Dodaj do ulubionych

Czy polecacie produkty Barlinka?

10.05.06, 08:31
Interesuje mnie gotowy lakierowany parkiet (takie drewniane panele z 3
warstw). Napiszcie czy jesteście zadowoleni z Barlinka. Proszę o info z
jakiego drzewa jest Wasza podłoga. Wiadomo, że buk dębowi czy jesionowi nie
równy...
Obserwuj wątek
    • ruckzuck Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 10.05.06, 09:48
      Barlinek robiony na zachód to perfekcja w każdym calu. Ten robiony na Polskę...
      to już nie to samo.
    • kamelia111 Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 11.05.06, 08:42
      Nikt nie ma Barlinka? Nie wierzę! :)
    • bri Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 12.05.06, 14:31
      W poprzednim mieszkaniu miałam deskę barlinecką jesion family. Do nowego
      mieszkania kupiłam już parkiet. Deska barlinecka po dwóch latach wyglądała
      okropnie - przede wszystkim bardzo łatwo się wgniata, więc wszedzie gdzie coś
      stoi zostają wgłębienia. Podobno też niechętnie fachowcy podejmują się jej
      odnawiania.
      • kamelia111 Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 15.05.06, 11:18
        O chlera, a mi się jesion family tak podobał... :O
    • makare1 Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 14.05.06, 22:24
      Mam deskę barlinecką od 4 lat. Jestem z niej zadowolona. Niestety gdy upadło
      man coś ciężkiego to się wgniotła w tym miejscu i to tyle.
    • kamelia111 Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 16.05.06, 08:20
      up
      • no_more_fear Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 16.05.06, 14:39
        www.balticfloor.pl
        pozdrawiam
        nmf
    • takethisjobandshoveit Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 16.05.06, 15:14
      Mam jakiegoś najtańszego barlinka którego połozyłem 6 lat temu. To że jest
      drewniany to jego jedyny pozytyw. A reszta to dziury, wgniecenia (głównie po
      psie znajomych)oraz odłażący lakier. Słabizna, są lepsze w tym temacie.
      • dzurga Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 16.05.06, 16:17
        Ja mialam na starym mieszkaniu deske barlinecka buk parzony. Mam tez psa (duzego) i podloga byla doslownie zorana pazurami. Na nowym mieszkaniu kupilam zwykle panele i jestem duzo bardziej zadowolona.
    • krzysztofforr Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 18.05.06, 10:57
      Potwierdzam słabą jakość deski barlineckiej (posiadam podłogę ułożoną z buku
      parzonego).
      Za miękka, niezwykle łatwo się rysuje, za droga (dałem ponad 100 zł / m kw).
    • fear77 Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 18.05.06, 14:21
      od lutego mam deskę barlinecką , powierzchnia ok.24 m2.- drzewo sapella mat.
      na razie jestem zadowolona. bardzo łatwo się ją układa. kleiliśmy ją do
      posadzki dzięki czemu nie słychać stukania gdy się po niej chodzi, ułożyliśmy
      to w 1,5 dnia. łatwo się czyści a co do wgnieceń to są takie same jak w
      parkiecie.
      drobne ubytki, które powstały w trakcie prac remontowo-budowlanych
      zaszpachlowaliśmy szpachlą do drewna w dobranym kolorze i pomalowaliśmy
      bezbarwnym lakierem.
      biorąc pod uwagę koszt m2 i łatwosć ułożenia polecam.
      pzdr
    • jagna28 Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 19.05.06, 10:07
      Mamy barlinka jesion select i mamy psa. Rysy pojawiły sie dosc szybko ale nie
      mozna powiedziec, ze podloga jest zorana. Wyglada naprawde fajnie, nie stuka po
      nogami tak zwykle panele, latwo sie kladzie i latwo czysci. Decha barlinecka -
      mim zdaniem - jest znacznie przyjemniejsza w odbiorze niz panele. Male i wieksze
      ryski widoczne sa glownie pod swiatlo. Generalnie jestesmy zadowoleni choc
      faktycznie - w parkiecie chyba troche trudniej o wgniecenia i rysy.
      • takethisjobandshoveit Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 19.05.06, 12:36
        Wszystko gra, po pierwsze jesion jest twardym drewnem, nawet twardszym od dębu.
        select barlinka jest chyba trochę lepszym gatunkiem. Ale ja już barlinkowi
        dziękuję i następna podłogę kupie od innej firmy szczególnie że jest z czego
        wybierać w tej samej lub lepszej cenie. I tez deskę parkietową, nie bede
        chodził po plastiku.
    • ouidad Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 19.05.06, 12:36
      robilem remont i kupilem deske buk naturalny family - deski 2metrowe, fakt, ze
      byly po obnizonej cenie i tylko dwuletnio gwarancje. spodziewalem , ze bedzie
      lepiej - deski sa nieprecyzyjne wykonane (lepiej kupic te krotkie, poza tym
      krawedzie niektorych desek byly obtarte z lakieru) i panowie troszke sie
      gimnastykowali przy ich ulozeniu. poza tym bardzo delikatny produkt - strasznie
      sie rysuja i sa miekkie. i jeszcze bardzo wazan rzecz - laczenie pomieszczen -
      wedlug gwarancji powinno sie wykonac kazde pomieszczenie osobno. barlinek do
      polaczen pomieszczen produkje takie deski, ale nigdzie nie jest napisane jak je
      montowac - na sruby, klej - jak to sie ma do plywajacej poglogi ? pytalem ludzi
      i nie potrafili powiedziec , w rezultacie zastosowalem taka listwe , ktora
      stosuje sie go paneli i troszke to nie wyszlo.
      podsumowujac - dzis chyba bym kupil panele za 40-50 zl i juz. inne koszty sa
      takie same.
    • stonkastonka Jatoba z Baltic Floor 19.05.06, 13:22
      Od trzech lat mam panele z Jatoby kupione w Baltic Floor.
      www.balticfloor.pl
      Jatoba to drewno twardsze o ponad połowę od dębu...
      www.balticfloor.pl/gatunki.htm

nie ma na nich ani jednego zadrapania, wgniecenia ani rysy, chociaż też mamy
      psa i małego - trzyletniego "konstruktora", który jak Bob Budowniczy lubi
      czasem powalić młotkiem po parkiecie. Jatoba spisuje się rewelacyjnie.

Polecam

• maria10344 Re: Czy polecacie produkty Barlinka? 23.05.06, 07:52
      Mam deskę barlinecką i jestem średnio zadowolona.Mam dość dużego psa i jak się
      wyciąga zostają wgłębienia po pazurach.W niektórych miejscach na łączach
      leciutko odprysnęlo.Mieszkam dopiero 1,5 roku,Proponuję prawdziwe drewno.Na
      starym mieszkaniu miałam bukowy parkiet,który jak się wyprowadzałam po psie i
      kocie i 20 latach wyglądał co najmniej nieciekawie.Jak przyszłam do tego domu
      później to oczom nie wierzyłam.Podłoga była cudowna,kolor jescze lepszy niż
      pierwotnie -cudo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka