Dodaj do ulubionych

Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym

30.07.10, 22:02
MZK buahahaa

to powninno nazywac sie Zalewski i Kowal SPOLKA

albo Shrek i Tłumok Spolka

to jest jedna klika, maja gdzies pasazerow

pozdr
Obserwuj wątek
    • artu-rrox Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym 30.07.10, 22:09
      Czasami zadziwia mnie infantylność ludzi, w tym przypadku ucznia - bilet
      miesięczny powinien być wystawiony na legitymację szkolną z gimnazjum która
      jest ważna do 30 września, po co od razu pisać o tym artykuł, sprawa jest
      oczywista. Jeżeli zgubił, zniszczył legitymację to już jego wina, Tak samo w
      przypadku przyszłego studenta, to są sprawy tak oczywiste że aż wstyd obwiniać
      MZK.
      • franek-dolas Re: Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym 30.07.10, 22:21
        No ale jak widać są jakieś Kajoteki, które to łykną i obwinią cały świat swoją
        indolencją.
    • adi-son Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym 30.07.10, 22:41
      Nie jestem obieżyświatem,i nie wiem jak gdzie indziej sprzedaje się bilety
      miesięczne, ale domyślam się że Toruń to jedyne miejsce na Ziemi gdzie smętne
      zmęczone panie, mozolnie długopisem wpisują numer biletu na znaczku, którego
      kształt nie zmienił się od lat pięćdziesiątych... w MZK nikt nie słyszał o
      czymś takim jak sprzedaż przez internet, przelew online itp. To co powinno być
      łatwe, bo jest w interesie firmy jest tak skomplikowane... dlaczego ????
    • hobbes1980 Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym 30.07.10, 22:42
      Czy ten 'gimnazjalista' to jakis syn dziennikarza? Dziwie się ze gazeta
      zajmuje sie takimi pierdołami. Powalająca nieporadność- przecież to że
      legitymacje szkolne są wazne do 30 wrzesnia to nie jest przypadek. A jezeli
      nie ma legitymacji, choc miec ja powinien to cóż- niektórym ludziom zwyczajnie
      nie da sie pomóc.
      Wiele jest rzeczy o które mozna sie przyczepić do MZK, ale ta z cała pewnościa
      do nich nie należy.
    • kej2007 Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym 30.07.10, 23:37
      Każdy obywatel musi mieć dokument tożsamości ! W banku co by
      załatwił ten "gimnazjalista" ? Co za pierdoła......
      • mar_37 Re: Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym 31.07.10, 02:49
        p... z tego gimnazjalisty... i tyle...
    • hecer red. Ciechoński 31.07.10, 12:48
      jak czytałem ten artykuł to zdawało mi się, że gazeta chce pośmiać się z samej
      siebie. W gazecie są czasem fajne artykuły, jak choćby te o konkursie w CSW.
      Ale bardzo często jest tam materiał który przypomina zajęcia prowadzone przez
      animatora dla dzieci. Albo wypowiedzi pani przedszkolanki.

"A teraz poczytamy sobie bajkę... Kto chce bajkę? Wszyyyyyscy? A jaką? Niech
      ci z was którzy chcą poczytać o Głupim Jasiu podniosą rączki"

Oto bajka:

Nasz młody czytelnik chce wyrobić sobie bilet miesięczny Miejskiego Zakładu
      Komunikacji. Ale ma z tym problemy. Toruńska "Gazeta" pomaga

i teraz wychodzi na środek sali aktor grający otępiałe dziecko z gimnazjum w
      adidasach a obok niego 30 letni dziennikarz w okrągłych okularach (muszą być
      okulary, nasunięte na nos. I notatnik)

- No i tu mam problem - relacjonuje. - Nie mogę wyrobić biletu
      miesięcznego, bo nie mam legitymacji z liceum - dostanę ją dopiero we
      wrześniu. Czy istnieje jakieś wyjście z tej sytuacji?

Widzicie, dzieci, na czym polega problem chłopca? Co mu doradzicie? Nie
      wszyscy na raz, podnosimy rączki by się odezwać. Taaaak, ładnieeee! Oj! Ile
      macie pomysłów!

- Uczeń, który nie ma jeszcze legitymacji z liceum, może wyrobić sobie
      bilet na podstawie legitymacji z gimnazjum, która jest ważna także w wakacje,
      również po ukończeniu szkoły - wyjaśnia Czarnota.

I pojawia się czarny charakter tej bajki - "czarnota"

Sprawa legitymacji spowodowała, że Jacka zaczęło nurtować kolejne pytanie:
      - Czy jak już dostanę legitymację np. 15 września, to będę mógł kupić bilet
      sieciowy od 15 września do 15 października?

Otępiały gimnazjalista zajarał blanta i jest na haju...

Kierowniczka wyjaśnia, że nie będzie z tym problemu - bilet można kupić na
      dowolne 30 dni, niekoniecznie na miesiąc kalendarzowy.

nie wierzę, że ów gimnazjalista to zrozumiał. Pewnie dziennikarz też nie. A co
      wy o tym myślicie, dzieci?

Nasza interwencja nie byłaby potrzebna, gdyby młody czytelnik rozwiał
      wszystkie wątpliwości w MZK. Ale - jak twierdzi - ma problemy, aby
      skontaktować się z przewoźnikiem, który nie prowadzi biura obsługi klienta.
      Jak wskazuje, swoje pytania wysłał na adres e-mail: zaklad@mzk.torun.pl, ale
      odpowiedzi nie dostał, chociaż przyszło do niego potwierdzenie odczytania
      listu. - Może maile od gimnazjalisty są zbyt błahe i głupie, żeby na nie
      odpowiadać... - żali się Jacek.

No proszę, a myślałem, że Jacuś jest tak upalony, że nie rozumie, że jego
      maile są błahe i głupie... A jednak, chyba odpuścił swoją kolejkę i nie wziął
      macha.

W tej sprawie nic się nie zmieniło. - Nie będziemy odpowiadać na każdy list
      podpisany „pasażer". Z drugiej strony, jeśli ktoś korzysta z poczty
      elektronicznej, to ma też dostęp do naszej strony internetowej, na której
      naprawdę można znaleźć odpowiedzi na wiele pytań - mówi Czarnota.

A gdzie happy end? Czyli instrukcja korzystania z MZK dla gimnazjalistów?

• majk64 Re: red. Ciechoński 01.08.10, 07:56
        Hecer, to ci się udało :))))
    • sza.raczek Re: Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym 31.07.10, 13:42
      Ech, internetowy młody człowiek, który nie potrafi normalnie funkcjonować.
      Wszystko musi mieć na stronie internetowej, i do tego tak podane, żeby kiedy na nią wejdzie, od razu uzyskał odpowiedź na SWOJE pytanie.
      A co będzie, jeśli zabraknie prądu? ;)

Młody człowieku... Dostałeś się do liceum, jak wynika z artykułu, a nie potrafisz korzystać z legitymacji szkolnej i nie wiesz, że ona ma ważność do 30. września? Jakie Ty gimnazjum kończyłeś, że nie nauczyli Cię czytać?

A jeśli legitymację w jakiś sposób straciłeś, to po prostu zgłoś się do swojego gimnazjum i dostaniesz tam nową. Szkoły w wakacje, wbrew pozorom, pracują.
    • nika_j Re: Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym 31.07.10, 14:16
      Powalające. Mój świeżo upieczony gimnazjalista potrafił sam sobie kupić bilet
      miesięczny i jakoś problemów z tym nie miał. Przerażające jest, że licealista
      musiał z tym "problemem" iść do gazety. Rodzice niczego go nie nauczyli przez 16
      lat?
    • superfreak92 Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym 31.07.10, 14:59
      Po pierwsze to legitymacja z gimnazjum jest ważna do 30 wrześnie to jest fakt
      Po drugie ten młody człowiek mija się z prawą mówiąc iż legitymacje liceum czy innej szkoły ponadgimnazjalnej otrzymuje się 30 wrześnie otóż taką legitymacje otrzymuje się 1 września(wiem bo sama obecnie idę do 3 klasy i doskonale pamiętam kiedy dostałam legitymacje) o ile ten człowiek dostarczył swojej przyszłej szkole zdjęcie do legitymacji kiedy zanosił podanie. Co więcej po taką legitymacje można się zgłosić przed 1 września tylko trzeba z łaski swojej iść do swojej nowej szkoły i powinni ją wydać.

Szkoły ponadgimnazjalne wydają legitymacje wcześniej choćby po to aby kopic bilet miesięczny czy to na autobus MZK, PKS, czy pociąg, z tej przyczyny, że na bilecie miesięcznym MZK z tyłu musi być pieczątka szkoły tak więc po co ktoś na jeden miesiąc miałby jeździć z pieczątka z gimnazjum a potem znowu brać nowy blankiet żeby podbić pieczątkę liceum skoro od razu może zrobić bilet na legitymacje szkoły ponadgimnazjalnej
    • gedeonsynjoasza Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym 31.07.10, 23:26
      Oh, to nasze młode społeczeństwo - wszystko podaj,pokaż nic samemu, bo to już za dużo wysiłku, żeby odwrócić legitymację i poczytać do kiedy ważna!
    • hecer gdyby nie gazeta wyborcza... 01.08.10, 00:02
      strach pomyśleć, co by było, gdyby nie interwencja i pomoc gazety wyborczej w
      zakupie miesięcznego...

Nieoceniona gazeto, szanowny panie redaktorze, wszyscy gimnazjaliści powinni
      wam być wdzięczni za waszą błyskawiczną reakcję. Dobrze, że na waszych łamach
      opisaliście to ważne wydarzenie.
    • majk64 Śmiech ogarnia, ale przychodzi też smutna refleksj 01.08.10, 07:52
      Z jakimi to pierdołami - za przeproszeniem, ludzie chodzą do gazety
      i robią burzę w szklance wody. Bardzo źle to wróży chlopakowi na
      przyszłość - mlodzieniec widać jest mocno niezaradny....
    • czarna-bejca Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym 02.08.10, 10:58
      Ciekawe czy maja zgłoszone dane do GIODO skoro zbierają takie dane jak
      nazwisko, adres..
    • big_mateo Zderzenie nastolatka z biletem miesięcznym 05.08.10, 23:03
      Takie osoby dostają się do liceów...? Aj waj...
      Rodzice nie uczyli? Nic nie mówili, gdzie kupić bilety? Koledzy też nic? Kadra
      pedagogiczna też?
      Aż mi się wierzyć nie chce...
      Jeżeli ktoś ma problem z tak prostą czynnością, jaką jest zakup biletu
      miesięcznego W TYM WIEKU, to boję się o jego przyszłość w biurokracji...
      I chciałbym zobaczyć tego maila, którego wysłał do MZK ten jegomość...
      Poza tym, adresu tak koniecznie nie trzeba. Można, powinno się, ale nie zawsze
      trzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka