23.11.10, 22:07
Kochani mieszkańcy gminy apeluję do was nie dajcie się omamić i zwieść pięknymi słówkami. Orłoski, ksiądz proboszcz i całe to otoczenie straciło już resztki honoru i przyzwoitości. Otóż ci wielce prawi ludzie uciekają się do podstępu i oszustwa rozdając paczki żywnościowe(caritas), zapomogi pieniężne(GOPS) opatrzone słowami "pamiętaj na kogo masz głosować"oraz w dzień wyborów gminym busem wozeni byli pełnosprawni mieszkańcy gminy na wybory. Jest to brak jakiejkolwiek przyzwoitości. Ludzie miejcie poczucie wartości, której jak widać brak tym którzy pretendują do najwyzszych funkcji gminy. Niektórzy jak widać ani wygrać ani przegrać z klasą nie potrafią.
Obserwuj wątek
    • meduza-0 Re: APEL!!!! 23.11.10, 22:27
      Mieszkańcugminy, jeśli to prawda o czym piszesz, to po prostu brak mi słów krytyki. Jestem tym totalnie zniesmaczona. Opisywane osoby uważają, iż cel uświęca środki? Szanowny Księże Proboszczu, szanowny Wójcie Gminy Topólka - Panowie - nie idźcie tą drogą !!! :D
      • wyborca_1 Re: APEL!!!! 23.11.10, 22:49
        Jest takie powiedzenie ,że jak pan Bóg chce kogoś ukarać to mu odbiera rozum.Mam wrażenie,że niektóre osoby zostały dotknięte tą karą na co wskazuje ich zachowanie.Wierzę,że resztę mieszkańców pan Bóg oszczędzi i nie dadzą się zwariować.Jak nisko można upaść?
      • toronto123 dowożenie na wybory? 23.11.10, 22:49
        no to jeszcze tylko należy dodać: Ludwiku Dorn i Sabo... wy też nie idźcie tą drogą :D
        strasznie zaintrygowało mnie to zdanie, o dowożeniu głosujących. można to jakoś udowodnić? gdyby to była prawda, to aż żal komentować
        • meduza-0 Re: dowożenie na wybory? 23.11.10, 23:07
          toronto123 napisał:
          > no to jeszcze tylko należy dodać: Ludwiku Dorn i Sabo... wy też nie idźcie tą drogą :D

Toronto, toronto, nie idź ta drogą ;):D Nie wsiadaj prosze do tego busa :D
        • wyborca_1 Re: dowożenie na wybory? 23.11.10, 23:08
          Mnie zaintrygowało coś innego a mianowicie szczodrość przed wyborami.Jeszcze niedawno na nic nie było pieniędzy a tu nagle hokus pokus i są na wszystko .Przypomnijcie sobie ile razy zwracaliście się do wójta z różnymi prośbami i ile razy słyszeliście ,że nie ma pieniędzy i nagle się znalazły na inwestycje na zapomogi na wszystko.Twierdzą że przepracowali całą kadencję i rowy czyścili ofiarnie od 3lat niech jadą na pola i zobaczą co się dzieje ludzie nie mogą wykopać buraków taka woda stoi na polach.Teraz robią zebrania jak mają już wszystko zaplanowane dlaczego nie robili wcześniej nie uzgadniali z mieszkańcami swoich decyzji nie interesowali się ich potrzebami i problemami bo dla nich nie ludzie się liczą a stołki.
          • metheoo Re: dowożenie na wybory? 25.11.10, 21:52
            a co na to radni?

trzeba bylo kopac rowy melioracyjne i nie wyrzucac smieci gdzie popadnie.
            poza tym co to za kwilenie.. wez sie do roboty.

gmina ma powierzchnie ok 102km2, wiec jest sporo rowów do odkopania, do udrożnienia. wiec jest co robic, przez jedna kandencje tego nie odkopiesz.. jest co robic... panowie do szpadli, a kwilnie zostawmy slabszym.

a tak przy okazji to sa/byly lepiej zdabane tereny pod woda... natury nie okiełzasz.. mozesz się przygotować do wielu rzeczy... ale na 100% nie zabezpieczysz sie.. taki lajf.
            • wyborca_1 Re: dowożenie na wybory? 26.11.10, 23:02
              Tak trzymać panie prezesie .Słuszną linię ma nasza władza.Niech się biorą do roboty i nie czekają na spółkę .Był kiedyś taki program zrób to sam niech sobie przypomną i do roboty .Pan przecież się nie rozerwie w końcu ma pan aż trzy posady i w dodatku mieszka pan w Lubrańcu .Czego ci ludzie chcą..A pan się tak stara po domach jeździ zasiłki rozdaje.To nic,że to wszystko z naszych podatków a nie z waszej kieszeni .
              • metheoo Re: dowożenie na wybory? 26.11.10, 23:13
                pudlo...strzelaj dalej.
                nie mieszkam w lubrańcu, bo po co?
                i nie rozdaje zasiłkow.

nie wydaje ci sie ze zasilki dostaje sie na jakiejs podstawie? ktos wydaje odpowiednie dokumenty?
                jak ktos zalatwil papiery na lewo to zglos to w odpowiednie miejsce ze ktos naciaga Panstwo.
                jesli wiesz kto naciaga i nic nie robisz, to jestes takim samym czlowiekiem jak ci ktorzy biora bez podstawnie..

hehe..z naszej , czy waszej kieszeni? ja tez podatki place, i nie male..
                ale wiem ze musza one byc zeby kraj ten funkcjonowal.

• wyborca_1 Re: dowożenie na wybory? 26.11.10, 23:54
                  Kieszeń państwowa a korzyść wasza bo zasługi przypisujecie sobie jakbyście dawali z własnej kieszeni.
    • z-kujaw apel do uczestnikow forum.. 24.11.10, 03:59
      przegladam to forum i przypomnia mi sie pewnien zart.. wiec podziele sie z Wami:)

przekupka krakowska udala sie do warszawy na targ..
      po powrocie kolezanki pytaja jej sie jak bylo, i czy to prawda ze przekupki warszawskie sa takie gadatliwe..
      wiec odpowiada. ze tak, ze bardzo gadatliwe, halasliwe, klotliwe i "6-ich bylo, ale wszystkim dalam rade";)

bardzo mi przypomiacie te przekupki. same emocje, zacietosc, brak konkretnych argumentow, tylko ploty, ktos cos uslyszal, a przeciez w kazdej plotce jest cos z prawdy.. wiec lepiej bzdury przekazywac dalej byle tylko zaistniec, pokazac jak sie jest swietnie doinformowanym...
      kto z Was sprwadzil ile jest prawdy w tym co wypisuje?
      Mozna zadzwonic, odwiedzić, poprosic o wyjasnienie. wszyscy (ksiadz, kandydaci) są na wyciagniecie reki.... maja telefony, wiecie przeciez gdzie bywaja, mieszkaja..
      proponuje rzeczowa dyskusje na forum i apeluje nie badzcie jak przekupki.

jesli faktycznie ktos rozdaje paczki zywnosciowe, to dlaczego? kto je dostal? na jakich zasadach? jakie warunki trzeba spelnic?
      zapomogi pieniezne - GOPS? - tu sa przeciez obwarowania prawne.
      bus pomogl niepelnosprawnym dostac sie do lokalu wyborczego? jesli to prawda, to brawo! czy gdyby nie bylo busa to wtedy przypadkiem nie krzyczelibyscie ze niepelnosprawni sa pokrzywdzeni?

namawianie na postawienie krzyzyka nie jest przestepstem. kazdy z nas wchodzi do lokalu i to przy kogo nazwisku stawia krzyzyk - to sprawa wlasnego zdania i wlasnego sumienia.
      przestepstwem jest to ze w sobote w przeddzien wyborow, w czasie ciszy wyborczej, jeden z kandydatow zamiescil ulotki na lokalach wyborczych. potem one zniknely..

Kochani mieszkancy gminy apeluje do was nie dajcie sie omamić i zwieść bzdurymi wypowiedziami na tym forum i w innych miejscach. Proponuje wykonac telefon dowiedziec sie u zrodla i zaglosowac tak by bylo nam wszystkim dobrze. Nie glosujce zawiscia.. i kierujac sie plotkami .. mam nadzieje ze rozsadni z was ludzie...
      i proponuje oglosic 5.12 dniem rozsadku i odpowiedzialnosci spolecznej:)
      • wyborca_1 Re: apel do uczestnikow forum.. 24.11.10, 08:41
        Większych bredni już dawno nie czytałam.Jeżeli się komuś zarzuca kłamstwo to nie wystarczy powiedzieć,że to kłamstwo lub bzdura trzeba umieć to udowodnić do tej pory padały tylko takie postulaty ty jesteś jeszcze lepszy postulujesz żeby ten co ma problem sam sobie udowodnił ,że kłamie to mnie po prostu powaliło.Nie widzę potrzeby powtarzania w tym miejscu innych wątków możesz sobie je poczytać jeżeli twierdzisz,że w którymś z nich kłamię to mi to udowodnij.Ja podaję same sprawdzone fakty.Kostka przed gminą była rozbierana i układana ponownie co tu udowadniać wszyscy to widzieli na własne oczy,że za drugim razem pieniądze pochodziły z funduszu to można je było marnotrawić? a skąd się w nim wzięły czy nie z naszych podatków?Poruszę jeszcze tylko jeden problem też już poruszany ale może masz problemy zc zytaniem ze zrozumieniem.Samochód dla niepełnosprawnych został im udostępniony dopiero po walce jaką stoczył z wójtem pan Królikowski ipo kontroli z pefronu ,wcześniej były z tym problemy.Najpierw sam sprawdź fakty jeśli chcesz podejmować dyskusję.Jeśli coś z tego co piszę jest kłamstwem to nie wystarczy powiedzieć,że to kłamstwo trzeba umieć to udowodnić.Osobiście zajnuję się tyko i wyłącznie faktami które wcześniej sprawdzam.
        • z_kujaw 5.12 - dniem rozsądku i odpowiedzialności. 25.11.10, 20:28
          Ależ się spieniłeś. Czy w mojej wiadomości było hasło "ty kłamco"? Nie. Było tam tylko o tym, żeby przestać ploty roznosić.

Zgadzam się z Tobą w jednym: sprawdź fakty. I napisz o tym. Ale naprawdę sprawdź fakty. Napisz kiedy z kim rozmawiałeś, niech to będzie autoryzowane. Bo przecież często prawda ma dwa końce i można ją interpretować zupełnie inaczej. Dla mnie kolor niebieski,może mieć zupełnie inny odcień niż dla Ciebie. A kolor zieleni butelkowej, to nie koniecznie ten sam kolor będzie dla Ciebie co dla mnie.

Przez chwile myślałem że jesteśmy w jednym "obozie" - ale nie chce być po tej stronie co Ty. Ten głos oddam na P. Orłowskiego, bo jego zwolnicy na tym forum to ludzie opanowani i nie pieniacze. Cieszę się, że za pierwszym razem się nie udało p. Dybowskiemu wygrać. Teraz bym żałował.

Nie denerwuj się tak.To tylko forum. Nie odpowiada Ci p. Orłowski - to nie głosuj na niego. Proste.
          • wyborca_1 Re: 5.12 - dniem rozsądku i odpowiedzialności. 25.11.10, 21:17
            Swoją wypowiedzią potwierdzasz tylko fakt,że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.Przeczytaj jeszcze raz może ci się uda.
            • z_kujaw Re: 5.12 - dniem rozsądku i odpowiedzialności. 26.11.10, 22:46
              Spodziewałem się, że odpowiesz jakimś argumentem.
              Ale ja widać takich brakuje.
      • mieszkaniecgminy.4 Re: apel do uczestnikow forum.. 24.11.10, 11:06
        Drogi panie czy pani z kujaw, otóż wczoraj były rozdawane paczki a dziś pieniądze po 100zł zapomogi z gminy. Wystarczy, ze się przespacerujesz pod gminą i zapytasz wychodzących z niej ludzi. a bus woził PEŁNOSPRAWNYCH, a nie niepełnosprawnych dla których był zakupiony. Ale żeby to ukryć wozeni byli tym niebieskim busem.
        • wyborca_1 Re: apel do uczestnikow forum.. 24.11.10, 13:38
          Osobo z Kujaw ponieważ jesteś ekspertem w dziedzinie plotek mam do Ciebie pytanie .Do jakiej kategorii zaliczyć należy rozpowszechniane przez Was informacje o tym że M.Dybowski po ewentualnym wyborze będzie się mścił albo zwalniał ludzi z pracy.Skąd czerpiecie tę wiedzę i jak ją weryfikujecie?Dajesz innym rady weź je sobie też do serca.Dla mnie to jest właśnie plotka która jest rozpowszechniana nagminnie.Kiedy próbuję się dowiedzieć na kim miałby się mścić za co, kogo zwolnić to już nikt nie wie,więc co to jest?Z tego co ja się orientuję kandydat chce walczyć o środki na lepszy rozwój gminy tworzyć nowe miejsca pracy ,wspierać przedsiębirczość a więc walczyć o lepszą przyszłość dla nas wszystkich.Obecny wójt po 10 latach złożył wniosek na oczyszczalnię sukces to czy porażka niech każdy sam zdecyduje.
          • z_kujaw Re: apel do uczestnikow forum.. 25.11.10, 21:11
            Nie jestem specem od plotek. I wcale nie jest mi z tego powodu przykro. Przykre jest to, że tak wielu tutaj ludzi nimi żyje i nie ma swojego życia tylko musi żyć, życiem innych.

Zwolnienia ludzi po wyborach. Generalnie nie wiem czy p.Dybowski będzie zwalniał czy nie. Nie napisałem tego, prawda? A wymagasz ode mnie ustosunkowania się do tego. Trochę to dziwne, ale niech Ci będzie.

Naturalnym zachowaniem "panujących" jest to że otaczają się ludźmi którym mogą zaufać i mogą na nich liczyć. Ludźmi, którzy będą ich wspierać w osiągnięciu wyznaczonego celu. Jeśli nie jesteście zadowoleni z obecnego wójta to nie jesteście zadowoleni również z ludzi, którzy pracowali z nim. Wiec prosta odpowiedź trzeba zmienić kadrę. Jeśli byli wspaniali, ale źle pracowali z p. Orłowskim to znaczy że uprawiali sabotaż, więc tym bardziej należało by ich zwolnić. Ja chcę wierzyć, że ludzie pracujący w UG to ludzie uczciwi i dobrze im życzę. Wiem, że ich praca nie jest lekka. Z jednej strony wymagania od naszej strony, z drugiej ograniczenia prawne, biurokratyczne. Czasami są między młotem i kowadłem. Ktoś kto składał np. wniosek o do finansowanie czy to do UE czy gdzieś indziej wie że czasami są one odrzucane np, z powodu jednego grosza wynikającego z zaokrąglenia. To naprawdę ciężka i często niewdzięczna praca.

Czy p. Dybowski będzie zwalniał? Nie wiem, może po prostu mógłby napisać jak sobie wyobraża swoją pracę, kto będzie jaką funkcję piastował w UG?

Ja wiem, że p. Orłowski wykonał z ludźmi, którzy go otaczają wykonał kawał dobrej roboty.
            Mamy wodę w kranach, mamy drogi gminne i nawet już przysłowiowe chodniki w Topólce, itp itd. Podstawy są zrobione, a przecież nie od razu Kraków zbudowano. Myślę, że wie na kogo, może liczyć i w jakim stopniu.
            Liczę na kontynuacje rozpoczętych prac (oczyszczalnia ścieków, droga w Paniewku, Czamaninku, zakup pojemników do selekcjonowania odpadów) i rozpoczęcie nowych inwestycji.
            Nie wymagajmy od nikogo, że z dnia na dzień, że gmina Topólka będzie lśniła przykładem pośród innych gmin. To wymaga czasu i zaangażowania wszystkich (również nas forowiczów). Topólka się zmienia, może tylko trudno to dostrzec mieszkając tu na co dzień.

Ja przekonałem się, że praca z ludźmi to kawał ciężkiej pracy. Gratuluje ludziom, którzy podejmowali przez ostatnie lata to wyzwanie i trzymam kciuki za ich dalsze sukcesy. I dziękuje. Wiem, że niezależnie ile by oni zrobili to by było za mało. Trzymam kciuki, za to by nie stracili pracy - bo tego nikomu nie życzę.
            • litwos-0 Re: apel do uczestnikow forum.. 25.11.10, 21:44
              z kujaw napisał:Liczę na kontynuacje rozpoczętych prac (oczyszczalnia ścieków, droga w Paniewku, Czamaninku, zakup pojemników do selekcjonowania odpadów) i rozpoczęcie nowych inwestycji.
              Nie wymagajmy od nikogo, że z dnia na dzień, że gmina Topólka będzie lśniła przykładem pośród innych gmin. To wymaga czasu i zaangażowania wszystkich
              Chciałem ci człowieku odpisać na te piękne i górnolotne wizje wójta otóż wiem, że jednym z jego genialnych pomysłów jest zamknięcie gminnego wysypiska, a za które gmina swojego czasu dostała nagrodę ministra środowiska i samochód do wywozu śmieci. Jeśli zamknie wysypisko to na co mu kontenery na śmieci?
              A co do czystości samej Topólki to tez mógłby wysłać tzw. stażystów poupychanych po szkołach i goku aby wyzbierali śmieci lezące po rowach i wzdłóż głównych dróg naszej Topólki i mogliby oczyści chodniki z zielska jak to ma np. miejsce w Lubrańcu. I nie rozśmieszaj mnie tymi namiastkami dróg asfaltowych, które po obfitych deszczach obrywają się i wymywają kamień.
            • wyborca_1 Re: apel do uczestnikow forum.. 25.11.10, 22:54
              W 21 wieku mamy wodę w kranach ,drogi, chodniki a wszystko to zasługa miłościwie panującego nam wójta.Nic tylko paść na kolana i dziękować.Ja też liczę na oczyszczalnię już od 10lat.Jak będzie dalej w takim tempie realizowana to boję się,że mogę nie doczekać.W sprawie rowów melioracyjnych codziennie słyszę narzekania rolników,niektórzy sami sobie je poczyścili bo nie mogli się doczekać aż spółka to zrobi.Tak mówią ale skoro gmina twierdzi,że wszystko jest poczyszczone więc może kłamią?
              • z_kujaw Re: apel do uczestnikow forum.. 26.11.10, 22:45
                Oj, zachowujesz się jak rozkapryszony dzieciak.

W 21szym wieku wszyscy powinni mieć bieżąco wodę, Ale tak nie było jeszcze do niedawna u nas. Teraz mogę się cieszyć, że odkręcam kurek i leci:) i bardzo dziękuje.
                Może u Ciebie była bieżąca woda wcześniej, ale niektórzy jej nie mieli. Wozili, wyciągali ze studni.
                Nie wiem czy wiesz, ale w Polsce są jeszcze wioski, w których nie ma prądu. Oczywiście ten przykład nie jest podany by to naśladować. Chodzi mi tylko o zwrócenie uwagi że niektóre rzeczy nie są od zawsze.

Nikt nie powiedział, że wszystko jest poczyszczone, że wszystko jest pięknie wyczyszczone i można spocząć na laurach.
                Mamy zrobione podstawy, możemy iść dalej. Teraz czas na oczyszczalnie. I inne rzeczy. Po kolei.

Krzywisz się i marszczysz marudząc że musiałeś tak długo na nią czekać, a Ci bez bieżącej wody do niedawna, co mają powiedzieć?
                Gdzie byłeś przez te 10 lat? czemu nic nie zrobiłeś i czekasz aż ktoś coś zrobi za Ciebie?Narzekać każdy (prawie) umie.

Jesteś jak rozkapryszony mamisynek czekający, aż ktoś nakryje do stołu, poda widelec do ręki.. Rusz się i zrób coś wokół siebie. Daj przykład. Albo chociaż doceń ciężką pracę innych.

Nic się nie dzieje od razu i samo. To tak jak nauka jazdy. Nikt nie rodzi się z tą umiejętnością. Stopniowo uczymy się pewnych rzeczy i z czasem ponosimy sobie poprzeczki. Nauczyśmy się uruchamiać auto, ruszać, to czas nauczyć się poprawnie parkować (a to jak wiemy jest już sztuka - by nie zająć więcej miejsca niż 1 - wystarczy popatrzeć), itp itd. Stopniowo do celu.

Mamy wodę i chodniki, drogi, niektóre rowy są odkopane - czas zrobić krok następny. I za to trzymam kciki, bo chcę by wszystkim nam (nawet maruderom i ciągle niezadowolonym) żyło się lepiej. Panie Wójcie, powodzenia.
                • wyborca_1 Re: apel do uczestnikow forum.. 27.11.10, 22:58
                  Dobre sobie.Jeżeli mamy sami załatwiać za wójta sprawy to na co on nam potrzebny .Po to jest wójt ,rada gminy i urzędnicy żeby działali zwłaszca że dyponują naszymi funduszami a nie własnymi.A to jak działają podlega ocenie czy się to komuś podoba czy nie I nie siedzę z rękami założonymi jak ci się wydaje,tylko ,że jakoś trudno cokolwiek załatwić w naszej gminie.A ty no cóz trzymaj te kciuki mam jednak nadzieję ,że nie będziesz musiał się trudzić bo nowy wójt będzie bardziej operatywny i nie będzie potrzebował tego rodzaju pomocy.
                  • z_kujaw Re: apel do uczestnikow forum.. 28.11.10, 00:05
                    A co takiego zrobiłeś, do tej pory?
                    Ktoś;) tu na forum przysłowie przytoczył "złej tancerce rąbek u spódnicy będzie przeszkadzał" co trudno było Ci załatwić w Gminie? Gdzie, w jakich zagadnieniach, pomimo swojej operatywności, poniosłeś klęskę?
                    Napisz konkretnie, a nie tak ogólnikami.
        • konett Re: apel do uczestnikow forum.. 24.11.10, 14:05
          też chyba chciałeś się przejechać :)
        • metheoo Re: apel do uczestnikow forum.. 25.11.10, 22:01
          hehehehehhe
          a kto ma w gminie niebieskiego busa?;)
          gratulacje! dawno sie nie ubawilem tak..

bus powinien byc moro.. wtedy moze by sie dalo go ukryc... hahahahahahah
          chyba busy sie komus pomylily..

dodam: nie dostalem paczki ani 100 zł na waciki, przed gmina sie nie przespaceruje bo w godzinach pracy nie mam czasu na spacerki i na plotki.. musze zarabiac, rachunki z chodzenia przed gmina sie nie zaplaca:( chyba ze dacie mi przepis jak to zrobic - tyle ze zastrzegam 100 zł mnie nie interesi.. na prąd nie starczy
    • jedyny_mieszkaniec Re: APEL!!!! 24.11.10, 18:21
      Przed wyborami paczki i pieniądze a po wyborach 4 lata mam Cię w dupie i radź sobie sam!!!Zapamiętajcie sobie te słowa drodzy mieszkańcy
      • wyborcaaa Re: APEL!!!! 25.11.10, 21:40
        czytam twoje wypowiedzi i włosy sie jeżą na głowie. może jednak pójdziesz za powyższymi radami i sprawdzisz niech moze ktoś autoryzuje twoje wypowiedzi. człowieku paczki z żywnością wydawane są od 3 lat i nie od gminy zależy kiedy ich wydawanie zleci bank żywności wydawane są zawsze gdy tylko ta żywność zostaje przywieziona i tak zawsze było, zasiłki płacone są co miesiąc czy są wybory czy nie, czytając was trzeba by po prostu wstrzymać wszelkiego rodzaju działania na pół roku przed wyborami i zamknąć wtedy gmine może by wam (albo raczej tobie) odpowiadało (tylko że wtedy miał byś argument że gmina nic nie robi). rowy jak byś niezauważył też są systematycznie czyszczona od 3 lat. zapytaj mieszkańców Sadłużka, Sadłoga, Paniewa, Paniewka. mogę nawet ci napisać że w przyszłym roku będą czyszczone prawdopodobnie w Świerczynie , Świerczynku i Galonkach, zachaczone zostanie również Znaniewo. dowieść osobę na wybory - może przyjdź i zgłoś to w gminie że masz w domu osobę starszą z problemami zdrowotnymi - gwarantuje że nikt nie odmówi przywiezienia jej na wybory - zawsze tak było na każde wybory (a wogóle to urząd nie ma niebieskiego busa- moze sie wam pomyliło z dowożeniem zwolenników kontrkandydata obecnego wójta co???????? bo kandydaci do rady z Torzewa i Chalna z obozu Pana Dybowskiego prawie silniki w samochodach poprzegrzewali wożąc na wybory swoich zwolenników. ciekawe co ich samochody robiły po kilka razy pod lokalem wyborczym w dniu głosowania- na to można odpowiedzieć tylko jedno - przyganiał kocioł garkowi.)
    • metheoo Re: APEL!!!! 25.11.10, 21:43
      ..a te paczki to przypadkiem nie stały "zwyczaj"? bo chyba rok temu i z pół roku temu też były rozdawane.z tego co wiem to wszystko jest zgodne z prawem.

co widzi pesymista i co widzi optymista wchodząc na cmentarz?
      - pesymista: same krzyże....
      - optymista: same plusy......

... sorki za żart, ale właśnie tak jest z tymi paczkami i zasiłkami..każdy widzi to co chce.
      niektórzy w paczkach zobaczą próbę przekupstwa, a inni beda mogli nakarmic dzieci.

... a głosować to przecież i tak każdy sam skreśla kandydatów...i potem patrzy (albo i nie) prosto w lustro;)
      • termin-nator Re: APEL!!!! 26.11.10, 23:54
        Ogólnie to powiem tak na wyborach liczy się każdy głos w 1 turze pan Orłowski o tym sie przekonał, pamiętając poprzednie wybory było wożenie (nie chodzi mi o busa tylko samochody prywatne) wyborców i w tym roku tez będzie na bank czy to starej babci dziadka czy jakiegos nygusa lub z klubu AA i na browara czy flaszke dostanie, po za tym jest plotka ze jak pan Dybowski wygra większa część ekipy z gminy powie PAPA tego do konca nie wiadomo ale ludzie się boja o swój tyłek i sami lataja po gminie i namawiaja ze pan Orłowski jak wygra to zrobi to czy tamto a pan Dybowski nie zrobi??? w koncu kasa jest z uni to trzeba brać wiec tutaj nawet pan X czy Z wygrał by wybory na wójta to droge czy oczyszczalnie zrobi nie ma bata, pracownicy w gminie to sama klika wszyscy są ze sobą w jakims tam stopniu spokrewnieni jak teraz boja sie o tyłki namawiają swoje duze rodziny(duza rodzina duzo głosów ) by został pan Orłowski nadal wojtem bo inaczej stracą prace, jak by miał zwolinć ludzi nowy wojt to nie wszytskich odrazu przeciez gmina nie miała by odrazu tyle ludzi na tyle stanowisk przeciez rolnika za biurko nie posadzą po za tym w gminie wieje starocia troche swierzego myslenia i powietrza by się przydało wniosek nasuwa się sam stara ekipa zostaje i nasza gmina zostaje w tyle w czasie gdzie inne gminy sie rozwijają bo ja nie widziałem wogóle sensu remontowania świetlic gdzie dzieciaki maja w domu komputery zbieraja sie na wsi na piłke maja gdzie sie bawic a tak 10 swietlic zrobionych z tego moze 3 uzytkowane i wielkie mi inwestowanie tak to ferdek kiepski moze rzadzic tylko młodzież sie spotyka w takich miejscach na piwko, papieroska jest gdzie zapalic za budynkiem, niestety taka prawda, można by tu pisać i pisać ... gratuluje mieszkańcom Orle i Sierakowy sporo tam głosów na obecnego wójta poszło widać gdzie największa ciemnota jeszcze jest bo w Topólce chociaż wyrównana walka była widać gdzie ludzie bardziej wykształceni.
        • astryda7 Re: APEL!!!! 27.11.10, 01:00
          termin-nator napisał:

> Ogólnie to powiem tak na wyborach liczy się każdy głos w 1 turze pan Orłowski
          > o tym sie przekonał,
          > bo ja nie widziałem wogóle sensu remontowania świetlic gdzie dzieciaki maja w domu komputery
          >zbieraja sie na wsi na piłke maja gdzie sie bawic a tak 10 swietlic zrobionych z
          > tego moze 3 uzytkowane i wielkie mi inwestowanie

Masz wiele racji, zacznę od tego, że każdy oddany głos się liczy, o czym mieliśmy okazję się przekonać. Kilka lat temu pan Dybowski i jego żona zostali zwolnieni. Po tym, że się ludzie dzisiaj boją należy sądzić, że zostali zwolnieni bezpodstawnie, bo dawny wójt miał taki kaprys.
          Co do remontu świetlic, dobrze, że nadano kilkunastoletnim budynkom nowy wygląd, też są potrzebne, chociaż mieszkańcy nie umieją z nich korzystać, nie używane i nieogrzewane będą z czasem zatracać swój estetyczny wygląd. Świetlice ważne, ale są artykułem pierwszej potrzeby, są ważniejsze sprawy np. drogi, w wielu wsiach w czasie niesprzyjającej aury utrudniające ludziom żywot codzienny, zdarza się, że nieprzejezdne, czy władze gminne wiedzą o tym ? Zapewne wiedzą, ale tłumacza się brakiem funduszy.
          Pracownicy gminy boją się o utratę pracy, wcześniej czy później stanie się to faktem np. za 4 lata. Parasol ochronny jest tymczasowy.
          • wyborca_1 Re: APEL!!!! 27.11.10, 08:57
            Problem plega na ty że większości jest wszystko jedno kto jest wójtem.Uważają,że dla nich to nie ma znaczenia,jeśli więc ktoś przychodzi straszy ich że kandydt będzie mścil się i zwalniał to chociaż sami nie są zagrożeni to głosują przeciwko niemu żeby ktoś inny nie ucierpiał.Nie wiedzą kto i jak miałby ucierpieć ale na wszelki wypaddek są przeciw.Jeśli dodatkowo gmina rozdaje im paczki i zapomogi to obecny wójt jawi im się jako dobroczyńca .Wybór więc jest prosty.Pan Dybowski był dobrym urzędnikiem i mógłby być dobrym wójtem gdyby tylko ludzie dali mu szansę.Ludzie powinni zrozumieć,że wybierają wójta dla siebie a nie dla urzędnków,jeśli ktoś jest kompetentny i dobrze wykonuje swoje obowiązki to nie ma się czego obawiać.
          • wyborcaaa Re: APEL!!!! 27.11.10, 12:12
            troche dziwna jest twoja wypowiedź bo wychodzi na to że nie podba ci się, że dzieciaki choć by w ferie czy wakacje mają gdzie chodzić i co robić na zajęciach w świetlicach. nie podzielam twojego zdania. wakacje realizowane od dwóch lat na terenie naszej gminy to jedna z najlepszych rzeczy jaka miała miejsce za obecnego wójta. to jest zdanie nie tylko moje i moich dzieci ale i wielu innych rodziców i ich dzieci. widzę wiec że te zapewnienia o ożywieniu życia w naszej gminie to tylko na papierku bo ono sie już zaczyna ożywiać a wy chcecie je uśmiercić uwazająć że świetlice to była głupota. twój dom pomimo ogrzewania stałego też zacznie z czasem tracić swój wygląd. zapytaj mieszkańców miejscowości gdzie są świetlice a czy nie są im potrzebne a myślę że pogonią cię na 4 wiatry za takie gadanie
            • 4asdfgh Re: APEL!!!! 27.11.10, 18:11
              Tak mają gdzie chodzić tylko nie wiem jakie to zajęcia mają w świetlicach opiekunowie świetlic to zwykli ludzie bez wykształcenia tylko są aby otworzyć świetlice i zamknąć i w dodatku protegowani po znajomości wójta lub znajomi urzędników gminy .I to jest najlepsza rzecz dla dzieci za obecnego wójta przez co widzimy skutki na wycieczkach szkolnych gdzie dochodzi do upojenia alkoholowego przez uczniów tych uczniów którzy chodzą na niby zajęcia do wiejskich świetlic.
              • metheoo Re: eh, rece opadaja.. 27.11.10, 21:17
                tia.... o upojeniu alkoholowym byla rozmowa w innym wątku, proponuje by przeczytac go.
                czy to nauczyciel dal alkohol? albo pieniadze ? (to pytanie retoryczne,nie liczę ze ktos tu sie uderzy w piers i powie tak dalem dzieciakowi, bratankowi, kase i nie wiem co on z nim zrobil itp). alkohol jest dla ludzi tak jak pieniadze, trzeba wiedziec co z nimi zrobic, mikojaki i choinka sie zbliza i pewnie dzieciaki dostana pare gorszy od dziadkow, chrzesnych itp. jak z nich skorzystaja? proponuje ten alkoholu zamknac i poruszyc go w rozmowie z dziecikami w rodzinie...a dajac pieniadze zastanowic sie nad tym dwa razy.

