Dodaj do ulubionych

Będzie niebiesko na ulicach Torunia

15.02.11, 16:18
Żeby ktoś nie pomyślał że jestem przeciwny tym patrolom .Jestem jak najbardziej za. Mam tylko jedną prośbę:). Ograniczyć tym patrolom możliwość karania za brak zapiętych pasów i włączonych świateł do pouczenia. A najmilej by było jak by tylko jakiś gestem o tym przypominali. Rozmarzyłem się:)
Swego czasu ujechałem może ze 100 metrów i już mnie mieli za brak włączonych świateł. Ostro musiałem negocjować:) Stanęło na mandacie 20 zł za rzekomo nieważną gaśnicę. Na pouczenie nie chcieli się w żaden sposób zgodzić. Przypomniałem sobie jeszcze jedną taką sytuację. Było to w Świeciu jakiś 15 lat temu .Ruszyłem i ujechałem może, dosłownie 5 m a oni szli z przeciwka i dostałem mandat za brak włączonych świateł.
Obserwuj wątek
    • seven7pl Będzie niebiesko na ulicach Torunia 15.02.11, 18:51
      ta, tylko że ja już mam dość spisywań za nic na ulicy. nie mam nic przeciwko, ale już z 3 razy stałem PÓŁ GODZINY jak nie więcej. mogliby to usprawnić, bo ja jako młody człowiek (zresztą w sumie jak każdy) mogę się gdzieś spieszyć - egzaminy, szkoła, dodatkowe lekcje i jakoś mnie nie bawi. samo spisanie danych do notesika trwa 5 minut, ale oczekiwanie na łaskawą bazę 25 kolejnych. bez sensu. mają moje dane z legitymacji, imei telefonu więc... po co burzyć ludziom plan dnia... -,-
      • usergazety Re: Będzie niebiesko na ulicach Torunia 16.02.11, 11:18
        No nie wiem, ale mnie jakoś nigdy nie spisywali bez powodu, więc coś kolego tu kręcisz.
        • seven7pl Re: Będzie niebiesko na ulicach Torunia 16.02.11, 18:43
          2 razy sam sobie szedłem, spokojnie, z muzyką na uszach, zaś kolejne 2 z kolegami, spokojnie do biedronki po picie.
    • malepiffko co do gasnicy i jej waznosci 16.02.11, 11:32
      instruktor na prawo jazdy w tym roku rzekl znajomemu: "gasnica ma byc SPRAWNA a nie WAZNA i tak jest w przepisach. jak chca ci walnac mandat za brak WAZNOSCI to mowisz <<ta gasnica jest SPRAWNA, moze pan sprawdzic ze dziala z tym ze jezeli dziala musi pan odkupic mi nowa>> i wymiekaja"
      nie wiem nie sprawdzalem. nie wiem nawet jak jest w przepisach.
      co do swiatel: nigdy mnie nie zatrzymali, zawsze pomrugali swoimi albo dali charakterystyczny znak reka zebym wlaczyl.
      • malepiffko art 66 ust 2 Prawo o ruchu drogowym 16.02.11, 11:41
        Urządzenia i wyposażenie pojazdu, w szczególności zapewniające bezpieczeństwo ruchu i ochronę środowiska przed ujemnymi skutkami używania pojazdu, powinny być utrzymane w należytym stanie oraz działać sprawnie i skutecznie.
      • poczuj_roznice Re: co do gasnicy i jej waznosci 16.02.11, 13:43
        Dokładnie tak!
        Policjant czy municypalny łaps może co najwyżej spojrzeć na naklejkę z datą ważności i nawet jeśli ta od lat jest nieaktualna, to skoczyć kierowcy.
        Straż pożarna (tylko ta państwowa) jest instytucja majaca uprawnienia do kontrolli WAZNOSCI gaśnicy.
        Wstawka o mandacie za gasnicę to zwykła konfabulacja.
    • longus10 Będzie niebiesko??? To kłamstwo! 18.02.11, 11:16
      Policzmy...

Dzieląc wspomniane 1750 dwuosobowych patroli przez liczbę dni w roku otrzymamy 4,8 dodatkowego patrolu dziennie. Jeden patrol pieszy trwa ok. 5 godzin, więc zakładając, że będziemy strzeżeni przez okrągłą dobę, da nam to... 1 (słownie: JEDEN) dodatkowy dwuosobowy patrol na ulicach miasta o dowolnej porze w ciągu roku!!!

Niebiesko??? Bez przesady!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka