11.06.15, 16:09
ODRADZAM BRANIE POŻYCZKI W TEJ FIRMIE Małe kwoty (max. 500), duże odsetki i dużo kłopotów . Poza tym kujawsko-pomorski Nobilon to banda opryskliwych i aroganckich ludzi . Dwie pożyczki spłaciłam w całości i terminowi , przy trzeciej spóźniłam się 9 dni . Okleili drzwi nie moje , lecz spółdzielni te główne wejściowe do bloku , napisem z wielkimi literami DŁUŻNIK i moje nazwisko. I OK był dług , nie doczytałam umowy przed podpisaniem -moja wina .Dług spłaciłam, dłużnikiem nie jestem a nalepka , którą trudno zerwać (wręcz trzeba skrobać nożem )wisi do dzisiaj .Od spłaty minęły dwa dni , dzwonię proszę żeby przyszli to zerwać , to prócz słów na k.... itp. dowiedziałam się że płynem z biedronki dobrze schodzi. Arogancja i brak profesjonalizmu tym można określić Panią kierownik , Pana "nadkierownika" no i Panią która obsługuje nr tel. siedziby głównej . Jeśli już zdarzy Wam korzystać z tej firmy to czytajcie co jest napisane na kartce z umową , ale już nie wchodzi w jej treść. A swoją drogą nasze Państwo to prawdziwe Eldorado dla takich nieuczciwych firm , może czas żeby zainteresował się tym KNF , albo UOKiK.
Obserwuj wątek
    • michas892 Re: nobilon 24.08.15, 10:28
      Ja mam całkiem pozytywną opinię o Nobilonie. oddział we Wrocku działa bardzo sprawnie. bardzo miła obsługa i bezproblemowa pożyczka. Polecam!
      • 52malinka Re: nobilon 25.08.15, 11:39
        michas892 napisał(a):
        > Ja mam całkiem pozytywną opinię o Nobilonie. oddział we Wrocku działa bardzo sp
        > rawnie. bardzo miła obsługa i bezproblemowa pożyczka. Polecam!
        Potwierdzam ze spokojnie mozna u nich brać kaskę. Ja bynamniej to sprawdzilam. Sa OK.
      • bato-nik Re: nobilon 31.08.15, 16:25
        michas892 napisał(a):
        > Ja mam całkiem pozytywną opinię o Nobilonie. oddział we Wrocku działa bardzo sp
        > rawnie. bardzo miła obsługa i bezproblemowa pożyczka. Polecam!
        Musiałam sie ratować taka pozyczka i Nobilon został mi polecony. Wlasnie oddzial we Wrocławiu. Nic zlego nie napisze bo umowa jest dobra i czytelna a warunki splaty stałe. Nie wiem jak inne firmy ale roznie to bywa.
    • bratek812 Re: nobilon 14.10.15, 08:30
      Spokojnie można brać w Nobilonie. Jak dla mnie dobre warunki i nie ma problemów o ile sie spłaca terminowo.
    • grafitowypan Re: nobilon 15.10.15, 11:55
      Życie mnie zmusiło... Sparawdziłem kilka chwilówek i byłem w czarnej d.. Kumpel polecił Nobilona bo tam pracuje ;) Okazuje się , że jest OK. Pożyczka szybka , warunki znośne. Dostałem 1000 zł bez weryfikacji w BiK. Polecam.
    • 52malinka Re: nobilon 16.10.15, 12:59
      Wiadomo że to chwilówka i trzeba sie z tym liczyć ale ja nie narzekam. Jak się ma tyły finansowe trzeba sie ratować. Nobilon pomógł mi bo potrzebowałam pilnie gotówki. Najlepiej spłacać zgodnie z harmonogramem to problemów nie będzie.
    • blazej68 Re: nobilon 17.10.15, 10:29
      W Nobilonie brałem dwa razy po 1000 zł. Nie wiem jak inni mieli ale u mnie było normalnie. Po prostu liczyłem sie z tym że trzeba spłacać :) Powiem że procent jest normalny i nie robią jakichś sztuczek.
    • denon76 Re: nobilon 09.11.15, 12:19
      Nobilon to normalna chwilówka bez krętactw. Kto nie spłaca zadłużenia musi sie liczyć z problemami. Brałem dwa razy po tauzenie i nie było dramatu. A spłacać trzeba to chyab proste.
    • michas892 Re: nobilon 10.11.15, 10:05
      Musiałem sie ratować chwilówka i wziąłem w Nobilonie 1000. Było szybko i bez problemów.
      • 52malinka Re: nobilon 13.11.15, 11:35
        Kiedyś chyba piasałam. Nobilon nie jest darmowy bo nie może być darmowych pożyczek. Zrozumcie to. Ale jest przewidywalny i bez kruczków w umowie. Ja korzystałam i nie narzekam. Teraz zbliżają się świeta i prawdopodobnie znów u nich wezmę ok. 1000.
    • maniana815 Re: nobilon 17.08.16, 18:54
      A co z tymi drukami in blanco,po splacie oni je niszcza?
    • anonimka1989 Re: nobilon 28.10.17, 12:58
      Mnie znowu to oszukali w ten sposób: w umowie jest napisane że kara umowna występuje w tedy gdy dłużnik się nie wywiązuje z umowy zawartej z nimi. U mnie było tak: w lipcu wziełam pożyczke 200zł do spłaty 280zł wszystko ok tylko nikt nie przyjeżdzał z firmy po pieniążki gdy rozmawiałam z kierownikiem regionalnym powiedział że nie mają pracowników i że kary płacić nie bede bo to nie z mojej winy. We wrześniu przyjechała pani i oznajmiła mi że dyrektor poszedł wszyskim na reke i przyznał kare umowną w wysokości stu złotych. Mało tego przy podpisaniu umowy spisali mi laptopa który nie nalezał do mnie na szybko dali do podpisania umowe z rzekniecia sie praw do tego sprzetu gdzie nie nalezał do mnie. Oczywiście nawet nie pozwolili tego przeczytać dowiedziałam sie to od tej pani co to było. Do tej pory nie spłaciłam ani złotówki gdzie wczesniej miałam na czas opłacone niestety nie mam z czego im spłacić ponieważ straciłam prace i nie posiadam dochodów. Ostanio dostałam tel od niej ze mam jej naszykowac pieniazki- pożyczyć od kogoś powiedziałam stanowczo ze nie bede pożyczać od sąsiadów bo nie bede miała z czego im oddac i niech moją sprawe dadzą do komornika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka