Dodaj do ulubionych

MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK?

IP: *.torun.mm.pl 08.03.04, 22:47
W kontekście do poprzedniego komentarza także słyszałem o nie do końca
jasnych regułach rozdzielania środków finansowych przez Samorząd Studencki
UMK. Jestem osobą która zanim kogoś oskarży to musi być pewna tego co mówi.

Słyszałem, że wąska grupa osób decydująca o kierunku działań Samorządu (do
której należy Piotr Olber, Robert Musiałkiewicz i Paweł Matlakiewicz- wszyscy
W PLATFORMIE!) w mało przejrzysty sposób przyznaje akademiki dla studentów.
Aby być pewnym miejsca najlepiej "posmarować". To samo tyczy się pomocy
socjalnej dla najbiedniejszych uczniów.

Słyszałem także o tzw. szkoleniach dla Samorządu Studenckiego za granicą
czyli de facto wycieczkach turystycznych finansowanych z puli przeznaczonej
dla studentów (... chyba w Grecji)

Słyszałem o fikcyjnym stowarzyszeniu, które powstało po to aby otrzymywać
granty na fikcyjne inicjatywy (stowarzyszenie jednego z członków Samorządu)

Słyszałem o darmowych telefonach komórkowych "no limit", które wykorzystywane
do prywatnych spraw przez "elite" samorządu

Słyszałem o tym że samorząd jest wykorzystywany jest do uprawiania polityki:
finansowanie przejazdów, telefonów i biura samorządu na cele polityczne

Słyszałem o tym że są firmy, które nie wiadomo dlaczego mają wyłączność na
sprzedawanie alkoholu na Juwenaliach

Jest tego więcej... tylko obawiam się że osoba która będzie to komentowała
może mie wziąść za schizofrenika i dlatego na tym poprzestane.

MOŻNA TO SPRAWDZIĆ!!!

JEŚLI W OPARCIU O TAKICH MŁODYCH LUDZI SKŁÓCONA TORUŃSKA PLATFORMA MA
ODBUDOWYWAĆ SWOJE STRUKTURY TO NIE WRÓŻE JEJ NAJLEPIEJ. JA TAKŻE Z CHĘCIĄ
PRZYJRZE SIĘ RAPORTOWI NIK-u I WYCIĄGNE Z TEGO WNIOSKI.
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 23:00

A czego Ty się spodziewałeś. Wyrowiński jako importowany "autorytet" do
      toruńskiej Platformy ma nikłe poparcie ,dlatego idzie pod hasłem : młodzi do
      platformy a starzy do trzeciego szeregu ( jakoś tak siebie nie wpycha do
      trzeciego szeregu - przejawem tego byłoby trzecie miejsce na liście do
      parlamentu , a ja postawię swój środkowy palec że tak nie będzie ). Młodych w
      Platformie uosabia niejaki Lenz Tomasz wsławiony obrobieniem partyjnej kasy w
      toruńskiej Unii Wolności ( nawet Jasiu musiał z bólem serca wykreślić Lenza z
      partii ). Jeszcze tego nie rozumiesz - młodość w Platformie to : WIĘKSZA
      BEZCZELNOŚĆ W SKOKU NA PUBLICZNY GROSZ. Niech Żyje Wyrowiński I Jego Młodzi
      Gniewni. lol
    • Gość: Klonek Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 08.03.04, 23:02
      Nie ma co żeglowac w stronę politycznych rozliczeń. Jeeli ci panowie kradną, to
      robia to na swój rachunek, nie PO!
      NIe wiem jak jest na prawdę, ale te sugestie które tu sie pojawiły na forum, są
      ABSOLUTNIE wystarczajcym powodem, by sprawa zajął sie rektor Jan Kopcewicz.
      Samorząd studencki od lat był niekontrolowaną firmą o dużym dochodzie. Tak,
      FIRMĄ! Jeżeli 10% tego co wy piszecie się potwierdzi, warto zając sie tą sprwa.
      Z kolei udawanie, że sprawy nie ma, to soiste legalizowanie potencjalnego
      przestępstwa.
      Trzeba udowodnić, ze to albo tylko głupie gadanie frustratów na forum, albo
      ktoś napisał wreszcie prawdę.
    • Gość: zniesmaczony Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 08.03.04, 23:20
      Szanowny członku młodzieżówki Prawa i Sprawiedliwość w Toruniu oraz Ligi
      Republikańskiej.
      Jeżeli wywołujesz jakieś osoby to racz się przedstawić.
      Nie od dziś wiadomo, że grupa młodych osób skupiona pod sztandarem Ligi
      Republikańskiej i skinchedzkiej partii Narodowe Odrodzenie Polski przy czynnym
      współudziale federacji młodych PiS próbuje drzwiami i oknami przejąć władze w
      organizacjach studenckich, by wykorzystać je do swoich politycznych.

Na jesieni ubiegłego roku próbowali oni zprywatyzować dla swych celów
      Niezależne Zrzeszenie Studentów, co im się nie powiodło, gdyż przegrali z
      kretesem. Od tej chwili w debilny sposób próbuja dokuczać aktualnym władzą NZS -
      to wkładaja szpilki w zamki od drzwi siedziby, to malują farbą napisy itp
      dziecinne zachowanie.

Ale wybory w NZS dopiero na jesieni przyszłego roku więc czas na samorząd.
      Zaczęła się brutalna kampania wyborcza, gdyż w tym roku odbędą się wybory do
      władz samorządu.

Oszczerstwa, które wypisujesz łatwo można skonfrontować.
      Ale zdecydowanie łatwiej kogoś oczerniać i krytykować niż samemu cokolwiek
      zrobić.
      O przepraszam co nieco robicie, zniszczyliście przecież tabliczkę posła
      Lewandowskiego....

• Gość: lol Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 23:28

Szanowny członku młodzieżówki Samoo-brony.
        Jeżeli już raczysz wypisywać na publicznym forum - to wróć raczej na wiochę i
        poducz się języka ojczystego.
        .....próbuja dokuczać aktualnym władzą NZS...
        Pisze się - władzom , coś jak : siłom i godnoścom osobistom - tylko nie w tym
        przypadku. lol
        • Gość: zniesmaczony Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 08.03.04, 23:36
          szanowny forumowiczu lol, rozumiem, że powyższy list jest elementem
          zapowiadanej przez Tuska walki PO z Samoobroną, więc rozumiem powyższe
          zachowanie, a do błędu się przyznaję
      • Gość: NIEPOKORNY Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.torun.mm.pl 09.03.04, 00:45
        Do zniesmaczonego- Narażasz się na śmieszność pisząc i knując jakiś spisek.
        Twoja teoria jest niczym w porównaniu do spiskowej teorii dziejów.

Tomek
      • Gość: student Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 09.03.04, 15:35
        Szanowny ZNIESMACZONY działaczu Samoobrony.
        Prawda jest taka, że oprócz Juwenalii (z roku na rok coraz gorszych) samorząd
        nie robi NIC. Pozostaje tylko pytanie co się dzieje z pieniędzmi? Jestem ciekaw
        czy nadal będziesz tak twardo bronił samorządu po publikacji raportu NIKu.
        Wyjątkowy zaciekawił mnie wątek "piskowy" PiSu, NZSu i NOPu. Skąd masz takie
        informacje? Wyglądają na zmyślone. Co to za dziwne połączenie? NOP i PiS? Może
        jeszcze w tym "spisku" znajdą się Młodzi Demokraci :)
        • Gość: bezstronny Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.man.torun.pl / *.man.torun.pl 09.03.04, 16:23
          Hehehe... dobre. Ja bym jeszcze dodał Związek Gospodyń Wiejskich :)
      • stachu_lr W imieniu Ligi 09.03.04, 18:02
        Drogi zniesmaczony (raczej niesmaczny). Nie wiem skąd ta pewność co do
        ewentualnej przynależności osoby, która zapoczątkowała ten temat. Nic mi nie
        wiadomo,na temat jego członkowstwa w Lidze (o PiSie sie nie wypowiadam bo nie
        należę). Używasz podsłuchu, podglądasz ludzi przez internet? A moze masz nawet
        kamerę zainstalowaną pod czyimś prysznicem?
        Co do wyborów w NZS (którego jestem członkiem) to nie mam pojęcia o czym
        piszesz. Kolega z Ligi jest w Komisji NZS, a o innych kandydatach, którzy
        przejmować chcieli tę organizację nic mi nie wiadomo.
        Oskarżenia co do malowania napisów i wkładania szpilek uważam za dziecinadę,
        poza tym jest to jakby nie było oszczerstwo i to nędznego poziomu.
        Tabliczka posła Lewnadowskiego. Owszem ktoś ją rozwalił, był nawet taki temat
        na forum. To wszystko co mi w tej sprawie wiadomo. Rzucając oskarżenia
        następnym razem podpisz się, ok tchórzu? A może boisz się swoich wydumanych
        bojówek skinowskich, co? Nie martw sie ja do nich nie należę ;)

Co do samorządu to ogół studentó mniej lub bardziej orientuje sie, że są to
        przekręciarze i karierowicze. Rokrocznie po akademikach i wydziałach huczy od
        plotek, kto komu co załatwił, a to stypendium, a to dobry pokój w DSie.
        Komórki dla władz samorządu to żaden mit, wydzwaniają oni studenckie,
        uniwersyteckie pieniądze, tyle przynajmniej wiem od znajomego z samorządu który
        opowiadał o tym bez żenady...

Liczenie głosów to dopiero skandal! Czy są jakiekolwiek wątpliwości, ze termin
        np. dwumiesięczny na policzenie głosów ma jakikolwiek związek z uczciwością?
        Czy powszechny zwyczaj uczestniczenia zainteresowanuych bądź ich kolesi w
        komisjach skrutacyjnych jest przypadkowy. Czy wybory są uczciwe.?
        NIE! Wiedzą o tym wszystcy studenci, którzy choć trochę interesują się życiem
        uczelni.
        Internet, telefony w akademikach, pomoc prawna... To są wasze wielkie sukcesy
        samorządowcy? Przecież takie rzeczy to ogólnopolski standard na poważnych
        uczelniach! Analogicznie możnaby powiedzieć, że obecny rząd RP dobrze wypełnia
        swoją misję wypłacając emerytury czy opłacając budżetówkę... Przecież to są
        kwestie podstawowę i brakuje jeszcze żeby takie minimum uznawać za nie wiadomo
        jaki wyczyn. Dodajmy jeszcze, że pieniądze krąża tam gdzie są jakieś
        inwestycje... Może macie jeszcze inne sukcesy drodzy samorządowcy? CHĘTNIE
        POSŁUCHAM!

Warto postawić pytanie czy młodzi członkwie ZSP/SLD i PO różnią się tak
        znacząco od starszych kolegów? Jakie mają wzorce? Aferę mostową czy
        starachowicką?

Od studentów i ich udziału w wyborach zależy teraz czy ten patologiczny stan
        będzie trwał dłużej!

Stanisław Czuszel, Liga Republikańska Toruń, student UMK
        • Gość: operator koparki W imieniu Ligi-embriony Jaskierni i Piskorskiego IP: 217.153.197.* 12.03.04, 14:19
          hmmm... rozsądnie gadasz koleś, ale co z tego wynika?
          pseudoliberałowie z PO i niedorobieni "socjaldemokraci" (czyli aktyw aferalnego
          SLD) i tak zawsze mają nad wami przewagę,to oni są przy korycie...
          Paweł Piskorski (symbol cwaniactwa PO) zaczynał w NZSie,i to w czasie gdy ta
          nazwa była symbolem wielkiej sprawy? a teraz? NZS to trampolina dla cwaników w
          stylu Piskorskiego, on jest dla nich wzorem
          ZSP? szkoda gadać, aż żal patrzeć na nich, po prostu niedobrze się robi...
          embriony Jaksiernii i Kwaśniewskiego... wstrętne..
          • stachu_lr Re: W imieniu Ligi-embriony Jaskierni i Piskorski 13.03.04, 01:43
            tak, oni mają przewagę. ale ja też mam nad nimi przewagę bo jestem w porządku z
            samym sobą. mam pewne zasady i wartości, które chce realizować. możecie
            powiedzieć, że jestem frajerem czy głupkiem, ok. dla mnie to jednak rzeczy
            priorytetowe. moim bohaterami są bezimienni, którzy ginęli w nierónej walce w
            lasach, bo tak kazały im zasady i honor. gdyby mi zależało na karierze, pewnie
            byłbym w pisie ;) jednak mimo naszej outsiderskiej pozycji udało się nam parę
            rzeczy zrealizować. ale najważniejsze jest to, że stanowimi grupę przyjaciół,
            ludzi którzy mogą na sobie polegać i przy okazji swietnie się bawimy.
            nzs deprymuje nazwę starego patriotycznego nzsu, podobnie jak aws zochydziła
            termin solidarność...
            o zsp nawet nie mówmy bo to obrzydliwe.
            taki psie czasy.
            pozdrawiam koparkowego! i zapraszam na stronę www.liga-torun.prv.pl!
    • Gość: były student;) Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.torun.mm.pl 09.03.04, 00:58
      I zaczęła się kampania wyborcza do Samorządu Studenckiego. Tylko nie myślałem
      że w tym roku włącza się w nią ZSP.
      Chłopaki do momentu kiedy Najberg był w Samorządzie mieli jeszcze coś do
      powiedzenia, ale dzisiaj... fju fju...
      Rozumiem... ale jeśli to jest prawda co tutaj się pisze to z tym badziewiem
      trzeba zrobić porządek.
      • Gość: Robert M. Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 09.03.04, 01:49
        Późna pora, gdy zadzwonił telefon informując, że moja osoba została wywołana na
        forum publiczne.
        Nazywam się Robert Musiałkiewicz byłem przewodniczącym Samorządu Studenckiego
        UMK, żal olbrzymi w sercu gdy czytam tego rodzaju wypowiedź, gdyż poświęciłem
        w tej instytucji ogrom wysiłku i pracy na rzecz studentów UMK.

Sądzę że dobre wychowanie i przyzwoitość nakazują, że przed napisaniem tego
        typu rzeczy mógł pan je bynajmniej potwierdzić np.: w rektoracie bądź
        bezpośrednio w samorządzie.

Dla jasności całej sytuacji odniosę się do pana wypowiedzi.
        Bajka z Grecją chyba nawet nie wymaga odpowiedzi, dodam że samorząd nie
        korzysta z żadnej puli przeznaczonej dla studentów, nie posiada i nie posiadał
        kiedykolwiek służbowych telefonów komórkowych (a tym bardziej puli darmowych
        minut), Stowarzyszenie nie otrzymuje żadnych grantów, zaś wspomniane osoby nie
        przyznają miejsc w domach studenckich! Stypendia socjalne przyznają komisje
        wydziałowe i dziekani, a nie samorząd główny. Samorząd studencki nie rozdziela
        środków finansowych, tylko Rektor na wniosek samorządu, a wniosek ten dotyczy
        jedynie określenia ile procent środków ma iść na stypendia socjalne, a ile na
        naukowe. Rzeczywiści na juwenalia tylko jedna firma ma wyłączność sprzedaży
        piwa, lecz tę firmę wybiera browar, który jest głównym sponsorem juwenaliów.
        Działalność samorządu nadzoruje Rektor oraz Dyrekcja Administracyjna, gdyż
        Samorząd jest jednostką orgazniacyjną UMK.

TO WSZYSTKO PROSZĘ DOKŁADNIE SPRAWDZIĆ

Tego typu oszczerstwa bolą osoby, które poświęcają swój czas dla innych,
        reprezentują i ulepszają warunki studiowania
        Internet w akademikach, wewnętrzna sieć telefoniczna, społeczna pomoc prawna,
        pomoc osobom niepełnosprawnym to obok statutowych zadań inicjatywy samorządu
        studenckiego,
        Doceń to kolego, przyjdź do biura samorządu studenckiego a otrzymasz na pewno
        wyczerpujące odpowiedzi na dręczące cię pytania.

Na zakończenie, chciałbym potwierdzić, że jestem członkiem Platformy
        Obywatelskiej i w tym upatruję przyczynę tych ataków. Jaka sytuacja w chwili
        obecnej jest w Platformie wszyscy wiedzą, istnieje grupa osób, która tonąc
        brzytwy się chwyta.

Można też zauważyć, że większość politycznych wątków pisze tylko jedna osoba,
        używając różnych pseudonimów.

• Gość: Studentka Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: 158.75.29.* 09.03.04, 08:40
          Brawo Musiałkiewicz
          Czy Ty dupku NIEPOKORNY nie zauważyłeś jak bardzo zmieniło sie w akademikach w
          ciągu ostatnich lat?
          Ale z Ciebie tchórz,oskarżąć jest łatwo, nie przepraszam, Ty nie oskarżasz Ty
          tylko "słyszałeś". Debil.
          Masz jakies dowody?
          Może poprostu to jakas zazdrość? Zamiast siedziec przed komputerem i wymyślać
          pierdoły zrób chociaż jedną setną tego co oni. Proponuję żebyś wypielił chwasty
          przed akademikami, bo z Twoim umysłem jest na tyle źle, że za żadna pracę
          umysłową lepiej nawet się nie zabieraj.

• Gość: historyk prl"u język i styl studentki bliski zmp'owskim tyradom IP: *.torun.mm.pl 09.03.04, 11:32
            Najmilejsza studentko !,czemu uzywasz języka juz zapomnianego a tak kiedyś
            charakterystycznego dla młodzieżowek, przybudówek partyjnych ppr i pzpr!
            Skąd u Ciebie ta maniera? A słownictwo"dupek,debil,, pielenie chwastów,pierdoły"
            to wszak umiłowane zwroty urbana i trybuny!Czy nie p[otrafisz pisać używając
            ogólnie zrozumiałych i akceptowanuych terminów;jezyk polski jest tak bogaty,że
            można go nie kaleczyc lumpenproletariackimi naleciałościami. Boleje nad tym iż
            usoba będąca studentem ma tak ubogi zasób słów, nie mówiąć juz o i ich
            pochodzeniu.Co zaś do Twojego umysłu i intelektu to odradzałbym ... dotykac do
            klawiatury!
          • ivica Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? 10.03.04, 09:39
            o wiedze ze komuszek nie tylko w Bydgoszczy gada glupoty i wkleja propagandowe teksty ze strony SLD...
        • Gość: superjoint666 Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.torun.mm.pl 09.03.04, 11:47
          specjalnie dla musiałkiewicza i studentki, która wygląda na dupka :):
          uświadomcie sobie, że dostęp do serwera mm.torun ma około 10 tysięcy
          mieszkań... zarzuty ze wszystkie wpisy ze znaczkiem mm.torun pochodzą od jednej
          osoby sa wyrazem bezmyślności...

a co do samorządu to opinia ogółu studentów jest raczej jednoznaczna- krętacze
          i złodzieje.
          internet w akademikach? wow! gdyby tego zabrakło byłby to jakiś absurd, w
          dzisiejszych czasach to standard...
        • Gość: marcin Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 09.03.04, 15:54
          > Można też zauważyć, że większość politycznych wątków pisze tylko jedna osoba,
          > używając różnych pseudonimów.

A ty pewnie wiesz dokładnie kto to taki :) UBek z Ciebie jest jakiś??? Jak do
          tego doszedłeś? Masz podsłuch w każdym toruńskim mieszkaniu? A może to
          wiadomość z "wiarygodnego źródła" :)

Tonący brzytwy się chwyta!!!

Wyszły przekręty w Platformie i teraz boisz się wylecieć z samorządu???
        • Gość: bezstronny Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.man.torun.pl / *.man.torun.pl 09.03.04, 16:19
          Niby wszytko ładnie i pięknie się dzieje w tym samorządzie... dziwnym trafem
          liczenie głosów po wyborach nie idzie już tak sprawnie.

Może szanowny Robert Musiałkiewicz opiszę sposób przebiegu wyborów... dziwnym
          trafem część głosów znika a ich policznie i ogłoszenie wyników zajmuję bardzo
          dużo czasu.
    • Gość: NIEPOKORNY Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.torun.mm.pl 09.03.04, 08:38
      Nie wiedziałem że FORUM Gazety ma taką siłę przyciągania zainteresowanych. Duży
      plus dla gazety.

Co do wypowiedzi Pana Roberta to brzmi jak rzewny skowyt.
      Pisałem że nie są to informacje sprawdzone, ale toniemi ale Tobie powinno
      zależeć na udowodnieniu, że nie mają nic wspólnego z faktami.

Dodam tylko że działałem w Samorządzie i niektóre z tych odpowiedzi- tłumaczeń
      uważam za niepoważne.
    • Gość: jk Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.rect.uni.torun.pl 09.03.04, 11:28
      Szanowny Panie Niepokorny! Jak można rzucać takie oszczerstwa zaczynając zdanie
      od słowa "słyszałem, że..." Skoro tak Pan działał w samorządzie to dlaczego tak
      mało Pan wie o jego strukturze (może coś Panu mówi skrót OKS, czy główny
      sponsor Juwenaliów?) i o wszystkim Pan tylko słyszał? Czyżby były tylko trzy
      darmowe komórki i trzy miejsca na wyjazd do Grecji? A może ulubioną Pana zabawą
      jest "głuchy telefon" - zapewne jest Pan jego ostatnim ogniwem. Uważam, że
      samorząd na UMK robi naprawdę kawał dobrej roboty i każdy kto kiedykolwiek
      korzystał z pomocy samorządowców, czy sam w nim działał (działał a nie
      figurował), uzna te Pana zarzuty za stek bzdur. Myślę, że te
      Pańskie "słyszałem, że ..." nadaje się tylko na artukuł z cyklu "życie na
      gorąco". Nie róbmy z forum brukowca...
      • Gość: bezstronny Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.man.torun.pl / *.man.torun.pl 09.03.04, 16:08

Cała ta dyskusja wygląda mi na wewnętrzną wojnę między członkami Platformy.
        Wyrowiński ma oczyścić PO więc młodzi działacze w akcie desperaci zaczeli
        obrzucać się skrywanymi brudami. Żałosne.

• Gość: zupełnie z boku... Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.torun.mm.pl 09.03.04, 22:46
        Smutne, Panowie, smutne... i pomyśleć: "To idzie Młodość!"... smutna... oj
        smutna ta przyszłość... i to niestety "Nasza"... oj... smutna...
      • Gość: Vieniu Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.icpnet.pl 12.03.04, 05:53
        Ty chyba powaznej uczelni nie widziales. Do internetu to samorzad nie musi reki
        przykladac, bo ma byc i jest.A jak nie dziala to masz rabat za akademik.
        Jesli to jest najwiekszy sukces samorzadu z UMK to ja cholernie wspolczuje
        studentom. A za jeden oblany egzamin studenci wylatuja ze studiow, egzamin
        komisyjny jest wydarzeniem, bo studentowi nie wolno podwazyc opinii wykladowcy
        na temat jego wiedzy. Znam studentow z UMK i wiem, ze nie chca komisyjnych.
        Czuja sie zrezygnowani, nie widza w tym szansy, twierdza ze nie dostana zgody.
        Ja sie pytam czyjej zgody??! To ma byc prawo a nie przywilej... No ale macie
        internet w akademikach. A nasze akademiki maja go od dawna, studenci na jasnych
        zasadach moga powtarzac oblane przedmioty (za cene ktora nie zabija,tylko zmusza
        do przemyslen ;-)), a zanim poprosza o skierowanie na powtarzanie zajec,
        wnioskuja o egzamin komisyjny. Bo to normalne.
    • Gość: Oli Nietzche MŁODA PLATFORMA robi lody na UMK :) IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 10.03.04, 21:50
      Cześć :0

Jestem Oli fan swawoli (i Nietzchego).

Chłopaki są obrotni. Co dzień z rana marszczą freda a ja robie im loda.

Mmmmm.... jest cudownie!!!

Platformersi to mają chuj długi i gruby na kształt maczugi. A po bokach jego
      były jak postronki grube żyły. Jakieś węzły, jakieś guzy, jaja miał jak dwa
      arbuzy :)A że ciągle im bez mała ta ogromna pyta stała... chujogromem ich
      nazwałem.

Pardon, że nie ma rymów ale podczas lodziarni sie o tym nie myśli :0

A może Ty też chcesz loda???

OLI
    • Gość: Big Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.torun.mm.pl 11.03.04, 11:17
      Sprawa wydaje sie byc poważna, a coniektórzy robia sobie prymitywne żarty! np.
      Oli Nietsche. Co to w ogóle za wyznania? :)
      • Gość: student Re: MŁODA PLATFORMA "kręci lody" na UMK? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 11.03.04, 11:37
        co jeszcze wymyślicie?
        teksty typu
        samorząd ma prywatny odrzutowiec ?
        czy też może minister płaci im pensje ?

wystarczy tych kłamstw

lubicie oczerniać, a powiedzcie,
        gdzie byliście, gdy Samorząd zbierał podpisy przeciwko podwyżką biletów
        miejsckich,?
        gdzie byliście, gdy samorząd wspólnie z NZS organizował protest przeciwko
        zmiejszeniu ulg na przejazdy PKP ?
        co robicie teraz, gydy toczy się dyskusja o przyszłości pomocy materialnej
        studentów ?

samoobrona przy was to mędrcy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka