Dodaj do ulubionych

STENOGRAM Z PRZESLUCHANIA JARUCKIEJ

16.08.05, 23:13
OCENZUROWANY PRZEZ WYBORCZĄ
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2871154.html
skróty i sródtyły od redkacji 16-08-2005,....
(...) Mam jednak inna propozycję. Jestem gotowa poddać się badaniu na poligrafie
(brak jednej strony stenogramu) :))))))

W CAŁOŚCI NA STONACH SEJMOWYCH
orka.sejm.gov.pl/KomSled.nsf/
Obserwuj wątek
    • Gość: a Mały fragment z przesłuchania IP: *.bazapartner.pl 17.08.05, 00:28
      Chciałbym wiedzieć dlaczego i na czyje zlecenie "Gazeta Wyborcza" kłamie pisząc,
      że: "przesłuchana też została Anna Jarucka jako świadek, ale w specjalny sposób.
      Prokurator uprzedził ją, że może odmówić odpowiedzi na pytania, jeśli mogłyby j
      ą narazić na odpowiedzialność karną".

Nigdy nie byłam w tej sprawie przesłuchiwana przez prokuraturę, już pomijając,
      że taka formułka jest wygłaszana każdemu świadkowi, które składa swoje zeznania.
      Skąd „Gazeta Wyborcza" i tylko „Gazeta Wyborcza" ma tyle informacji na temat
      toczącego się w tej sprawie śledztwa i dlaczego zamieszcza tylko te informacji,
      albo głównie te informacje, które są nieprawdziwe. Tutaj chciałam zacytować za
      portalem: „Anna Jarucka wciąż urzędniczka MSZ informuje przełożonych, że
      dziennikarka «Metra » ma tajną pocztę dyplomatyczną. Zamierza ujawnić przecieki
      z MSZ. Na dowód afery Jarucka przedkłada dwa szyfrogramy wysłane w poprzednim
      roku z ambasad Kanady i Ukrainy do centrali i to dokumenty z klauzulą poufne".

To jest ewidentne kłamstwo, które łatwo udowodnić, dlatego że protokole, kiedy
      byłam przesłuchiwana, ja cały czas mówiłam, że nie znam żadnej dziennikarki
      "Metra", a depeszą znalazłam na biurku.

I chciałabym zapytać, czy toczy się już w takim razie postępowanie dyscyplinarne
      wobec funkcjonariuszy ABW, którzy udzielają takich informacji "Gazecie Wyborczej"?
    • the.bill1 Już jest cały stenogram 18.08.05, 00:53
      Już jest cały stenogram!
      GW wycięła oczywiście niewygodne dloa siebie fragmenty. Głównie ten:

"Mam jednak inna propozycję dla pana marszałka. Jeżeli pan marszałek się zgodzi,
      ja jestem skłonna podać jestem gotowa poddać się badaniu na poligrafie, o ile
      pan marszałek również się takiemu badaniu podda i myślę, że to by bardzo w
      prosty sposób udowodniło, kto mówi prawdę.

Przewodniczący:
      Zajmiemy się tym.

Pani Anna Jarucka:
      I naprawdę, dlatego chciałam prosić ewentualnie o odroczenie tej konfrontacji,
      ponieważ ja w wyniku tego przeszukania, które się odbyło w styczniu, ja wtedy
      straciłam ciążę, ja mam tutaj też zaświadczenie lekarskie, które chciałam
      członkom komisji pokazać. Mam całą dokumentację medyczną i naprawdę teraz
      zależałoby mi na tym, żeby chronić moje nienarodzone dziecko. Dziękuję bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka