adam_go 18.04.08, 13:32 co wybrać na mebel-sofę.. mam małe dziecko które zostawia ślady wszędzie. Słyszałem o dobrych właściwościach Alacantary ale z drugiej strony skóra to skóra.-chociaż chyba trochę zimna....!!??!!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyszukiwaczka1 Re: Alcantara czy skóra?? 21.04.08, 21:42 przy małym dziecku najlepsza jest skóra, bo długowieczna Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sphinx Re: Alcantara czy skóra?? 22.04.08, 17:15 Skóra oprócz tego, że jest długowieczna - to w lecie strasznie się do niej człowiek klei, cały rok trzeba z niej ścierać kurze. Mam skórzana sofę i komplet wypoczynkowy z Alcantary oraz 15 miesięczne dziecko. Wypoczynek użytkuję rok. Córka kilka razy sie na niego zesikała, wysmarowała czekoladą - i po zmyciu szmatką z płynem do mycia naczyń nie ma na wypoczynku śladu jej bytności, a jest w kolorze czerwonym. Weź Alcantarę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ajulka0505 Re: Alcantara czy skóra?? 22.04.08, 19:05 Ja mam w domu 2,latka i wypoczynek z kremowej "pseudo" alcantary...nazwa zblizona i po 1,5 roku uzytkowania - marakra !!! Wypocznek do wyrzucenia ,nie kosztował fortuny ale zawsze to ponad 3 tyś zł. Ale tak jak piszę, to była podróbka alcantary....dowiedzieliśmy się o tym , po godzinnym przepytywaniu sprzedawcy i po tym jak doczytałam e internecie o cenach prawdziwego materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_go Re: Alcantara czy skóra?? 29.04.08, 08:22 no właśnie pseudo Alcantara jest dużo tańsza od orginalnej.Dzowniłem do fimry która jest dysrtybutorem Alcantary w polsce i chcą za mb prawie 700zł. ja potrzebuję prawie 10 m więc koszty ogromne. I chyba jednak skóra tu wygrywa przynajmniej cenowo... Odpowiedz Link Zgłoś
rcholewa Re: Alcantara czy skóra?? 09.05.08, 10:58 a mozna wiedziec co sie stalo z ta podroba tzn. wytarla sie, poplamila czy jeszcze cos innego ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hasa.nka Re: Alcantara czy skóra?? 12.04.14, 09:55 SKÓRA! ja mam swoje sprawdzone źródło kosik-meble.pl polecam, bo to skóra naturalna, fantastyczna! Odpowiedz Link Zgłoś