frych47 07.02.10, 19:23 Pewnie Bydgoszcz za tym stoi. www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100207/GOSPODARKA01/622089302 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muvon200 Re: Chcą przenieść "cukier" do Warszawy. 07.02.10, 19:24 N jasne. Derenda i cykliści Odpowiedz Link Zgłoś
koniecpolski76 Re: Chcą przenieść "cukier" do Warszawy. 07.02.10, 19:47 Chłopcy po co takie szczeniackie prowokacje. Niestety tak to jest w tej Polsce, że decydują układy i układziki. Kiedyś politycy toruńscy mieli coś do powiedzenia i cukier miał centralę tutaj. Teraz przyszły inne grabie i wiadomo co dzieje się. Przypomnijcie sobie co stało się z centralą banku pocztowego, była w Bydgoszczy, a gdzie teraz? Niestety przez takie decyzje traci region, konkretne miasta. Podatki spadają, likwiduje się miejsca pracy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Chcą przenieść "cukier" do Warszawy. 07.02.10, 20:04 Nie ważne, że ja nie mam ważne, że sąsiad nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
hobbes1980 Re: Chcą przenieść "cukier" do Warszawy. 07.02.10, 20:37 Jeżeli ta (zawierająca nawiasem mówiąc błąd ortograficzny) wypowiedź ma stanowić ideologie pieniaczy z Bydgoszczy to tylko pogratulować jej takich reprezentantów:) Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Chcą przenieść "cukier" do Warszawy. 07.02.10, 21:05 kolego nie wiem czy pamietasz ale cos w tym stylu powiedzial jeden z torunskich poslow gdy chodzilo o apelacje w regionie... wiec to chyba torunska specjalnosc;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hobbes1980 Re: Chcą przenieść "cukier" do Warszawy. 07.02.10, 21:08 Nie pamietam, bo niespecjanie mnie ta kwestia interesowała. Gadanie tego typu pierdół jest żenujace bez wzgledu na to kto je wypowiada, podobnie jak bronienie wypowiadających je tylko dlatego ze są 'funflem' o podobnej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Chcą przenieść "cukier" do Warszawy. 08.02.10, 13:16 Gadanie tego typu > pierdół jest żenujace bez wzgledu na to kto je wypowiada, podobnie jak bronieni > e > wypowiadających je tylko dlatego ze są 'funflem' o podobnej ideologii. ja nikogo nie bronie, to ty cos piszesz o bydgoszczanach, ze to ma byc ich ideologia... no i skala troche inna: polityk, posel i anonimowy forumowicz.... co nie zmienia fakru, ze takie gaddanie jest zenujace... Odpowiedz Link Zgłoś
kongresowy_pepek_europy Centrala Banku Pocztowego 08.02.10, 11:40 Centrala Banku Pocztowego chyba (?) wciąż jest w Bydgoszczy: Wpierw informacja na bardzo wiarygodnym serwisie - Wikipedii ;) pl.wikipedia.org/wiki/Bank_Pocztowy A teraz U ŹRÓDŁA: www.pocztowy.pl/indywidualni/informacje/obanku.html Bank Pocztowy SA Centrala Bydgoszcz ul. Jagiellońska 17 85-959 Bydgoszcz Bank Pocztowy SA Centrala Biuro w Warszawie ul. Polna 11 Sąd Rejonowy w Bydgoszczy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego Nr 0000010821 Numer identyfikacji podatkowej NIP: 554-031-42-71 REGON: 002482470 Kapitał zakładowy (opłacony w całości: 97 290 400 PLN Zarejestrowany jest w BYDGOSKIM KRS-ie... więc chyba podatki odprowadza wciąż "u nas"? ;) Polecam też Historię Banku Pocztowego od 1990 roku: www.pocztowy.pl/indywidualni/informacje/historia.html "Bank Pocztowy S.A. został powołany decyzją Prezesa NBP 5 kwietnia 1990 roku. Pierwszy zespół Pracowników stanowiło 20 osób, a siedziba Banku mieściła się w pomieszczeniach RUP w Bydgoszczy." A dalej już nic na temat przenosin centrali... chyba taka informacja pojawiłaby się w 20-letniej historii jednego z największych polskich banków? Coś się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Centrala Banku Pocztowego 08.02.10, 13:19 faktycznie wciaz chyba jest w bydgoszczy, ale pamietam ze byly zakusy na przenosiny centrali do warszawy...no i nie wiem jak jest z rada nadzorca, bo jednym z argumentow bylo, ze w warszawie sa wzyscy na miejscu a do bydgoszczy musza dojezdzac... mam nadzieje,ze ten satn sie utrzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
lenovo200 Re: Centrala Banku Pocztowego 09.02.10, 12:23 Gazety już wcześniej sygnalizowały,że zarząd jest z Lublina i Warszawy...trzeba było wtedy reagować...teraz to może tylko blagac ,żeby reszty nie zabrali... Odpowiedz Link Zgłoś
torunskiepodpaski Re: Chcą przenieść "cukier" do Warszawy. 09.02.10, 15:49 Wszystko jest w Bydgoszczy. Toruńskie ścierwa prowokują, by dyskusja zeszła z ich porażki dotyczej ucieczki cukru. I dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś