Dodaj do ulubionych

Do użytkowników sof IKEA

07.01.09, 16:31
Nie miałam okazji użytkować sof Ikea chodzi mi o te rozkładane.
Czy sa dość wygodne? W załączniku mam foto sofy Ektorp- jest min w wątku użytkownika
endlessa.

Czy ten stelaż nadaje się do codziennego spania czy raczej tylko raz na jakiś czas "dla
gości"? Jakie macie doświadczenia?
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • niebieski_lisek Re: Do użytkowników sof IKEA 07.01.09, 16:36
      Taki stelaż nie nadaje się do codziennego spania.
    • inga78 Re: Do użytkowników sof IKEA 07.01.09, 16:49
      tak myślałam - a szkoda
    • sarah_black38 Re: Do użytkowników sof IKEA 07.01.09, 16:51
      Każda sofa rozkładana codziennie prędzej, czy później psuje się ( zwykłe zmęczenie
      materiału). Moja stara sofa (nie z Ikea) po jakiś czasie rozwaliła się. Teraz mam
      nierozkładanego ektorpa, a dla gości nadmuchiwany materac. Z sofy jestem bardzo
      zadowolona, bo wygodna jak mało która.
      • inga78 Re: Do użytkowników sof IKEA 07.01.09, 16:56
        sarah_black38- a jak Twój Ektorp czyścisz? łatwy w użytkowaniu? Przy siedzeniu nie
        przeciera się?
      • aniesa Re: Do użytkowników sof IKEA 07.01.09, 17:00
        ja mam od 2mcy rozkladanego 3os. Ektorpa. kupilam ze wzgledu na stlistyke i wygode
        wlasnie. siedzi sie super, a spi rewelacyjnie, z tym ze ja wybralam opcje z najdrozszym
        materacem. Roznica chyba 400zl, a wygoda duzo duzo wieksza niz na najtanszym (sa 3
        rodzaje). Co prawda, spalam tam malo razy, bo spanie tam jest ewentualnoscia na
        wypadek gosci, ale mimo to i tak polecam:)
        • inga78 Re: Do użytkowników sof IKEA 07.01.09, 17:05
          aniesa- ja też myślę o 3 osobowym. Powierzchni do spania też jest na 3 osoby?
          • aniesa Re: Do użytkowników sof IKEA 08.01.09, 00:49
            Powierzchni do spania jest hoho:))) Ostatnio spal u mnie na niej kuzyn z zona i
            8latkiem - podobno sie bardzo wyspali. Przetestowalam tez kanape na "spaniowy"
            kryzys, gdy jest wiecej ludzi niz miejsca, tzn. gdy podstawi sie cos pod stopy
            to mozna spac i w poprzek w 4 osoby (mam na mysli dziewczyny, bo panowie mieliby
            problem:))
            ja polecam
    • sarah_black38 Re: Do użytkowników sof IKEA 07.01.09, 17:07
      Kupiłam tę z białym obiciem, bo była najtańsza. Z czasem albo dokupię sobie w innym
      kolorze na wymianę, albo tapicer coś uszyje. Na razie kupiłam narzutki i przykrywam
      kanapę i fotele. Czy się przeciera to jeszcze nie wiem , bo użytkuję dopiero od listopada.

• aniesa Re: Do użytkowników sof IKEA 08.01.09, 00:47
        ja tez mam od listopada i tez biala tyle ze mi sie po prostu najbardziej podoba
        to obicie:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka