      też:)
                      Po prostu szukać należy mleczek do czyszczenia, zamiast proszku:)
                      No i nie rzucać niczym w wannę:)
                      • kamyk4 Re: wanna akrylowa i czyszczenie 18.12.05, 01:10
                        Mam akrylowke od 3 miesiecy za 300 zl z castoramy. Nie mam pojecia czy to dolna czy gorna polka. Nie zniszczyla sie podczas remontu, wyglada dokladnie tak jak przy kupowaniu a myje ja ajaxem w zelu. Umylam ja raz mleczkiem cif i dwa dni plukalam bo ciagle gdzies zostawal mi jakis osad.
                        Aha mialam tez wanne akrylowa ale robiona wlasnym sumptem. Wytrzymala 6 lat. PO tym czasie pekla dosc konkretnie i teraz czeka na zmilowanie i wyrzucenie.
    • psuja5 do: lw75 18.12.05, 20:53
      Jeżeli jesteś specem w tej dziedzinie to podziel się praktycznym doświadczeniem
      w sprawie skutecznego mycia/czyszczenia wanny z akrylu (czy można mleczkiem np.
      cif lub innymi służącymi racaej do mycia umywalek itp.
    • psuja5 do: lw73 18.12.05, 20:54
      Jeżeli jesteś specem w tej dziedzinie to podziel się praktycznym doświadczeniem
      w sprawie skutecznego mycia/czyszczenia wanny z akrylu (czy można mleczkiem np.
      cif lub innymi służącymi racaej do mycia umywalek itp.
      • mp23 ceny wanien 22.12.05, 19:21
        zastanawia mnie cena podanych przez Was wanien. 150-300zł, mnie się wydawało w
        Leroy Merlin, że ceny tych wanien zaczynają się od 500zł, zwykła zeliwna
        kosztuje ok. 200zł
        • krak886 Re: ceny wanien 23.12.05, 23:45
          No, w Leroy to wanny akrylowe są od poniżej 200 zł (prostokatne) i od ok 350 zł
          narożne. Za 500 zł to można kupić już bardzo porządną wannę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka