alienisko 14.09.10, 10:16 Uuuu...lol :) Można gdzieś obstawiać wynik decyzji sądu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boczipl Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 10:47 No to będzie show. Moim zdaniem Zaleski dużo ryzykuje. Wszyscy trzymajmy kciuki, by Zaleski jak najszybciej skończył tam, gdzie jego miejsce: 1. Wizyta w PIERDLU za wszystkie swoje przekręty 2. Zakaz wstępu do Torunia wraz z całą swoją ekipą z MZD (Glonek), Targi Toruńskie i MZK (Zawalowie), MPO itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wtorun Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 11:10 to hecer będzie miał problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
harcownik-online Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 12:15 albo będzie sławny.... Odpowiedz Link Zgłoś
torunczyk2 Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 12:19 Śmiać się czy płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
adamkus1 Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 11:10 czy to będzie proces w trybie wyborczym? :-) a tak swoją drogą to chciałbym zobaczyć, co takiego pan D. napisał w tym liście, bo jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie uwazać co się na forum pisze, żeby nie długo nie było procesów: prezio - adamkus1, prezio - szlachcic, prezio - hecer, prezio - tryg itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
wtorun Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 11:13 przecież hecer to prawdopodobnie Pan Bartosz;) Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 11:20 Otóż to. Jeden będzie miał szansę udowodnić, że te wszystkie posty-eseje z serii "sam do siebie" były słuszne i sensowne czym może podkopać gospodarza w wyborach. Drugi, no cóż, jak wygra, to już nikt mu nie podskoczy :D hecer mógłby kandydować. Ewentualna wygrana sprawiłaby, że byłby jedyną realną opozycją dla Zaleskiego w wyborach :P Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 16:29 hecer mógłby kandydować. Ewentualna wygrana sprawiłaby, że byłby jedyną realną > opozycją dla Zaleskiego w wyborach :P ciekawe czy jego wzmozona aktywnosc ostatnio jest z tym zwiazana? zalozyl jakies smieszne stowarzyszenie ( a przynajmniej w nim dziala) przyjaciol bit city a na forum pisze o brzydgoszczy...dla mnie to zalosny facet... a zadna opozycja by nie byl gdyz nie ma zaplecza...chyba ze dalej by sie podniecal pisaniem na forum gazety peanow na czesc swoich pomyslow...( w stylu hecer chwali projekty pana bartosza d.) Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 11:23 Pewnie to samo co na forum, tylko zwięźle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 11:36 www.wprost.pl/ar/200765/Odpowiedza-za-ataki-w-internecie-na-burmistrz-Karpacza/ takie dzialania sa widac ostatnio w dobrym tonie Odpowiedz Link Zgłoś
harcownik-online Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 11:42 pismo do CUPT to majstersztyk, dodatkowo to sama prawda (wg mnie) aż przykro sie robi gdy taki materiał (dobry na doktorat - jak mówią doktoranci) jest powodem pozwu sądowego a nie rzeczowej analizy przez MZD Toruń. no ale MZD Toruń ma wytyczne, nie przeprowadza analiz! gościa zapewne docenią w Warszawce i zatrudnią w dobrej instytucji, bo przeceiż w Toruniu to on został PUBLIC ENEMY - wróg, co storpedował zalesia. Gdyby go zachwalał to mógłby zastąpić Kalinowskiego na stołku... buahaha Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 16.09.10, 20:34 kto pamieta jak redaktor naczelny torunskiej GW zagrozil mi procesem sadowym? a co do sprawy Zaleski-hecer hecer zachowuje sie jak dzieciak bo podkopuje cos co nie da sie juz zawrocic a Zaleski tez jest niepowazny bo jako osoba publiczna nie moze tak reagowac na krytyke nawet jak hecer przesadzil Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 11:44 Zacząłbym od obstawiania 'czy sąd ma szanse wydac wyrok do wyborów?' Stawiałbym że moze się nie udac, i nawet jezeli hecer miałby rację, to do czasu wydania wyroku Zaleski bedzie mógł mówic w kampanii wyborczej 'przeciw temu oszczercy toczy sie postępowanie sądowe'. A po wygranych przez Zaleskiego wyborach bedzie to juz bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 11:50 Good point. A dlaczego hecer nie pozwał prezydenta, za działania na szkodę miasta i nie posądził go o niegospodarność? Zupełnie inaczej wyglądałby ten proces :) Odpowiedz Link Zgłoś
harcownik-online Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 12:12 NO WŁAŚNIE - może trzeba tak to doorganizować - pozwać za niegosporarność, działanie na szkodę miasta... dodatkowo za hamstwo i Ordynacką. przecież łysy będzie wątpliwości ucinał - "toczy się proces przecie temu wrogiemu elementowi".. to przecież stowarzyszenie zniszczyło "jakże ważną, doskonale przygotowaną inwestycję".. będzie szoł - może nawet ogólnopolski ! Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 12:25 Może nie pozwał, bo... nie ma racji? :) W końcu jak się ma takie ciężkie zarzuty, to dlaczego nie działać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
uszaty25 Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 13:31 Czyzby pan gospodarz (nie pisze pseudogospodarz bo mnie tez poda do sadu), sam sobie strzelil w łeb?? Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 14:11 Trzymam kciuki za p. Dawidowicza: tak naprawdę to jedyna szansa na zmianę w tym mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
torunczyk2 Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 14:20 A jeździsz mostem codziennie? A chcesz jeszcze 5 lat stać w korkach? Gratuluję. Pan Dawidowicz mógł się obudzić kilka lat temu. A jak chcecie się pozbyć Zaleskiego to zagłosujcie w wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk11 Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 15:15 Trygowi grozili już, hehe... Szmak, Żydowicz i inne ananasy. Odpowiedz Link Zgłoś
uszaty25 Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 15:50 Kazdy pretekst zeby opoznic budowe jest dla Zaleskiego dobry, ale moze byc ciekawie gdy Sad powola niezaleznych fachowcow (spoza grona "fachowacow" z mzd) i ci stwierdza ze pan Bartosz ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: Prezydent Zaleski chce się procesować 14.09.10, 21:00 Może nie jeżdżę codziennie, ale na pewno będę jeździł nim dłużej niż Ty. Nie moim problemem jest to, że masz gdzieś co będzie się działo (właśnie - zastój) jeśli ta inwestycja zostanie zrealizowana. Bo patrzysz na "tu i teraz" Szkoda że Ci pseudoentuzjaści mostu nadal myślą, że wszystko jest przez Mężydłę. To bardzo przykre. Że nikt nie pamięta że to sam MZ zmienił lokalizację, która była ustalona już od kilku dekad (Waryńskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert.grape Prezydent Zaleski będzie się procesować prywatnie 14.09.10, 18:08 Ulala... Jeśli któraś z partii chciała nagle przed wyborami wykonać woltę swoich mostowych poglądów, to teraz nie odważy się tego zrobić do czasu zapadnięcia wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
torunczyk2 Znaczy się Ty trzymasz. 14.09.10, 20:11 Nie mam nic osobistego do żadnego z tych Panów, ale volta mostowa dzień przed podpisaniem umowy to sabotaż dla całego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
gdynia_warczyglowa Re: Znaczy się Ty trzymasz. 14.09.10, 21:28 Nie mam nic osobistego do żadnego z tych Panów (a poza osobistymi sprawami?) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.grzegorz Re: Znaczy się Ty trzymasz. 14.09.10, 22:46 Ciekawe co z tego wyjdzie. Kiedyś prasa finansowa podawała informacje ile czasu w jakich miastach potrzeba na postawienie hotelu - dokumentacja, zezwolenia etc. Ciekawe ile średnio czasu potrzeba na załatwienie - zbudowanie mostu w Polsce. U nas to trwa już 20 lat, z czego ok. 8 na ostatnią prezydenturę... Odpowiedz Link Zgłoś
gdynia_warczyglowa Re: Znaczy się Ty trzymasz. 15.09.10, 00:20 W Płocku poradzili sobie szybciutko z mostem i jest. W Toruniu indolencja i upór doprowadził do sytuacji patowej. A Łysy teraz bezczelnie szuka winnych odpowiedzialnych za skutki własnych decyzji. Most bez tramwaju. Jeszcze raz brawo. Grozi sądem, zastrasza. To już koniec kariery naszego dyktatora. Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Znaczy się Ty trzymasz. 15.09.10, 00:29 W Płocku poradzili sobie szybciutko z mostem i jest z mostem sobie poradzili, tylko zapomnieli o dojazdach...taki maly szczegol... Most bez tramwaju widac miasto nie ma w planach rozwijania sieci tramwajowej po drugiej stronie wisly...a tory zwiekszylyby znaczaco koszt inwestycji...a po drugiej stronie nie ma na razie ani metra torow... Odpowiedz Link Zgłoś
gdynia_warczyglowa Re: Znaczy się Ty trzymasz. 15.09.10, 09:41 A wiesz kiedy w Toruniu będą dojazdy? Moze w 2020 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Znaczy się Ty trzymasz. 15.09.10, 16:03 A wiesz kiedy w Toruniu będą dojazdy? Moze w 2020 roku. nie wiem, wydaje mi sie, ze sa w pakiecie razem z mostem( czesc, umozliwiajaca razem z istniejaca infrastruktura jego wykorzystanie) natomiast w plocku most stal w polu...to chyba jest roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
yild Re: Znaczy się Ty trzymasz. 15.09.10, 10:44 a kiedyś były... dawno bo dawno ale jednak były, tak samo jak i w kierunku na 'wrzosy' (chełmińską) Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Znaczy się Ty trzymasz. 15.09.10, 16:10 wiem, ale byl to tylko kawalek okolo kilometra do dworca pkp... Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: Znaczy się Ty trzymasz. 15.09.10, 18:32 arafat, mam wrażenie, że już wszystkim znudziło się słuchanie Twojej nędznej paplaniny. Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Znaczy się Ty trzymasz. 15.09.10, 18:40 arafat, mam wrażenie, że już wszystkim znudziło się słuchanie Twojej nędznej pa > planiny. ktos Cie do tego zmusza? jesli nie to laskawie zamilknij...jak nie masz nic ciekawego do napisania, w tym wypadku o tramwajach po drugiej stronie wisly... Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Znaczy się Ty trzymasz. 16.09.10, 00:04 > arafat, mam wrażenie, że już wszystkim znudziło się słuchanie Twojej nędznej pa > planiny. arafat czuje się w Toruniu jak w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Znaczy się Ty trzymasz. 16.09.10, 18:59 bio kilka lat tu mieszkalem i troche znam maisto..w przeciwienstwie do nadetego bufona hecera, ktory sie sili na opisywanie skmu w bydgoszczy a miasto zna z google maps.. to taka roznica... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Znaczy się Ty trzymasz. 16.09.10, 20:41 torunczyk2 napisał: > Nie mam nic osobistego do żadnego z tych Panów, ale volta mostowa dzień przed p > odpisaniem umowy to sabotaż dla całego miasta dokladnie, ale hecer tego nigdy nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
java102 Proces przeciwko zaleskiemu - wzywam 16.09.10, 11:58 a moze zorganizujmy pozew w trybie pozwu zbiorowego przeciw zaleskiemu za utracony w korkach czas i benzyne ? Odpowiedz Link Zgłoś
bederyk Prezydent Zaleski będzie się procesować prywatnie 16.09.10, 21:20 Myślałem, że tylko w Bydgoszczy jest prezydent co by procesował się z wszystkimi. Panie Zaleski szkoda czasu na takie dyrdymały. Kampania ważniejsz, potrzebny Panu teraz ten proces? Odpowiedz Link Zgłoś