Dodaj do ulubionych

21-22 kawa w Gniewkowie

14.09.02, 13:47
Kochani, jeśli radcy nic nie nawali, to spotykamy się 21-22 w Domu Dziecka w
Gniewkowie. Po uroczystosciach z dziećmi będziemy jeść austriacki chleb
drożdżowy i pić najlepszą łódzką kawę.
W programie, zjazd założycielski pewnej nowej tajemniczej organizacji.
Co wy na to?
Beut, Doka, Robert, SDB, Melroy.. (pozwólcie, że dam spokój z
wymienianiem) :))
Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • radca Re: 21-22 kawa w Gniewkowie 14.09.02, 16:11
      Bardzo sie ciesze.Uczynie wszytko,aby byc w tym terminie.Mam juz te dni obiecane
      - jako wolne.Dzisiaj musialem to odpracowac i uczynilem to.Tak wiec " wszystkie
      "znaki na Niebie i Ziemii wskazuja ",ze spotkamy sie tam :)
      Drozdzowy "chlebek austriacki " jest i czeka na swoj dzien : az chcialoby sie
      powiedziec : " z austriackiej Ziemii do Polskich dzieci ". To moze tak niewiele,
      a ile daje radosci.Fajnie byloby gdyby tak mogla byc Yaskolka, " wielki brat "
      SDB,oj naprawde wielu jeszcze bym chcial wymienic,ale nie wiem kogo tak po
      kolei ? Naprawde kochani i drodzy Przyjaciele - dla kazdego jest miejsce,
      bedzie kawa i ciasto.Nawet gdyby bylo nas wielu - zawsze miejsca nigdy nie
      zabraknie ( tutaj Robert wie - jak idzie sobie poradzic w sytuacjach :)

Zamek drogi nasz Kolego i Przyjacielu - czy dalbys rade byc z nami ?

Dziekuje i juz od tej chwili zaczynam sie przygotowywac do podrozy i spotkania
      z dzieciakami :)))))

pozdrawiam serdecznie

radca

ps. az sie cisnie na usta ; " serce roscie ...."
      ps. mamy juz wsparcie z Nowego Jorku od pewnej Forumowiczki :)
      ps. mamy rowniez wsparcie od forumowicza z Australii :)
      • zamek Re: 21-22 kawa w Gniewkowie 14.09.02, 20:15
        Mili a zacni,
        niestety, w oba te dni muszę - podobno z własnej woli,
        ale nie chce mi się okrrrropnie - przebywać w Krakowie.
        Jak mi się zachciało grać barokową muzykę, to teraz mam.
        Ale będę z Wami duchem i zapachem kawy :)
        Pozdrawiam serdecznie
    • snoop Re: 21-22 kawa w Gniewkowie 14.09.02, 16:18
      dzieki za pamiec ....
      • radca Re: 21-22 kawa w Gniewkowie 14.09.02, 16:25
        snoop napisał:

> dzieki za pamiec ....

Czesc

Jesli bedziesz chcial jechac - to mozezs sie zabrac ze mna. Na dzien dzisiejszy
        mam 4 miejsca wolne w aucie.Wyjazd bedzie z Bydgoszczy, reszta do ustalenia.

pozdrawiam i zapraszam Cie serdecznie
        radca
        • snoop Re: 21-22 kawa w Gniewkowie 14.09.02, 16:29
          Hmm a tak dokladniej co bedziemy tam robic ??
          i dziekuje za propozycje byc moze skorzystam
          • radca Re: 21-22 kawa w Gniewkowie 14.09.02, 16:41
            snoop napisał:

> Hmm a tak dokladniej co bedziemy tam robic ??
            > i dziekuje za propozycje byc moze skorzystam

Wiesz...,chcemy dowiesc dla dzieciakow Z Domu Dziecka 3 monitory i 3 drukarki
            do komputerow - ktore obiecal Krzyzak.Ja rowniez chce jeszcze cos dolozyc od
            siebie.Dzieciakom to sie przyda napewno.Sa tam 3 grupy dzieci.Wiemy,ze obecnie
            wyposaza sie szkoly w komputery i pracownie komputerowe.Zdaje sobie sprawe,
            ze jest to ogromne zadanie.Natomiast kiedy zacznie sie wyposazac w komputery
            Domy Dziecka ? Oj, to moze byc jeszcze bardzo dlugi i odlegly okres.Marzy mi
            sie,aby pomoc dzieciakom w Domu Dziecka i zmontowac im chociaz uzywane zestawy
            komputerowe,aby mogli sie uczyc w wolnych chwilach - obslugi komputera.
            Oni kiedys stana sie dorosli,beda szukali pracy.Moga byc spoznieni,poniewaz
            w wyniku roznych zadrzen losowych i rodzinnych - nie dano Im tej mozliwosci i
            szansy.Moze staniemy sie "prekursorami " ?

To tak,tylko czesciowo ukazalem gwoli ukazania Tobie - o co tak naprawde chodzi.

pozdrawiam serdecznie
            radca

ps. miejsce dla Ciebie jet zarezerwowane,pozostaly 3 miejsca wolne.

• radca Re: 21-22 kawa w Gniewkowie 14.09.02, 16:55
              Moze ukaze,gdzie bedzie sie ukazywalo " o wszystkim "

www.geocities.com/spostrzezenia/
              pozdrawiam
              radca
              • radca Re: 21-22 kawa - to tutaj wlasnie ; zobacz adres 14.09.02, 19:29
                www.gniewkowo.kujawy.com.pl/
                pozdrawiam i zapraszam

radca
                • hiro Re: 21-22 kawa - to tutaj wlasnie ; zobacz adres 14.09.02, 20:00
                  radca napisał:

> <a
                  href="http://www.gniewkowo.kujawy.com.pl/"target="_blank">www.gniewkowo.kuja
                  > wy.com.pl/</a>
                  > pozdrawiam i zapraszam
                  >
                  > radca
                  pozdro dla wspaniałego gościa
                  pozdro hiro
                  • radca Re: 21-22 kawa - to tutaj wlasnie ; zobacz adres 14.09.02, 20:15
                    hiro napisała:

> radca napisał:
                    >
                    > > <a
                    > href="http://www.gniewkowo.kujawy.com.pl/"target="_blank">www.gniewkowo.kuja
                    > > wy.com.pl/</a>
                    > > pozdrawiam i zapraszam
                    > >
                    > > radca
                    > pozdro dla wspaniałego gościa
                    > pozdro hiro

Dziekuje za pozdrowienia
                    i rowniez pozdrawiam Ciebie Hiro.

radca
            • snoop Re: 21-22 kawa w Gniewkowie 14.09.02, 20:39
              No to radco przyjacielu dziekuje za rezerwacje miejsca i sadze ze pojade takze
              musimy sie jakos szczegolowo umowic nara
              • radca Re: 21-22 kawa w Gniewkowie 15.09.02, 20:34
                snoop napisał:

> No to radco przyjacielu dziekuje za rezerwacje miejsca i sadze ze pojade
                takze
                > musimy sie jakos szczegolowo umowic nara

Jesli mozesz,to wyslij mi na adres poczty do srody swoj numer telefonu.
                Jesli sie to nie uda,lub wynikna jakies problemy - to napewno jakos sie zgramy.
                Mam oczywiscie jeszcze 3 miejsca wolne,gdyby ktos wyrazil chec i wole zabrania
                sie do Gniewkowa.

pozdrawiam
                radca

ps. dzisiaj wstawione zostalo zdiecie budynku Domu Dziecka w Gniewkowie.
                Mozna zobaczyc na stronie :
                • Gość: Mała Re: 21-22 kawa w Gniewkowie IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 22:09
                  A czy wiecie ,że można pomagać dzieciakom z Domów Dziecka tworząc rodziny
                  zastępcze?Ze nawet najlepiej zaopatrzona placówka to tylko instytucja.I chciaz
                  zdarzją sie świetni wychowawcy to dzieciaki potrzebują domu,własnego kąta i
                  osób ,ktore będą z nimi ,nie tylko jako praca.Czy wiecie ,że w Domach Dziecka
                  nie ma prawdziwej rodziny.,miłości..
                  I dobrze ,,,,,ze myśli cie o takich dzieciach,ale może zdecydować się na pomoc
                  konkretnej osóbce,która b. tego potrzebuje.A może komuś pod[powiedzieć...
                  Pozdrawiam bardzo serdecznie!!!
                  • radca Re: 21 - Piatek - komu pasuje ? 16.09.02, 12:26
                    W piatek po poludniu ?

Dopasuje sie do wiekszosci oczywiscie,ale wydaje mi sie,ze piatek popoludniu
                    bylby dobry.

co Wy na to ?

pozdrawiam serdecznie
                    radca

ps. bedzie rowniez jeszcze "ktos" :)))
                    • radca Kto moze Pomoc i jak ? - moze lacze internetowe ? 16.09.02, 18:07
                      Drogie Forumianki i Forumomowicze.

Pozwolilem sobie przedrukowac rowniez ten sam post z forum Bydgoszczy.Byc moze
                      ktos z Torunia lub okolic przylaczy sie do naszej Akcji ? :)))

Ktokolwiek mialby chec przylaczyc sie do naszej Akcji Pomocy dla Domu Dziecka
                      w Gniewkowie - to serdecznie zapraszam w dniu 21-22.Dokladny termin zostanie
                      ustalony.Lecz "wszystkie znaki na Niebie i Ziemii " wskazuja,ze bedzie to
                      dzien 21 czyli piatek popoludniu.Posiadam jeszcze 3 wolne miejsca w aucie,
                      gdyby ktos nie mial srodka lokomocji.Swoj przyjazd rowniez zadeklarowala
                      grupa Przyjaciol z Torunia.Pragniemy przekazac dodatkowy sprzet komputerowy
                      dla dzieciakow.Byc moze ktos zechcialby poswiecic troche swojego czasu i
                      doszkolic dzieci i mlodziez w obsludze komputera ? Byc moze rowniez ktos
                      chcialby w czyms pomoc ? Moze ma ktos z Was cos do zaoferowania od siebie ?
                      Kazda Pomoc- nie tylko materialna bedzie napewno mile widziana.

Moze ktos z Was orientuje sie w jaki sposob najkorzystniej mozna uzyskac
                      lacze internetowe dla Domu Dziecka ? Byc moze ktos moglby podpowiedziec
                      czy istnieje mozliwosc Sponsoringu ? Mam na mysli stale lacze ze stalym
                      abonamentem.

pozdrawiam serdecznie
                      radca
                      • radca Jednak 20 wrzesnia w piatek 16.09.02, 23:17
                        Najlepiej mi pasuje z powodu roznych terminow.Oczywiscie popoludniu w piatek.

pozdrawiam
                        radca
    • Gość: Yaskoołka Re: 21-22 kawa w Gniewkowie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 09:44
      Pytań zasadniczych kilka:
      1. Czy Dyrekcja DD jest powiadomiona o przybyciu gości?
      2. O której mielibyśmy tam być?
      3. Rozumiem, że ta kawa to juz po wszystkim, niezobowiązująco, gdzieś poza DD?
      4. Jakie są jeszcze najpierwsze potrzeby tego DD, poza komputerami?

Bardzo chciałabym się tam wybrać, może nawet, że tak powiem "z ramienia", ale
      muszę znać więcej szczegółów!
      Pozdrawiam serdecznie
      M
      • radca Re: 21-22 kawa w Gniewkowie 17.09.02, 12:25
        Yaskolko droga.

W tej chwili mam malo czasu, wiecej wyjasnie po poludniu dzis.Lecz jeszcze tak n
        na szybko cos powiem.Dyrekcja Domu Dziecka w Gniewkowie jest powiadomiona
        o przyjezdzie gosci :) Zamowiony jest juz placek drozdzowy :) Ja ze swej strony
        zobowiazalem sie przywiesc kawe z alpejskiego kraju.Ma to byc w piatek po
        poludniu.Dokladna godzine przybycia mam jeszcze podac, poniewaz nie wiedzialem
        jak i skad bedziemy sie zbierac.Ja juz mam 2 miejsca zaklepane u siebie.
        Kawka i ciasto drozdzowe bedziemy spozywac oczywiscie w Domu Dziecka.

Jesli chodzi o dodatkowe potrzeby ? Napewno bedziemy mogli sie na miejscu
        zapoznac z tym. Ja oczywiscie bardzo chcialbym pomoc w stworzeniu pracowni
        komputerowej wraz z dostepem do internetu.TPsa ma obecnie promocje do konca
        roku - za 1 zlotowke.Wyczytalem to.Jednak nalezy podpisac umowe na korzystanie
        z ADSL i oplata miesieczna wynosi cos od 160 zl do okolo 17o zl.
        Bardzo przydalby sie sponsor lub sponsorzy - ktorzy poniesli koszty tej oplaty.
        Ktokolwiek moglby pomoc w oplacie lub poszukaniu sponsora - chociazby na pewien
        okres ? Bardzo by to nam pomoglo.Ja ze sewj strony zobowiazuje sie rowniez do
        wszelkich pomocy- ktore beda w mojej mocy.

Moze by sie udalo pozyskac PATRONA MEDIALNEGO ?

pozdrawiam serdecznie
        radca

ps. rozmawialem dzisiaj rano przez telefon z Pania dyrektor Domu Dziecka.
        • Gość: krzyzak Re: 21-22 kawa w Gniewkowie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 12:38
          Drogi Radco!
          Moja skromna firma chce sie równiez przyłączyc do Twojej pieknej
          akcji.Przygotowałem 3 zestawy komputerowe oraz 20 drukarek.
          Do piatku.
          • radca w piatek w Gniewkowie ( po poludniu ) 18.09.02, 16:06
            Gość portalu: krzyzak napisał(a):

> Drogi Radco!
            > Moja skromna firma chce sie równiez przyłączyc do Twojej pieknej
            > akcji.Przygotowałem 3 zestawy komputerowe oraz 20 drukarek.
            > Do piatku.

Dzieki serdeczne, to bardzo dobra wiadomosc :)
            Jeszcze tylko gdyby tak sie udalo pozyskac sponsora na oplate miesieczna -
            abonamentu za korzystanie z internetu.Moze nawet byc kilku " na spolke " :)
            Nie musi to byc edna osoba lub jedna firma. Oplata miesieczna wynosi cos okolo
            160 - 180 zlotych.Moze jednak sie ktos zglosi i pomoze ?
            Jak to naglosnic ? Jak o tym zaapelowac ? Czy forum naszej GAZETY WYBORCZEJ ma
            taka "sile przebicia " ? Mocno wierze w to ,ze jednak ma :)))

"BADZMY DOBREJ MYSLI " :)))

pozdrawiam serdecznie z pelna nadzieja
            radca

ps. do piatkowego spotkania.
        • Gość: Yaskoołka Re: 21-22 kawa w Gniewkowie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 13:52
          Niestety nie bedę mogła wybrac sie z wami do DD- od piątku do niedzieli mam
          słuzbowy wyjazd. :(
          Powodzenia Wam!
          • radca Re: 21-22 kawa w Gniewkowie 18.09.02, 12:15
            Gość portalu: Yaskoołka napisał(a):

> Niestety nie bedę mogła wybrac sie z wami do DD- od piątku do niedzieli mam
            > słuzbowy wyjazd. :(
            > Powodzenia Wam!

Dziekuje za zaintersowanie, rowniez staram sie pomagac Tobie w PAJACYKU :)

pozdrowienia
            radca

• sarenka_forum Re: 21-22 kawa w Gniewkowie 18.09.02, 17:51
              Fantastycznie!

Nie wiem, czy będę mogła w chwili obecnej wesprzeć dzieciaki jakoś materialnie,
              konkretnie, ale może uda mi się dogadać z dyrektorką co do zorganizowania u
              nich jakichś super zajęć?
              Radco, czy możesz podać adres i godzinę spotkania?

Pozdrowionka
              Sar
              • radca Piatek w Gniewkowie ( po poludnu ) 18.09.02, 19:17
                Witam Cie serdecznie

Nie przejmuj sie forsa :) Tutaj kazda forma pomocy przyda sie dzieciakom.
                Jeden da to , drugi tamto itd itd.Bardzow ielka pomoc bedzie rowniez ze strony
                tych, ktorzy poswieca swoj czas, aby doszkolic dzieci i mlodziez.To byla
                ogromna prosba ze strony Pani dyrektor.Mysle,ze tutaj wielu - jako uzytkownicy
                internetu i umiejacy obslugiwac komputer - mogloby pomoc.Problem tylko w
                tym,kto sie podejmie ? Nie musza to byc stale te same osoby.MOzna sie zmieniac
                i uzupelniac.Wydaje mie sie,ze napewno bedzie to wspaniala i pozyteczna sprawa.
                Mysle,ze wespra nas i inni.Napewno cos zrealizujemy wspolnymi silami :)
                Bedac w Bydgoszczy planuje porozmawiac z kilkoma firmami - czy zechcialy by
                pomoc nam w tej Akcji Daru Serca ? Ja ze swej strony zobowiazuje sie , do
                ukazania tych firm na stronie internetowej - ktora zostala wykonana :
                www.geocities.com/spostrzezenia/ Pragne w ten sposob wyrazic
                podziekowanie takim firmom oraz ukazac - jako pozytywny przyklad.

Teraz odnosnie terminu :

piatek - 20 wrzesien o godzinie ? Mysle,ze godz : 16:00 - 16: 30
                Chyba,ze pojawia sie inne propozycje dotyczace godziny ?

pozdrawiam serdecznie
                radca
                • Gość: atomski Re: Piatek w Gniewkowie ( po poludnu ) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 22:22
                  "W programie, zjazd założycielski pewnej nowej tajemniczej organizacji.
                  Co wy na to?" -pisała w pierwszym poście sarenka_forum .

Ja na to jak na lato . Naprawdę .

Moge jednak zadać pytanie ?
                  Cel działalności wydaje się oczywisty . Tutaj trzymam kciuki. NAPRAWDĘ.
                  Niezrozumiała natomiast wydaje mi rola krzyzaka w tej organizacji.

Czy w nowej tajemniczej organizacji sprawami od Public Relations (dalej jako
                  sktót P.R.)i kreowania wizerunku tejże , zajmuje się Krzyzak ?
                  Jego agitacja i zjednywanie Wam zwolenników są cokolwiek dziwne .

Nie sądzicie ?

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.htmlf=341&w=3019680&a=3019680
                  www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.htmlf=341&w=3016860&a=3016860
                  www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=71&w=2975487
                  www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.htmlf=341&w=3019680&a=3019680

... i parę innych najświezszej daty...

Nie jest bowiem rzeczą dziwną ,ze "znany " i "ceniony" dobroczyńca o nicku
                  Krzyzak ,ucieleśnienie dobra i miłości postanowił w specyficzny sposób zająć
                  się promocją nowej organizacji ?
                  Przecież ni słowem nie pisnąłem ,gdy sobie pisaliscie o Gniewkowie (zarówno tu
                  jak i w Bydgoszczy ).

Nie powinno dziwić jednoczesnie,ze uwagi co do marketingowej działalności
                  Krzyzaka , zgłaszam akurat tutaj i Tobie Radco (przecie ty i krzyzak to jedno ).
                  To tutaj zaistniała inicjatywa ,akt erekcyjny i to tutaj głównie
                  przesiaduje "zarząd" .
                  Jest to tez oczywiście najczulsze miejsce ,gdzie uwagi krytyczne najszybciej
                  odniosa jakikolwiek oddzwięk ,prawda ??
                  Trudno więc bym pisał -mając sprawę -do Was na forum szczecińskim ?

No więc piszę tutaj i się dziwię kto pozwolił ,zlecił ,prosił ,w Waszej
                  organizacji (pewnie statut już przygotowany ?) o zajęcie się kreowaniem
                  wizerunku "NOWEJ ORGANIZACJI "

Mam bowiem wrażenie,ze chocbym się bardzo starał to i tak nie uzyskałbym tak
                  pustoszących ,opłakanych w skutkach rezultatów .
                  Jak tak dalej pójdzie to raczej trzeba bedzie się zapaść pod ziemię prezesie
                  radco ?
                  To pan ,prezesie tyle czasu głosił grube kreski ??
                  A może specjalista od P.R. sam z siebie zajął się promowaniem ?
                  Czyżby po raz kolejny nasrał we własne gniazdo ???

Ach te grube kreski ...

p.s.
                  Krzyzak napisał gdzieś na tym forum ,ze chocbym się przebrał za małego karła i
                  ustawił w kolejce za komputerem to on i tak mi nie da.
                  To bardzo ciekawa wypowiedz ,bo mam wrażenie ,ze
                  mimochodem ,podświadomie "ukazał" jaki jest prawdziwy stosunek do tych dzieci.
                  Jeśli są jakies wątpliwości ,skonsultujcie z fachowcami . Dla ułatwienia
                  dodam ,ze chodzi o interpretację słowa "karzeł".

