Dodaj do ulubionych

sprzedaż mieszkań odbiło

IP: *.tvgawex.pl 11.01.18, 21:15
ludziom w \Ćhełmnie odbiło wołają kupe kasy za mieszkania ,choć będa stały latami ceny trzymają a ci mądrzy co dają ceny realne dawno zapomnieli ,że mieszkanie do sprzedania mieli,,głupota ludzka i pazerność w Chełmnie przekracza już wszelkie pojęcia,,,pazerny i głupi podwójnie traci trzeba obserwować rynek.Przykład mieszkanie około 60m po remoncie w bloku na biskupiej cena 155tyś poszło od ręki w centrum miasta stara kamienica około 245 tyś stoi i bedzie stało latami,następny przykład mieszkanie w bloku po remoncie 45m super nowocześnie wykonany remont cena 155tyś poszło od ręki a wystawione w bloku za 180tyś bedzie stało latami,zastanawiam się dlaczego ludzie są tak ograniczeni ?sprzedaje nie płaci czynszu a kasa trafia na kąto lub spłaca kredyty ,,co się lepiej opłaca ??firmom na chełmińskim rynku też niezle poodbijało ceny jakby tu była Warszawka ludzi nakręcają że za kolosalne pieniądze mieszkanie pójdzie ale wystawienie ceny to jedno a sprzedąz to drugie,,chcieć to nie znaczy móc ale tego chyba w naszym mieście nie rozumieją
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 11.01.18, 21:49
      Masz w zupełności rację. Potwierdzam sytuację na runku domów, kamienic, ruder, nie wykończonych straszydeł. Średnio na zainteresowanego czekają 5 - 6 lat, potem 10 i długodystansowcy 15 - 20 lat i ....czas na rozbiórkę .Nie jest także prosta sprawa jak już wyrazisz zainteresowanie zakupem. Na ogół obniżka sięga " na notariusza" a z bazowej ceny brak ustępstw. Chełmno to taka dziura , z której się raczej ucieka a nie przybywa jak do ziemii obiecanej. Po części winę za robienie właścicielom wody z mózgu ponoszą pośrednicy sprzedaży nieruchomości. Podpisują umowy na wyłączność napompowując ich złudzeniami , dopisują słone prowizje a potem w reklamie szukają jelenia " kupujący nie płaci prowizji" , jak się uda coś sprzedać krojąc klienta. Jak przeczyta się anonse sprzedaży to w Chełmnie prawie wszyscy pośrednicy to altruiści! Tymi wpisami nie zmienimy mentalności sprzedających , takie sapiące ziomki tu mieszkają i wszystko toczy się po równi pochyłej zabierając ich po drodze.
      • Gość: sya Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 11.01.18, 23:29
        Cena jest taka jaka kształtuje ją rynek. Problem jest taki, że w CCH od wielu lat nowych mieszkań się nie buduje a to winduje cenę.
        • Gość: aj Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 12.01.18, 07:34
          Powiedział co wiedział a to że stoi to obok prawdy to widać że pisał to Chełminiak stojący przeważnie obok rozumu.
          • Gość: Set Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.146.42.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.18, 08:00
            Wielki problem stwarzacie tam,gdzie go nie ma.
            Jeśli ktoś faktycznie nie widzi dla siebie innego miejsca do życia niż Chełmno,to kupi mieszkanie w Chełmnie i basta.
            Wystarczy jednak nieco zmienić podejście,a mianowicie zadać sobie pytanie,czy faktycznie jest konieczność mieszkania w takim mieście? O ile już ktoś jest zawodowo związany z Chełmnem,to może szukać mieszkania,lub domku na terenie powiatu chełmińskiego,dojazdy nie są żadnym problemem. Może uda się nawet znaleźć lokum w takiej cenie,że różnica pokryje zakup auta? Rynek nieruchomości kształtuje zapotrzebowanie,a wypowiedzi wskazujące na oburzenie zachowaniem właścicieli mieszkań (potencjalnych sprzedawców) nie świadczą o rozsądnym podejściu do tematu.
        • Gość: mieszkaniec Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 12.01.18, 14:04
          a wiesz dlaczego nie budują bo po dupie by dostali właściciele kamienic i ci co za grosze wykupywali mieszkania by je wynajmować (dil z urzędem miasta ) ty sądzisz że burmistrz by zdecydował o budowie mieszkań ,zapomnij ! a dlaczego jest 3 kadencje bo to są jego wyborcy
          • Gość: koza Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.opera-mini.net 17.02.18, 17:34
            To ma sens ! Kamienicznik daje mieszkania na wynajm ,winduje ceny za ktore nikt by nie wynająl,
            ładuja do niego ludzi z socjalu i dokladaja do mieszkania. I wszyscy zadowoleni :) zwlaszcza kamienicznik :D
            • Gość: Karol Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 17.02.18, 18:20
              www.olx.pl/oferta/mieszkanie-48-m2-chelmno-os-kopernika-CID3-IDsaeI7.html#
        • tomaszkowal88 Re: sprzedaż mieszkań odbiło 18.03.18, 01:13
          To też prawda.
          Ale znowu nowo pobudowanych ceny też wysokie.
      • Gość: On Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.play-internet.pl 06.03.18, 11:25
        Masakra
    • Gość: kicia Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: 165.225.64.* 12.01.18, 09:07
      Kolego.

Jak chcesz to kup sobie mieszkanie do remontu za niższą cenę i je wyremontuj.
      Wtedy szybko zorientujesz się że masz mega dużo roboty z tym, tracisz kilka miesięcy na remont, i dodatkowo okazuje się że remont wyszedł 2 x tyle co zakładałeś. Kupujesz mieszkanie 50 m do remontu za 100 000 i wkładasz 60 000 żeby było dobre mieszkanie do zamieszkania. Osoba sprzedająca nie che na tym stracić co jest jasne. Niestety taki jest rynek. Nie wspominając już o Świeciu...
      • Gość: Lelo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.play-internet.pl 12.01.18, 10:36
        Żal mi was biedaki
        • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: 77.111.244.* 12.01.18, 12:28
          Dobre ceny, coraz lepsze. Na Fiałka jest taki lux 50 m za 4104, 00 za metr. Razem 209 tysięcy, z czego p. Śliwińska z biura pośrednictwa przytuli 5 procent, tj. 10.450 zł brutto.

www.otodom.pl/oferta/ladne-mieszkanie-w-cichej-okolicy-chelmna-ID3iZqa.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=OLX_nieruchomosci_ad#gallery[1]
        • Gość: Lelo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.play-internet.pl 12.01.18, 16:36
          No nic lece po dole do mopsu :D
          • Gość: wuj Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 12.01.18, 17:30
            Lelo po drodze wstąp do psychiatry.Tracenie czasu na pisanie na tym forum to zbyteczny dla ciebie wysiłek.
            • Gość: lio Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 13.01.18, 19:49
              problem polega na tym ,że za mieszkania w starych kamienicach które mają powyżej 100lat,często jest to mieszkanie na strychu z tak zwanymi skosami,piszą że po remoncie a fakt taki że klient wyremontował sobie mieszkanie 5lat temu i używał ,mieszkanie po remoncie ale do remontu tak naprawdę,mało tego moda na wystrój i remont mieszkania się zmienia a nieruchomości windują ceny jak za apartamenty w Sopocie,czas żeby jedni czy drudzy handlujący mieszkaniami w Chełmnie pukneli się w czoło.To że niema mieszkań w Chełmnie to nie dowód że naród już całkiem głupi i kupi,,zobaczymy jak długo będa sie bujali z mieszkaniami powyżej 200tyś w starych kamienicach.HEH żenada i wsytd ludzie z nieruchomości. I jeszce kilka słow do KICIA jak kupisz mieszkanie do remontu za 100tyś włozysz w remont 60 do 70tyś to itak masz taniej jak przez nieruchomosci,mało tego niemyślący człowieku robisz remont pod swój gust i obecne trendy,mało tego nikt wcześniej z niego nie korzystał masz nówke nierdzewke jeśli chodzi o remont.
      • popstark70 Re: sprzedaż mieszkań odbiło 05.02.18, 13:19
        siedzę w nieruchomościach ponad 20 lat dzięki BOgu nie w tym mieście !bardzo ciekawe co piszesz bowiem nie spotkałem się z mieszkaniem 50 m do remontu za 100 tys ani w Chełmnie ani nawet na wsi !!!!! Głupoty wypisują Ci co widać po pisowni nie mają co robić w tym brak zainteresowań ,siedzieć na kompie nic nie robiąc,obrażając innych to typowa pożywka ludzi z tego miasta raczej wiochy!
        • Gość: gostek Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 05.02.18, 15:04
          Nie siedzę w ogóle w nieruchomościach. Ale wiem jedno, jak kupowałem mieszkanie to bez pomocy pośrednika, dzięki czemu zaoszczędziłem 12 tys. zł, które normalnie by poszły do darmozjada. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo transakcji, dałem sobie radę za free. Kredyt tez sobie załatwiałem, niestety żaden pośrednik nie skasował żadnej prowizji od banku za przytarganie klienta.
          Tak się zastanawiam. Może uczyniłem źle? Pośrednik pewnie też chał kupić nowy lepszy samochód, wysłać dzieci na ferie do Austrii, może chciał mieszkać w większej posiadłości.

Czytając twój wpis, zauważam, że pośrednicy coraz bardziej upodobniają się mentalnie do najbardziej nielubianego zawodu w Polsce- komornika.
        • Gość: lolo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 05.02.18, 15:32
          siedzisz w nieruchomościach nie w Chełmnie to na jaki parasol wchodzisz na forum Chełmna?a i co to za wieś gdzie mieszkanie do remontu kupisz powyżej 100tyś bo taniej się nie da haha może Toruń to też wieś?
    • Gość: stary Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 13.01.18, 20:58
      Za m2 mieszkania w Chełmnie wołają jak Toruniu czy Bydgoszczy, czy warto inwestować w taki kaczogród skoro to miasto bez perspektyw ? Moim zdaniem ceny bardzo mocno zawyżone, sprzedający wychodzą z założenia, że przyjdzie głupi i kupi.
      • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: 77.111.244.* 13.01.18, 21:49
        To ciekawe, bo mieszkania szybko znikają z ofert internetowych, mimo kosmicznych cen.A to znaczy, ze kupcy mają pieniądze. Często płacą w gotówce, chyba jako lokatę kapitału. Kto żyw, ucieka z lokat i rachunków bankowych. Bo przynoszą straty + inflacja.
        Prezydent Gdańska przyznawał się do 6 mieszkań, a miał 8 albo 9. Ile mają nasi lokalni bonzowie?
        • Gość: Set Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.146.32.92.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.01.18, 01:15
          Największy ból du..y mają osoby,których nie stać na kupno mieszkania z własnych środków.
          Mniejszy ból mają kredytobiorcy.
          Jeszcze mniejszy mają nabywcy gotówkowi.
          Ot taka piramida finansowa rodem z całego świata.
        • Gość: xxxx Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 15.01.18, 11:27
          do Gość mieszkania szybko znikają ale tylko te co mają realną cene,a te z kosmosu wzięte się pimpają po kilkanaście miesięcy i cena zjazd w dól bo bez tego nie sprzedadzą,głupi nie kupi,,a ludzie pieniędzy nie lokują w zawyżonych cenach mieszkań bo to interes żaden,jesli już ci z kasą kupują to szukają mieszkań po normalnej cenie często z licytacji sprzedaż z urzędu miasta lub przejmuja pustostany bo okazuje się że takie w naszym mieście też są,tylko głupcy ale determinaci kupią mieszkanie po zawyżonej cenie ale takich ludzi jest bardzo mało,,a jak tyto piszesz lokalni Bonzowie kupują no pewnie że kupują mieszkania kamienice ale tylko po zaniżonych cenach lub realnych,,znam dużo tych osób ale zaden nie jest na tyle głupi żeby przepłacać ,interes bo w tym chodzi musi się opłacać oni muszą zarobić a nie sprzedający który ma halucynacje i wydaje mu się ,że jego mieszkanie pójdzie za cene mieszkania w Toruniu lub Warszawce .Smieszy mnie wypisywanie że brak mieszkań stanowi i nakręca rynek Chełmno i ludzie handlujący mieszkaniami to specyficzny naród i pazerny .Wszedzie jest problem z mieszkaniami bo nic lub mało się buduje ale ludzie myślą realnie wystawiają mieszkanie na sprzedaż a nie wystawiają żeby inni oglądali i nabijali się z ich głupoty,,mieszkanie jak to fajnie piszą zadbane po remoncie zawsze jest do remontu bo z regóły jest po remoncie używane kilka lat a następne kilka lat stoi wystawione na sprzedaż i niszczeje
      • Gość: Lokal Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.play-internet.pl 14.01.18, 08:38
        Ale kto jest głupi ?
        Ten co sprzedaje czy ten co kupuje ...?
        Mądry zrozumie a głupiemu nie wytłumaczysz...-:)
    • Gość: jajo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 15.01.18, 12:06
      ja może się wypowiem i ze swojej obserwacji OXL otodom itakie tam inne ogłoszonko.mieszkania ceny zawyżone OKROPNIE,ceny jak w dużych metropoliach.ceny smiechu warte np.mieszkanie rynek około 60m strych skosy i do remontu z tego co widać po zdjęciu cena 245tyś gdzie mój znajomy kupił dom nad browiną z garażem budynkiem gospodarczym i małym ogródkiem za 240tyś ,następne mieszkanie na fiałka za 209tyś a sprzedano dom w Chełmnie przy skłodowskiej za 240 tyś gdzie znowu masz garaż ogródek i swoje własne miejsce a nie jak w ukropie obok mnóstwo sąsiadów często wści...kich,,czy porównując te ceny nie nasówa się wniosek że właściciele mieszkań powariowali i szukają głupców
      • Gość: ziomek Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 15.01.18, 13:22
        Tak , masz rację ale właściciele ruin zwanych domami są nie lepsi. Rozpadające się domy można kupić w cenie o których piszesz ale jedynym z tego zyskiem jest jakaś działka wokół domu, bo on sam zwykłe ponad 50 cio letni nadaje się na zburzenie albo stanowić skarbonkę bez dna. Na oto dom oferta stała 40 - 50 sztuk i wszystko mówi o cenach, właścicielach, zastoju na rynku i pazerności pośredników.
        • Gość: olo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 15.01.18, 21:13
          problem polega na tym ,ze częśc sprzedających się nagrzała bo nieruchomości spoza Chełmna a sprzedające również mieszkania w Chełmnie-niektóre mieszkania wystawiają po 4tyś za metr ale niestety w tej swojej halucynacji nagrzani sprzedający nie dopatrzyli jednego że te mieszkania są po generalnym remoncie robionym pod klienta z nowym sprzętem w kuchni i nowym wyposażeniem łazienki dodatkowo umeblowane włącznie z zasłonami w oknach i ręcznikami w łazience,,wszystko zrobione i kupione nowoczesne tak jak to teraz w modzie i za takie woałją 4tyś a nie za mieszkanie wyremontowane kilka lat temu dla siebie z używanym sprzetem kuchennym niemodnymi już meblami i wyposażeniem w łazience do wymiany,,w przypadku tej firmy z poza Chełmna jeszcze można zrozumieć 4tyś za metr bo praktycznie wchodzisz do mieszkania tylko z ciuchami,,ale reszta sprzedających i handlujących mieszkaniami wołająca 4tyś za metr to żenada i bezczelność bo świadczy to o tym że o kupujących myl nie inaczej jak głupki bez rozumu co gó... a kupią,,,wstyd bo w Toruniu Grudziądzu i Swieciu ludzie się nabijają z głupoty sprzedających mieszkania w Chełmnie,,i z tego co widać to ta halucynacja i głupota sprzedających jest nie do zatrzymania a wręcz nabiera tempa,,
          • Gość: stary Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 16.01.18, 16:58
            Ceny mieszkań w Chełmnie to istne wariactwo, ale jeszcze większą głupotą jest sprzedaż przez pośredników, którzy jak hieny czekają na okazję na darmowe jadło, wystarczy spojrzeć na Otodom i wszystko jasne. Nie potrafię zrozumieć po co komu do czego pośrednictwo, chyba że tylko po to żeby kupujący i sprzedający stracili dodatkowo stracili kasę. Nie lepiej byłoby się dogadać w połowie z ceną i dokonać transakcji ? Obecnie kupno mieszkania bez pośredników wydaje prawie niemożliwe, zawładnęli całym rynkiem nieruchomości.
            • Gość: jolo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 17.01.18, 09:47
              ile trzeba czasu ,zeby sprzedający przyszli po rozum do głowy,,u niektórych chyba z pazerności i głupoty ten czas nigdy nie nastąpi
            • Gość: Grzegorz Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 17.01.18, 11:20
              Dwa lata temu sprzedawałem mieszkanie. Wystawiłem na olx, po chwili miałem już telefony od pośredników, cuda, wianki obiecywali, że już jutro sprzedadzą. Ale warunek - na wyłączność. Pogoniłem draństwo, nierobów jednych, do ogłoszenia dopisałem "pośrednicy won". Po dwóch tygodniach sam sprzedałem mieszkanie. I ja, i kupujący byliśmy zadowoleni. A 6 tysięcy zostało w naszych kieszeniach.
              • Gość: stary Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 17.01.18, 18:06
                Bardzo rozsądne rozwiązanie, gratuluję, też chcę kupić mieszkanie od właściciela, ale te hieny nie dadzą, zawładnęły całym rynkiem nieruchomości a naiwnych klientów im nie brakuje.
                • Gość: hiena Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.146.38.249.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.01.18, 21:47
                  Czytam wszystkie posty i nie ukrywam, że poprawiliście mi humor na wieczór ;) Oczywiście zgadzam się ze stwierdzeniem, że nieruchomości na naszym rynku nie należą do najtańszych. Natomiast głównym tego wpływem jest brak rynku pierwotnego a dość duże zapotrzebowanie chociażby na lokale mieszkaniowe. Każdy właściciel ma własne preferencje, co do ceny jego nieruchomości i fakt, że niektóre są niesprzedawalne przez zbyt wygórowane ich życzenia. Jako "hiena" mogę tylko napisać, że na szczęście spotykam wśród klientów wiele sympatii, zadowolenia, poczucie bezpieczeństwa przy zakupie nieruchomości czy fachowego doradztwa w wyborze. Bardzo się cieszę kiedy mogę pomóc spełnić ich marzenia o własnym lokum. Jak w każdej branży, znajdą się "hieny" i "nieroby" ale i uczciwe osoby, które niestety muszą zmagać się ze stereotypem tego zawodu. Bardzo zabawne jest to, w jaki sposób pisze się o "prowizjach". NIe wiem skąd macie takie fajne stawki, natomiast każdy za swoją pracę pobiera wynagrodzenie. Czy uczciwie czy nie, to już temat rzeka, ale nie sądzicie chyba, że PSSy sprzedają Wam bułki z piekarni bez prowizji, wodę w kranie macie też po kosztach a służba zdrowia działa charytatywnie. Każdy za swoją pracę pobiera wynagrodzenie i koniec. A właściciel zawsze może wystawić nieruchomość na sprzedaż sam i próbować. Jak napisał ktoś wyżej, jest na to wszystko jedno wytłumaczenie:
                  cyt.
                  "Największy ból du..y mają osoby,których nie stać na kupno mieszkania z własnych środków.
                  Mniejszy ból mają kredytobiorcy.
                  Jeszcze mniejszy mają nabywcy gotówkowi.
                  Ot taka piramida finansowa rodem z całego świata."
                  • Gość: kupowałem Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: 77.111.244.* 17.01.18, 22:59
                    wiele sympatii, zadowolenia, poczucie bezpieczeństwa przy zakupie nieruchomości czy fachowego doradztwa w wyborze
                    - poczucie bezpieczeństwa dla siebie, bo udało się łosia namówić do podpisania umowy na wyłączność,
                    - poczucie bezpieczeństwa transakcji, bo sprzedający łaskawie udostępnił pośrednikowi zaświadczenie ze spółdzielni, że nie ma zaległości w czynszu?
                    - albo pokazał akt notarialny, że ma prawo do lokalu spółdzielczo-własnościowego?
                    - sprawdzenie w KW (przez internet oczywiście), że dane właścicieli się zgadzają, metraż zgodny z ofertą, ilość izb też, nie ma obciążeń, hipoteki?
                    - fachowego doradztwa w załatwieniu kredytu (znowu prowizja, tym razem od banku)?
                    - namolne namawianie do szybkiej decyzji o zakupie, bo kto teraz nie kupi, przegra życie?
                    - kalkulatory waszych prowizji macie na swoich stronach internetowych, każdy może sprawdzić, ile łupiecie od transakcji

Rada: Jak najdalej od styranych ciężką robotą, ale strzygących niemiłosiernie frajerów- biur pośrednictwa na wyłączność
                    • Gość: Set Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.146.98.204.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.01.18, 23:17
                      @kupowałem

prawda jest taka,że profesjonalne biuro pośrednictwa w obrocie nieruchomościami zapewnia bezpieczeństwo zarówno nabywcy jak i sprzedającemu.. to regulują przepisy.
                      Problem rodzi się w momencie powierzenia transakcji pośrednikom z pierwszej łapanki. To,że pośredników takich jest multum (tych z pierwszej łapanki),to rynek chełmiński dawno pokazał. Osobiście znam kilka osób orżniętych przez pewne biuro pośrednictwa, nie tyle orżniętych,co pozostawionych na pastwę losu mimo podpisanych umów. Niestety muszą te osoby dochodzić swych praw na drodze powództwa cywilnego.
                      Pośrednicy nieruchomości nie są złym fragmentem w obrocie nieruchomości. Złym fragmentem są osoby chcące zarobić nieprzyzwoicie dużo na tymże obrocie.

I tu już rola zarówno sprzedających jak kupujących.
                      Dobrej nocy życzę
    • Gość: stary Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 18.01.18, 10:33
      Wystarczy dać ogłoszenie na OLX i już po kilku sekundach dzwonią z propozycją pośrednictwa nie dając szans na kupno od właściciela. Tylko czekają na okazje. Powinien być przepis, który by ograniczał takie postępowanie a w razie potrzeby dopuszczał pośrednictwo tylko na żądanie kupującego. Wtedy byłoby to sensowne i przyzwoite.
      • Gość: Jan Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 18.01.18, 11:29
        No nie, jak już dałeś ogłoszenie z nr telefonu, oczywiście maja prawo dzwonić. ale jeżeli w ogłoszeniu napiszesz "pośrednikom dziękuję" i nadal dzwonisz, to już jest natręctwo. Dzwonią natychmiast, bo mają taką aplikację w smartfonach, która – gdy pojawia się nowe ogłoszenie- wyje "strzyżemy, strzyżemy- dzwoń do frajera, dzwoń do frajera".

do Seta- jakie to gwarancje daje Ci pośrednik? żadnych, jak popełni błąd w nic nie robieniu, to zrzuca na strony transakcji, ale kasę zgarnie. Takie to chciwe, że jak chcesz rozwiązać umowę na wyłączność, to pokazuje ci, że na końcu umowy jest, takimi maleńkimi literkami napisane, że musisz zapłacić za nakład pracy i wydatki związane z wszczętą procedurą sprzedaży (praca, czas, poniesione już koszty) - na ogół minimum 50 % omówionej prowizji. Znowu jesteś w plecy, oczywiście, jeśli uda ci się wywinąć z wyłączności, bo straszą pozwami.
        • Gość: rozwagi Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 18.01.18, 12:43
          Umowa na wyłączność z pośrednikiem to nie wyrok, można legalnie się od niej uwolnić, wystarczy przy jej zawieraniu określić czasowy przedział jej zobowiązania. Sprzedane za pośrednictwem pośrednika - prowizja się należy, nie sprzedane w określonym czasie - pośrednik jest wolny a sprzedający ma wolną rękę w dysponowaniu nieruchomością. Problem tylko w tym , że sprzedający jest z reguły tak napalony, że podpisuje co mu pośrednik podstawi ...a potem lament.
        • Gość: Set Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.146.107.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.01.18, 14:56
          @Jan
          Współpracę z biurem pośrednictwa obrotu nieruchomościami zaczyna się od sprawdzenia,czy dane biuro posiada ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej zawodowej. Dotyczy to tak kupujących jak i sprzedajacych.

