Dodaj do ulubionych

sufit-proszę o pomoc

04.02.06, 13:07
Moje mieszkanie jest dosyc spore. Mam salon (5-8m)i wysokość 3m. Chciałabym
coś fajnego zrobić z tym sufitem.Myślałam o obniżeniu. Pomóżcie. Może jakieś
zdjęcia. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • elgre Do agusia1232 :-) 04.02.06, 13:44
      Witam,

Na tym Forum zamieszczamy fotografie wnętrz. Proszę więc, żebyś zamieściła
      zdjęcie salonu, łatwiej będzie coś doradzić. Proponuję też, żebyś skorzystała z
      wyszukiwarki, wpisując w pole wyszukiwania odpowiednie hasło (sufit), a tutaj
      link do pomocy o wyszukiwarce:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=35697391
      Jeżeli nie zamieścisz zdjęcia, wątek za jakiś czas zostanie przeniesiony na
      Forum Cztery Kąty, nie musisz go tam zakładać. Tam też zaglądają osoby, które
      mogą Ci coś podpowiedzieć :-)

Pozdrawiam
      • pyot Re: Do agusia1232 :-) 05.02.06, 13:05
        Hej...
        Agusia.
        Zmienić możesz go na kilka sposobów,w zależności jakich materiałów użyjesz...,materiały z kolei powinny współgrać z otoczeniem (meble,kolor ścian,Twój gust).
        Pierwsza rada to pasek tapety po obwodzie,kilka/naście centymetrów od białego sufitu,później kolor (mogę przykład Ci podać pod postacią zdjęcia),fajnie wygląda,duży wybór wzorów.
        _____
        Wmontować kilka małych krokwi ( 4/4 cm)w ściany,rozpiętośc oraz sposób ułożenia to indywidualne upodobania...,zabejcowane robią wrażenie...,a jak współpracują z
        sprytnie pomyslanym oświeitleniem ?
        :)
        ______
        Obniżyć płytami G/K (opcje) :
        -częśc centralną wraz z światłem
        -wszystkie boki na szerokośc Ciebie satysfakcjonującą
        -wybrany fragment
        To największe pole do manewru pozwalające właściwie spełnic to,co masz w głowie:),mozna wykańczać fantazyjnymi gipsowymi ślaczkami,akcentować kolorami...
        _______
        Połozyć tapetę pod malowanie.Struktóra nań zawarta "obniży" strop jednocześnie nie będzie nachalnie żucać się w oczy...
        _______
        Możesz kombinować z wszystkimi na raz,na pewno pomys o odpowiednim,a często bagatelizowanym ,oświetleniu.Te jest najzwyklejszym meblem,dekoracją,zmiennikiem widzenia pomieszczenia(hmm,rymnęło się)i naprawdę cuda można wyczarować..
        Wiele tego...,pominąłem jedynie kasetony i pochodne ponieważ moim zdaniem paskudzą mieszkania...
        Pozdrawiam.
        P.
        Celowo nie wspo
        • agusia1232 Re: Do agusia1232 :-) 05.02.06, 16:11
          A czy mogłabym prosić o jakieś fajne fotki. Pomysłów mam dużo tylko nie wiem jak
          to wszystko bedzie wyglądało w rzeczywistości. Myślałam nad płytami G/K.
          Pozdrawiam i dziękuję. Mój e-mail: aga1232@o2.pl
          • kuchnieina Re: Do agusia1232 :-) 06.02.06, 09:30
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=27525135&s=0.
            tu jest link do kilku ciekawych zdjec sufitów
            czekam tez na opublkikowanie moich sufitów
            ale i tak mozna coś sobie popatrzeć
            na priv wysyłam zdjęcie sufitu
            który nazwaliśmy ,,niebo"
            oswietlony jest diodami led
            wygląda bardzo ciekawie w naturze
            chociaz nie na zdjeciu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka