agusia1232 04.02.06, 13:07 Moje mieszkanie jest dosyc spore. Mam salon (5-8m)i wysokość 3m. Chciałabym coś fajnego zrobić z tym sufitem.Myślałam o obniżeniu. Pomóżcie. Może jakieś zdjęcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elgre Do agusia1232 :-) 04.02.06, 13:44 Witam, Na tym Forum zamieszczamy fotografie wnętrz. Proszę więc, żebyś zamieściła zdjęcie salonu, łatwiej będzie coś doradzić. Proponuję też, żebyś skorzystała z wyszukiwarki, wpisując w pole wyszukiwania odpowiednie hasło (sufit), a tutaj link do pomocy o wyszukiwarce: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=35697391 Jeżeli nie zamieścisz zdjęcia, wątek za jakiś czas zostanie przeniesiony na Forum Cztery Kąty, nie musisz go tam zakładać. Tam też zaglądają osoby, które mogą Ci coś podpowiedzieć :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: Do agusia1232 :-) 05.02.06, 13:05 Hej... Agusia. Zmienić możesz go na kilka sposobów,w zależności jakich materiałów użyjesz...,materiały z kolei powinny współgrać z otoczeniem (meble,kolor ścian,Twój gust). Pierwsza rada to pasek tapety po obwodzie,kilka/naście centymetrów od białego sufitu,później kolor (mogę przykład Ci podać pod postacią zdjęcia),fajnie wygląda,duży wybór wzorów. _____ Wmontować kilka małych krokwi ( 4/4 cm)w ściany,rozpiętośc oraz sposób ułożenia to indywidualne upodobania...,zabejcowane robią wrażenie...,a jak współpracują z sprytnie pomyslanym oświeitleniem ? :) ______ Obniżyć płytami G/K (opcje) : -częśc centralną wraz z światłem -wszystkie boki na szerokośc Ciebie satysfakcjonującą -wybrany fragment To największe pole do manewru pozwalające właściwie spełnic to,co masz w głowie:),mozna wykańczać fantazyjnymi gipsowymi ślaczkami,akcentować kolorami... _______ Połozyć tapetę pod malowanie.Struktóra nań zawarta "obniży" strop jednocześnie nie będzie nachalnie żucać się w oczy... _______ Możesz kombinować z wszystkimi na raz,na pewno pomys o odpowiednim,a często bagatelizowanym ,oświetleniu.Te jest najzwyklejszym meblem,dekoracją,zmiennikiem widzenia pomieszczenia(hmm,rymnęło się)i naprawdę cuda można wyczarować.. Wiele tego...,pominąłem jedynie kasetony i pochodne ponieważ moim zdaniem paskudzą mieszkania... Pozdrawiam. P. Celowo nie wspo Odpowiedz Link Zgłoś
agusia1232 Re: Do agusia1232 :-) 05.02.06, 16:11 A czy mogłabym prosić o jakieś fajne fotki. Pomysłów mam dużo tylko nie wiem jak to wszystko bedzie wyglądało w rzeczywistości. Myślałam nad płytami G/K. Pozdrawiam i dziękuję. Mój e-mail: aga1232@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kuchnieina Re: Do agusia1232 :-) 06.02.06, 09:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=27525135&s=0. tu jest link do kilku ciekawych zdjec sufitów czekam tez na opublkikowanie moich sufitów ale i tak mozna coś sobie popatrzeć na priv wysyłam zdjęcie sufitu który nazwaliśmy ,,niebo" oswietlony jest diodami led wygląda bardzo ciekawie w naturze chociaz nie na zdjeciu Odpowiedz Link Zgłoś