laporteki 01.03.07, 12:53 Budynek z zewnątrz piękny ale w środku bardzo surowy, zimny, wręcz przytłaczający jak grobowiec lub puste muzeum. Nie wyobrażam sobie funkcjonowania w takich wnętrzach. Brak tam życia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasmanteria11 Re: Wśród rodziny i artystów 06.05.07, 19:48 Tak, te odhumanizowane wnętrza są zimne i smutne. Ostre kolory, wszędzie zmywalne posadzki, ani jednego dywanu, duże przestrzenie - nie tworzy to przyjaznej atmosfery domowej. Ale, co kto lubi:) Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Wśród rodziny i artystów 06.05.07, 20:50 Podzielam zdanie moich przedmowcow.Ciekawe ile osob sluzby sprzata ten dom?Moje M5,w ktorym mieszkam sam,wymaga 12 godzin pracy tygodniowo.Tyle czasu pracuje pani,ktora opiekuje sie moim mieszkaniem.U Zanussich jest chyba M50 a zatem 120 godzin,czyli 3 osoby na pelny etat.Nie chcialbym takiego domu i tych klopotow zwiazanych z prowadzeniem przedsiebiorstwa p.t.dom mieszkalny?? Odpowiedz Link Zgłoś
jagna1606 Re: Wśród rodziny i artystów 06.05.07, 21:15 Co ma do tego sprzatanie? Po latach mieszkania w mieszkaniu w bloku,potem w domu, potem znowu w bloku, marze aby pozbyc sie niepotrzebnych sprzetow, zagracajacego badziewia, i wszelkich kurzolapow. DLA MNIE TEN TEN DOM JEST ODWAZNY, PRZESTRONNY, JASNY, PELEN ZEWNETRZA O KTORYM MARZE BY PRZENIKALO MOJE NAJBLIZSZA PRZESTRZEN. Odpowiedz Link Zgłoś
twt1 Re: Wśród rodziny i artystów 06.05.07, 20:55 lubię przestronne wnętrza - szkoda tylko,że w oranżerii nie ma nic z oranżerii (no może poza oranżadą na bankiecie ;) )... Odpowiedz Link Zgłoś
marxx Re: Wśród rodziny i artystów 06.05.07, 21:12 Jaki "piekny" pokazowy dom, pani domu ma cudowny gust, w sam raz aby zaiponowac gosciom na comiesiecznych stuosobowych obiadach. Odpowiedz Link Zgłoś
jagna1606 Re: Wśród rodziny i artystów 06.05.07, 21:22 Chyba ze dwa dni temu, Zanussi byl gosciem Kuby Wojewodzkiego-to naprawde gosc z klasa! Dlaczego comiesieczne obiady dla setki osob maja byc zarzutem? Fajnie!Chce i moze spotykac sie z ludzmi?-moze on tego potrzebuje i oni tez! Najlepiej skrytykowac! A w tle co?Zazdrosc?Krytyka tego co nam dalekie? Ja bym chciala byc takim czlowiekiem jak On , albo zeby byl taki ktos z mojej rodziny! Odpowiedz Link Zgłoś
zaratoostra Doskonaly 06.05.07, 23:49 Naprawde bardzo cieply w porownaniu do katalogowego designu. Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes Wśród rodziny i artystów 07.05.07, 01:05 dom z zewnatrz ladny glownie przez oranzerie. Szkoda ,ze to jedynie nazwa a nie wypelnienie jakimis roslinami tej przestrzeni. W srodku soczyste i nasycone kolory w polaczeniu z meblami daja wrazenie surowosci ,chlodu i czegos niespecjalnie zapraszajacego. Nie przypomina to domu cieplego ,przytulnego ,nawet nie hotelu a raczej czegos jeszcze bardziej bezosobowego jak na przyklad muzeum. Nie mozna sie domyslic kto w tym domu mieszka.On wyglada na niezamieszkaly.Taki skansen gdzies w puszczy. Jest oczywiscie w domu siedem labradorow co wyjasnia ,ze na podlogach nie ma dywanow,no tym niemniej wyglada tez na to,ze to twierdza ktora trzeba sforsowac,no bo te labradory. Krotko mowiac co kto lubi. Ale nie jest to dom moich marzen i naweet nie jest to dom,ktory bym chcial odwiedzac.Mam nadzieje,ze nie odzwierciedla on chlodu uczuc w tym stadle zamieszkuajcym domek.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
herr_pixi Dom i wnętrza z charakterem 07.05.07, 09:05 W formie domu i w niebanalnych wnętrzach odbijają się silne osobowości gospodarzy. Brawo za odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
iza972 Wśród rodziny i artystów 10.05.07, 16:11 ciekawy wystroj,urzadzony z fantazja,choc kolory troszke przytlaczaja.ale ogolnie calkiem ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
dosad Wśród rodziny i artystów 25.04.08, 12:14 Na pewno dom nieprzeciętny, z charakterem. Ciepły uśmiech pana Zanussiego nie pasuje mi do tych wyrafinowanych wnętrz. Odpowiedz Link Zgłoś
dosad Wśród rodziny i artystów 25.04.08, 12:19 Niezwykli ludzie i niezwykły dom. Odpowiedz Link Zgłoś