Jeśli takowa polisa jest,to powinna mieć sumę gwarancyjną na minimum 3-krotność wartości transakcji,a nie na niezbędne minimum. Szczerze mówiąc to wątpię aby jakiekolwiek biuro działające na terenie Chełmna posiadało taką polisę na kwotę około miliona złotych. Resztę dopowiedzcie sobie sami.
          • Gość: juu Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 22.01.18, 09:43
            obserwując OLX z mieszkaniami z Chełmna widzę że ta głupota zaczyna się jeszcze bardziej nakręcać i sprzedający bez opamiętania wystawiają ceny,,,szok ,,myślą że głupi w Chełmnie są ale niestety tu się mylą i nikt przy tak podkręconych cenach mieszkania w stanie ruina rudera nie kupi!!!!tu chyba trzeba ściągnąc naprawdę dobrego psychiatrę,,hheeee heeee
            • Gość: xyz Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 22.01.18, 10:12
              Obawiam się, że nawet psychiatra może nie pomóc w tym stadium głupoty.
              • Gość: Lokal Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.play-internet.pl 22.01.18, 10:34
                A ja się obawiam że Ci najwięcej udzielający się w tym temacie nie mają i raczej nigdy nie będą posiadali własnego lokalu wiec tutaj chcą się dowartosciowac...-:)
                • Gość: xyz Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 22.01.18, 10:43
                  Mylisz się grubo, właśnie ci co tu piszą mają własne lokale i chcą kupić następne, dlatego się interesują tematem a nie interesują się ci których nie stać na kupno własnego lokalu.
                  • Gość: Lokal Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.play-internet.pl 22.01.18, 10:49
                    Aby interesować się tematem na poważnie nie trzeba się aktywnie udzielać na forum z dziecinnych madrosciami...
                    Są tu tacy co szukają ale wielu jest też nie mających doświadczenia madrali
                    • Gość: lalo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 23.01.18, 12:22
                      psychiatra w Chełmnie potrzebny od zaraz,,wystarczy popatrzeć co proponują i za ile sprzedający mieszkania w Chełmnie uważam to za żart cenowy,,,patrzyłem na mieszkanie w Chełmnie i mieszkanie w starej kamienicy z tego co widzę remont był ale kilka lat temu więc mieszkanie znów do remontu strychowe z dziwnie usytuowanymi oknami jak to na strychu +skosy a mieszkanie powyżej 200tyś no to żart i wiele innych żartów można znależc w ogłoszeniach,,a do prima aprilis jeszcze dużo czasu.Wystarczy porównać nasze ceny z innymi miastami i można niezle walnąć sprzedających w Chełmnie w czoło.
                      a co najlepsze nikt tego głośno nie mówi ale rzeczoznawcy bankowi od hipotek szacujący mieszkania w Chełmnie do kredytów też są z szokowani cenami mieszkań w Chełmnie i twierdzą ,że sa grubo zawyżone,więc niestety kochani sprzedający dużo potencjalnych klientów kupujących mieszkania na hipotekę a tak jest z reguły waszych mieszkan z zawyżoną ceną nie kupi bo nie dostanie kredytu na takie mieszkanie gdzie mieszkanie nie jest w tym momencie zabezpieczeniem bo wartość jego jest dużo niższa,młodzi ludzie mający do wyboru dopłacać sporą część do kredytu hipotecznego lub zrezygnować i nie przepłacać bo dowiadują się w banku że mieszkanie ma znacznie zawyżoną cene rezygnują i czekają na mądrzejszego sprzedającego,,, ,no ale co głupota to głupota i bujamy się dalej szukając potencjalnego frajera kupiącego przedrożone mieszkanie ,,hhhaaaaaa,ha ha to sie nie doczekamy
                      • Gość: lalo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 23.01.18, 12:28
                        ogólnie życzę powodzenia sprzedającym i kupującym i jak najwięcej oleju w głowie jednym jak i drugim
                        • Gość: lalo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 24.01.18, 12:08
                          jeśli chodzi o szacowanie mieszkań przez rzeczoznawców bankowych to niestety ale twierdzą ,że według cen rynku ogólnopolskiego w Chełmnie ceny są olbrzymie i niestety mieszkania mają ceny po zawyżane ,nieadekwatne do prawdziwej realnej wartości mieszkań,,no niestety ktoś te ceny sztucznie nakręca a kto odpowiedzmy sobie sami.Pamietam jeszcze 3-4 lata temu nieruchomości na ul.grudziądzkiej tam były realne ceny normalne,pan który się tym zajmował zawsze w odpowiedni sposób podchodził do tematu ,negocjacje z ceną zawsze odbywały się między sprzedającym a kupującym a on stał z boku i się nie wtrącał ewentualnie delikatnie pomagał w negocjacjach,za pośrednictwo pobierał tylko 1% wartości mieszkania może warto byłoby brać w Chełmnie z tej firmy przykład,,wielka szkoda ,że już jej niema ludzie naprawdę sobie chwalili
    • Gość: stary Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 28.01.18, 10:25
      Ceny mieszkań w Chełmnie to głębokie nieporozumienie, do tego jeszcze windują je pośrednicy.
    • Gość: jaśniehrabia Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.18, 17:58
      jak cię nie stać to nie szukaj w Chełmnie tylko na wiochę won
      • Gość: stary Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 29.01.18, 18:08
        Jak nie potrafisz zrozumieć tematu, to nie zabieraj głosu.
      • Gość: Gosc Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.bredband.comhem.se 05.02.18, 19:43
        Mieszkanie na rynku same skosy 250 tysi chyba ktos na glowe upadl.
        • Gość: stary Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 05.02.18, 21:58
          Trzeba zacząć inwestować w Toruniu lub Bydgoszczy, przynajmniej będzie wiadomo za co się płaci a nie w mieście bez przyszłości.
        • Gość: lalo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 09.02.18, 19:36
          dlatego brak tym mieszkaniem zainteresowanych,stoi i będzie stało dłuuuugo bardzo długo
          • Gość: lolo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 09.02.18, 19:40
            z obserwacji moich i nie tylko- mieszkań na Chełmińskim rynku przybywa bo stoją i stać będą te co mają wywalone ceny,,mieszkania z realnymi cenami są na rynku kilka dni góra 2 do 3 tygodni i znikają a ludzie dawno zapomnieli że mieszkania sprzedawali,,,tak jak nie było tak teraz coraz więcej ale ceny kosmiczne więc stoją i kwitną
            • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 09.02.18, 21:14
              A co z obiecanym przez burmistrza dwa lata temu TBS-em? Nawet był artykuł w lokalnej gazetce, że osobiscie kontaktuje się z kompetentnymi osobami ze Świecia, aby czerpać wzorce?
              • Gość: szefo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 11.02.18, 13:54
                Brakuje mieszkan u nas miescie, chetnych jest sporo, ale większość nieśmierdzi pieniądzem i chciałaby za darmo. Ratunkiem są osoboby z UK czy innych krajów UE , którzy kupują i nwestują na przyszłość.
                • Gość: buchacha Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 11.02.18, 15:21
                  Przyszłość w Chełmnie - dobre, chyba na cmentarzu.
                  • Gość: Rozumny Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 11.02.18, 15:46
                    Jak masz rozum to przyszłość jest wszędzie...
                    Tylko ten rozum trzeba mieć ....
                    • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 11.02.18, 17:03
                      Miasto umarlaków z czynnym i biernym prawem głosowania. Phhi....
                      Miejscowa elyta: nauczyciele, radni....
                      • zainteresowanytematem Re: sprzedaż mieszkań odbiło 08.08.18, 20:03
                        tak niestety jest
                        • Gość: cena Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 16.01.19, 17:58
                          Nowy szczyt absurdów cenowych to JP 2- Zamieszkaj na luksusowym spokojnym osiedlu z monitoringiem wizyjnym i okiennopoduszkowym, wśród lekarzy i prawników.

www.olx.pl/oferta/duze-sloneczne-mieszkanie-na-parterze-w-chelmnie-CID3-IDyelTB.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent%5D=1&id_at=6140061645
                          Szybko się sprzeda..., ludzie mają piniondze
                          • Gość: znam temat Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 16.01.19, 18:06
                            A ja akurat znam temat. Właścicielowi nie zależy na sprzedaży, nie mieszka nawet w Chełmnie :). Znajdzie się kupiec to znajdzie, nie to nie. I tyle w temacie. Co do lekarzy to w klatce mieszka 2 :). Co do ceny to z kosmosu ale....czytamy wyżej.
                            • Gość: Mieszkaniec Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 21.01.19, 16:46
                              Mieszkam na tym osiedlu od dwóch lat i gdybym wiedział ze to najbardziej sztuczne i sztywne osiedle jakie może być to nawet za darmo bym tu nie przyszedł.Parking za 2 tys gdzie nie można swobodnie otworzyć dzrzwi od auta tak ciasno.Dzieci przganiane są z innych osiedli, bo mówią ze to teren prywaty.Zarząd do dupy ....no i o byle co się czepia.
                              • Gość: ja Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.opera-mini.net 21.01.19, 18:56
                                Ciasno, bo musiało na ograniczonym terenie powstać tyle miejsc, ile mieszkań. Zarząd sami sobie wybraliśmy i oni się bardzo starają, aby było czysto, schludnie i bezpiecznie. Jak się nie podoba, zawsze można korzystnie sprzedać mieszkanie (są dobre ceny na naszym osiedlu) i wybudować dom albo kupić mieszkanie gdzie indziej.
                                • Gość: ??? Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 21.01.19, 20:05
                                  410 tys to korzysta cena ???Ciekawe....
                                  • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 28.01.19, 22:34
                                    Wynajmującym apartamenty też odbiło. I to mocno

www.otodom.pl/oferta/na-wynajem-mieszkanie-w-centrum-miasta-ID3TAXy.html?
    • Gość: Yyy Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.play-internet.pl 11.02.18, 18:50
      tak jest
      • Gość: kiki obserwator Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 12.02.18, 14:11
        kupujących jest sporo ale każdy szuka mieszkania bezpośrednio od sprzedającego i przede wszystkim za realną cenę,tu nie Sopot ani Warszawka żeby tak ceny podkręcać,,mądry sprzeda a głupi czeka i się nie doczeka- bo takich głupich to w Chełmnie niema kupujących i mimo wszystko jeszcze ludzie potrafią liczyć,,
        • Gość: fala Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 13.02.18, 13:55
          ciekawe jaka tym razem wymówka sprzedających bo było brak mieszkań na rynku w Chełmnie teraz jak widać mieszkań dość sporo do wyboru miasto- kamienica, blok- osiedle więc nie mozna zgonić że ceny nienormalne bo mieszkań brak,co teraz szanowni sprzedający z tak olbrzymimi zawyżonymi cenami?,,,kwitniemy niszczejemy itd.....i dalej szukamy bez efektu jelenia
          • Gość: alek Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 15.02.18, 19:53
            coraz więcej mieszkań chętnych za takie szalone ceny brak
            • Gość: bbbbbbbbbbbbbb Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 15.02.18, 19:58
              kochani jak włożyć kupę siana w remont mieszkania lub domu ,wyceny są śmiesznie zrobione bo są olbrzymie to lepiej kupic sobie działeczkę i postawić domek z drzewa tak modny dziś na rynku ,lub poszukać czegoś za podobną cenę np.w Toruniu uwieżcie jak dobrze pogrzebiecie to znajdziecie za dobre pieniądze to tylko w Chełmnie sprzedającym odbiło.
              • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 15.02.18, 20:26
                Niestety na ceny ma tez fakt, ze na rynek trafiają mieszkania z dawnych zasobów komunalnych (bloki i kamienice), które pan Kędzierski wyprzedał przez 16 lat za 5 procent wartości. Mówi się, że to mogło być kilkaset mieszkań.
                Czas na realizację zysków.
                • Gość: Ino Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 15.02.18, 22:34
                  Witam.zamierzam sprzedać swoje mieszkanie na Kopernika parter 49.80 3 pokoje balkon pokoje nie są przejściowe ile waszym zdaniem takie mieszkanie powinno kosztować?mieszkanie będzie latem około czerwca na sprzedaż
                  • Gość: Potencjalny Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 16.02.18, 12:41
                    I teraz posypia się ciekawe wyceny i oferty...
                    • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 16.02.18, 13:48
                      Kilka dni temu pokazała się prywatna oferta 48 m na 4 piętrze na Fiałka za 144 tys. Zniknęła po 4 dniach. Finał.
                      Też czekam na wycenę w/w 48 m na Kopernika fachowców z tego forum. Oczywiście zakładam, że oferta będzie prywatna, a nie p. Śliwińskiej z lokalnego chciwego biura pośrednictwa , która doliczy sobie 5 procent.
                      • Gość: Aaa Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.146.99.168.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.02.18, 20:21
                        Komornik bierze chyba 15%, to i tak mało 😜
                  • gitfrau Re: sprzedaż mieszkań odbiło 17.02.18, 14:19
                    Chętnie obejrzę to mieszkanie i zaproponuje swoją cenę. Telefon 665 222 486
    • Gość: kupiłem Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 17.02.18, 16:58
      A ja kupiłem za ponad 200tyś w bloku 3 pokoje 80m z garażem, miejscem parkingowym przypisanym do mieszkania i urządzonym na tzw. wysoki standard 1 piętro. Oglądałem w tym samym bloku spooooro droższe w które trzeba by włożyć niemało pieniędzy aby doprowadzić do stanu w jakim kupiłem. Idzie znależć w Chełmnie jak się poszuka. Tak jak ktoś napisał niektóre mieszkania dosłownie znikają a inne stoją latami. Pamiętam jak dosłownie w piątek wystawiono a w niedziele się już spóżniłem na dwupoziomowe na Polnej za 220 tyś 110m z czynszem 380zł :)
      • Gość: Jojo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 17.02.18, 18:38
        Ponad 200 tys....

Ponad, to moze byc 290tys. I gdzie tu interes? Jak juz się chwalisz, to podawaj cene faktyczna, wtedy mozna podzielić na 80 m i stwierdzić, czy znalazłeś okazje.
        • Gość: mieszkaniec Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 17.02.18, 20:23
          Czy to jest mieszkanie w przeklętym bloku na Kopernika 10? Jeśli tak , to nie musisz więcej zachwalać, wszystko jasne.
          • Gość: Ino Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 17.02.18, 21:36
            Nie jest w 10.mieszkanie będzie latem na sprzedaż wtedy dam ogłoszenie
            • Gość: hania Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 17.02.18, 22:03
              Ładne mieszkanie musi mieć swoją cenę. Jeśli ktoś się orientuje ile teraz trzeba zapłacić za remont to radzę co niektórym dobrze przekukulować sprawę, to nie te czasy gdzie za parę groszy Janusze przyjdą i odwalą fuchę za flache.
              • Gość: PIKI Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 18.02.18, 12:06
                Hania ty nie wiesz naprawdę co piszesz ,ŁADNE MIESZKANIE OWSZEM MA SWOJĄ CENĘ ALE NIE JEST TO CENA Z KOSMOSU LUB SOPOTU.............WCZORAJ POKAZAŁO SIĘ BARDZO ŁADNE MIESZKANIE NA KOPERNIKA 48M ZA 168TYŚ DO NEGOCJACJI I TO JEST REALNA CENA JUTRO JUŻ BEDZIE SPRZEDANE!! A MIESZKANIE WYSTAWIONE NA RYNKU ZA 145TYŚ SAME SKOSY MIESZKANIE DO REMONTU TO CHYBA CO NAJMNIEJ DZIWNA CENA I TEN KTOŚ BĘDZIE SIĘ BUJAŁ WIEKI,O MIESZKANIU NA SKŁODOWSKIEJ WYSTAWIONYM ZA 170TYŚ LUB 175TYŚ DO GENERALKI NO TO CHYBA NIEMA CO WSPOMINAĆ KTOŚ CHYBA ŻYJE NA DZIWNEJ PLANECIE BO TO JUŻ NIE JEST ANI NORMALNE ANI REALNA CENA,,,,WIĘC CHYBA WSZYSTKO W TEMACIE.A TAKICH PRZYKŁADÓW MOŻNA W CHEŁMNIE MNOŻYĆ A WNIOSEK WYSUWA SIE SAM REALNA CENA SPRZEDAJESZ A ZAWYŻONA BUJASZ SIĘ A LUDZIE Z POLITOWANIEM OGLĄDAJĄ TWOJĄ OFERTĘ SPRZEDAŻY I PUKAJĄ SIĘ W CZÓŁKO KOCHANI SPRZEDAJĄCY.NO ALE CÓŻ
                • Gość: PIKI Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 18.02.18, 12:08
                  SORY POPRAWKA CENA MIESZKANIA NA RYNKU MIAŁA BYĆ 245TYŚ,,,ZAWYŻONE JAK SMOK ALE NIESTETY TAKIE PRAWO SPRZEDAJĄCEGO TO ON DECYDUJE CZY CHCE MIESZKANIE SPRZEDAĆ CZY TYLKO WYSTAWIĆ DO OGLĄDANIA.
                  • Gość: ino Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 18.02.18, 12:25
                    moge wam tylko narazie napisac ze mieszkanie bedzie cena 190-180 tys do negocjacji.Patrzec na ogloszenia okolo czerwca sie ukaze
                    • Gość: Oo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 18.02.18, 12:48
                      Uwaga! Idzie wiosna. Jelenie się pokazują. Zabawa trwa.
                      • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 18.02.18, 13:31
                        Ino nadal nic nie zrozumiał. W lutym informuje, że latem wystawi okazję za 3600-3800 za metr. Do czerwca dojrzeje do myśli, że może jednak wystawić za 210 tys?
                        • Gość: ino Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 18.02.18, 13:58
                          do goscia i innych madrali.posluchajcie uwaznie nie podobaja wam sie ceny mieszkan w cch szukajcie sobie np.na wsi w bylych blokach po pgr tam sa nizsze i ciekawe towarzystwo.jesli uwazacie ze szukam jeleni to jestescie w bledzie wiem za ile mieszkania na kopernika chodza .za te pieniadze co chce dostac to moment sprzedam .Napisalem ze cena wyjsciowa do negocjacji a nie 210 tys i wiecej czytajacie ze zrozumieniem.
                          ps .garaze bez gruntu na kopernika chodza po 40 tys .wy byscie chcieli kupic mieszkanie za pare groszy i wtedy chwalic sie ze zlapaliscie jelenia sami jestescie nimi .nie podobaja wam sie ceny wynocha z cch na wies i budowac sie
                          • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 18.02.18, 14:13
                            Na Kopernika są jakieś garaże? Ciekawe.
                            • Gość: ino Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 18.02.18, 14:18
                              za pawilonem
                              • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 18.02.18, 17:01
                                Ludzie, a co wy na to?

www.otodom.pl/oferta/mieszkanie-3-pokoje-osiedle-kopernika-ID3z0xN.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=OLX_nieruchomosci_ad#gallery[1]
                                Kto nie kupi teraz, przegra życie!
                                • Gość: buchacha Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 18.02.18, 17:42
                                  Buchacha, to mój komentarz. Jakiś gość wcześniej pisał, że sezon na jelenia się rozpoczął. Dasz bór!
                                  • Gość: Daro Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 18.02.18, 18:18
                                    Sprzeda. Na pewno sprzeda. Dzwoniłem, ale ma takie zainteresowanie, że ciągle numer zajęty.
                                    A tak chciałem być pierwszy. Taka okazja.
                                • Gość: Policz Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 18.02.18, 19:08
                                  Kuchnia w zabudowie w tym metrażu to ok.10tyś i nie piernicz, że znajdziesz taniej bo chyba z kartonu albo papieru. Sprzęt kolejne 4-5tyś zabudowa i to liczę NIEDROGI, Remont łazienki....Janusz weżmie z 1-2tyś, dobry fachowiec z 2 razy tyle, no przecież zapomnieliśmy o remoncie kuchni, płytki itd. Do tego dolicz szafy komandora i nowe grzejniki które widać na fotkach itd....Może troszkę przestrzelił z ceną ale odejmij sobie wszystko.......Lubię takich kupujących którzy przyjeżdżają bo 3 letnie auto a pieniędzy mają jak na Golfa II i "CO TAK DROGO PANIE"
                                  • Gość: kupiec Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 18.02.18, 22:16
                                    Ale i tak nikt , w tym ja, nie zapłaci za te luksusy, choćby drzwi były ze srebra 5125 zł za metr kwadratowy, razem 246 tys. Ogłoszenie nie zachęca. Zdjęcia są tak sprytnie zrobione, aby za dużo nie pokazać- widać tylko kuchnię, lustra szafy i tyle. Czynsz podany nie uwzględnia kosztów faktycznego zamieszkania, po wprowadzeniu pewnie będzie ze 450-500 (zużycie wody, podgrzew, śmieci).
                                    Tym niemniej życzę powodzenia.
        • Gość: ciekawy Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 18.02.18, 18:59
          240tyś, wysoki standard i nie mam tu na myśli, że gładzie położone.....
          • Gość: fitnessJa Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.artnet.gda.pl 19.02.18, 10:54
            Ludzie zastanowcie sie co wy wypisujecie. Znam osobe, ktor kupila w tym nowym bloku na Raszei mieszkanie 67m2 plus garaz nowe stan deweloperski gdzies za okolo 260 tys pln. Wiecie ile wsadzila w srodek !! Grubo ponad 200 tys PLN !!! Sumujac wychodzi granice 500 tys PLN i teraz gdyby chciala sprzedac to z calym wyposazeniem, to co wysmialibyscie, ze cena za metr wychodzi 7400 pln !! Zrozumcie mozna kupic sofe u Bodzia za 2000 pln , a mozna zamowic w Natuzzi za 20000 pln.
            Taka osoba ma wystawic jaka cene za takie mieszkanie wedlug was??? Przeciez wiadomo, ze wszystko zostalo zaprojektowane i dopasowane do konkretnego mieszkania itd.
            Zastanowcie sie nad tym co piszecie.
            Oczywiscie kazdy przypadek jest inny, ale nie mozna od razu wystawiac tak smiesznych opinii jak niektorzy na tym forum.
            Pozdrawiam
            • Gość: wilk Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 19.02.18, 13:40
              haha ha ty chyba nie wiesz co piszesz ,za taką cenę to można kupić dom a nie mieszkanie .Ludziom w Chełmnie niezle odbija ceny za mieszkanie już nie jak w Warszawce ale apartamenty na Majorce ,,,tu potrzeba dobrego psychiatry i kubeł lodowatej wody na co niektóre Chełminskie głowy!!!!!!!!!!!No oczywiście wołać sobie można i nawet 100tyś za metr ale tylko wołać bo nikt nie kupi,przykład z OLX cena bardzo ładnego mieszkania na kopernika za 168tyś 48m to cena i normalna i realna i ta osoba już zapomniała że mieszkanie sprzedawała,, a to mieszkanie 48m też kopernika za 245tyś cena i śmieszna i nierealna i zawyżona itd..ta osoba nie tylko wystawiła sie na pośmiewisko ale mieszkania napewno nie sprzeda,
              • Gość: 3x Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 19.02.18, 13:51
                Do policz nie wiesz człowieku co piszesz ,
                po 1 mieszkanie przeszło remont kilka lat wstecz a przynajmniej rok lub dwa i było używane przez właściciela
                po2 z miesiąca na miesiąc trendy i moda się zmieniają więc remont już do remontu jeśli miało to być ładnie i modnie,a i gusta mogą być odmienne
                po3 remonty aż tyle nie kosztują
                po 4 to nie mieszkania w warszawie gdańsku czy Majorce
                po5 jeśli wydać kupę kasy za mieszkanie to lepiej kupić lub postawić dom
                po 6zobacz jakie są ceny mieszkań w Świeciu Toruniu lub Grudziądzu to przestaniesz pisać takie głupoty o tak kosmicznych cenach
                po 7 jak masz się ośmieszać to już lepiej się na forum nie wypowiadaj
                po 8 coś mi się wydaje że pod tym linkiem ukrywa się osoba z nieruchomości lub osoba sprzedająca jakieś mieszkanie z zawyżoną ceną oczywiście
                po 5mieszkanie możesz chcesz sprzedać albo tylko pokazywać że masz ochotę sprzedać
                • Gość: Paweł Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 19.02.18, 15:20
                  Takie mieszkania określa się jako niesprzedawalne. Przynajmniej za podaną kwotę.
                  • Gość: fitnessJa Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.artnet.gda.pl 19.02.18, 15:32
                    Wilk Ty naprawde jestes ograniczony. Oczywiscie, ze Pawel ma racje, to jest taka inwestycja z tytulu niesprzedawalne.
                    To mieszkanie tej osoby zostalo zaprojektowane przez jedno z najlepszych biur z Warszawy tutaj link tej pracowni
                    Jeszcze raz tlumacze Tobie Wilk, mozna kupic TV za 4000 pln, a mozna kupic Tv za 20000 pln. Czy Ty wkoncu to zrozumiesz?
                    Mozna kupic drzwi wejsciowe za 2000 pln, a mozna kupic za 8000 pln, to samo dotyczy wanny i kazdego innego wyposazenia.
                    Robiac dom w systemie jak ta osoba z raszei ,to kolego ten dom kosztowalby min 1,5mln pln.
                    Przestan wypisywac bzdury
                    www.cubeinteriordesign.pl/
                    • Gość: Kolozako Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 19.02.18, 17:17
                      Chyba nie wiesz ile to jest 500 000 tys PLN !! Za tą kwotę mam taki dom że ci się w głowie nie mieści! Może wystaw te mieszkanie i zobaczymy czy klientów będziesz miał! Choć od razu zaznaczam że wątpię że kto kolwiek się odezwie.
                      • Gość: FitnessJa Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.artnet.gda.pl 20.02.18, 00:08
                        Oczywiscie, ze w przypadku tej osoby z Raszei nie ma mowy aby znalazl sie kupiec. Kazdy czlowiek wkladajacy w 67m2 tak potworne pieniadze zdaje sobie sprawe, ze to jest droga w jedna strone. Mieszkanie zostalo zrobione po prostu pod siebie i tylko dla siebie amen.
                        Moj post mial na celu pokazanie tego, ze jest realne i mozliwe hipotetyczne wystawienie mieszkania za kwote metra kwadratowego w Chelmnie +7000 pln.
                        Dlatego warto najpierw isc i ocenic mieszkanie ,klase wykonczenia materialy itd a dopiero pozniej nakreslic swoja opinie.
                        Zycze wszystkim tym ktorzy szukaja swojego kata aby znalezli to czego szukaja i za ile szukaja.
                        Kolozako jeszcze raz Ci powtarzam, ze wiem bo widzialam to mieszkanie i jest warte ponad 500 tys pln, i nie ma mozliwosci abys w takim stylu oraz klasie wykonczenia kupil dom o podobnym standardzie. Na to potrzeba potrojnej kwoty jak na mieszkanie.
                        • Gość: do fitnes Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 20.02.18, 08:07
                          Daj spokój nie przetłumaczysz. Tacy ludzie nie rozumieją, to jakbyś pokazać coś a on ci powie, że w Chińskim markecie taniej i przepłacone. Dla nich nie liczy się marka za którą idzie jakość wykonania i wykończenia tylko cena. To nic, że płytka wyszczerbiona, krzywa i 2 gatunku ale ty przepłaciłeś bo kupiłeś droższą - prostą, z pięknym wzorem ale droższą :) i on by tyle na pewno nie dał bo robił a, że ściana wygląda jak fala na Bałtyku to nic bo TY przepłaciłeś :). Dzwoniłem kiedyś do podobno najlepszego i NAJDROŻSZEGO pana od remontów w Chełmnie, ceny ZABÓJCZE a terminy JESZCZE BARDZIEJ ale poczekałem i nie żałuję ani grosza wydanego na tego pana patrząc na robotę fachmanów u znajomych...... W Chełmnie idzie znależć bez problemu ładne mieszkanie czy dom ale niestety swoje kosztują. Fakt idzie też i znależć fantastów. Przykład z mojego doświadczenia 499tyś za dom z lat 70tych, działka ze spadem, że kozice by się pozabijały oczywiście na fotkach wyglądała na płaską. Na moje pytanie czemu tak drogo?? bo jest brama elektryczna.....za 2800zł :). Aha dom obok domu tyle prywatności....
                    • Gość: fifi Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 19.02.18, 20:47
                      tobie naprawdę trzeba wylać kubeł zimnej wody na główkę,jesteśmy w Chełmnie czy w Ameryce,ludzie sprzedają mieszkania w spółdzielczych blokach ,starych kamienicach czy w Sopocie na nadmorskich wydmach.Przede wszystkim trzeba liczyć się z tym że nawet jak przyjedzie projektant ze stanów i zrobimy dla sie bie mieszkanie to niestety wydane pieniądze nigdy nam się nie zwrócą!no niestety coraz mniej jeleni w Chełmnie a coraz więcej kupujących mądrych ludzi i nie dadzą z siebie zrobić jelenia,,a mieszkanie za tak chorą cenę będzie służyło tylko do pooglądania niestety,,albo stety....
                • Gość: Policz Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 19.02.18, 18:57
                  Remonty nie kosztują...CZŁOWIEKU jak chcesz gości którzy występują w USTERCE to proszę bardzo, zatrudniaj sobie takich tylko póżniej nie płacz jak zobaczysz koniec jego pracy. Napisz otwarcie masz 100tyś i chciałbyś PAŁAC KUPIĆ ale jak widać się nie da :). Wiem wiem w Świeciu to są dopiero taniochy, oglądałem tam dom 4 letni działka 4tyś metrów normalnie cuuuudo dopóki nie dotarł do mnie...zapach CELULOZY!!!! Jak tam można wogóle żyć??? nie dziwię się, że ludzie sprzedają 3-4 letnie domy, jak byś chciał to jeszcze w Grucznie są tanie domy - zapach + teren zalewowy ale TANIUTKO więc tam kup.
    • Gość: to zbuduj Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 19.02.18, 20:59
      Same "EKSPERTY" :)....ja to bym zbudował dom za te pieniądze ale....nie zbudujesz bo ICH NIE MASZ albo pokaż jak to za 200-250tyś wybudowałeś pałac...a nie czekaj za 150ty bo 100 poszło na działkę. Wracając do tematu pokaż jeden z drugim jak za 150 tyś budujesz nowoczesny wypasiony dom. Ciecie od 7 boleści mieszkający na 30m wylewający swoje żale na forum, że ich nie stać bo są za tępi żeby zarobić na mieszkanie\dom. A jak wam wszędzie tak tanie TO KUPUJCIE w Świeciu czy gdziekolwiek NIKT was w Chełmnie nie trzyma.
      • Gość: do to zbuduj Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 19.02.18, 21:46
        Kisicie się we własnym sosie i własnej biedzie. Ci co kasę mieli lub się obłowili na zgliszczach komuny to mieszkają w wypasionych domach albo dawno zostawili ten chełmiński syf wyjeżdżając od niego daleko. Wyśmiewasz duszących się pozostałych tu tubylców. A kto myślący i rozsądny będzie się tu osiedlał? Tu - porównaj np. ze Świeciem - niczego nie ma i nie będzie, więc wlasciciele wolnych nor liczą, że pozostali jeszcze desperaci pozwolą im się odbić na koniec żywota. I bądź pewien, że mieszkanie tu / też mi się kilka lat zdarzyło/ to katorga o czym przekonasz się jak będzie cię stać na spojrzenie z dystansu.Jak nie wierzysz to przypomnij sobie waszą władzę dla władzy, stronniczych kręcących swoje lody nauczycieli i wszechobecny jak trujący bluszcz kler obrośnięty tłumami moherów. Cóż chełmińska rzeczywistość w pigułce.
        • Gość: to zbuduj Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 19.02.18, 23:38
          Nie "wyśmiewasz się z pozostałych tubylców" a z ludzi którzy nie mając nic więcej do roboty występują tu jako EKSPERCI od spraw budowlanych i za ile to oni by nie kupili. Podobnie jest i pewnie u nich ze wszystkim...samochód?? ile dałes?? oooo to przepłaciłeś ja bym tam tyle nie dał...a co masz??? yyyy no ten mam MATIZA w gazie... W Świeciu tak cudownie?? NIGDY W TYM SMRODZIE bym nie zamieszkał. Teraz wiem dlaczego faktycznie kilkuletnie domy są tańsze od kilkunastoletnich w Chełmnie. Ludzie którzy też dali się nabić na niską cene sprowadzali się tam a po 4-5 latach UCIEKAJĄ i to nie tylko ze Świecia ale i przylegających miejscowości usytuowanych w bezpośrednim sąsiedztwie Celulozy...
          • Gość: odpowiadając Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.18, 08:47
            Ale teraz dołożyłeś do gara. W Świeciu śmierdzi od Celulozy - fakt , masz rację a w Chełmnie to inaczej? wszystko zależy od róży wiatrów, a dodatkowo ostatnio / jak słyszałem od b. sąsiadów/ wszechobecny smog bo staruchy spalają śmieci i byle co a czarnuchy mają to w d..., zamiast łapać trucicieli wolą łapać kierowców i wozić się po mieście. Klimatycznie jedno miasto warte drugiego z jednym wyjątkiem, z Chełmna się nie ucieka, tam się umiera.Nie bez powodu miasto to zwane jest umieralnią.
            • Gość: go Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.18, 12:53
              Jedna uwaga do tego mieszkania za 246 tys. zł. To nie ma sensu żadnego- kupować tak drogie lokum w budynku z 1974 r., którym zarządza takie coś, jak spółdzielnia mieszkaniowa (nie masz wpływu na nic związanego z blokiem, bo tak tam jest) i co najważniejsze- bez zabezpieczonego indywidualnego miejsca parkingowego przed blokiem. Takie czasy.
              Adrian będzie się woził z lokalem ze trzy lata i bił z myślami, zanim zmądrzeje i sprzeda ze stratą (wg. jego mniemania) za dajmy na to 180 tys. jakiejś zamożnej parze staruszków (parter).
              • Gość: lilo23 Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 20.02.18, 14:57
                wszystko w temacie do zbuduj, policz, fitnes ja i wielu innych osób sprzedających i głupoty wypisujących wystarczy obserwować tylko OLX ci którzy mądrze i uczciwie wyceniają mieszkania już zapomnieli że je mieli kwestia kilku godzin lub góra 2dni,mieszkanie sprzedane ,,taki sobie przykład z ostatniego tygodnia mieszkanko Skłodowskiej 48m 144tyś do negocjacji pan sprzedał w kilka godzin ,następny mieszkanko kopernika 48m 168tyś do negocjacji ale już stan dużo lepszy z tąd troche wyższa cena pan sprzedał mieszkanie w kilka godzin,,a cała reszta na OLX będzie bujała się następne kilka miesięcy kilka lat i o zgrozo w głowach rozumu nie przybywa polowanie na jeleni choć bez efektu dalej trwa.A co do waszych wymądrzeń i chorych tekstów o tym że ceny muszą być duże że tylko bida przez normalnie myślacych ludzi przemawia to wasza nie wiedza i głupota,wystarczy porozmawiać z fachowcami powtarzam z fachowcami od nieruchomości np.z Torunia i Bydgoszczy to po pierwsze głupotę w kwesti tego że ceny muszą być szalone wybiją wam szybko z głowy,wytłumaczą jak sie wycenia mieszkania,no i po 2 zabiją was smiechem i popukają w czoło.POWTARZAM MĄDRY SPRZEDA A MAŁO MYŚLĄCY LOGICZNIE I PAZERNY BEDZIE SPRZEDAWAŁ NIE MIESIĄCAMI A LATAMI..przykład z ostatnich kilku dni mówi sam za siebie
                • Gość: FitnessJa Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.artnet.gda.pl 20.02.18, 15:31
                  Lilo23, ty chyba nie rozumiesz dalej meritum sprawy. Ja opisywalam przyklad pewnej dziewczyny z Chelmna, ktora kupila nowe mieszkanie na Raszei z garazem za 260 tys pln i drugie tyle wsadzila w wykonczenie !!! Oczywiscie ten przyklad jest z kosmosu i nijak ma sie do normalnej sytuacji rynkowej. Tak jak pisalam to jest droga w jedna strone i mieszkanie jest z cyklu: NIESPRZEDAWALNE. Ale nie o to mi chodzi , hipotetycznie !!! taka osoba chcialaby sprzedac to mieszkanie , to co mialaby wystawic cene za metr na poziomie czego ???
                  Moje przeslanie bylo takie, ze sa ludzie nawet w takich miejscowosciach jak Chelmno ktorzy maja doinwestowane nieruchomosci i tak naprawde nie nalezy nikogo posadzac o ceny jesli nie wiesz co dane mieszkanie przedstawia. Oczywiscie nie mam na mysli niektorych ogloszen ktore sa poza jakakolwiek krytyka. Ale wiedz jedno, ze np.osoba o ktorej pisze wydala jak dla mnie kosmiczne pieniadze na AGD, koszt firmy SIEMENS wyniosl prawie 30 tys PLN, koszt naglosnienia w domu to kolejne 20 tys pln. Inteligentny system zarzadzania domem etc !!!
                  lilo23, nie zrozumiales/aś totalnie mojego posta.
                  A moze czlowiek ktory wystawil mieszkanie za kwote 230 tys pln , ma uzyte marki klasy Premium. Pojdz zobacz i wtedy kresl swoja opinie.
                  A poza tym mieszkam i pracuje w Gdansku aktualnie i tutaj mieszkanie o takim standardzie jak tej osoby na Raszei plus doposazenie w marki Premium to koszt 800 tys 1mln . Przestan opowiadac glupoty o specjalistach.
                  Dobrego dnia
                  Fitness Ja
                  • Gość: Robson Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.18, 17:21
                    @FitnessJa
                    Absolutnie masz racje, twoja znajoma zainwestowała kupę kasy w mieszkanie NIESPRZEDAWALNE. I co z tego, ze tam jest sprzęt Siemensa, nagłośnienie super, meble na zamówienie, itp. Jednak to tylko mieszkanie. A w życiu bywa różnie. czasami trzeba się przeprowadzić.
                    Ale znajomej się dziwię nie tylko z powodu wydatkowania tak dużej ilości pieniędzy. Sam dwa lata temu (mówimy o tym dokładnie bloku) przymierzałem się do zakupu mieszkania. Najpierw pojechałem obejrzeć lokalizacje , obejrzałem, pospacerowałem o różnych porach dnia. Minus pierwszy to notoryczny ciągły hałas od strony ulicy plus działająca do późnych godzin nocnych myjnia przy BP.Wyobraziłem sobie, że nie otwierałbym wiosną i latem ani okien ani balkonu tak często, jak lubię , bo zabiłby mnie hałas, smród spalin od ulicy. Potem pogadałem z dwoma wcześniejszymi mieszkańcami (skrzydło z prawej), popytałem kto zarządza wspólnotą, jakie są stawki, jakie wykonanie przez dewelopera, ile kosztuje utrzymanie danego mieszkania, jak zapadają decyzje ważne dla mieszkańców, itp. Drugi duży minus. Ja zrezygnowałem.

Znajoma nie będzie miała problemu, albo jej spadkobiercy aby odzyskać chociaż znaczny procent włożonych pieniędzy, bo nikt tego nie kupi. Więc akurat to mieszkanie nie mieści się w ramach tej dyskusji, bo nikt nie zapłaci 7400,00 zł za metr. Co do tego jesteśmy zgodni.
                    • Gość: lilo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 20.02.18, 19:56
                      może przestaniemy porównywać ceny Gdańska warszawki i Bóg wie czego dużego jeszcze bo to jest mała pipidówa bez perspektyw więc chyba logicznym jest różnica za m2,to właśnie też ma wpływ na cenę,no chyba że czegoś nie wiem
                    • Gość: hehehe Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: 77.111.244.* 20.02.18, 19:56
                      FitnessTy, ale zrobiłaś przysługę znajome. Teraz połowa bloku zastanawia się ,kto ma tak wypasione mieszkanie i dokładnie gdzie. A lokalni złodziejaszkowie już prowadzą pewnie rozpoznanie.
    • Gość: policz Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 20.02.18, 15:35
      No z ciekawości odwiedziłem otodom.pl tak zobaczyć te ceny w końcu. Po części muszę przyznać rację niektóre oferty KOSMOS, druga sprawa jak w 48m można zmieścić 3 pokoje kuchnię i łazienkę??? W tym wypadku 240tyś to faktycznie spooooro pieniędzy. Ale są i u nas mieszkania duże 80-110m ładnie wykończone za 240tyś. A porównanie smrodu w Świeciu i w Chełmnie....bez komentarza......
      • Gość: lolo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 21.02.18, 17:59
        No tego jeszcze nie grali hahaha,tego jeszcze nie było -mieszkanie wystawione w nieruchomościach w Świeciu za cenę 175tyś i chyba klientela uznaje ,że to i tak drogo nie schodzi miesiacami a chyba nawet kilka lat się z nim bujają a właściciel wystawia na OLXie za cenę 183tyś,,coraz lepiej brawo dla właściciela za bezmyślność
        • Gość: lolo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 21.02.18, 18:04
          oczywiście chodzi o mieszkanie do sprzedania w Chełmnie bo takie szopki to tylko u nas,,no jesli już to kupi ktoś mieszkanie od nieruchomości nie od właściciela,,a właściciel nie dość że w nieruchomościach ma o *tyś taniej wystawione to jeszcze musi zapłacic prowizję,jeszcze się z tym nie spotkałem że sprzedający woła za mieszkanie większe pieniądze jak wystawione ma w nieruchomościach..SZOK
          • Gość: do lolo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 21.02.18, 18:35
            www.olx.pl/oferta/mieszkanie-w-centrum-CID3-IDsfMeJ.html#351a29ac95
            • Gość: Scott Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 21.02.18, 19:32
              Podsumowanie
              KUPUJĄCY SZUKA ŁOSIA ŻEBY TANIO KUPIĆ Ą SPRZEDAJĄCY SZUKA ŁOSIA ŻEBY DROGO SPRZEDAĆ....
              • Gość: antyidiotom Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.146.100.48.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.02.18, 19:07
                Podsumowując... Większość płaczących tu ludzi jest pojebanych ;)
                Nie stać mnie na coś, to nie kupuję lub szukam tańszego i tyle.
                A nie sram na forum jaki to świat okrutny.
                Powiem Wam więcej. Ceny w Chełmnie są wysokie a będą jeszcze wyższe, a ludzie będą dalej nieruchomości kupować.
                Dlaczego? A dlatego, że nie ma u nas rynku pierwotnego. Nie wina biur nieruchomości, nie wina kupujących (niby łosi) tylko rynek kształtuje ceny.
                I naucz się tego jeden z drugim - barany, bo ile można czytać tego samego. Kup działke, buduj chatę i problem rozwiązany. Albo i nie... bo przecież ceny działek tez pewnie z kosmosu....
                I tak w kółko.
                • Gość: obserwator Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 23.02.18, 15:03
                  no to ciebie nie zle porąbało pisząc takie bzdury ,ceny według ciebie będą wyższe no pewnie tak jak więcej takich będzie piszących bzdury ale kupujących brak !a to się chyba mija z celem wystawiać mieszkania na sprzedaz po kosmicznych cenach i nie mieć klientów tylko osoby oglądające i się nabijające z głupoty a mieszkanie stoi do sprzedania kilka lat!!haha !!a może ty jesteś po prostu gość z nieruchomości albo potencjalny sprzedający mieszkanie,to niestety do twojej informacji ludzie kupujący w Chełmnie to nie łosie ani jelenie i liczyć potrafią,a słowa krytyki na temat cen słychać na każdym kroku.uwierz ,że to nie wynika z tego że ludzie kasy nie mają tylko z tego ,że nikt nie jest głupi i przepłacać nie bedzie PROSTE!!!
                  • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 23.02.18, 23:07
                    Czyli mieszkania za 5125 za m przebiły sufit?

www.olx.pl/oferta/rezerwacja-rezerwacja-rezerwacja-rezerwacja-CID3-IDsbK6r.html
                    • Gość: Ula la Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 23.02.18, 23:20
                      Wystrój jak w poczekalni prosektorium a la ikea
                    • Gość: !!!!!!!!!!!!!! Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 24.02.18, 15:41
                      nie zle zagrywa sprzedający,uważam ,że to niezły kit sprzedającego,rezerwacja a potem rezygnacja a jeleń ma się złapać w pułapkę,,,no trochę to słabe
                      • Gość: Lolo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 24.02.18, 18:29
                        Ludzie, to ogłoszenie jest nieprawdziwe. Napisał, że 3 pokoje, a tam są dwa (1=dawny pokoik 8-10 m plus kuchnia po likwidacji ściany działowej, w sumie i tak klita, do TV od kanapy może z 1,50 m) i sypialnia +garderoba. W oryginalnym układzie, a większość wie jak wyglądają te mieszkania, bo układ jest identyczny lub podobny na wszystkich osiedlach z lat 70- ta garderoba to dawny 3 pokój (sypialenka), do którego przechodziło się przez największy pokój.
                        Cena kosmos.
                        • Gość: gogo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 24.02.18, 22:45
                          www.olx.pl/oferta/sprzedam-mieszkanie-CID3-IDslz8W.html#7a7856faa5
                          • Gość: obserwator Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 25.02.18, 10:49
                            heloł za taką cenę powinno być wystawione 48m ,a to niestety kosmos,,mieszkanie bez szału i nie remontowane pod klienta,,używany remont tak zwany,,,
                            • Gość: & Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 25.02.18, 14:52
                              rezerwacja kopernika 246tyś,niezły kit..A skoro rezerwacja to chyba trzeba ogłoszenie zdjąć jak już ktoś je kupuje!No no no każdy blef jest dobry ,żeby złapać jelenia,ale to się raczej nie uda ,nie za tą cenę kochany sprzedający za drogo niestety
                              • Gość: kaje Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 25.02.18, 15:08
                                no w Chełmnie niezle ktoś nakręca ceny mieszkań ,,niezły kosmos
                                • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 25.02.18, 15:12
                                  Rezerwacja,rezerwacja,rezerwacja- a tu w poniedziałek klient się dowie, że nie ma zdolności kredytowej, bo przecież nie ma tak drogich mieszkań przecie. He, he, he. Ale jazda.
                                  • Gość: kop Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 25.02.18, 21:02
                                    zgadzam się ,niema takich drogich mieszkań,dla żadnego banku to mieszkanie nie będzie zabezpieczeniem pukną i sprzedającego i kupującego w czoło a kredytu hipotecznego nie dadzą,,taką kosmiczną cenę rzeczoznawca bankowy wyśmieje
                                    • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 26.02.18, 12:08
                                      Sprawdziło się, klient w banku odbił się od szklanych ścian i sufitu wołając od kredyt pod hipotekę wartości mieszkania, które nie jest tak cenne, aby mogło być zabezpieczeniem.

Mieszkanie wróciło do życia ofertowego, jednocześnie zwiększając swoją wartość rynkową przez tydzień o dodatkowe 10 tys. i aktualnie jest na absolutnym topie cenowym. Już dziś można kupić za jedyne 256 tys. PLN, tj. 5.333,33 zł za metr.

www.olx.pl/oferta/mieszkanie-osiedle-kopernika-3-pokoje-CID3-IDsbK6r.html
                                      Pamiętaj, kupując to mieszkanie, będziesz się mógł pochwalić przed kolegami, że kupiłeś najdroższe metry kwadratowe w Chełmnie i okolicach.
                                      • Gość: lolo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 26.02.18, 13:23
                                        powoli ktoś sobie jaja robi,rzekomo to mieszkanie miało wystawioną cenę na OLX za 246tyś i miało rezerwację,a tera rezerwacja zgineła a cena 256tyś,ktoś tu potrzebuje psychiatry,,,kiepski bajer z ceną za mieszkanie a może tego mieszkania w Chełmnie tak naprawdę nie ma ,,a to tylko zwykłe nakręcanie cen na Chełmińskim rynku,,woda na młyn na nie myślacych pazernych sprzedających
                                        • Gość: lolo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 26.02.18, 13:26
                                          ja proponuję wystawić cenę za mieszkanie 48m rzekomo os.kopernika w Chełmnie za 346tyś ,a co można można ,,psychiatrzy w Chełmnie i okolicy będą mieli pełne ręce roboty
                                          • Gość: lolo Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 26.02.18, 13:29
                                            Do Adrian na OLXie ,zrób cenę za to mieszkanie 500tyś,,a co kto ci zabroni!!!!!!!!!!!!!!!hihhi
                                            • Gość: gość Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 26.02.18, 13:32
                                              Adrian goni Adriana. Najpierw na podwórko krajowym, a teraz powoli schodzi na prowincję.
                                              • Gość: pisiak Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 26.02.18, 15:40
                                                Adrian i wszystko jasne!
                                                • Gość: obserwator Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 26.02.18, 17:10
                                                  następne mistrzostwo świata ,nieruchomości wystawiły mieszkanie do sprzedania za cenę 175tyś,mieszkanie do generalnego remontu do tego blok oś skłodowskiej,praktycznie wszystko tam trzeba przeorać zostawić tylko mury i zacząć od nowa,,to już przestaje nawet być śmieszne.Robiąc generalny remont mieszkanie wychodzi ponad 250tyś.Czy to nadmuchiwanie cen się nie skończy.Ludzie zacznijcie wreszcie racjonalnie wyceniać mieszkania bo stajecie się pośmiewiskiem dla wszystkich myślących .Wiadomo można ceny sztucznie podkręcać ale za tym nie pójdzie sprzedaż ,takie mieszkania stoją na rynku kilkanaście miesięcy a nawet lat i nic
                                                  • Gość: obserwator Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.tvgawex.pl 26.02.18, 17:17
                                                    tak na marginesie,to znajomy miesiąc temu bezpośrednio od własciciela kupił mieszkanie do remontu za cenę 60tyś za 56m w centrum miasta,to jest normalna i realna cena !!można podejść zdrowo do tematu można
                                                  • Gość: Faja Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.18, 13:50
                                                    Ale wam gul skacze... do roboty i tyle w temacie. Mieszkanie jest tyle warte ile chce dac za niego klient.
                                                  • Gość: faja12 Re: sprzedaż mieszkań odbiło IP: *.dynamic.mm.pl 27.02.18, 14:08
                                                    to poczekam