lubus 15.05.08, 09:33 Co myślicie o tych mebelkach? Mam zamiar je kupić tylko cena mnie trochę przeraża, ale są boskie! www.allegro.pl/item364585663_angielska_jadalnia_chippendale_napieknych_lapach.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmkijak Re: Stylowe meble 15.05.08, 09:50 no śliczne..... tylko pytanie.... czy możesz je obejrzeć przed zakupem, bo wiesz, ja kiedyś w interkomisie w katowicach oglądąłam taki piekny kredens stylowy i kupiłabym go gdyby nie zapach zgnilizny straszny... widze że meble po renowacji ale czy taki zapach udało im się zniwelowac to nie wiem. I zaznaczam, że to nie był zapach antyku, a wiem co mówię, bo mój tata się zajmuje starociami:) Odpowiedz Link Zgłoś
kati.1 Re: Stylowe meble 21.05.08, 00:43 meble bardzo ładne, tylko pytanie raczej czy trwałe? jeśli chcesz tyle zapłacić, to upewnij się co do ich jakości... bo chyba nikt nie chce zapłacić dużo i po roku wymieniać meble na nowe Odpowiedz Link Zgłoś
1katarynka Re: Stylowe meble 23.05.08, 10:44 no dokładnie zapach może być nieprzyjemny, kiedyś weszłam do komisu mebli i śmierdziało starą piwnicą z kotami, niestety często stare meble stoją przez lata w jakiś tragicznych warunkach, w zagrzybionych kamienicach i zapach zostaje, a meble na zdjęciu moim zdaniem nie wyglądają jak po renowacji, ale się nie znam:) więc się nie będę wymądrzać, za taką kwotę wybrałam bym ładne stylizowane meble ale nowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabell72 Re: Stylowe meble 23.05.08, 13:30 Dlatego ja preferuje meble nowe, stylizowane na takie po rewnowacji. Chociaż w domu sama mam odrestaurowaną szafe po mojej babci, tyle że ona ma zapach staroci jaki wielu chciałoby uzyskać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kati.1 Re: Stylowe meble 26.05.08, 21:58 dokładnie, teraz można kupić nowe meble odpowiednio stylizowane, też raczej na to bym się zdecydowała, jakoś bałabym się ryzykować ze starociami, na pewno nie w przypadku mebli i na pewno nie w ciemno i za taką cenę.... Odpowiedz Link Zgłoś
zosienka.1 Re: Stylowe meble 26.05.08, 11:35 Stare meble chyba jednak lepiej sprawdzić przed zakupem. Ja bardzo lubię odwiedzać targi staroci. Od jakiegoś czasu jeżdżę do miejscowości Czacz w Wielkopolsce. Tam cała wioska handluje rzeczami używanymi. Wszystkiego można dotknąć, usiąść ... polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kati.1 Re: Stylowe meble 28.05.08, 22:51 pytanie tylko jak sprawdzić meble przed zakupem? bo to wcale nie jest takie łatwe, a na oko to wszystkie one wydają się ok i w gruncie rzeczy trzeba zaufać sprzedawcy albo marce, a wszystko wychodzi dopiero po czasie, dlatego moim zdaniem lepiej kupić coś od sprawdzonej już firmy;) Odpowiedz Link Zgłoś
gegee Re: Stylowe meble 18.08.08, 23:38 Zgadza się. Meble stylowe najlepiej kupować u producenta np. www.meblemilan.zgora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
laprovence.pl Re: Stylowe meble 26.08.08, 14:34 Takie meble możesz kupić na giełdzie staroci za śmieszne pieniądze. wystarczy trochę farby i do dzieła:))pozdr Odpowiedz Link Zgłoś