... proppnuje zamknac swietlice, jesli nei ma odpowiednich nauczycieli, niech lepiej dzieciaki siedza na przystankach i pod latarniami bedzie lepszy pożytek i wiecej sie naucza, czy tak mam odczytac twoj wpis? co robia dzieci w swietlicy? zapytaj ich , albo zajrzyj tam w czasie zajec, masz z tym jakiś problem?

o wysztalceniu nauczycieli i opiekunow mozna wiele napisac i powiedziec.... czy ktos z was pamieta sp. p. Buczkowska? ze starego przedszkola? byla kucharka.. i najmilsza opieknuką. bardzo oddana, ale nie byla przedszkolanka.. a jednak po latach wspominam ja z sentymentem.. ciekawe czemu? i oddalbym wiele za jej kluski z serem:) a w jej rece oddalbym na wychowanie dzieci bez wahania.
                • 4asdfgh Re: eh, rece opadaja.. 30.11.10, 20:26
                  Wiejskie świetlice to nic dobrego dla młodzieży i tak siedzą na rowach i przystankach pod latarniami używając słów wulgarnych i tu najczęściej zaczynają pierwsze kroki w spożywaniu alkoholu. A jeśli chodzi o upojenie alkoholowe na wycieczce szkolnej to właśnie syn jednej z opiekunek świetlicy miał największą zawartość alkoholu we krwi
            • wyborca_1 Re: APEL!!!! 27.11.10, 19:13
              A ile pan tych dzieci ma he he he....?Poza tym prosimy konkretnie jakie zajęcia,ile dzieci korzystało i ile to kosztuje .Co się dzieje w tych świetlicach w okresie między feriami a wakacjami.
              • metheoo Re: APEL!!!! 27.11.10, 21:32
                Choć nie rozumiem mowy twej
                czytam lęk, czytam śmiech.
                Nuty nie kłamią, zbuduj z nich klucz,
                otwórz nim nieśmiałość naszych słów.
                Ważny jest serca alfabet,
                ciepły uśmiech, jak słownik,
                jesteśmy razem!

przejdz sie do swietlicy, porozmawiaj z dziećmi i rodziacami ktorzy zgadzaja sie na ich obecnosc w swietlicy, a czasami podrzucaja samochodami
                zobacz ich prace, niech sie pochwala co robia
                mysle ze jak by bylo źle dzieciom, to by zabronili im chodzenia i swietlice bybyly zamkniete.
                i zamiast w swietlicy bylyby dzieciaki przed tv lub na przystankach. lepiej byloby tak?

Wszystkie dzieci nasze są:
                Kasia, Michael, Małgosia, John,
                na serca dnie mają swój dom,
                uchyl im serce jak drzwi.
                Wszystkie dzieci nasze są:
                Borys, Wojtek, Marysia, Tom,
                niech małe sny spełnią się dziś,
                wyśpiewaj marzenia, a świat
                będzie nasz!
                • abactor Re: APEL!!!! 27.11.10, 22:14
                  Hm jakież poruszenie zapanowało na tym forum...szkoda że inne kwestie nie poruszają tak forumowej braci jak własnie wybory (choc to ważna kwestia nie przecze)...sledząc wszystkie te wyborcze wątki od kilku dni widzę tylko wymianę ciosów, celne salwy artylerii, czasem niestety tylko serie slepakami harcowników obu kandydatów...czytam że Orłowski jeździ jakims busem przez pola (chyba dlatego że cienka nawierzchnia nowowybudowanych dróg nie dałaby rady tym do granic mozliwosci wypchanym pojazdom;), rozdaje zasiłki i agituje pracowaników gminy, Dybowski za to tylko czeka krwawej vendetty...filmowo prawda;) tyle ze z tego figa wynika...tak naprawde żaden z kadydatów, ani szwarccharakter (taki obraz rysuje wiekszosc forumowiczów) Orłowski ani "msciciel" Dybowski nic nie robi zeby swój pomysł na gminę sprzedać! Czy którys z nich w ogóle ma pomysł na Topólke? Trywializując czy ich wzrok siega tylko do "stołka"? Ma którys z nich jakis program? Pytam sie! Nie wiem. Nie wiem. Nie widziałem. Mówiąc oględnie obaj "dali ciała". To mysle jest bardzo ważna kwestia tutaj niestety pomijana. Ja rozumiem ze znacznie łatwiej zakrzyczeć na forum o busie znajomosciach i jakichs paczkach. I nie twierdze ze to nie jest potrzebne. Ale Wszystkie takie "sensacje" nie są tak ważne jak rzeczowa dyskusja o tym jak kazdy z kandydatów jest przygotowany do pełnienia funkcji wójta i jak sobie wyobraża 4 lata potencjalnych rządów.
                  • abactor Re: APEL!!!! 27.11.10, 22:16
                    A takiej dyskusji tutaj nie ma niestety (a szkoda).
                    • wyborca_1 Re: APEL!!!! 27.11.10, 23:15
                      Może lepiej byłoby dyskutować o programach ale jeżeli tyle nagannych wydarzeń ma miejsce to trudno ich nie komentować.Czasami ręce wprost opadają z bezsilności.Jak milczeć , jeżeli straszy się ludzi np zwolnieniami.Jeżeli boją się nauczyciele ,ludzie wykształceni którzy powinni wiedzieć,że chroni ich np karta nauczyciela to co mają myśleć ludzie prości zależni od gmiy których straszy się tym ,że nowy wójt zabierze im zasiłki,które otrzymują z orzezenia lekarza a wójt nie ma uprawnień by je zabierać no i w końcu po co miałby to robić ale skoro takie informacje przekazują pracownicy gminy to jak się nie bać?Bo iestety stołki są najważniejsze,więc po trupach do celu i wszystkie chwyty dozwolone.Dramat.
                      • astryda7 Re: APEL!!!! 28.11.10, 00:26
                        Skończcie już te idiotyczne plotki, bo nikomu one nie służą.

Najlepiej, gdyby kandydaci się zalogowali i odpowiadali na pytania internautów, ale to już chyba nie w tych wyborach. Nie są jeszcze gotowi na dyskusje on-line, a szkoda...
                      • z_kujaw Re: APEL!!!! 28.11.10, 00:33
                        Nikt nikogo nie straszy.

Każdy podejmuje decyzję, zgodnie z własną i nieprzymuszoną wolą. Niektórzy nie idą głosować, inni oddają nie ważny głos, a inni oddają głos tak jak im sumienie nakazuje. Decyzja należy do każdego z nas.
                        Ja ze swojej strony namawiam wszystkich by uczestniczyli w wyborach i oddali swój głos - na kandydata, którego uważają za najlepszego.

O zasiłkach pisałeś, że są niesprawiedliwie rozdawane, że ludzie je dostają "na siłę". Zdecyduj się. Pisząc raz tak, raz inaczej, robisz ludziom wodę z mózgu.

Nie zgadzam się z tym, że (a) chodzi tylko o stołek, (b) wszystkie chwyty są dozwolone.
                        Jakoś nie widzę ani u jednego kandydata ani u drugiego takich celów, ani działań.
                        Bardziej bym powiedział, że zwolennikom puszczają nerwy.

Wyborco_1, czy należysz do osób wykształconych?
                        • abactor Re: APEL!!!! 28.11.10, 01:10
                          hm z drugiej strony nie ma sie czemu dziwić, że "plotek" tyczy się większosc wypowiedzi na forum...niestety bardzo mało jest informacji pochodzących od samych kadnydatów (np. moje ograniczają się tylko do wykształcenia, no mogę jeszcze patrzeć przez pryzmat "dokonań")...cóż więc pozostaje?! Wielka szkoda ze zaden nie chce odpowiadać na pytania internautów, nie musi przecież tego robić osobiscie (a znam przypadki innych gmin w Polsce gdzie kandydaci sami zabiegali o głosy na forach dyskusyjnych). Zastanawiam czy w ogóle ogranizował którys z nich jakies spotkania wyborcze?
                        • wyborca_1 Re: APEL!!!! 28.11.10, 10:11
                          Nie wiem skąd czerpiesz swoją wiedzę ale skoro twierdzisz ,że nikt nikogo nie straszy to ciekawe czy dałbyś za to głowę.W kwestiach w których się wypowiadam wiedzę czerpię ze swoich doświadczeń lub od osób bezpośrednio zainteresowanych.Gdybyś uważnie czytał to są tam i nazwiska i fakty i przepisy.Jakie znaczenie ma dla ciebie moje wykształcenie.Czyżbyś oceniał ludzi na podstawie li tylko wykształcenia.Poza tym co to ma do rzeczy ja nie kandyduję na stanowisko wójta więc nie ma sensu zajmować się moją osobą.Jeżeli jesteś takim gorącym orędownikiem obecnego wójta to odsyłam cię do wątku ,już wiem dlaczego kandyduje p Orłowski,tam jakoś nie widzę żebyś podjął dyskusję.
                          • z_kujaw Re: APEL!!!! 28.11.10, 13:17
                            Czy wykształcenie jest Twoja piętą achillesową, że tak nerwowo reagujesz?

W wielu wątkach nie biorę udziału, ponieważ niektóre wpisy są emocjonalne, chaotyczne i nic nie wnoszą. Albo po prostu temat mnie nie interesuje. A inna sprawa, że ten wątek jest aktywny;)

Nie ma znaczenia, którego kandydata popieram. Ważne jest to by przestać ploty siać i żeby skupić się na faktach, konkretach. Ja wiem, że Polacy to taki, a nie inny naród. I naszą cechą jest ciągłe niezadowolenie, marudzenie. Wiem, że niektórzy zawsze będą szukać rysy na szkle. Tak już jest. To co ja mogę zrobić to być tutaj outsiderem, nie reagować nerwowo oraz próbować ustalić fakty, prawdę opartą nie na tym, że "p. Marek powiedział p. Zosi, że jego kolega, słyszał o tym, że p. Maria rozmawiała z p. Zbyszkiem o tym, że p. Jan chce zwolnić z pracy p. Monikę, itp itd".
                            Nie chcę być poddawanym manipulacją.

Kiedy napisałeś, że chciałeś coś załatwić w gminie i Ci omówiono, czekałem na podanie przez Ciebie konkretnych informacji. Ale zabrakło tego. Za to można wywnioskować, że nie potrafisz załatwić czegoś. Może zabrakło Ci jakiś dokumentów? Albo najzwyczajniej nie chciało się ich przygotować. A może o czymś zapomniałeś? Może czekałeś, aż ktoś coś za Ciebie zrobi? A urzędnika obowiązują procedury i nie mógł ich ominąć, bo złamał by prawo? Tego nie wiemy.

Jak zgłaszam wniosek do UE o dofinansowanie, to każdy przecinek jest ważny. A potem każda faktura, każdy dokument. I tu nie ma, że urzędnik jest niechętny. UE daje pieniądze i wymaga.
                            Jeśli coś chce uzyskać muszę zaakceptować pewne zasady. Nie zależnie od tego czy mi się one osobiście podobają czy nie.
                            • ericthered Re: APEL!!!! 28.11.10, 18:19
                              Chętnie porozmawiam o konkretach.
                              Mamy rok 2010. Jak wygląda gminna Topólka? Tak samo jak w roku 2006 , 2002 , 1998, 1994 i 1990. Specjalnie pisze te daty żeby Panu uświadomić ze minęło 5 kadencji po zmianach ustrojowych. Obecny wójt rządził i dzielił przez ostatnie 4 lata. Funkcje sekretarza pełnił w latach 1994-2006. czyli 12 lat. Wie pan ze sekretarz gminny traktowany jest jako funkcja z nadania politycznego. Znaczy to nie mniej i nie więcej tylko to ze jest bardzo ściśle zaangażowany we wszystkie decyzje podejmowane na szczeblu gminnym. Tak naprawdę jest to jedyna osoba która w świetle prawa może obawiać się zwolnienia w przypadku zmiany wójta( nie jestem pewien jak sprawa wygląda ze skarbnikiem gminny) Nie muszą się tego obawiać pracownicy bo jest ustawa która ich chroni przed politycznymi zawirowaniami( uchwalona bodajże w roku 2008) Swoja droga gratuluje pracownikom gminny znajomości prawa administracyjnego. W takiej samej sytuacji są nauczyciele. Pisząc kolokwialnie są nie do ruszenia.Nie są chronieni wszelkiej maści stażyści , 1/2 etatu , 1/4 etatu , 1/8 i 1/16 i nawet 1/32 etatu ( myślę ze i takie kwiatki znalazły by się w gminie.
                              Wracając do wątku gminny i zmian na lepsze w gminnie Topólka trzeba przypomnieć ze to władze Topolki z panem Orlowskim jako sekretarzem wyprzedały tereny wokół jeziora odcinając dostęp do brzegu. Następna sprawa to oczyszczalnia ścieków. Jest? Ja nie zauważyłem. Proszę tez nie pisać ze wojewoda , starosta , premier albo prezydent nie przyznał pieniędzy bo to nie argument. Prawda jest taka ze rzeczywiście nie przyznał. Nie oznacz to ze nie dostały ich inne gminny. Proszę spojrzeć wokół , rozszerzyć horyzonty. Jest takie Boniewo.Myślę ze wszyscy znają. Buduje się Orlik , przy szkole piękny kompleks sportowy , drogi remontowane. Oni nie wygrali tych wszystkich rzeczy w losowaniu. Pieniądze na to były , potrzebny jest tylko człowiek który potrafi o nie zabiegać.Pisze były bo nieuchwalenie budżetu unijnego przy sprzeciwie państw skandynawskich i Anglii doprowadza do tego ze zmniejszone będą fundusze strukturalne. Dokładając do tego nasze problemy z długiem publicznym jestem przekonany ze źródełko wysycha. Następne dwa lata to ostatni dzwonek żeby cokolwiek zrobić.
                              Mozna napisać ze powstała hala sportowa przy gimnazjum. Fajnie ze jest. Szkoda trochę ze za krótka o parę metrów aby mieć pełny wymiary boiska do piłki ręcznej i możliwość organizacji zawodów na szczeblu powiatu lub wyżej.Możemy podyskutować o przedszkolu , o bojach stoczonych żeby powstało , o ubikacjach w przedzkolu z lat 70( na których remont nie było pieniędzy które jakimś cudem znajdowały się na poczęstunki z okazji otwarcia i poświecenia tego co jedni nazywają droga a myślący pseudo drogami) Mozna napisać o GOK.Tylko za bardzo nie ma co pisać. Skala zaniedbań jest ogromna. Ludzie w końcu do dojrzeją do zmian. Może za tydzień , na pewno za 4 lata. Minie wtedy dokładnie 25 od roku 89.
                              Pytanie tylko czy warto tracić następne 4. Niestety internet nie jest medium poprzez które w naszej gminnie można dotrzeć do większości mieszkańców.A szkoda.

Na koniec małe pulp fiction
                              Wygrywa pan Orlowski. Na pełnomocnika do spraw oświaty proponuje pana radnego Borkowskiego z Orla( nadaje się wyśmienicie)Czy te dwie funkcje można łączyć? Jeśli nie to czy w miejsce pana ex radnego Borkowskiego wskakuje kandydat z okręgu wyborczego w Orlu z najwyższą ilością głosów w tym konkretnym przypadku pani Jarzynowska. Czy będziemy mieli powtórkę z rozrywki?

• wyborcaaa Re: APEL!!!! 28.11.10, 18:52
                                z tego co się orientuję to Pan Borkowski miał propozycję przewodniczacego komisji do spraw oświaty a nie pełnomocnika do spraw oświaty. to dwie różne rzeczy, które bardzo zmieniają fakty. więc nikt w tym przypadku za nikogo nigdzie "nie wskakuje" jak Pan to określił proszę Pana, a Pan Borkowski nadal jest radnym na cztery lata choć może wam to nie odpowiadać.
                                • ericthered Re: APEL!!!! 28.11.10, 19:49
                                  Z tego co ja się orientuję to napisałem pulp fiction ( powinienem napisać political fiction-zamiana zamierzona )Na nasze to mniej więcej odpowiednik- co by było gdyby?
                                  Co do osoby pana Borkowskiego to nie bardzo rozumiem , tu cytat " ........a Pan Borkowski nadal jest radnym na cztery lata choć może wam to nie odpowiadać" pańskiej emocjonalnej odpowiedzi.Nie bardzo rozumiem zwrot "wam". Proszę mi wierzyć ze nie jestem elementem żadnej zorganizowanej lub niezorganizowanej grupy.Ale zakładam że skoro napisał pan "wam" to muszą być jacyś "nam" Chciałbym , proszę mi wierzyć , naleźć do grupy
                                  zdrowego rozsądku której zależy na przyszłości tej gminny i co za tym idzie nas samych.
                                  "Wam" pozdrawia "Nam"
                                  • z_kujaw nie na temat;) 28.11.10, 20:18
                                    Taka ciekawostka. ;)
                                    Dlaczego ericthered robi takie same błędy, co wyborca_1?

• abactor Re: APEL!!!! 28.11.10, 19:23
                                No! wreszcie jakas sensowna wypowiedź (a nie czcze krytykanctwo), ericthered muszę przyznać że bardzo konretnie wyłożyłes większosc rzeczy o których myslalem, zgadzam się z Tobą, skala zaniedbań jest ogromna.
                                • z_kujaw apeluje o rozsadek 28.11.10, 20:29
                                  Trudno uwierzyć, że nie widzicie tego co się zmieniło w ciągu ostatnich lat w gminie Topólka.
                                  Naprawdę nie widzicie żadnych pozytywnych zmian? Nic, a nic się nie zmieniło?

Oczywiście, że zawsze można chcieć więcej. I do tego należy dążyć.

Należy jednak dostrzegać to, co zostało zrobione.

Apeluje o rozsądek.
                                  • ericthered Re: apeluje o rozsadek 28.11.10, 20:36
                                    To teraz ja poproszę o konkretnie napisanie co zmieniło się w Topólce w ciągu tych ostatnich paru lat.
                                    • z_kujaw Re: apeluje o rozsadek 28.11.10, 20:39
                                      Wypadało by żebyś najpierw odpowiedział, na moje pytania, prawda?
                                      • ericthered Re: apeluje o rozsadek 28.11.10, 22:07
                                        "Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut."
                                        Taki napis widnieje pod oknem w którym zadajesz pytania i piszesz swoje odpowiedzi.
                                        Nie wszystkie notatki ukazują się od razu po napisaniu ale maja zapisany i wyświetlony prawdziwy czas jej napisania. Tyle i aż tyle w kwestiach technicznych.
                                        Co do sugestii ze nie podpisuje się tylko jako ericthered - pudło.
                                        Sugestia dotyczącą błędów. Wszyscy korzystamy z tego samego edytora który podkreśla błędy.Niestety nie wyłapuje wszystkich. Po raz kolejny tyle i aż tyle.
                                        Prosiłbym pana o nieodwracanie uwagi od meritum całego wątku.
                                        Chętnie poczytam o pozytywnych dokonaniach pana Orlowskiego i jego ekipy.
                                        Parę wpisów wyzej prosi pan o merytoryczna dyskusje , fakty i tego tez od pana oczekuje.
                                        • wyborca_1 Re: apeluje o rozsadek 28.11.10, 23:02
                                          Drogi Panie ktoś z-Kujaw wszystkie wpisy które mu się nie spodobają gotów jest przypisać mnie proszę na to nie zwracać uwagi.W kwestii błędów to wszystkim się zdażają również mnie dlatego osobiście nie zwracam nikomu uwagi w tej kwestii.Osoba z-kujaw bardziej interesuje się rozmówcą niż meritum sprawy co trudno zrozumieć.Jest Pan osobą inteligentną , czy wato kopać się z koniem.
                                          • z_kujaw Re: apeluje o rozsadek 29.11.10, 21:22
                                            Czy odpowie Pan chociaż na jedno pytanie, czy po prostu nie może Pan, nie mając nic do powiedzenia, oprócz przekazywania plotek na forum?

Rozmówca interesuje mnie ponieważ z nim rozmawiam, wymieniam poglądy. To chyba naturalne, prawda?

Zwróciłem uwagę na błędy, bo są charakterystyczne. Rzadko się zdarza, by ktoś stawiał spacje przed kropkami, przecinkami, itp. Bardzo dziwny sposób pisania. Jeśli się nie mylę to w drugiej klasie podstawówki była lekcja o tym, że znaki interpunkcyjne "przykleja" się do wyrazu je poprzedzającego. Łatwiej i przyjemniej jest czytać to co jest schludnie i poprawnie napisane. Zgodzi się Pan się z tym?

Nie każdy z nas musi być profesorem Miodkiem, ale wypada trochę się postarać. Wiem, że też robię błędy, boleje nad tym i ciągle się uczę.
                                            • wyborca_1 Re: apeluje o rozsadek 29.11.10, 21:58
                                              Próbuję się powstrzymywać ale jeśli ktoś jest niegrzeczny nie jest to łatwe.Mimo wszystko postaram się i powiem tylko tyle ,że w Pańskich wypowiedziach jest dużo więcej i to gorszych błedów .Może ja i ericthered nie mieliśmy zajęć z informatyki w szkole, a wytykanie takiego błędu jest po prostu śmieszne.Najpierw proszę mi udowodnić, która z moich wypowiedzi jest plotką bo narazie poza stawianiem zarzutów niczym się Pan nie popisał.Zgadza się nie każdy jest prof.Miodkiem Pan napewno nie jest.
                                              • z_kujaw Re: apeluje o rozsadek 30.11.10, 07:21
                                                Nie rozumiem, o co Panu chodzi z informatyką? Ja uczyłem się pisać na języku polskim, a ten przedmiot był dostępny dla wszystkich. Poza tym, jeśli czytamy prasę, fora (sic!), książki - też się uczymy.

Pyta się Pan, które wypowiedzi uważam za mało wiarygodne? Proszę przejrzeć naszą rozmowę, po prawie każdej Pana wypowiedzi, prosiłem Pana o podanie konkretnych przykładów. Proszę zauważyć, że te pytania i prośby są ignorowane. Dlatego też, uważam że jeśli nie ma konkretnego przykładu opartego na faktach, to jest to plotka. Plotka która, nie ma nic innego na celu niż wzbudzić ogólne zainteresowanie, emocje. A wiadomo, że gdzie dużo emocji, tam mało rozsądku, czyli ludzie nie zastanawiają się nad tym, czy coś faktycznie miało miejsce, są zbyt pobudzeni, zdenerwowani. Łatwo podlegają manipulacji.

Proszę o rozsądek i zachowanie spokoju oraz dystansu do tego co tutaj jest zamieszczane.
                                                • wyborca_1 Re: apeluje o rozsadek 30.11.10, 14:47
                                                  Nie dziwię się,że Pan nie rozumie.Pana problem polega na tym ,że pańska samoocena jest mocno zawyżona.Ocenia Pan innych poucza a tak naprawdę niewiele ma do powiedzenia.Ja nie muszę się nikogo pytać ani o wykształcenie ,ani o psiadaną wiedzę bo widać to po wypowiedziach.Np.bardzo cenię to co zmieszcza na forum ericthered.Jest w nich i wiedza ,i mądrość w odróżnieniu od pańskich wpisów.Ta osoba proponowała Panu konstruktywną dyskusję ale nie skorzystał Pan ,bo po prostu nie ma Pan nic ciekawego do powiedzenia.Plotka jest to niesprawdzona lub kłamliwa informacja godząca w czyjeś dobre imię .Nie chcę się powtarzać ale dam jeden przykład.Kostka przed gminą była układana dwa razy dla mnie to jest niegospodarność.Fakt ten wszyscy włącznie ze mną mogli oglądać na własne oczy.Jeżeli jest Pan innego zdania to proszę o argumenty ,bo dyskusja do wymiana poglądów i argumentacja .Nie wystarczy powiedzieć,że coś jest plotką trzeba to udowodnić.Zapewniam Pana po raz kolejny,że ericthered i ja to dwie różne osoby.
                                                  • z_kujaw Re: apeluje o rozsadek 01.12.10, 07:40
                                                    Proszę o informacje, w której zamieszczonej przeze mnie wiadomości jest informacja, że wyborca_1 to ericthered? Ja jedynie zwróciłem uwagę na to, że Panowie popełniają takie same błędy.
                                                    Na to odpisał mi Pan, że "może ja i ericthered nie mieliśmy zajęć z informatyki w szkole".
                                                    Stąd brak zrozumienia po mojej stronie, tej wypowiedzi. Co mają błędy do informatyki, nadal nie wiem. A chętnie bym się czegoś nowego dowiedział. Ale przyjmuje do wiadomości, że od Pana się tego nie dowiem. Błędy prawie każdy popełnia, ale zaskakuje mnie to jak Pan się zafiksował na tym elemencie mojej wypowiedzi.

Ma Pan prawo zgadzać się z wypowiedziami zamieszczanymi przez ericthered. Podzielać jego poglądy, a nawet możecie mieć takie same spojrzenie na świat. Może się Pan nawet fascynować tą osobą. Mi to nie przeszkadza.

Zgadzam się z Panem, że "plotka jest to niesprawdzona lub kłamliwa informacja godząca w czyjeś dobre imie". Informacje, które zamieszczane są tutaj, często to bezpodstawne plotki. Zadałem kilka pytań, mających na celu zweryfikowanie czy jest to plotka czy wiarygodna informacja i nie otrzymałem odpowiedzi. Rozumiem, że tak zostanie. Wiec nie zostaje mi nic innego niż przyjąć, że są to plotki i bezpodstawne zarzuty stawiane urzędnikom państwowym.

Jeśli chodzi o chodniki, to sprawa była wyjaśniona na forum. Dla przypomnienia zacytuje:
                                                    "pod gminą kostkę ułożono z środków PROW, wymieniona ją po prostu na jednolitą z całością bo jaki miało sens zostawianie starej gdy projekt dofinansowany z unijnych środków obejmował również miejsce przed urzędem (zresztą przepisy unijne przy korzystaniu z funduszy unijnych nakładają obowiązek ułożenia kostki na odpowiedniej wysokości od asfaltu, więc i tak trzeba by było ją zerwać i ułożyć na odpowiedniej wysokości), kostka zdjęta z przed urzędu ułożona została na Woli Jurkowej"
                                                    Dlaczego ta wiadomość jest dla mnie bardziej wiarygodna niż informacje przedstawiane przez Pana?
                                                    Wiadomość ta zawiera ważne informacje:
                                                    a) skąd zostały wzięte pieniądze na położenie nowej kostki;
                                                    b) jaki był powód zerwania starej kostki;
                                                    c) jak została wykorzystana zerwana kostka.
                                                    Jeśli jest to za mało wiarygodne dla Pana, proponuje przejść się do UG i wyjaśnić osobiście sprawę chodników.
                                                  • wyborca_1 Re: apeluje o rozsadek 01.12.10, 11:21
                                                    Ostatni raz odpowiadam Panu.Otóż w jakim celu wytknął Pan nasze błędy jak nie w tym by zasugerować,że ja i ericthered to ta sama osoba no chyba ,że chciał Pan się popisać swoją wiedzą w dziedzinie informatyki.Dlatego też była wzmianka o informatyce z mojej strony.Jeżeli uznał Pan ,że ericthered i ja to nie ta sama osoba to dlaczego nie podjął Pan z nim merytorycznej dyskusji o co Pan ciągle apeluje ,czyżby nie miał Pan nic mądrego do powiedzenia?W sprawie kostki dowiedzieliśmy się tyle,że jest Pan usatysfakcjonowany wyjaśnieniami gminy i ma Pan prawo do własnego zdania na ten temat.Nie udowodnił Pan jednak,że ta informacja ma znamiona plotki czyli,że jest niesprawdzona albo kłamliwa.Na tym dyskusję z Panem uznaję za zakończoną.Szkoda czasu na przelewanie z pustego w próżne.Zalecam Panu trochę więcej pokory.Chełpi się Pan tym,czego to się nie uczył.W języku polski mamy czas przeszły i czas przeszły dokonany Można się proszę Pana uczyć ale sztuka polega na tym ,żeby się nauczyć.Mnie uczyli różnych rzeczy i na szczęście nauczyli między innymi grzeczności i pokory.
                                                  • ericthered Re: apeluje o rozsadek 01.12.10, 11:44
                                                    Nie będę odnosił się do sporu pomiędzy Panią/nem a wyborcom_1. Proszę tylko opisać pozytywne rzeczy jakie miały miejsce w naszej gminnie w ciągu ostatnich 4 lat.
                                                    Czytam Nasze Sprawy i nie mogę dopatrzyć się tych wielkich pozytywnych zmian w gminnie.
                                                    I proszę dać sobie spokój z kostką brukową bo zdarzyła się nam przed wyborami i za pożyczone z banku pieniądze bo chyba na te inwestycje gmina zaciągnęła kredyt w czerwcu.
                                                    Tak jak pisałem wcześniej porównajmy sie do innych gmin rolniczych w naszych okolicach.
                                                    Zobaczmy jak ludzie którzy chcą i potrafią coś zrobić powoli je zmieniają.
                                                    Oczywiście zawsze można napisać że mamy wodę , prąd i telefony i oczywiście parę metrów kostki brukowej z której się prywatnie bardzo cieszę bo mogło by ich nie być. Zdarzają się jeszcze takie miejsca w Polsce i na świecie.
                                                    Argumentacja z pani/na strony w stylu .....a u Was biją murzynów zaczyna być męcząca.
                                    • z_kujaw Re: apeluje o rozsadek 28.11.10, 20:57
                                      Czemu widzisz drzazgę w oku swego brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku? Jak możesz mówić swemu bratu:
                                      "Bracie, pozwól, że usunę drzazgę, która jest w twoim oku",
                                      podczas gdy sam belki w swoim oku nie widzisz? Obłudniku, usuń najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka brata swego.

Nie ma drzewa dobrego, które by wydawało zły owoc, ani też drzewa złego, które by dobry owoc wydawało. Po własnym owocu bowiem poznaje się każde drzewo; nie zrywa się fig z ciernia, ani z krzaka jeżyny nie zbiera się winogron.

Dobry człowiek z dobrego skarbca swego serca wydobywa dobro, a zły człowiek ze złego skarbca wydobywa zło. Bo z obfitości serca mówią jego usta.
                                      Łk 6, 41-45
                                      • ericthered Re: apeluje o rozsadek 29.11.10, 15:44
                                        Zakładam że tym wpisem zakończyła pani/pan merytoryczna dyskusję na temat dokonań naszej władzy w ciągu ostatnich 4/20 lat.
                                        Cytat ładny tylko nie rozumiem jak on się odnosi do tematu i zawartości tego wątku.
                                        • z_kujaw Re: apeluje o rozsadek 29.11.10, 21:25
                                          Cytat odnosi się do tego co się dzieje na tym forum, do nastawienia udzielających się tu osób.
    • garbus17 Re: APEL!!!! 28.11.10, 21:13
      Pochodzę z gminy Topólka, bardzo często jestem na terenie gminy.Zastanawiam się nad tym co wy wszyscy wypisujecie na forum. W pierwszej kolejności chcę się odnieść do działalności obecnego wójta i nie będą to miłe słowa. Na terenie całej gminy wójt angażuje by uzyskać zaufanie mieszkańców, ale z tego co wiem są to tylko przedwyborcze obiecanki.Chce się odnieść do budowy oczyszczalni ścieków??? Dlaczego są budowane chodniki w miejscowościach gminy Topólka??? Gdzie będą ułożone rury kanalizacyjne??? Czy znowu będzie trzeba zrywać chodniki??? Czy równomiernie we wszystkich miejscowościach gminy Topólka są widoczne inwestycje, które służyły by mieszkańcom tych miejscowości???? Bo z tego co wiem na pewno tak nie jest. Nawiązując do poprzednich wypowiedzi myślę, że skorumpowani pracownicy URZĘDU GMINY W TOPÓLCE fałszywie oceniają p. Dybowskiego jako kandydata na WÓJTA GMINY TOPÓLKA.Uważam, że człowiek młody, wykształcony, mieszkaniec gminy zrobił by dla tej gminy więcej niż obecny wójt. NIE WIERZCIE PLOTKOM!!!
      Uważam,że p. Marek Dybowski jest odpowiednim kandydatem na urząd WÓJTA GMINY TOPÓLKA.
      • fa_nka Re: APEL!!!! 29.11.10, 00:28
        ericthered, będzie dobrze, a nawet lepiej ;)
    • arus281 Re: APEL!!!! 30.11.10, 23:46
      Słów brakuje i ręce opadają:LUDZIE JACY WY JESTEŚCIE ZAKŁAMANI!!!! PAN DYBOWSKI TO WIELKI CHAM!ZNAM GO OSOBISCIE I MOGE ZUPEŁNIE BEZ ZADNEJ ZAWISCI O NIM TO POWIEDZIEC. JESLI JESZCZE TEGO NIE WIECIE TO DOWIECIE GDYBY NIE DAJ BOZE ZOSTAŁ NASZYM WOJTEM!
      • margaretta.o Re: APEL!!!! 01.12.10, 17:20
        arus281 napisała:

> PAN DYBOWSKI TO WIELKI CHAM! ZNAM GO OSOBISCIE I MOGE ZUPEŁNIE BEZ ZADNEJ
        > ZAWISCI O NIM TO POWIEDZIEC.

Cham to ty jestes arus281 bo oczerniasz człowieka o którym nic nie wiesz. besztasz go z blotem bo zgrywasz bohatera ukrywajac sie za podpisem arus. ja akurat jestem zdecydowana na kogo zagłosuje ale moj brat i bratowa po przeczytaniu twojej wypowiedzi zmienili zdanie i z pana Orłowskiego odadza swoj głos na pana Dybowskiego bo nie widzom nic dobrego dla gminy jak ludzie tacy jak ty popieraja swojego kandydata pana Orłowskiego. jak wiec widzisz z twojej antyreklamy pana Dybowskiego wyszla swietna reklama dla tego kandydata. graj tak dalej a pszekonasz pol gminy tej nie zdecydowanej jeszcze na kogo głosować. i jeszcze jedno pamiętam pana Dybowskiego jako urzędnika w gminie i złego słowa niemożna o nim powiedzieć, to samo mowiom moji rodzice, zawsze miły, usmiechnienty i serdeczny dla petentów.
        • margaretta.o Re: APEL!!!! 01.12.10, 17:24
          i jeszcze jedno, za to co tu napisałeś, wcale bym sie niezdziwiła jak pan Dybowski dał by ci w ryja, jak by wiedział komu bo nazywać kogos chamem ukrywajac sie pod nikiem to jest dopiero swinstwo. a przeszło poł gminy bilo by mu jeszcze za to brawo bo takich jak ty to trzeba krótko za morde brać.
        • konett Re: APEL!!!! 01.12.10, 18:17
          margaretto, w twojej wypowiedzi same błedy ortograficzne... ha ha... Ty lepiej zamiast robić reklamę p. D to zajmij się czymś pożytecznym :)
          • margaretta.o Re: APEL!!!! 01.12.10, 20:23
            to że nie mam wykształcenie to nieznaczy że nie jestem dobrym i wartościowym człowiekiem ale to co arus miał zrozumieć napewno zrozumiał :D
            • konett Re: APEL!!!! 01.12.10, 21:42
              ośmieszasz się tylko swoimi wypowiedziami margaretto...
              • margaretta.o Re: APEL!!!! 01.12.10, 21:49
                konett napisał:
                > ośmieszasz się tylko swoimi wypowiedziami margaretto...
                a co ci sie nie podoba w moich wypowiedziach konett? to że robie błedy ort.? To już ludzie robioncy błędy nie moga pisać na forum? a słyszałeś o czymś takim jak dysleksja? kiedyś jak chodziłam do szkoły nie było takiego pojecia i nauczyciele wlepiali mi dwoje ale teraz moja siostrzenica robi błedy i stwierdzili jej dysleksje co ułatwia jej życie. I co głupio ci teraz?
                • konett Re: APEL!!!! 02.12.10, 15:10
                  nie... to w takim razie pracuj nad ortografią,a nie na forum przesiadujesz.
    • arus281 Re: APEL!!!! 01.12.10, 00:11
      Pana Dybowskiego znam osobiście i mając w najbardziej obiektywny sposób go ocenić użyłbym słów wulgarnych,bo takie najbardziej do niego pasują.Nie użyję jednak,bowiem takie nie są adekwatne do mojego sposobu wyrażania.jest to człowiek niezwykle nielojalny,nieszczery,zarozumiały,wulgarny a nawet agresywny.Nie potrafi trzymać nerwów na wodzy i w żadnym wypadku nie nadaje się na stanowisko przywódcze.Wiem,że trudno Was przekonać,używane argumenty nie wiele Wam są w stanie zarysować postać tego człowieka,ale jest coś co może dać wam do myślenia.Otóż zwolennikiem Pana Orłowskiego też nie jestem,uważam,że w tych wyborach nie ma odpowiedniego kandydata,ale jeśli wybierzecie Pana Dybowskiego wiele osób tego wyboru odczuje bolesne skutki na własnej skórze.Po prostu jest to człowiek nieobliczalny i niezwykle mściwy,a Wójt to funkcjonariusz publiczny,jeden z nas,uczciwy,prawy,pracowity,elokwentny,MA BYĆ DLA NAS A NIE PRZECIW NAM!!!Także Drodzy Wyborcy;zastanówmy się jeszcze raz zanim padniemy ofiarami zemsty pana D.
      • prawdziwy-mieszko Re: APEL!!!! 01.12.10, 09:09
        Ty Arus ja też go znam osobiście i wręcz jakby przeciwnie do Ciebie. Pewnie chciałes załatwic sobie jakąś "fuchę" a on Ci odmówił i mścisz sie za to. he he :) żałosne
        • arus281 Re: APEL!!!! 01.12.10, 13:01
          No błagam prawdziwy-mieszko(a raczej nieprawdziwy,bo zakłamany)to Ty się nie ośmieszaj,bo każdy kto zna Dybowskiego dobrze wie jaki ma prawdziwe oblicze,broda mu się trzęsie ze złości,potrafi zmieszać z błotem nawet starszą od siebie babkę czy dziadka.Jest chamem jakich mało,także może popytaj znajomych p.Dybowskiego albo kogoś kto miał z nim do czynienia nawet w pracy,to powie Ci prawdę.I nie powtarzaj tych bzdur więcej,bo źle o Tobie świadczy,że upierasz się przy swoim nie mając racji,a to niestety podważa Twoją autentyczność.Jeśli Twój kandydat przegra wybory to lepiej bez kija do niego nie podchodź,bo on lubi się mścić i wyżywać nawet na najbliższych znajomych i współpracowników:)
          • wyborca_1 Re: APEL!!!! 01.12.10, 14:06
            Ty na pewno jesteś zupełnie inny widać to po Twoim wpisie.A co do p Dybowskiego to chyba miałeś wyjątkowego pecha bo bardzo dużo osób wspomina go jako uczynnego i kompetentnego urzędnika.
          • prawdziwy-mieszko Re: APEL!!!! 01.12.10, 18:15
            Ty Arus wszechmocny i wszechwiedzący , uśmiełem się,że ho ho :) :) znam go osobiście mówi CI to coś? i dlatego jestem zakłamany bo znam go z innej strony?? a może Ty wcale go nie znasz tylko robisz swoją robote dla przeciwnika , hamuj . Znasz powiedzenie " nie strasz nie strasz bo sie .. " to mnie tu nie obrazaj a Ty co ?! śpisz z nim ze go aż ze wszystkich stron znasz?wyciągasz jakies babki dziadki "jakes chamstwo" a czy Ty sie czasem tak nie zachowujesz? - orientuj sie w tym co piszesz
            • 4asdfgh Re: APEL!!!! 02.12.10, 20:49
              Apeluje o rozsądek w podjęciu decyzji w wyborze wójta gminy Topólka nie zważajcie na słowa pisane przez Arusa są to same oszczerstwa przeciwko panu Dybowskiemu większość z państwa pamięta jakim był pracownikiem Urzędu Gminy złych wrażeń nie pozostawił po sobie. Obecny wójt nikomu nie zaszkodził i nie pomógł ale w gminie panuje chaos jednemu z pracowników mocno obrosły skrzydła i czuje się bezkarny wobec wójta mam uczucie jak by to on był wójtem.I to może się nie podobać wyborcą moim zdaniem zmiana wójta powinna nastąpić wybór należy do mieszkańców gminy.
    • kubus1243 Re: APEL!!!! 03.12.10, 01:09
      co do zasilków wyplacanych w gminie to polowe petentów od razu,no moze1/3 odprawil bym z kwitkiem i dal kopa w leniwe dupsko by ruszyli sie do roboty lenie smierdzace,i pijaczyny jedne.niektórzy ludzie bezczelnie przychodza nie majac wstydu chca zasilek i trzeba im dac!tak?a za co?pytam sie?zeby konie kupowali?w glowach sie poprzewracalo co niektórym
      • wyborca_1 Re: APEL!!!! 03.12.10, 11:58
        Problem z zasiłkami polega na tym , że w naszym kraju nie ma pomocy społecznej tylko jest sponsoring.Pomoc powinna być czasowa i powinna polegać na ułatwieniu wyjścia z nałogu bądź pomocy w znalezieniu pracy ,a nie na utrzymywaniu osób uzależnionych bądź niezaradnychJeżeli można dostać pieniądze za darmo to jaką te osoby mają motywację aby zacząć sobie radzić?To powoduje uzależnienie tych osób od władzy,bo chociaż władza nie daje z własnej kieszeni to zbyt chętnie nie daje ale przed wyborami upomina się o spłatę długu przy urnach.Jedni z fałszywej wdzięczności inni ze strachu ten dług spłacają .
        • arus281 Re: APEL!!!! 05.12.10, 23:41
          aaa....i znów dziś śpimy spokojne,znów Pan Orłowski górą!!!
          • ericthered Re: APEL!!!! 06.12.10, 06:14
            Panie Arsus281.Wygląda na to że jest pan pracownikiem gminny . Pański wpis sugeruje że w urzędzie dzieją się poważne nieprawidłowości skoro tak bardzo obawiał się pan zmiany wójta , że nie mógł pan spać spokojnie. Generalnie mówi się że ludzie z czystym sumieniem mają spokojny sen( bez względu na to kto jest przy władzy)

Sprawdziło się moje przeczucie - niestety. Mobilizacja ludzi którym bronili własnych interesów była ogromna. Piszę o grupie dowożących zwolenników pana Orłowskiego.Dla sprawiedliwości dodam że w drugim komitecie było podobnie , może tylko na mniejszą skalę. Wynik wyborów należy szanować bez względu na wynik. I patrząc na wynik gratuluję nowo wybranemu staremu wójtowi.A wynik daje do myślenia . Przy frekwencji 65,24 %
            (czyli wysokiej) , przy oddanych 2677 głosów wygrana 181 głosami aż prosi o przeanalizowanie czy ostatnie 4 lata w oczach mieszkańców to było samo pasmo sukcesów?

• wyborca_1 Re: APEL!!!! 06.12.10, 08:15
              Z gustami się nie dyskutuje.Wygrali ci ,którzy bronili swoich przywilejów .Będziemy przyglądać się bacznie realizacji obietnic.
            • arus281 Re: APEL!!!! 06.12.10, 14:13
              Wyjątkowi, ciekawi i inteligentni ludzie zawsze będą powodem do zazdrości dla innych,nie potraficie wykrzesać z siebie nic więcej prócz tego niskiego instynktu???ericthered,w gminie nigdy nie pracowałem i nie zamierzam,a skoro sądzisz że w są w niej jakieś nieprawidłowości to zgłoś to do wyższej instancji,może ktoś wysłucha Twoich pomówień...Stwierdziłem też,że to jest ostatnia moja wizyta na tym forum bo niby w jakim celu mam czytać te bzdury zniekształcające rzeczywistość,intelektualne odpady myśli i egzystencjalny niebyt.Wy się po prostu tutaj spełniacie,to jest miejsce dla Was,znudzonych życiem ludzi-pseudointelektualistów rozkochanych w wiejskiej polityce...to zdecydowanie moja ostatnia wizyta,to nie miejsce dla mnie...
          • madzia-lajf Re: APEL!!!! 06.12.10, 10:32
            Arek abyśmy tylko się kiedyś nie obudzili z ręką w G.....:(
            • ericthered Re: APEL!!!! 06.12.10, 16:00
              Proszę pana. Co do nieprawidłowości w gminnie to proszę spojrzeć na raport Regionalnej Izby Rachunkowej za rok 2009 dla gminny Topólka. Wszystko było ok? To ze sprawy nie są kierowane do prokuratury nie oznacza ze wszystko jest ok. Istnieją jeszcze takie pojęcie jak dobre obyczaje( podobno dotyczą też polityki) i zwykła ludzka przyzwoitość( to ostatnie jak mniemam kompletnie panu nieznane). W którym miejscu usłyszała pan z mojej strony pomówienia?Wszystko co napisałem pisałem w trybie przypuszczającym.Gdyby gminna spełniała powinność ustawową i należycie prowadziła BIP nie tworzyła by się atmosfera "pomówień" Niestety przepływ informacji w gminnie jest poniżej krytyki. Jak zapewne orientuje się pan są wytyczne Rady Ministrów dotyczące Biuletynów Informacji Publicznej ( sama ustawa jest z roku 2001)które dokładnie mówią co taka strona powinna zawierać( chodzi o minimum informacji jakie powinny się na niej znajdować) Jak to wygląda w Topólce ja wiem bo zdarza mi się na tą stronę zaglądać.

"Wyjątkowi, ciekawi i inteligentni ludzie zawsze będą powodem do zazdrości dla innych,nie potraficie wykrzesać z siebie nic więcej prócz tego niskiego instynktu???" Domyślam się że cytat ten dotyczy pana Orłowskiego. Jak patrzę na cząstkowe wyniki wyborów to widzę że pan wójt zdecydowanie wygrał w Orlu i Sierakowach.To nie przypadkiem ta cześć gminny którą powódź dotknęła tego lata a gminna pospieszyła na pomoc z zapomogami. Przegrał w samej Topólce. Daje do myślenia? Ten wyjątkowy , ciekawy i inteligentny człowiek przegrał w wsi która jest centrum władzy , życia kulturalnego( sam zacząłem się śmiać jak to napisałem) , szkolnictwa. We wsi gdzie ludzie na co dzień widzą jego dokonania. Trochę przypomina mi pan Sławku Nowaku( nie z urody). Ten się zapędził i opowiadał o swoim szefie Donaldu Tusku jako o pomazańcu bożym.
              Jest pan młodym , wykształconym człowiekiem.Proszę nie obrażać samego siebie takimi wpisami.
              • kazikstaszewski1 Re: APEL!!!! 06.12.10, 20:13
                "W którym miejscu usłyszała pan z mojej strony pomówienia?Wszystko co napisałem pisałem w trybie przypuszczającym"

A jakbym napisał w trybie przypuszczającym, że jest pan być może oszustem i cinkciarzem, to nie byłoby pomówienie? Proszę poczytać prawomocne wyroki za pomówienia, a zobaczy pan, że stawianie tego typu przypuszczeń bez dowodów jest pomówieniem.
                A propo's powodzi w Orlu..... nie było jej w tej wsi...
                Pozdrawiam :)
                • ericthered Re: APEL!!!! 06.12.10, 21:23
                  Co do Orla ma pan rację.
                  Co do pomówień - być może jestem oszustem i cinkciarzem. I co dalej? Nie widzi pan różnicy pomiędzy być może jest pan a jest pan.Ja widzę.
                  Proszę pana - zdania które pan cytuje są wyrwane z kontekstu. Proszę przytoczyć całość wymiany zdań pomiędzy mną a panem arsusem281.Istnieje coś takiego jak logiczna całość.
                  I podać cytat z konkretnym pomówieniem to się ustosunkuję.

Szkoda że pan nie reagował po słowach pana Arsusa281 na temat pana Dybowskiego. Cytat:
                  Pana Dybowskiego znam osobiście i mając w najbardziej obiektywny sposób go ocenić użyłbym słów wulgarnych,bo takie najbardziej do niego pasują.Nie użyję jednak,bowiem takie nie są adekwatne do mojego sposobu wyrażania.jest to człowiek niezwykle nielojalny,nieszczery,zarozumiały,wulgarny a nawet agresywny.Nie potrafi trzymać nerwów na wodzy i w żadnym wypadku nie nadaje się na stanowisko przywódcze.Wiem,że trudno Was przekonać,używane argumenty nie wiele Wam są w stanie zarysować postać tego człowieka,ale jest coś co może dać wam do myślenia.Otóż zwolennikiem Pana Orłowskiego też nie jestem,uważam,że w tych wyborach nie ma odpowiedniego kandydata,ale jeśli wybierzecie Pana Dybowskiego wiele osób tego wyboru odczuje bolesne skutki na własnej skórze.Po prostu jest to człowiek nieobliczalny i niezwykle mściwy,a Wójt to funkcjonariusz publiczny,jeden z nas,uczciwy,prawy,pracowity,elokwentny,MA BYĆ DLA NAS A NIE PRZECIW NAM!!!Także Drodzy Wyborcy;zastanówmy się jeszcze raz zanim padniemy ofiarami zemsty pana D.
                  To nie jest pomawianie?Może nie - bardziej podpada pod zniesławianie.

Do pana Arsusa281.
                  Trzeba być konsekwentnym. Pierwszego grudnia po północy pisze pan że że nie jest pan zwolennikiem pana Orłowskiego następnie chce się pan posikać ze szczęścia po ogłoszeniu wyników.
                  arus281 05.12.10, 23:46
                  ajjjj...szczęście jest blisko,Pan Orłowski od jutra znów piastuje urząd Wójta....a Pan Dybowski...hmm...serdecznie mu współczuje i pozdrawiam
                  oraz
                  Re: Zebrania wiejskie przedwyborcze.
                  arus281 05.12.10, 23:43 Odpowiedz
                  I po co te wszystkie bzdury,wymysły i domysły???Ludzie Pan orłowski NASZYM WÓJTEM,hura hura hura,hahahaha

Rozdwojenie jaźni to choroba.Cholera , znowu pomówienie.

• abcd-5 Re: APEL!!!! 06.12.10, 22:06
                    Brawo ericthered, gratuluję bystrości umysłu i refleksu. Zagnałeś faceta (Arusia) w kozi róg :D;)
                    • abcd-5 Re: APEL!!!! 06.12.10, 22:12
                      A w ogóle to bym się nie zdziwił, gdyby pod tym nickiem krył się sam pan Dybowski :);) Ma tu ktos głowę na karku;)
                      • wyborca_1 Re: APEL!!!! 06.12.10, 22:31
                        Wątpię aby p Dybowski aż tak bardzo cieszył się z powodu wyboru p Orłowskiego na wójta,Ale kiedy już opadną emocje może będzie miał odrobinę radości obserwując jak wójt dwoi się i troi spełniając przedwyborcze obietnice.Mam nadzieję,że wyborcy wyekzekwują te obietnice co do jednej.
                        • abcd-5 Re: APEL!!!! 06.12.10, 22:37
                          wyborca_1 napisała:

kiedy już opadną emocje może będzie miał odrobinę radości obserwując jak wójt dwoi się i troi spełniając przedwyborcze obietnice.Mam nadzieję,że wyborcy wyekzekwują te obietnice co do jednej.

Jestem pewny, że będziesz przodował w tym egzekwowaniu obietnic przedwyborczych, będziesz sumieniem pana wójta Orłowskiego i jego cieniem, będziesz jak ten wrzód na ... ;):)
                          • wyborca_1 Re: APEL!!!! 06.12.10, 22:56
                            To zadanie dla tych którym te obietnice składano.
                            • abcd-5 Re: APEL!!!! 06.12.10, 23:04
                              wyborca_1 napisała:
                              > To zadanie dla tych którym te obietnice składano.

Tyż prowda;)
                      • ericthered Re: APEL!!!! 06.12.10, 23:29
                        Nie kryje się. I nie wiem dlaczego wyborca_1 pisze ze cieszę się z wyboru pana Orlowskiego?
                        • margaretta.o Re: APEL!!!! 10.08.11, 14:33
                          chciałam dzisiaj wrzucic zbedne ale w dobrym stanie ubrania do pojemnika PCK przy poczcie ale niemogłam bo był już pełny. czy ktos to wogóle oprużnia? apeluje do odpowiednich zarzondców aby to zrobili
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka