Dodaj do ulubionych

...........RUSZA REFERENDUM...............

07.02.04, 07:47
PONIZEJ OSWIADCZENIE PANA NITRASA

"To jest prawda. PO bedzie domagać się odwołanie Mariana Jurczyka.
Jest słabym prezydentem. To wiadomo od dawna. Jednak wczoraj Jurczyk pohańbił
honor Szczecina. To bardzo mocne słowa, ale sytuacja jest też nadzwyczajna.
Mamy do czynenia z człowiekiem, który nie tylko nie ma pomysłu na rozwój
miasta, ale z osobnikiem dla tego miasta groźnym. Oddanie miasta w ręce
kolejnej po firmie śmieciowej grupie nacisku jest dowodem na to że taki
sposób
sprawowania władzy stał się regułą. Nie bez znaczenia jest również zyciorys
nowego urzędnika. PZPR i pracownik, w Moskwie firmy CIN&CIN. Tym którzy nie
pamietają przypomnę, że współwłaścicielem tej firmy był Stanisław Paszyński.
Nie będę pisał o niegodziwości człowieka chcącego decydować o sprawach
swojego
pracodawcy, Pan Ptak, w imieniu miasta przez szacunek dla czytających i
oglądających tv.
Nasz magistrat niżej nie może upaść i to wymaga naszej reakcji.
Z pełną powagą chcę powiedzieć. Szczecin to miasto poważne i umiejące walczyć
o swój niestety nadszarpnięty honor. Platfotma Obywatelska w Szczecinie to
głownie ludzie młodzi, którzy po namyśle, krótkim zreszta, stwierdzili ziś
wieczorem, że jutro w sytuacji braku reakcji ze strony innych sił
politycznych, wyraźnie zauważalny jest dziwny strach lub paraliż, wystąpi z
inicjatywą przpeprowadzenia referendum o odwołanie prezydenta.
Nie w imieniu swoim tylko miasta. Nie w imieniu PO. Jesteśmy w stanie wyższej
konieczności, będziemy współpracować z każdym dla osiągnięcia zamierzonego
celu. dla zachowania szans rozwoju Szczecina. Nie chcemy zawłaszczać
inicjatywy, chcemy jedynie ośmielic innych. Jesteśmy w stanie stanąć w
szeregu
ze wszystkimi. Liczy się dla nas w chwili obecnej założony cel. Jeśli nie
wesprze nas żadna siła polityczna zrobimy to sami.
Mamy nadzieję, że podobnie uważają mieszkańcy miasta.
Mam nadzieję, że nie brzmi jak odezwa. Tak myślimy i nie boimy się choć wiele
grup interesów pewnie stanie przeciw.
mamy nadzieję, że Forumowicze nas nie zostawią.
Nie łatwo podejmuje się takie decyzje, nie jesteśmy jakąś młodzieżówką i nie
możemy przegrać.
Dziennikarze poznają nasze stanowisko jutro o 13.00.
S. Nitras"

pozdrawiam rado
Obserwuj wątek
    • rrado Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... 07.02.04, 07:58
      i od razu spraw kilka

1. na kiedy (6 tyg) planowane jest zbieranie podpisow
      2. mysle ze niezwykle istotnym jest stosowanie szerokiego frontu. czyli
      zupelnie nie tak jak robila to mloda uw. czy prowadzone sa jakies rozmowy z "od
      nowa" i co chyba przynajmniej rownie wazne z sld. plus organizacje spoleczne
      itd.
      3. czy jest jakas koncepcja zrobienia tego w sposob profesjonalny. czyli
      znalezienia finansow na rozpropagowanie akcji reklame. stworzenie jakis banerow
      przy ludziach ktorzy zbieraja. hepeningow. ulotek, ogloszen, bilbordow,
      plakatow do pobrania w sztabie.
      4. czy po szczecinska jest swiadoma czym ryzykuje. jesli ma to byc akcja majaca
      poprawic wizerunek po w miescie, pokazania sie w mediach a uzycia przy tym
      niecheci spoleczenstwa i zaangazowania forumowiczow to tak was kopniemy ze
      bedzie bolalo. od razu powiem jakie sa objawy takiego podejscia do sprawy:
      kilka artykulow w prasie, kilka zdjec przewodniczacego jeden reportaz w tv,
      dwie parasolki ustawione od 13-16, 3 dziewczynki ktore nie wiedza na co
      zbieraja podpisy.
      5. czy sa juz przygotowane hasla potrzeba maksymalnie profesjonalnego podejscia
      marketingowego
      5. dla mnie osobiscie jak pan litwinski powie ze bedzie wszystko cacy to ja
      jestem zupelnie spokojny (nie tyle o wynik bo to inna sprawa co o czystosc
      intencji)
      6. wiec jak ktos to juz tu ladnie powiedzial: ALLELUJA I DO PRZODU.
      pozdrawiam rado
      • rrado Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... 07.02.04, 08:19
        rrado napisał:

7. czy referendum byloby laczone z wyborami do parlamentu europejskiego?
        (jedyna chyba realna mozliwosc osiagniecia frekwencji - ponad 90 tys.)
      • albert_c Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... 09.02.04, 17:01
        rrado napisał:

> i od razu spraw kilka
        > > 1. na kiedy (6 tyg) planowane jest zbieranie podpisow

* rado skad teki termin? bo o ile mi wiadomo ustawa mowi o 60 dniach na
        zebranie 10% podpisow uprawnionych do glosowania w danym okregu wyborczym.
        zanim zacznie sie zbierac podpisy nalezy o tym fakcie powiadomic prezydenta,
        komisarza wyborczego. nastepnie komisarz w ustalonym przez ustawe
        dopuszczalnym terminie ma powiadomic inicjatora referendum o ilosci
        uprawnionych do glosowania w danym okregu wg stanu na ostatni kwartal
        poprzedzajacy zlozenie wniosku i od tej daty jest 60 dni na zebranie podpisow,
        wiec w zwiazku z tym raczej nie ma szans na polaczenie tego z wyborami do
        europarlamentu (jak brzmialo twoje 7 pytanie). tym bardziej, ze pozniej nalezy
        jeszcze zweryfikowac podpisy - chyba bo nie wiem jak mowi ustawa o weryfikacji
        podpisow pod wnioskiem o referendum.
        jedyna szansa na polaczenie bylaby gdyby to radni zdecydowali o referendum.
        wniosek o ujecie tego w porzadku obrad musi zloyc conajmniej 8 radnych, a
        poprzec go w glosowaniu conajmniej 18 - i tak mozemy sobie policzyc czy to
        mozliwe: 5 glosow popis, 5 od nowa (jezeli poprze wnisoek bo jna razie nie
        wiemy tego), 1 glos Piotr Podzielny, 1 glos Modrzejewski (jezeli poprze, bo
        moze byc klopot) to jest 12 glosow. 14 glosow sld - ale chyba wsyzscuymaja
        swoiadomosc ze na te glosy bardzo trudno liczyc, a bez nich jakby nie liczyc
        nie ebdzie 18 glosow. o 4 glosach nrs nalezy zapomniec.
        pozdrawiam,
        albert_c
    • Gość: Phobos Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... IP: *.ksiazat.v.pl 07.02.04, 10:25
      Z dosc podobnej beczki:

www.glosszczecinski.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040207/MAIN/40207021
      • Gość: quba Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... IP: *.spx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 12:27
        Nie czas na negocjacje, Marian Jurczyk pokazał juz wielokrotnie ze nie mają one
        sensu, tu trzeba działać zdecydowanie, zamiast bawić się w uprzejmości, radni z
        innych klubów powinni poprzeć inicjatywę PO. Brawo dla Platwormy za odwagę,
        trzeba uwolnić Szczecin od Jurczyka.
        • rrado Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... 07.02.04, 12:30
          Gość portalu: quba napisał(a):

> Nie czas na negocjacje, Marian Jurczyk pokazał juz wielokrotnie ze nie mają
          one
          >
          > sensu, tu trzeba działać zdecydowanie, zamiast bawić się w uprzejmości, radni
          z
          >
          > innych klubów powinni poprzeć inicjatywę PO. Brawo dla Platwormy za odwagę,
          > trzeba uwolnić Szczecin od Jurczyka.

ok mozna wszystko przygotowywac i negocjowac. tylko szerokie poparcie moze dac
          sukces. pozdrawiam rado
          • Gość: ewelina Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... IP: *.net.iton.pl 08.02.04, 00:15
            cieszę sie że nareszcie coś się może ruszy w tym temacie
            • piotr33k2 Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... 08.02.04, 11:41
              zawsze mówiłem że po. to obecnie najbardziej konstruktywne i odpowiedzialne
              ugrupowanie obecne na scenie politycznej.tak jest w sejmie tak jest i w
              samorządzie.
              • Gość: robin Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 11:52
                A co PO zrobiło poza atakami na Jurczyka? Bo coś sobie nie mogę przypomnieć.
                Sprawdziłem głosowania. POpierało wszystkie polityki Mariana. Ta akcja jest p[o
                to, żeby zrobić dym. Bardzo bym chciał żeby politycy PO i PiS postali trochę na
                ulicach i pozbierali podpisy pod referendum. Bo na razie we wszystkich
                kampaniach wyborczych zdobywali miejsca z automatu - z pierwszych miejsc na
                listach, nie kiwnąwszy palcem. Jak ktoś był autentycznie zaangażowany w okręgu
                wyborczym (Dzikowski) to wygrywał startując z dalszego miejsca bez problemów z
                partyjniakami . Chłopaki i dziweczyny - na ulice zbierać podpisy i narażać się
                na oplucie przez staruszków. Dobrze wam zrobi taka konfrontacja z
                rzeczywistością. A jak do was dołączą koledzy z SLD - tym lepiej. Władza
                zejdzie do ludu.
    • Gość: Ana Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 15:34
      skoro poruszyłeśRRado wątek cin-cinu,to jeszcze jedna
      informacja.współwłaścicielem firmy był też swego czasu pan leszczyński z
      łodzi,pózniejszy wspólnik radnej jacyny-witt,producent okien linda.
      • rrado Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... 08.02.04, 17:16
        Gość portalu: Ana napisał(a):

> skoro poruszyłeśRRado wątek cin-cinu,to jeszcze jedna
        > informacja.współwłaścicielem firmy był też swego czasu pan leszczyński z
        > łodzi,pózniejszy wspólnik radnej jacyny-witt,producent okien linda.

ok ale ja nie poruszalem spraw okien i wspolpracownikow z lodzi. laczy nas inna
        o wiele wazniejsza sprawa. pozdrawiam rado
      • Gość: roma Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.04, 17:28
        I jeszcze taki jeden facet z Klewek, ale nie mogę sobie przypomnieć jego
        nazwiska. A nad wszystkim czuwają ufoludki. Natomiast Jacyna-Witt jest
        wspólniczką Ptaka, nałożnicą Czesnego, matką Jurczyka i siostrą Stalina. Do
        tego została w 49 wysłana do Szczecina w misji KGB a ana jest z Mosadu i ma za
        zadanie ją zidentyfikować i zdemaskować na forum GW. Zajebiste!
        • rrado Re: ...........RUSZA REFERENDUM............... 09.02.04, 14:45
          Gość portalu: roma napisał(a):

> I jeszcze taki jeden facet z Klewek, ale nie mogę sobie przypomnieć jego
          > nazwiska. A nad wszystkim czuwają ufoludki. Natomiast Jacyna-Witt jest
          > wspólniczką Ptaka, nałożnicą Czesnego, matką Jurczyka i siostrą Stalina. Do
          > tego została w 49 wysłana do Szczecina w misji KGB a ana jest z Mosadu i ma
          za
          > zadanie ją zidentyfikować i zdemaskować na forum GW. Zajebiste!

MJW i cala od nowa nabrala wody w usta ws prawie referendum. nieladnie.
          pozdrawiam rado
          • Gość: robotic do rrado IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 21:01
            rrado, a po co te całe chece z referendum? Przeciez M.J. złamał prawo
            budowlane. W myśl K.K. jest to przestępstwo umyślne i w ten sposób J. może
            stracić swój stołeczek obsr... przez ptactwo. W ten sposób (z tego co wiem)
            stracił już mandat jeden z radnych w naszym województwie. Do boju służby...
            Tylko trzeba je pogonic by po prostu wyegzekwowały obowiązujące prawo.
            • s_nitras Re: do rrado 10.02.04, 00:39
              Rzeczywiście, gdyby Jurczyk został skazany nawet na grzywnę za przestępstwo
              umyślne to straci swój urząd, jednak:
              1. przysługuje apelacja, nie jestem prawnikiem, pytalismy paru podają rówżne
              terminy w jakich sprawa by się zakończyła w II instancji. Od pół roku o wyroku
              I instancji do póltoraroku
              2. Prokuratura i Sąd są niezawisłe i trudno, ja sobie tego nie wyobrażam
              ingerować
              3. Celem jest odwołanie Jurczyka, sposób jest rzeczą wtórną, obywatele, radni
              mogą skupić się na tych, które dało im prawo
              S. Nitras
            • rrado Re: do rrado 10.02.04, 12:07
              Gość portalu: robotic napisał(a):

> rrado, a po co te całe chece z referendum? Przeciez M.J. złamał prawo
              > budowlane. W myśl K.K. jest to przestępstwo umyślne i w ten sposób J. może
              > stracić swój stołeczek obsr... przez ptactwo. W ten sposób (z tego co wiem)
              > stracił już mandat jeden z radnych w naszym województwie. Do boju służby...
              > Tylko trzeba je pogonic by po prostu wyegzekwowały obowiązujące prawo.

ok ale to moze potrwac bardzo dlugo. sprawe kontroluja urzednicy podlegli
              prezydentowi ktorzy przez ploty uciekaja przed dziennikarzami. zanim doszloby
              do wyroku skazujacego (uprawomocnienia sie wyroku) MJ wyrzadzilby jeszcze
              niezwykle szkody miastu i spoleczenstwu. pozdrawiam rado
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka