Gość: torunianin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 06:14 Piszą, że drugiego Multikina nie bedzie, bo urzędasy nie potrafili porządnie wydać pozwolenia na budowę. I na dodatek miasto bedzie musiało wypłacic 10 mln odszkodowani. To sa jakies jaja! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charlesbabbage Re: Multiskandal 12.01.05, 09:10 To nie sa jaja. Jeszcze nie wiadomo jak bedzie.Jeszcze dluga droga do ostatecznego orzeczenia. ps. mysle tak sobie, ze to chyba real chcial zrobic na tym kase bez inwestowania. 10 mln za nic to jest dopiero kasa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak A ja mam pytanie... 12.01.05, 14:13 Jaki multipleks w końcu w Toruniu powstanie a jaki nie?Bo większość internautów pisała o dwóch Multikinach (to konkretna sieć - niemożliwe ,żeby otwierali aż dwa obiekty w jednym mieście).Prosiłbym o podanie konkretnej nazwy sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianin Powstanie Cinema City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 14:18 przy Czerwonej Drodze, zaś nie powstanie Helios przy ul. Sobieskiego i za multikino i hipermarket miasto bedzie musiało wypłacić odszkodowanie Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Powstanie Cinema City 12.01.05, 15:53 A Helios to miało być kino jakiejś sieci multipleksów czy inny wynalazek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Powstanie Cinema City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:35 Helios to nazwa tej sieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśniczy A może cała sprawa była ukartowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:45 może inwestor widząc, że nie wygra konkurencji z nowocześniejszym i większym Multikinem przy Czerwonej Drodze (które w dodatku zostanie otwarte wczesniej) postanowił sie wycofać, przy okazji inkasując odszkodowanie. Teraz odszprzeda z teren - wiadomo ceny nieruchomości wzrosły w tym roku. Zarobi na gruncie i jeszcze od miasta 10 mln odszkodowania dostanie. TO JEST SPRAWA DLA PROKURATORA. Prokuratorze Leciak, powołał Pan specjalny zespół d/s przestepczości zorganizowanej, mam nadzieję, że sprawa zostanie wyjaśniona. Odpowiedz Link Zgłoś