zustoformapodatku 08.03.13, 20:23 www.viola.com.pl/ Kolejna afera w brańży przerobu trupów :)) btw czym się różni świeży trup od nieświeżego ? :] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naubyd Re: Mięso od Violi 11.03.13, 09:48 ha nawet stronę wyłączyli. A tak na prawdę normalny facet nawet nie wie z jakiej firmy kiełbachę je :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-jacenty Re: Mięso od Violi 11.03.13, 16:23 naubyd napisał: >...A tak na prawdę normalny facet nawet nie wie z jakiej firmy kiełbachę je :) Każdy sądzi po sobie... Ja wiem z jakiej firmy jem daną wędlinę. Inną kwestią jest skład tego wyrobu. Z podpadniętej firmy jadłem co najmniej 4 wędliny. Raczej smakowały, ale na razie nie będę tego potwierdzał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alquoz Re: Mięso od Violi 11.03.13, 20:07 założę się, że w innych firmach mięsnych mówią, fak..dobrze że na nich trafiło , nie na nas...trzeba troche przyhamować ..ale za dwa - trzy miechy sie wróci do starych praktyk .. Odpowiedz Link Zgłoś
zustoformapodatku Re: Mięso od Violi 11.03.13, 21:44 Producenci żywności nas nie szanują, a kadry pracujące w takich zakładach "są zbyt ambitne". Wzrostu zysków przez większą sprzedaż ciężko osiągnąć wiec tnie się na kosztach produkcji (plus pracownikach). Jestem bardzo ciekaw jak to będzie z tym zakładem. Dla nas najlepiej jakby totalnie firma padła, marka poszła do kosza i ewentualnie ktoś inny za grosz to kupił. Jak nie będzie bolało to branża się nie nauczy. Inna kwestia to głupota nazywać wędliny, kiełbasy, miecho zdrowym jeśli pochodzi z wielkich zakładów przerobowych. Trzeba powiedziec otwarcie kiełbaska do piwa jest tak samo zdrowa jak zdrowe warzywa w postaci ci...ów ziemniacznych. To się je dla smaku a nie dla zdrowia. Pełno chemii, soli drogowej, moczenie, szczuczne wędzenie i to niby zdrowe. A już totalny debilzm dawać dzieciom szyneczkę, parówęczkę, kiełbaskę :))) Po co dzieci uczyć takich niezdrowych smaków?! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
stefandoopa Re: Mięso od Violi 12.03.13, 15:27 "Dla nas najlepiej jakby totalnie firma padła.." jestes moze z tej ekipy ktora maczala w tym palce aby uwalic ta firme? ciekawe ze przy solnych i innych aferach nie podawano nazw firm!!! tu ewidentnie komus zalezalo na tym by ta firm bardzo szybko przestala istniec, nawet jak wg dokumentow wsio bedzie w porzadku tzw. niesmak pozostanie a odbudowac zaufanie konsumentow bedzie graniczylo z cudem a takie praktyki to zapewne norma i to wszedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
zustoformapodatku Re: Mięso od Violi 12.03.13, 20:50 Tak jestem z tej ekipy, ekipy konsumentów. Czekałem na tak durny głos jak Twój !!! Kim jesteś hodowcą (lub rodziną hodowcy?), pracownikiem (lub rodziną?) - dobrze wiedzieliscie co sie dzieje w środku. Przy piwku od pracowników nawet hodowcy i wszyscy z zewn. wiedzieli co i jak. Jesteście bandą debili która truła ludzi. To że inni też trują to nie żaden argument. Bo inni też: kradną, palą śmieci, wylewają do rzeki ścieki itp. A to ze w aferze solnej nie wyszły nazwy - to własnie Twój tok myślenia ujawnia się u skomponowanej góry. Jakby po takim skandalu marka i zakład nadal istaniały to ja nie widze powodu zeby wszyscy tak nie robili. Następnym razem myście odpowiedzialnie i uczciwie. Plus mówcie stanowcze NIE jak jakiś debilny menager lub prezes nad Wami karze przerabiać zgniłe mieso na nowe! Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.de Re: Mięso od Violi 12.03.13, 21:29 zustoformapodatku napisał: > Czekałem na tak durny głos jak Twój !!! > Kim jesteś hodowcą (lub rodziną hodowcy?), pracownikiem (lub rodziną?) > Jesteście bandą debili która truła ludzi... Polecam się leczyć panie bez podatku. Oskarżenia o truciu masz pewno pan udokumentowane. Bo jak nie, to masz wezwanie do sądu o pomówienie. > kradną, palą śmieci, wylewają do rzeki ścieki itp. Zawiadomiłeś o tych faktach np. prokuraturę? Odpowiedz Link Zgłoś
stefandoopa Re: Mięso od Violi 12.03.13, 22:45 pijesz mleczko? jesz serki homogenizowane? jogurty? to juz nie jedz bo tam robi sie to samo hehehe kupujesz moze chlebek w biedronce? do niego tonami dodaje sie polepszacze, maki ze swieca szukac - zycze smacznego ;] nie jestem zadnym hodowca drobiu jak pan Jozek ani innego zwierza ale wiem co sie dzieje, takie informacje wyplywajace na wierzch raz na jakis czas sluza wlasnie temu by kogos wykosic z rynku, przejac majatek za grosze itp itd a glosy takie jak twoj sa doskonalym dowodem na to jak durne jest nasze spoleczenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.jonik Re: Mięso od Violi 13.03.13, 06:33 Tylko, że wiele osób nie jest tego świadomych - jeśli firma ma jakieś "nagrody" i certyfikaty, to myślą, że jedzą super produkty. Ten brak świadomości nie uprawnia jednak nikogo do sprzedaży zepsutego mięsa. Każdy taki przypadek powinien oznaczać automatyczną likwidację takiego nieuczciwego producenta. Lepiej niech zlikwidują połowę zakładów niż czekają biernie i patrzą jak truje się ludzi. Każdy taki przypadek powinien oznaczać podanie nazwy firmy i tego co robiła. Niech sobie na półeczce obok tych nagród prezes postawi tabliczkę typu "Sprzedaję zepsute mięso". jeśli wiesz, że podobnie robią producenci mleka, jogurtów czy jakikolwiek inny to zgłoś to do odpowiednich służ, do tv czy gdzieś, gdzie ktoś pomoże zlikwidować takiego producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
zustoformapodatku Re: Mięso od Violi 13.03.13, 21:43 "a glosy takie jak twoj sa doskonalym dowodem na to jak durne jest nasze spoleczenstwo " - społeczeństwo może i jest ale np. 1) nie jem mięsa 2) chleb kupuje "za urzędem miasta" 3) prawie nie jem przetworzonego żarcia Co nie zmienia faktu, że masz racje. Ze takie akcje robi sie czesto dla powodów jak napisałeś. Tak też często dzieje się w polityce... Lecz dziennikarzom z Uwagi akurat ufam. Jeszcze wracając do tego pięknego argumentu "ludzie tracą pracę" - zapraszam wszystkich trujących na oddziały leczące nowotworzy (w Polsce, Europie, na Świecie). To że teraz tyle ludzi choruje na raka jest z powodowane właśnie "jedzeniem". Tysiące osób traci prace bo musi leczyć się! Robotnik myjący i wrzucajacy do maszyny stare miecho, jak i "ambitny menager" z działu sprzedaży to są takie same mendy. Argument ze trzeba rodzinę wyzywic to zaden argument, bo uczciwie produkując kiebłasy też mozecie zarabiac. Sami de facto rynek sobie psujecie, ceny zanizacie i długoterminowo powodujecie ze ludzie przechodzą na wegetarianizm. Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Mięso od Violi 14.03.13, 00:36 > ciekawe ze przy solnych i innych aferach nie podawano nazw firm!!! tu ewidentni > e komus zalezalo na tym by ta firm bardzo szybko przestala istniec, nawet jak w > g dokumentow wsio bedzie w porzadku tzw. niesmak pozostanie a odbudowac zaufani > e konsumentow bedzie graniczylo z cudem Przy aferze solnej, nazwa firmy Piekus (jako jednej z zamieszanych w proceder), o ile pamietam, pojawila się dośc szybko w środkach masowego przekazu. I jakos nie maja problemu nie tylko z istnieniem ale i z 'odbudowaniem zaufania konsumentów'. Chyba niepotrzebnie histeryzujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
stefandoopa Re: Mięso od Violi 14.03.13, 11:55 ja nie histeryzuje, teraz dopiero po roku ukazala sie lista wszystkich firm ktore kupowaly trefna sol z zastrzezeniami ze przeciez nie musiala byc uzyta do produkcji, a pozatym lab stwierdzil ze ta sol nie szkodzila...lista ukazala sie bo sad wydal taki wyrok, inaczej GIS nie mial ochoty tego zrobic tu sprawa jest w sumie naglosniona przez dziennikarzy wiec mozliwe ze konkurencja maczala tu palce, firma upadnie, majatek sie przejmie i nowe logo, nowa marka, biznes sie kreci... a co do Piekusia to nie wiem jakie ma wyniki finansowe ale zwykly chleb w sklepie sieci Carrefour przed afera kosztowal okolo 2,40 a po aferze 1,60(ceny w zaokragleniu) tak wiec po dupce na pewno dostali Odpowiedz Link Zgłoś
zustoformapodatku Re: Mięso od Violi 14.03.13, 14:26 Mi Piekus bokiem przeszedł, bo np. w Polo sprzedają tylko ich dmuchane chleby. Ich lepsze produkty są tylko w firmowych. Pokazuje to chory rynek tzn fakt ze lud chce taniego "chleba" i potem dostaje... Co nie zmienia faktu ze znam osobe ktore przestala robic u nich zakupy po aferze solnej. BTW gdzie jest ta lista firm ktore dawały sol drogową? Odpowiedz Link Zgłoś