Dodaj do ulubionych

Nowy samochód Ojca Dyrektora

IP: *.pec.torun.pl 13.07.04, 10:45
Od kilku dni po Toruniu jeździ najdroższe seryjnie produkowane auto świata -
maybach. Porusza się nim twórca imperium Radia Maryja ojciec Tadeusz Rydzyk.

Maybach to ekskluzywna limuzyna, dla tych którzy merdecesy s-klasse i
jaguary uważają za wozy dla ubogich. Ponad sześć metrów długości-dokładnie
617 cm, szerokość 198 cm, 550 koni mocy, w środku brakuje tylko fontanny.
Najtańsza wersja kosztuje 310 tysięcy euro, czyli wedle aktualnego kursu ok.
półtora miliona złotych.
Maybach widywany w Toruniu ma wrocławskie numery. Jak wiadomo właśnie we
Wrocławiu mieści się siedziba rydzykowskiej telewizji TRWAM. Nowe auto na
Żwirki i Wigury kładzie przy okazji kres wszelkim pogłoskom, że imperium ojca
Rydzyka ma kłopoty finansowe - jeszcze niedawno do słuchaczy Radia Maryja
docierały dramatyczne apele jego twórcy o finansowe wsparcie.

Obserwuj wątek
    • Gość: McButelka Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.pec.torun.pl 13.07.04, 10:49
      www.mfk.torun.pl/butelka/video/butelka_to_mnie_wkurwia_lo.wmv
      • rychu_z_przemysla Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora 13.07.04, 13:10
        My w pld-wsch Polsce, tak bardzo katolickiej tez juz wiemy o cudownym pojezdzie
        ojca!
        Czy ten Merol jest pancerny?
        Kto go pilnuje? Ilu ochroniarzy?
        • Gość: Ostoja prawicy Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:37
          Ze swego logo zrób tupipana i wsać se w d.... palancie.
    • Gość: szyjka od butelki Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: 217.153.197.* 13.07.04, 13:52
      zazdrościsz?
      • Gość: McButelka Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.pec.torun.pl 13.07.04, 14:07
        Nie, nie zazdroszczę... Mam czym jeździć i nie narzekam. Wkleiłem to tutaj, bo
        podoba mi się info, że brakuje w tym samochodzie tylko fontanny.
        Uczciwie zarobił i zapłacił podatki, czy nie?
        Gdyby nie RM i TvTM to by było w Toruniu o wiele nudniej...
    • Gość: Wiech Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: 217.97.134.* 13.07.04, 14:29

info sprawdzone, czy ściema?..
      • Gość: . Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: 217.97.203.* 14.07.04, 15:17
        motoryzacja.interia.pl/news?inf=522120
    • maciej-d Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora 13.07.04, 14:30
      wsumie, to nie ja płace "danine" na radio m. wieć co mnie to opchodzi. Wsumie
      że dobrze ze w toruniu jest radio m. bo torunski zaklad energet. zarobi,
      torunska gazownia zarobi, jacys ludzie z torunia ktorzy tam pracują zarobią,
      torunskie stacje benzynowe zarobią, toruńskie prostytutki zarobią...
      • honeybeam no, no 13.07.04, 14:49
        ...ma chłop fantazję :).
        • Gość: Ble ble Znikające linki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:16
          Gazeta Pomorska zamieściła informację, ktora została zdjęta. Było to pod linkiem:
          www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040713/TORUN/107130115
          Więc ściema, czy nie?
          • Gość: Lukash Re: Znikające linki IP: *.petrus.com.pl 13.07.04, 15:22
            Na wirtualny toruniu caly czas info jest
            • Gość: H56 Re: Znikające linki IP: *.comnet.krakow.pl 13.07.04, 16:54
              no a co, miał kupić osiołka ? a tak wkurzy Gocławskiego i hrabiego admirała
              Jankowskiego. Samochodem będzie zapewne pilotował piesze pielgrzymki na Jasną
              Górę. Wszystkie barany powinny być dumne ze swego arcyłgarza.
              • Gość: piechur Re: Znikające linki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:00
                A ja wam powiem, że też bym chętnie kupił sobie. Ale Bentleya, tzw. butelkowa
                zieleń
    • maciej-d Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora 13.07.04, 22:12
      www.torun.com.pl/aktualnosci/wiecej.php?temat=4147
    • maciej-d Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora 13.07.04, 22:14
      mówiąć serio koło tej limuzyny będą musiały jechać zastępy ochrony zeby nikt
      ojcowi samochodu "na stłuczke nie gwizdnoł" he he he PS. JUŻ NIE DŁUGO BEDĄ
      PEWNO KRĘCIĆ FILMY XXX ALA SNOOP DOGG
      • Gość: lol Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 22:37

Jasne , jak by mu gwizdnęli to od razu na giełdę do Bydgoszczy by pojechali ,a
        tam chętnych jest cała masa i to z adekwatną kasą. Albo w "dziupli" by na
        części go pocięli - wszak popyt jest na nie ogromny , cały kraj zakorkowany
        jest tymi autkami. lol
        • Gość: McButelka Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.pec.torun.pl 14.07.04, 08:55
          Przypomina mi się minister Łapiński - jak zamówił komplet limuzyn... To
          widocznie był dobry przykład dla naszego kochanego wirtuoza anteny radiowo-
          telewizyjnej.
          btw:
          Wysłałem do TV TWM DVD z teledyskami Butelki - chłopcy już od wczoraj oglądają
          na pewno z radością te wstrząsające obrazy.
          • Gość: hmmm... Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.smk.gda.pl 14.07.04, 09:56
            www.csi-auto.nl/carshopping/0754/index.html
          • Gość: hmmm Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.smk.gda.pl 14.07.04, 10:00
            Maybach Ojca Rydzyka na tle budynków Radia Maryja za 5 lat
            www.americandreamshow.com/Maybach/Maybach.htm
          • santiago78 Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora 14.07.04, 12:13
            Gość portalu: McButelka napisał(a):

> Przypomina mi się minister Łapiński - jak zamówił komplet limuzyn... To
            > widocznie był dobry przykład dla naszego kochanego wirtuoza anteny radiowo-
            > telewizyjnej.

masz jakis kompleks? czy zwykła zawiść i zazdrość?
            zbuduj sobie imperium medialne to kupisz wtedy sobie taki samochodzik
            i tyle
            co ci do tego? z twoich pieniędzy? nie...łapiński to owszew, łącznie z millerem
            i kwasniewskim okradają nas każdego dnia i im nie wolno popuszczać
            a o. rydzyk? nie na niego nie płacę więc co mi do tego? he?

(a Butelka sympatyczna kapela ,miałem ich pierwsze demko albo już nawet płytkę,
            ale przed laty mi wcięło ;-(
            • Gość: McButelka Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.pec.torun.pl 14.07.04, 13:47
              Do santiago - chyba się nie myłeś...
              Fortuna oparta na biedzie zawsze będzie spotykała się z moją pogardą.
              Zresztą, nie będę z tobą dyskutował, bo ty kablujesz. To chyba o tobie czytałem
              w GW...
              • honeybeam do MC 14.07.04, 15:11
                Gość portalu: McButelka napisał(a):

> Fortuna oparta na biedzie zawsze będzie spotykała się z moją pogardą.

Nikt im tych pięniedzy z kieszeni na siłę nie wyciąga. Dają, bo chcą dawać, bo
                mają taką potrzebę i już. To tak jak z łapówkami dla lekarzy. Babcie ciągle
                jeszcze różne rzeczy wciskają lekarzom, bo daje im to poczucie, że nie
                otrzymują niczego za darmo. Ja nie daję o.dr. pieniędzy i nie martwi mnie to,
                co i za ile kupuje. Jeśli chodzi o mnie może kupić sobie nawet prom kosmiczny i
                lecieć nim na Marsa :). A dla przyzwoitości powinien, moim zdaniem, chociaż
                naklejki z nazwiskami sponsorów na masce poprzyklejać ;).
                • venus99 Re: do MC 16.07.04, 10:17
                  bo przecież o moralności i przyzwoitości nie będziemy mówili.
                  jeden obiad szkolny kosztuje 2-3 zł.- ile obiadów przejeździ ojczulek?
            • genuine44 Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora 14.07.04, 14:34
              Tym razem nie moge sie zgodzic Santiago:

> zbuduj sobie imperium medialne to kupisz wtedy sobie taki samochodzik
              > i tyle
              > co ci do tego? z twoich pieniędzy?

Na pozor masz racje ale... Imperium medialne Rydzyka nie powstalo w zwykly
              sposob lecz z pieniedzy wiernych przekazujacych swoje, czesto ostatnie, grosze
              na wsparcie "katolickiego radia". I co bys nie powiedzial, to zwykle
              skurwysynstwo kupowac za "babine" pieniadze Maybacha. Nie bede sie osmieszal i
              nie wspomne o skromnosci jaka powinna cechowac zakonnika. :)
              Nie, Santiago, Maybach jako limuzyna zakonnika nie jest w porzadku. I pisze to
              jako katolik. Sorry, brzydze sie ojcem Dyrektorem, zaklamanym skurwysynkiem.

>nie...łapiński to owszew, łącznie z millerem

Wydaje mi sie, ze moznaby sie spodziewac wiekszych standardow moralnych po ojcu
              niz po komuszkach.

>
              > i kwasniewskim okradają nas każdego dnia i im nie wolno popuszczać
              > a o. rydzyk? nie na niego nie płacę więc co mi do tego? he?
              >

To zupelnie inna polka z serii a u was bija murzynow.
    • Gość: kloc Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 14.07.04, 10:16
      powiadaja, że im kto ma mniejszego kutasa i większą jest pipą, tym bardziej to
      nadrabia samochodem
      • Gość: radziu Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: 62.233.177.* 14.07.04, 19:41
        > powiadaja, że im kto ma mniejszego kutasa i większą jest pipą, tym bardziej to
        > nadrabia samochodem

biedne te torunskie prostytutki.
    • p_u_k hahahahahaha :-) i pozdrowienia 14.07.04, 12:17
      Nareszcie odkryliście się na forum :-) podziwiam was i gratuluję odwagi, że
      choć na razie tylko w taki sposób, to jednak przyznaliście się do dawania
      pieniędzy na radio maryja :-)
      Rozumiem wasze oburzenie i szczerze wam współczuję, że wasze pieniądze zostały
      wydane na takie auto, zamiast na rozwój radia albo telewizji szanownego ojca
      dyrektora.
      Ja nie dawałem więc się nie oburzam - ale wy... macie powody :-) do smutku...
      gdybym był (a przecież nie jestem) złośliwy to wam-wierzącym przypomniałbym
      słowa ojca kolbego "w służbie boga można i samolotem".
      Dlaczego myślę, że jesteście wierzący? - niewierzący chyba nie dają datków na
      radio maryja - jak wy-oburzeni :-)

pozdrawiam (dzięki wam rozbawiony)
      Puk

• maciej-d Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora 14.07.04, 13:01
      gdyby rydzyk płacił podatki to pewno te auto wzioł by w "lizing" :))
      • Gość: Ble ble Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:07
        Dziwna sprawa, news powrócił na łamy internetowe Gazety Pomorskiej:
        www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040713/TORUN/40714002
        Jeżeli taka gadzinówka ponawia info, to raczej jest to sprawa potwierdzona.

A dla zainteresowanych tym, jak wygląda ten samochód polecam galerię:
        www.freenet.de/freenet/auto/specials/bildershows/maybach/01.html
        Alleluja i do przodu, bo jest czym :) Myślę, że to jedna z ostatnich podróży
        Rydzyka.
      • Gość: Fantas Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 15:18
        maciej-d napisał:

> gdyby rydzyk płacił podatki to pewno te auto wzioł by w "lizing" :))

ciekawe czy autko pasuje do wzoru Lisaka i można VAT odliczać.
        znając wesołą twórczość parlamentu, pewnie tak :)
        • Gość: Wiech Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: 217.97.134.* 14.07.04, 15:47

coś mi tu trąci jednak kaczką dziennikarską..

Jak ujrzę autko w bardziej wiarygodnych mediach, albo na ulicy, to uwierzę.
          Gdyby Dedi rzeczywiście miał coś takiego na stanie, trąbiłby już wszystkie
          media, a nie tylko cherlawa 'pomorska' (i do tego raptem w necie)..

• Gość: H56 Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.comnet.krakow.pl 14.07.04, 17:07
            mówili o samochodziku w radiu ZET
            • Gość: nie_t Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora IP: *.toya.net.pl 14.07.04, 20:35
              a może by ktoś z T. wziął aparacik, cyknął fotkę i wrzucił do netu ...
    • Gość: pizarro do butelki NIBY Z PORZĄDNEJ RODZINY A GNIOTY PUSZCZASZ GŁUPAW IP: *.torun.mm.pl 14.07.04, 20:43
      TOWARZYSZU BUTELKO!/pisownia celowa towarzysz, gdyż żaden uczciwy szlachcic z
      przedroskiem Mc by sie do ciebie nie przyznał!/Z takiej porządnej rodziny
      pochodzisz a pleciesz tak głupawo lewacko!Nawet ten przygłupi ubolek z Krakowa
      h56 cię podłapał i popiera.W czasie konkwisty takich idiotów jak ty i ten h56
      zawsze zostawialiśmy w garnizonach do segregowania zaplesniałych sucharów,gdyż
      nie moglismy sobie pozwolić aby indianie mieli pierwszy kontakt z białym
      człowiekiem z kimś tak głupawym.nawet twoja chorobliwie objawiania
      antyklerykalna i antyradiomaryjna fobia nie znajduje usprawiedliwienia.Wyżyj
      sie lepiej na gryfie, to może choć muzyka będzie miała z ciebie pożytek.bo
      dyskutant z ciebie lichy!muzycy do instrumentów butelko!
      • Gość: McButelka Pizarro - ty jesteś IP: *.pec.torun.pl 15.07.04, 08:25
        pizarro - jesteś matołem i skretyniałym patafianem... wyzywając mnie od
        komunistów kręcisz na siebie bat - nie oskarżaj mnie o antyklerykalizm bo
        pewnie nawet nie obejmujesz umysłem całości znaczenia słów, które
        wypowiedziałeś. Wyplułeś z siebie pełen nienawiści bełkot. Ta informacja o
        samochodzie została przeklejona z Gazety Pomorskiej - sam jej nie wymyśliłem...
        Zresztą - przyjdź na koncert Butelki, to się dowiesz co sądzę o takich jak ty...
        Co do rodziny... Żal mi ciebie - musiałeś mieć ciężkie przejścia w dzieciństwie
        skoro pijesz do tego - niech zgadnę - pedofilia?
        • Gość: pizarro Rodzice tacy porządni a ty ich kompromitujesz bzdu IP: *.torun.mm.pl 15.07.04, 09:48
          • Gość: McButelka Jesteś maminsynkiem? IP: *.pec.torun.pl 15.07.04, 10:03
            • Gość: McButelka W radiu rzucają słuchawkami... IP: *.pec.torun.pl 15.07.04, 12:25
              info.onet.pl/950403,11,item.html
              • honeybeam no widzisz 15.07.04, 12:47
                Ty się tak litujesz nad biednymi babciami, a tymczasem dziennikarzom GP już
                oberwało się od nich po łbach :))).
              • Gość: glonek Re: chcą pić i prowadzić bezkarnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 13:07
                www.se.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=41&news_id=11571&scroll_article_id=11571&layout=1&for
                um_id=25385&page=text&list_position=1
              • Gość: pizarro do butelki BUTELKO TO DAR AGORY,NIE PULTYŃ SIĘ,SPOKOJNIE IP: *.torun.mm.pl 15.07.04, 14:25
                Jeszcze niepotwierdzono tej informacji ale jest coś na rzeczy , to podobno?
                gest pojednania i pokoju ze strony Agory wobec Ojca T. Rydzyka.Agora w ten
                sposób chce zakonczyc wieloletnią wojnę prowadzoną przez GW od początku
                istnienia Radio Maryja.W ten sposób chce aktem dobrej woli i taą darowizną
                symbolicznie niemalże skończyć nękanie tej rozgłosni i tvTrwam!
                • Gość: max Re: BUTELKO TO DAR AGORY,NIE PULTYŃ SIĘ,SPOKOJNIE IP: *.torun.mm.pl 15.07.04, 15:34
                  hahahahahaha !!!!
                  • Gość: pizarro uważaj bo dostaniesz zajadów!michnik i wanda czuwa IP: *.torun.mm.pl 15.07.04, 15:39
    • maciej-d Re: Nowy samochód Ojca Dyrektora 15.07.04, 14:25
      @@@ Duze prawdopodobieństwo że te auto dostał za friko. Kumepel kiedyś
      się "kształcił" w Wyzszej szkole medialnej rydzyka i się dowiedział że jakaś
      stara babcia w spadku przekazała na rzecz radia m. całe swoje mieszkanie.
      Zapewne jakiś bogaty polonus kupić rydzykowi te auto w prezencie. To jest
      raczej pewne, gdyż rydzyk to przebiegły ekonomista i nie sądze żeby puścił tyle
      pieniędzy w bryczke.
      • Gość: pizarro MACIEJU! JESTES BLISKO! A BUTELKA SIĘ GOTUJE,PO CO IP: *.torun.mm.pl 15.07.04, 14:27
        • maciej-d Re: MACIEJU! JESTES BLISKO! A BUTELKA SIĘ GOTUJE, 15.07.04, 21:14
          Uważam ojca Rydzyka za dobrego biznesmena, który stworzył medialne imperium,
          dzięki któremu ludzie się modłą itp. Radia m. można słuchać za darmo, trwam też
          a jak ktoś chce to może przekazać pieniądze. 0 % lewizny, wszystko dobrowolnie.
          Tylko że w Polacy nie szanują ludzi którzy mają kasę, ją pomnażają, inwestują,
          dają miejsca pracy. Czy ktoś ma pretensje do Waltera, ze ma limuzynę, telewizje
          itd.?! nie! My torunianie powinniśmy się cieszyć że Radio m. jest w Toruniu bo
          np. wycieczki przyjeżdżające do Radia zostawiają w naszym mieście pieniądze
          (obiady, pamiątki itd.).
          • Gość: hmmm Re: MACIEJU! JESTES BLISKO! A BUTELKA SIĘ GOTUJE, IP: *.smk.gda.pl 16.07.04, 07:16
            www.maybach.com.pl/ ja zrobie fote
            • Gość: McButelka BUTELKA SIĘ GOTUJE IP: *.pec.torun.pl 16.07.04, 10:04
              Wcale się nie gotuję - poczytaj uważnie, co napisałem - inni się gorączkują -
              ja tylko rozpocząłem dyskusję na ten niezwykle ciekawy temat...
              • Gość: pizarro nareszcie mówisz normalnie! IP: *.torun.mm.pl 16.07.04, 12:37
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka