Dodaj do ulubionych

moje początki-kuchnia

26.06.07, 14:25
Witam serdecznie piszę po raz pierwszy.
Ponieważ jestem zupełnym laikiem w sprawie urządania mieszkania chciałabym
prosić o rady, mianowicie nie wiem zbytnio jakie płytki dopbrać do urządzenia
kuchni. Meble będę miała takie same w zamieszczonym linku:
fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,64482400.html
myślałam o takich małych płytkach ściennych (jak są w linku) ale w sumie nie
wiem czy nie lepiej byłoby zrobić większe płytki - (również w takim samym
kolorze jak w linku), aha gdybym zrobiła te większe płytki ścienne to planuje
zrobić na podłosze w tym samym kolorze i o tej samej fakturze płytki podłogowe.

Co Wy na to ? Czy ładnie byłoby aby płytki ścienne były takie same jak na
podłodze ? Czy lepiej zrobić malutkie płyteczki a podłogę inną z większych
płytek ?
Obserwuj wątek
    • monia76 Re: moje początki-kuchnia 26.06.07, 16:14
      zrób tak, jak Ci się podoba i na co Cię stać. mozaika na ścianie wygląda
      fajnie, ale jest droga, a większe płytki też wyglądają super. nie dawaj tylko
      zbyt dużych, bo tną przestrzeń. szafki, które pokazałaś są ładne, ale
      właścicielka źle dobrała kolor kafli - tu super wyglądałyby zielenie, szary,
      biały. podłoga i ściana w tym samym kolorze wygląda b. dobrze. możesz dać np.
      białą glazurę na ściany + szare fugi i szarą podłogę. do tego zielone dodatki i
      będzie pięknie.
    • monia76 Re: moje początki-kuchnia 26.06.07, 16:23
      propozycje (tylko gładkie, bez tych kolorowych dekorów)
      www.cerkolor.com.pl/index.php?ms=8&id=224
      www.cerkolor.com.pl/index.php?ms=8&id=223
      test.tubadzin.pl/produkt.php?nr_produktu=102808&id=237
      test.tubadzin.pl/produkt.php?nr_produktu=102395&id=173 (podłoga)
      test.tubadzin.pl/kolekcja.php?id=174&powrot=kolekcje&typ=0
      pozdrawiam, m.
      • kingachmielewska Re: a może .. 26.06.07, 22:04
        dzięki za sugestie ale nie chciałabym białych, myślałam nad zielonymi ale nie
        znalazłam odpowiednich (te z tubadzin- bardzo fajne, ciekawe czy bardzo drogie?)
        a co myślisz o płytkach cersanit(niestety nie potrafię wstawić linku bo jest
        strasznie długi) płytki nazywają się MALTA BROWN - nie wiem czy pasują ?
        • monia76 Re: a może .. 27.06.07, 10:23
          eeeeeeeee, nie z Malta Brown będzie za mdło. szukaj czegoś kontrastowego. jeśli
          zieleń Ci się podoba, szukaj zieleni, ale oliwkowej, ziołowej, nie trawiastej
          • kingachmielewska Re: no właśnie 27.06.07, 11:06
            właśnie też myślę że może być mdło i bez wyrazu (ale mój narzyczony upiera się
            aby zrobić coś w kolorystyce beżu,brązu,latte itp.) ja w sumie obawiam się czy
            właśnie nie będzie można dostać mdłości jak się będzie wchodziło do takiej
            kuchni, dlatego zastanawiam się nad tą zielenią - wtedy dałabym zielone ściany -
            może dojżały gorszek z duluxa.

mamy ograniczone fundusze - niestety w takim przypadku nie ma zbytniego pola do
            popisu (mniej więcej po 32 zl/m2 kosztują te Malta brown i w mniej więcej tyle
            możemy wydać :( )
            • kingachmielewska Re: a malta brown + dojżały groszek na ścianach ? 27.06.07, 11:31
              czy ładnie byłoby aby ściany (płytkowe) i podłoga Malta Brown a ściany w kolorze
              dojżały groszek duluxa ? czy byłoby ok ?
              • monia76 Re: a malta brown + dojżały groszek na ścianach ? 27.06.07, 12:40
                to może nie kupujcie kafelków, a pomaluj na zielono ścianę jakąś farbą do
                kuchni i tylko nad kuchenką i zlewem zamontuj np szkło z ikei? kolorystycznie
                będzie świetnie, a i finansowo się nie wykosztujecie.
                • kingachmielewska Re: a malta brown + dojżały groszek na ścianach ? 27.06.07, 13:50
                  no w sumie to niezły pomysł :) dzięki zobaczę co się teraz święci w ikea,
                  pomyślę i odezwę się poźniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka