Dodaj do ulubionych

Szerokie drzwi dzielące salon

03.08.09, 18:57
Witam
Podczas remontu mojego domu natrafiłam na problem wyboru i dostępnosci na rynku drzwi, które miałyby przedzielić salon.Posiadam dwa duże pokoje obok siebie , każdy z odzielnym wejściem.Ściana miedzy nimi jest częściowo otwarta(były wcześniej przedzielone dużymi drzwiami 4-skrzydłowymi).Wnękę w scianie o wymiarach 200x320 cm chciałabym zabudować nowymi drzwiami tak by w razie potrzeby, czyli jakiejś większej uroczystości w domu móc skorzystać jednorazowo z powierzchni obydwu pokoi(2 razy do roku).Przesiedziałam wiele godzin w internecie i nie znalazłam żadnego rozwiązania.System drzwi przesuwanych wyniósłby około 6 tysięcy.Pomyślałam,że drzwi książkowe, łamane byłyby tańsze, ale nie mogę takich znaleźć.Chce by nie były ładną ozdobą wnętrza salonu, gdyż będą zajmowały jedną całą jego ścianę-nadadzą mu o razu charakter.
Bardzo proszę o sugestie.
Jua
Obserwuj wątek
    • anna.malesinska Re: Szerokie drzwi dzielące salon 04.08.09, 08:10
      Poszukując niestandardowych rozwiązań w dziedzinie stolarki
      drzwiowej, proponowałabym zwrócić się do stolarza zajmującego się
      produkcją drzwi. Dostosuje on projekt do Pani oczekiwań i znajdzie
      systemy, które umożliwią wygodne otwieranie drzwi. Nawet jeśli
      rozwiązanie nie będzie najtańsze, dzięki indywidualnemu podejściu do
      sprawy fachowiec wykona drzwi dopasowane konkretnie do Pani wnętrza
      (kolor, wzór, okucia, system otwierania). Wydaje mi się, że dobrze
      raz zainwestować, a potem nie martwić się, że jakieś "standardowe"
      rozwiązanie nie sprawdza się.
      • myszka.b Re: Szerokie drzwi dzielące salon 13.08.09, 18:02
        A czy była Pani na stronie internetowej bądź w salonie Komandora? Mają spory
        wybór jeśli chodzi o drzwi przesuwne. Proszę zajrzeć na str.
        www.komandor.pl/komandor_szafy-306.html
        Osobiście co prawda nie zamawiałam u nich tego typu rozwiązania, jestem
        natomiast posiadaczką szafy tej firmy. Od 3 lat sprawuje się bez zastrzeżeń.
        Myślę, że nie będzie problemu z wyborem czegoś dla siebie, gdyż mają spory wybór
        jeśli chodzi o opcje profili.
        W dodatku dają 5-letnią gwarancję na swoje systemy, ekipa uwija się szybko i
        sprawnie, co w przypadku obu tych cech jest rzadkością w przypadku stolarzy
        robiących meble/drzwi na zamówienie. Szczerze radzę się zastanowić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka