24.11.06, 20:01
najprawdopodobniej na wiosnę wprowadzam się do małej kawalerki. I tutaj rodzi
się pytanie - jakie meble powinienem kupić? Na pewno sofę-łóżko, szafę, regał
na książki, ... Pytanie brzmi - jakie są wasze doświadczenia z urządzaniem
kawalerki? Jakie meble proponujecie? Co warto kupić?
Obserwuj wątek
    • woodpecker_from_mars Re: Kawalerka 25.11.06, 12:15
      bedziesz mieszkac sam? zalezy jak duzo przedmiotow nagromadziles; jesli masz
      mozliwosc to dobrze zabudowac jest sporą szafe w przedpokoju, zeby nie zagracic
      pokoju:)
      • tylkomniekochaj Re: Kawalerka 25.11.06, 17:33
        początkowo będę mieszkał sam. Później wprowadzi się do mnie na stałe
        współlokatorka. Oczywiście jakieś dodatkowe miejsca do spania by się przydały.
        Nie przywiązuję miejsca do bibelotów. Z domu zabieram jedynie książki, gazety,
        notebooka, płyty, ubrania i podstawowe artykuły pierwszej potrzeby.
        • jarka63 Re: Kawalerka 27.11.06, 10:29
          A metraż jaki? Ja w pokoju 16-metrowym z wnęką i dwojgiem drzwi miałam dwie
          rozkładane sofy, regał i stolik do kawy plus pufy, a szafę w przedpokoju.
          • tylkomniekochaj Re: Kawalerka 27.11.06, 18:50
            metraż nieznany (w granicach 30-36m2). Pewne natomiast jest stare budownictwo, z
            wysokim sufitem i najprawdopodobniej osobna kuchnia.
            • jarka63 Re: Kawalerka 28.11.06, 13:35
              Ech, to masz masę miejsca, choc przy tym metrażu wysokie sufity nie będą
              korzystnie wygladać. Może antresola?
              • edithea Re: Kawalerka 28.11.06, 21:35
                Ja mam 38 metrów, ale swoją kawalerkę z dużą wnęką podzieliłam na 2 pokoje
                (wnęka ma okno) i mam osobną sypialnię :)
                Do kawalerki polecam jak najmniej sprzętów i wszystko co się da pochować bo
                zaraz robi się bałagan. Niezbędna duża szafa, najlepiej jakaś zabudowa do sufitu
                w przedpokoju lub pokoju. Narożnik lub kanapa rozkładana, do pokoju ławę, biurko
                i niewielki regał, półki jakaś pufa i wystarczy. Kuchnia pewnie jest za mała na
                stół, ja mam rozkładany blat mocowany do ściany przy którym można usiąść i coś
                zjeść. Kupuj sprzęty o lekkim wygladzie, np z elementami szklanymi, na nózkach,
                na kółkach - można je przesunąć. Nie przytłoczą małego wnętrza. Nie wprowadzaj
                wielu barw, najwyżej 3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka