Dodaj do ulubionych

prośba o poradę

23.05.06, 12:04
witam wszystkich
Chciałabym zająć się zawodowo architekturą wnetrz. Wiem, że jest mnóstwo
tego typu szkół, ale nie interesują mnie jakieś centra kształcenia z 50
różnymi kierunkami. Może ktoś może doradzić jakąś poważną, licząca się
szkołę o tym kierunku? Najchętniej w Wa-wie. No i nie chodzi mi o studia,
może ev. jakis licencjat, jednak z tego co zdołałam ustalić są tylko studia 5-
letnie.
Będę wdzięczna za pomoc.

Obserwuj wątek
    • margie Re: prośba o poradę 23.05.06, 12:15
      architektow wnetrz ksztalci wylacznie ASP w systemie studiow dzienych.Mozna
      zrobic kursy dekoratorskie jedynie.
    • siostraheli Re: prośba o poradę 23.05.06, 14:11
      tylko ASP ci pozoztaje, i tak po takich studiach nie masz żadnych uprawnien -
      tylko właściwie dekoratorskie, nie masz uprawnień do żadnych ingerencji w
      konstrukcje budowlane. Natomiast architektura wnętrz jest takim wąskim
      kierunkiem, że może jednak lepiej studiowac wzornictwo. Najlepiej skończyc
      jednak architekture. Wiekszośc architektów i tak robi tylko wnętrza albo garaże.
      • vespra Re: prośba o poradę 23.05.06, 17:32
        ha, mylicie się moje drogie, w zielonej górze na uniwersytecie (bo mamy!!:)),
        też jest kierunek arch. wnętrz!
        • bir.ke Re: prośba o poradę 23.05.06, 17:44
          vespro:) oj, slyszalam duzo o tym 'uniwersytecie';)
        • franciszek_pieczarka Re: prośba o poradę 23.05.06, 17:49
          Monia daj spokój zobacz:Vespra jest po fryzjerstwie,Aspi ukończła Technikum
          Ogrodnicze,ja Wyższą Szkołe Spawalniczą i wszyscy świetnie się znamy na
          wnętrzach,wykańczaniu i ogólnie projektowaniu.Ludzie liczą się z naszym zdaniem
          ,proszą o porady i.t.p.Żadna szkoła Cię tego nie nauczy,bo jak się nie ma do
          tego drygu-to d..a zimna!
          • m.monia.z Re: prośba o poradę 23.05.06, 23:59
            no niby racja, tylko że ja chciałabym się tym zająć zawodowo, może kiedyś coś
            własnego ... a za ładne oczy to raczej nikt nie przyjmie. Ja mam 32 lata i na
            studia trochę i za późno i za długo. Chciałabym coś skończyć żeby mieć większe
            możliwości w tym kierunku, bo raczej sam dryg nie wystarczy. Z drugiej strony
            jak mam skończyć coś byle jakiego to chyba też w sumie bez sensu , strata kasy
            i czasu. Tylko co tu począć z rozpierającą mnie energią w tym kierunku ;).
            • wojteck69 Re: prośba o poradę 27.05.06, 21:56
              Jeśli mogę coś doradzić, otóż jeżeli interesuje Ciebie architektura wnętrz w
              pracy zawodowej to jednak zwykłym kursem niewiele zwojujesz, trzeba będzie
              postudiować temat. Jeśli zaś chciałabyś zająć się dekoracją wnętrz to proponuję
              zrób kilka prac dot. tego tematu. Na przykład u siebie w domu, u kogoś w
              rodzinie, u kilku znajomych. Porób zdjęcia przed i po, opisz co chcieli uzyskać
              mieszkańcy tych wnętrz, co Ty im zaproponowałaś, jakich materiałów używałaś,
              jakich farb, kolorów, jakie gadżety do dekoracji i skąd je wzięłaś, czy zrobiłaś
              je sama czy kupiłaś itp. Zrób tzw. portfolio a potem próbuj szukać współpracy z
              firmami remontowymi wykańczającymi wnętrza, sama daj ogłoszenia w różnych
              miejscach, będziesz miała czym sie pochwalić, gdy ktoś spyta jakie masz
              doświadczenie. Pamiętaj jednak, żeby spisywać umowy z ludźmi, z którymi będziesz
              współpracować, lub którym będziesz wykonywac projekty, bo o tzw. wyrolowanie w
              tym fachu nietrudno. Napracujesz się przygotowując projekt, temu komuś będzie
              się podobał, weźmie chcąc ocenić np. koszty lub zechce sie zastanowić, a potem
              wystarczy, że powie Ci, że projekt się nie podoba i on go nie chce, ale
              wszystkie potrzebne informacje uzyska od Ciebie, więc trochę ostrożności
              polecam. Pozdrawiam i życzę powodzenia
      • muscovado Re: prośba o poradę 23.05.06, 17:44
        "Wiekszośc architektów i tak robi tylko wnętrza albo garaże"

hmmm, to kto u licha robi budynki z tymi wnętrzami???
        • ela.tu-i-tam Re: prośba o poradę 23.05.06, 20:06
          muscovado napisała:

> hmmm, to kto u licha robi budynki z tymi wnętrzami???

Budynki i mosty to inzynier.
          • dembski.pl Re: prośba o poradę 23.05.06, 22:12
            no się obśmiałem, pierwszy raz na tym forum. :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka