Dodaj do ulubionych

farba odchodzi ze ściany

26.02.06, 13:52
Pomocy!! Kto mi powie dlaczego świeżo położona farba odchodzi miejscami ze
ściany?Uzywam dobrych farb do malowania, ale miescami farba nie chcre sie
trzymac podłoża dlaczego?, gdzie tkwi błąd?
Obserwuj wątek
    • pyot Re: farba odchodzi ze ściany 26.02.06, 15:44
      Hej.
      Jakie podłoże ?
      • joana123 Re: farba odchodzi ze ściany 26.02.06, 17:54
        a było zagruntowne?
        • moni-qa Re: farba odchodzi ze ściany 28.02.06, 13:20
          ściana była przygotowywana do malowania przez "fachowców", tzn najpierw kladli
          gładz, potem malowali unigruntem a potem malowali na biało zwykła śniezka.Teraz
          chce to pomalowac kolorem ( farby Dulux i Nobiles) i fragmentami odchodzi
          farba.Odnosze wrazenie, jakby tam gdzie odchodzi było pomalowane czymś innym.I
          mam pare takich "placków" na scianie- chyba postawie tam meble i powiesze obrazy
          -;)bo zwariuje od tego ciaglego malowania
          • katkaszmatka Re: farba odchodzi ze ściany 28.02.06, 13:26
            miałam to samo, sciany drapane do zera, gruntowane. zwijałay sie na wałku to do
            tego "piły" farbe jak wsciekłe, malowałam róznymi farbami: dulux, dekoral i
            jedynka, efekt taki sam. i już nie mam siły
            • ewujw Re: farba odchodzi ze ściany 28.02.06, 15:50
              a sprobuj moze - przynajmniej na kawałku - jeszcze raz zagruntować i pomalować -
              może to pomoże
              • nikita1978 Re: farba odchodzi ze ściany 28.02.06, 15:58
                spoko ja wlasnie maluje pokoj i mi w 2 miejsca odchodzi farba..a bylo
                gruntowane:) ale zeskrobalam i pomalowalam na nowo i jakos sie trzyma:) wlasnie
                sie zastanawiam czy nadal malowac jeszcze mi 1 sciana zostala hahahah
                • micmarci Re: farba odchodzi ze ściany 12.03.06, 12:43
                  Miałem zupełnie tak samo. Fachowiec co poprawiał powiedział że unigrunt nie
                  może być rozcieńczany tak jak zaleca producent, tylko jeszcze mniej unigruntu
                  na litr wody. Wcześniej to wałek nawijał na farbę i gładź razem.
    • tomeknak Re: farba odchodzi ze ściany 13.03.06, 18:33
      Im lepszy grunt, tym gorsza przyczepnosc farby. To wszystko. Mieszac grunt z
      farba podkladowa (typu dekoral czy jedynka ) do dwoch pierwszych malowan.
      Dopiero teraz pomalowac dwa, trzy razy farba docelowa. Cztery malowania !?
      Kazdy fachowiec wlasnie stuka sie w glowe. On nie ma na to czasu, a ty ja
      chcesz. Troche wysilku, duzo satysfakcji, malo fuckow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka