kamag1 06.02.04, 19:55 WIECIE COS NA TEN TEMAT???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marowit Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE IP: 195.116.190.* 06.02.04, 22:49 Czesc! Nie wiem o co chodzi, prosze rozwin temat bo nie rozumiem... marowit Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 07.02.04, 14:36 a moze chodzi o to ze niemożna juz w takich zakladach kraść-to zreszta moze oczywiste...albo ze pracownicy sa ganiani jak psy...? Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 07.02.04, 16:01 ja też nie rozumiem :-( ale z zakładem karnym mi sie kojarzy... anaiss Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 07.02.04, 16:03 dobre skojarzenie i jeszcze pewnie rewiduja panie i patrza co maja w ponczochach:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 18:43 JA ROZUMIEM.PRACUJE TAM I W PELNI SIE ZGADZAM.I SLUSZNIE NIEKTORYM SIE KOJARZY Z ZAKLADEM KARNYM.I FAKTYCZNIE REWIDUJA PANIE-NO MOZE NIE PONCZOCHY;-)ALE TOREBKI,REKLAMOWKI ITP....KOBIETY TAM MAJA PRZERABANE...SA NICZYM.FACECI MAJA SZANSE NA JAKIS TAM "AWANS"MOZNABY O TYM GODZINAMI PISAC.OSTATNI TEKST PREZESA (ODNOSNIE EWENTUALNEJ PRZERWY SWIATECZNEJ)"NIECH JEBIA,AZ ZDECHNA"-MGR ?PREZES TAKIEJ FIRMY??PISAC DALEJ.... Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 07.02.04, 18:50 Gość portalu: pracownik napisał(a): > JA ROZUMIEM.PRACUJE TAM I W PELNI SIE ZGADZAM.I SLUSZNIE NIEKTORYM SIE KOJARZY > Z ZAKLADEM KARNYM.I FAKTYCZNIE REWIDUJA PANIE-NO MOZE NIE PONCZOCHY;-)ALE > TOREBKI,REKLAMOWKI ITP....KOBIETY TAM MAJA PRZERABANE...SA NICZYM.FACECI MAJA > SZANSE NA JAKIS TAM "AWANS"MOZNABY O TYM GODZINAMI PISAC.OSTATNI TEKST PREZESA > (ODNOSNIE EWENTUALNEJ PRZERWY SWIATECZNEJ)"NIECH JEBIA,AZ ZDECHNA"-MGR ? PREZES > TAKIEJ FIRMY??PISAC DALEJ.... nie potrzeba juz widać...współczuję kurczę...mieć takiego chama za przełożonego to można by rzec...strzele sobie w łeb...ale rodzina i dzieci!...wiesz mój drogi tytuł magistra to nieproblem i nic za tym nieidzie choć powinno kultura osobista i ogólna wiedza... jak mozesz napisac...ten dyrektor to z ktoś z Brodnicy??? soter_współczujący Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 07.02.04, 19:10 faktycznie dzisiaj tytuł magistra to nie jest żaden problem. U mnie na roku są ludzie, którzy nie powinni nawet zdać matury, a za kilka miesięcy będą robić magisterium. Wielu z nich poziomem nie odbiega od wspomnianego pana prezesa i dodam, że studiują na szanowanej uczelni. Niektórzy ciągle uważają, że "zamordyzm" to najlepszy sposób zarządzania ludźmi i podnoszenia wydajności pracy. Jeśli chodzi o kulturę osobistą, to niestety nie uczą tego w szkołach i niezmienie jestem przekonana, że to z domu trzeba wynieść (chociaż u mnie w liceum była wykładana etykieta i protokół dyplomatyczny). Pozdrawiam anaiss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 19:49 RODEM Z MILESZEW...STANISLAW KWIATKOWSKI.. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 08.02.04, 11:41 ano, wiec tak to jest jak z chłopa zrobi się pana dyrektora współczuję załodze p.s. pewnie sam nienadaje sie do rzadzenia, jakos mi to nielezy... mam dobrego dyrektora ale jesli mi sie cos niepodoba to wale jak z armaty...no taki juz jestem, ale wiem ze moze to kiedys odbic sie na mnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 08.02.04, 12:06 soter napisał: > ale jesli mi sie cos niepodoba to wale jak z armaty...no taki juz jestem, ale > wiem ze moze to kiedys odbic sie na mnie:-) > no proszę, a tu taki spokojny i grzeczny :-) wyważony w dyskusjach... pewnie jeszcze kiedyś da nam wszystkim popalić ;-) anaiss Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 08.02.04, 12:37 hahaha...niemyślcie za w pracy trzaskam gromami jak Zeus są to naprawde incydentalne przypadki...ojeja ile ja przemilczałem:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieski czepek Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.04, 13:00 No miło to tam nie jest.Szanowny pan prezes wykazuje się tak ogromną kulturą osobistą,w kontaktach z pracownikami,że włos się jeży i nóż w kieszeni otwiera. To co podwładny ma mu do powiedzenia nie obchodzi go w najmniejszym stopniu i co gorsza daje temu wyraz w najbardziej wulgarny sposób.Cham,po porostu cham. Przyklady na poniżanie pracownikow,mogłabym podawać bez końca,zwłaszcza jeżeli chodzi o kobiety.Szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 08.02.04, 14:37 tak, to rzeczywiscie uwlacza godności ludzkiej...(tak to chyba wypadaloby określić)...myślę ze wogóle Wasz Szanowny Pan dyrektor powinien rozmawiac z ludzmi w sposob normalny...a zwiazki zawodowe...przeciez głos wielu...moze chyba coś zmienić...nieprawdaz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieski czepek Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.04, 15:31 w SENi związki zawodowe nie istnieją i nie bardzo mają szanse powstać.Nikt nie chce się wychylać kiedy tak ciężko o pracę.Na wszystkie żale,pretensje i uwagi ze strony załogi odpowiedź jest tylko jedna"jak się nie podoba,to tam jest taka niebieska brama,a na pani miejsce czeka wielu chętnych".Taki lajf.Wszyscy klną i narzekają na tą robotę,ale nikt się nie wychyla.Tym bardziej,że jak na brodnickie warunki płaca jest nie najgorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 08.02.04, 15:44 no tak, doskonale rozumiem...oby gość sie zmienił...bo wywioza go jak Jagnę w Chłopach na taczce gnoju...na jego miejsce też czeka...wielu... p.s. czy to ten zakład od pieluch?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieski czepek Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.04, 19:14 Tak,SENI to ten zakład od pieluch.Niebieskie hale,na końcu miasta.Niebieskie szaleństwo,jak mówią u nas niektórzy. Może nie na taczce z gnojem,ale mamy nadzieję,że nas opuści. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 08.02.04, 19:18 dzieki, czasami tamtedy jeżdzę...i Smindruk i Seni...niezwracalem na to uwagi...teraz to wiem komu potrzebna jest duza pielucha:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 19:28 tak .z zewnatrz to nawet calkiem przyzwoicie wyglada prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 13.02.04, 19:13 tak, ale nie szata zdobi człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
kamag1 Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 28.02.04, 20:01 jak rozumiem nie polecacie skladac tam podania o prace???? Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 29.02.04, 10:36 kamag1 napisała: > jak rozumiem nie polecacie skladac tam podania o prace???? odpowiem tak...widzisz sam jak tam jest,...praca to praca...przeciez wcale Ty jako pracownik nie musisz sie stykac z Naczelny Zakładu...są chyba tam jeszcze brygadzisici, kierownicy zmian...(wierze ze zupelnie inni ludzie, powiem moze Nasi brodniczacy:-)))podobno place sa niezle co moze w pewnym stopniu rekompensowac ten stan psychiczny dyrektora:-)... Zawsze medal ma dwie strony...i nigdzie nie jest tak słodko jakby z boku ktos patrzył:-) pozdrawiam i życze szybkiego znalezienia pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieski czepek Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 20:39 Fama głosi,że szanowny Pan Prezes przeczytał to wszystko i bardzo mu się to nie podoba.Chyba nie myślał,że go uwielbiamy za to wszystko?Teraz niestety mamy więcej z nim do czynienia,bo kierownik produkcji jest "na wyjeździe" :-(((((. (kierownik jest w porządku) W duchu świątecznego pojednania staram się wybaczyć prezesowi.Taka pokuta. Odpowiedz Link Zgłoś
carrissimus1 Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 10.04.04, 12:08 dyrektor z Brodnicy ma swojego przełożonego - tego z Torunia. Jesli cham od potegi, to czenmu władze toruńskie firmy nie miałyby sie o tym dowiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 10.04.04, 12:46 i bardzo dobrze, że czytał, teraz wie jak jest na prawdę i jak się traktuje ludzi...powinno mu byc wstyd i tyle...! wybaczenie, wybaczeniem, ale do niego powinno to też dotrzeć i powinien zrewidować swoje zachowanie! życzenia świąteczne dla załogi!!! kreślę... Wasz soter! Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 10.04.04, 23:13 taka pokuta, to chyba grzechów było mnóstwo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 11.04.04, 12:04 może anaiss, najgorszą karą dla tego Pana, będzie własnie sama świadomość takiego zachowania...!!! ave.soter! Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 11.04.04, 13:52 obyś miał rację soterix ale nie wierzę, że zmieni swoją politykę wobec pracowników anaiss Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 11.04.04, 15:20 wiesz an!;-) zdrowy psychicznie człowiek przyjmuje uwagi, czy się podoba to czy nie! robi w duchu retrospektywne spojrzenie na swoje zachowanie i wyciąga wnioski! p.s. chamstwo to cecha nabyta czy wrodzona??;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 11.04.04, 19:42 soter_mlodszy napisał: > wiesz an!;-) > zdrowy psychicznie człowiek przyjmuje uwagi, czy się podoba to czy nie! > robi w duchu retrospektywne spojrzenie na swoje zachowanie i wyciąga wnioski! > > może zdrowi przyjmują konstruktywną krytykę, ale zastanowienie się nad samym sobą wymaga trochę umiejętności, wewnętrznej samodyscypliny, inteligencji i dobrej woli... p.s. > chamstwo to cecha nabyta czy wrodzona??;-) > zdecydowanie nabyta, choć czasami mam wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 12.04.04, 09:31 anaiss napisała: > soter_mlodszy napisał: > > > wiesz an!;-) > > zdrowy psychicznie człowiek przyjmuje uwagi, czy się podoba to czy nie! > > robi w duchu retrospektywne spojrzenie na swoje zachowanie i wyciąga wnios > ki! > > > > > > > może zdrowi przyjmują konstruktywną krytykę, ale zastanowienie się nad samym > sobą wymaga trochę umiejętności, wewnętrznej samodyscypliny, inteligencji i > dobrej woli... tak!, do tego są tylko zdolni ludzie posiadający trochę a może i dużo oleum w głowie, inteligentni, pokorni, optymistyczni! > p.s. > > chamstwo to cecha nabyta czy wrodzona??;-) > > > zdecydowanie nabyta, choć czasami mam wątpliwości najgorzej jak z chama zrobić Pana - tak powtarzała moja śp.babcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soter starszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 19:33 lfk Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 26.04.04, 10:33 Gość portalu: soter starszy napisał(a): > lfk ??? i ja z tym nie mam nic wspolnego!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 17:51 WIECIE CO.... CHLOPA ZE WSI WYCIAGNIECIE,ALE WSI Z CHLOPA NOGDY Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 27.04.04, 20:19 i znow jak bumerang powraca temat chłopa!;-))) p.s. ale pomiedzy ludzmi powinien nauczyc sie obycia, ale...!;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 27.04.04, 20:39 ..mówią, że kto się wróblem urodził, kanarkiem nie umrze... abnegacja totalna ma podłoże chorobowe. Nie pochodzenie wiejskie świadczy o człowieku i jego rozwoju. Ale coś jest w powiedzeniu; wsiok - wiem co mówię ...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soter starszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 13:33 masz racje choc nie do konca.facet jest pewnego rodzaju ewenementem.ale jakze powszechnym.prostactwo o najnizszych instynktach.wrodzona potrzeba przetrwania.za wszelka cene.kosztem innych.cwaniak.spryt i inteligencja nikodema dyzmy.dzielo minionej epoki.wladza dla ludu.ale...nie móglby istniec gdyby nie szczegolnego rodzaju symbioza z nadzorem z torunia inspekcja pracy, sanepidem.jedni akceptuja bo jest kura znoszaca zlote jajka inni bo dostaja w lape.wszystko to naszym kosztem.wiem ze to kiedys sie skonczy.ja to widze.kazdy czlowiek rodzi sie wolnym i nie zdzierzy tyranii.kiedys zaspiewamy panu prezesowi goodbay mr.kwiatkowski.juz niedlugo...pozdrawiam was Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: SENI.....ZAKLAD O ZAOSTRZONYM RYGORZE 08.05.04, 13:41 Gość portalu: soter starszy napisał(a): > masz racje choc nie do konca.facet jest pewnego rodzaju ewenementem.ale jakze > powszechnym.prostactwo o najnizszych instynktach.wrodzona potrzeba > przetrwania.za wszelka cene.kosztem innych.cwaniak.spryt i inteligencja > nikodema dyzmy.dzielo minionej epoki.wladza dla ludu.ale...nie móglby istniec > gdyby nie szczegolnego rodzaju symbioza z nadzorem z torunia inspekcja pracy, > sanepidem.jedni akceptuja bo jest kura znoszaca zlote jajka inni bo dostaja w > lape.wszystko to naszym kosztem.wiem ze to kiedys sie skonczy.ja to > widze.kazdy > czlowiek rodzi sie wolnym i nie zdzierzy tyranii.kiedys zaspiewamy panu > prezesowi goodbay mr.kwiatkowski.juz niedlugo...pozdrawiam was no tak, kto nie daje w łapę ten daleko nie ujedzie!...kosztem ludzi się bogadzić i kosztem ludzi żyć! trzeba rzeczywiście nie mieć sumienia! wszystko jest do czasu! i to może Was trzymać przy nadzieii!;-) Odpowiedz Link Zgłoś