• Gość: atomski Re: Piatek w Gniewkowie ( po poludnu ) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 22:29
                    słabo mi się te linki powklejały ,nieważne i tak kazdy widzi co wyprawia
                    krzyzak na tym forum ,czy byłym netbitowym ,czy bydgoskim,

buzi

no
                    • k_rzyzak Re: Do wiecha...... 19.09.02, 23:01
                      przeczytaj te dwa posty Twojego kolegi .a pozniej sie zastanów..............
                      • jasio4 Re: Do krzyzaka 19.09.02, 23:08
                        Radze takze poczytac swoje posty i... zastanowic sie.
                        • k_rzyzak Re: Do Jasia 19.09.02, 23:18
                          jasio4 napisał:

> Radze takze poczytac swoje posty i... zastanowic sie.

Radze byc obiektywnym i .......zastanowic sie.
                          • radca Gniewkowo 20.09.02, 22:11
                            Juz po spotkaniu,jak ten czas szybko leci.

pozdrawiam
                            radca

ps.wiecej na temat wkrotce
                          • jasio4 Re: Do Jasia 21.09.02, 01:26

> Radze byc obiektywnym i .......zastanowic sie.

Zastanawianie sie nad chamstwem jest bezprzedmiotowe.
                            • radca GNIEWKOWO - lacze internetowe 21.09.02, 11:29
                              Informuje, ze przekazalismy dzieciakom 3 zestawy komputerowe wraz z drukarkami.
                              Jestesmy w trakcie realizacji zainstalowania lacza internetowego.Problem jednak
                              polega na tym,ze stale lacze kosztuje okolo 140 zlotych miesiecznie.
                              Szukamy mozliwosci finansowania tej oplaty.Byc moze ktos ma pomysl jak ten
                              problem rozwazac ? Byc moze mogliby sie znalesc osoby lub firmy,ktore chociaz
                              czesciowo wlaczylyby sie do pokrycia tych oplat?

pozdrawiam serdecznie
                              radca
                              • sarenka_forum Re: GNIEWKOWO - lacze internetowe 21.09.02, 11:53
                                Jest mi strasznie smutno i przykro, że nie zdołałam wczoraj dojechać.
                                Musiałam zostać dłużej w klinice. Kiedy w końcu wróciłam do domu
                                (ok.18),wiedziałam, że złapała mnie grypa. Nie byłam w stanie już nigdzie się
                                ruszyć.
                                Kto był, jak było, czy spotkanie się udało.....
                                Pzdr
                                • Gość: atomski Re: GNIEWKOWO - lacze internetowe IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 15:53
                                  1. rozumiem ,ze jest (milczące )przyzwolenie na chamstwo specjalisty od
                                  wizerunku w "nowej tajemniczej organizacji" ?
                                  ciąg dalszy grubych kresek ?
                                  nikt nie raczy się ustosunkować ?
                                  ani przepraszam ,ani kopnij mnie w dupę ?

2. Nie czytałem zbyt uważnie,ale mieliście dać 3 komputery ,a krzyzak miał na
                                  zbyciu 20 drukarek ,rozumiem ,ze część musi być na części ,ale w takim razie
                                  jeszcze ok. 12 drukarek zostaje .trzeba je sprzedać jako cegiełkę każdą po 140
                                  złotych i bedzie internet na cały rok.

3. Jakby krzyzak nie narobił takiego syfu na forum to byłoby tak wielkie grono
                                  wielbicieli ,ze krzyzak zaszeleściłby pieniędzmi ,on lubi się pokazać ,a tak
                                  co ?
                                  nie ma przed kim . to i inicjatywa kuleje...
                                • radca Re: GNIEWKOWO - lacze internetowe 21.09.02, 21:16
                                  sarenka_forum napisała:

> Jest mi strasznie smutno i przykro, że nie zdołałam wczoraj dojechać.
                                  > Musiałam zostać dłużej w klinice. Kiedy w końcu wróciłam do domu
                                  > (ok.18),wiedziałam, że złapała mnie grypa. Nie byłam w stanie już nigdzie się
                                  > ruszyć.
                                  > Kto był, jak było, czy spotkanie się udało.....
                                  > Pzdr

Sarenko,nie martw sie wszystko przebieglo znakomicie.Wkrotce zostanie ukazane
                                  wiecej na ten temat.Obecnie mam ograniczony czas i dostep do komputera.

pozdrawiam serdecznie
                                  radca

ps.
                                  szybkiego powrotu do zdrowia zycze
    • zojka-5 Do krzyzaka i radcy 21.09.02, 22:40
      Radosc ogarnia czlowieka,jak slyszy,ze sa ludzie wrazliwi i chetni do pomocy
      jak Wy.Piekna inicjatywa .Mam nadzieje,ze nie zniecheca Was posty niejakiego
      atomskiego,ktory dal sie poznac jako zazdrosny ,maly czlowieczek,zdolny jedynie
      do zatruwania zycia innym i krytykowania ich poczynan.Poczekamy,moze sam
      zainicjuje jakas akcje? Szczerze mowiac w to nie wierze,ale......
      Moze da przyklad godny nasladowania?
      Poki co to gratuluje wam tego,ze macie serce,checi i zamiary obracacie w czyn
      • lisiczkaa Do Radcy i Krzyżaka ;) 21.09.02, 23:38
        zojka-5 napisała:

> Poki co to gratuluje wam tego,ze macie serce,checi i zamiary obracacie w czyn

Z tym się zgodzę. Gratuluję inicjatywy i tego, że na deklaracjach się nie
        skończyło. Dzieciaki mają swoje komputery i to się liczy.

Pozdrawiam @ll
        • Gość: atomski Re: Do zojki ... i zarządu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 00:08
          -specjalnie dla ciebie moge zainicjowac konkurs na najbardziej siermiężnego i
          bezpłcioego ibez krzty samokrytyki klakiera.
          spróbuj sobie poluzowac sznureczki bo się udusisz : )))))))))))
          tak pisac pod kogoś ,tyle czasu ,bez własnego ja ??
          trzeba nie mieć jaj ,co ?????????
          :))))))))))))))))))))))))

-sprawa o którą pytam jest wyłuszczona jasno ,precyzyjnie i wyraźnie .adresat
          pytania też jest znany.
          oczekuję poważnej odpowiedzi zarządu "nowej tajemniczej organizacji "
          określającej stosunek do poczynań jednego z członków w ostatnim tygodniu na
          forum bydgoskim ,wspólnym i toruńskim.
          na zaczepki klakierstwa będę reagował jak na mało poważne traktowanie mojej
          osoby -czyli alergicznie.

-moją intencja nie jest niszczenie czegokolwiek ,głupota i chamstwo krzyzaka
          nie beda mi przeszkadzały dopóki będzie się trzymał z daleka ode mnie,nie
          trzymał się ,więc tu jestem : ))))))))))))))

i pytam ,
          i grzecznie prosze o odpowiedz szanowny prezesie radco :
          co pan na to ?
          (pytania i poszczególne wątki znajdują się w powyższych postach )

buzi

no

• zojka-5 Re: Do zojki ... i zarządu 22.09.02, 00:39
            Gość portalu: atomski napisał(a):

> trzeba nie mieć jaj ,co ?????????

>
            Moja plec z zalozenia nie ma w/w jaj
            >

.
            ,głupota i chamstwo krzyzaka

>krzyzak,jestes wspanialy facet,mysle,ze nie zniecheca cie te posty.Jestem
            Twoja klakierka i bede nia zawsze,bez wzgledu na te oszczerstwa:)))
            Pozdrawiam Cie i Twoja rodzine.

> (
            >
            >
            > buzi
            >
            >
            Co to to nie,lepszy palec w gardlo,lub piorko!!
            >
            >
            >
            • radca Bardzo przykra sprawa 22.09.02, 10:33
              Bardzo to przykre jest i bolesne,ze znajduja sie takie osoby,ktore
              wykorzystujac temat Pomocy dla Domu Dziecka uprawiaja w nim swoje chamskie
              czynnosci i atakuja co sie da.Chca miec "satysfakcje " i daja temu wyraz ,ze
              czekaja tylko - aby akcja pomocy sie nie powiodla.Bylaby to "pozywka " dla
              wypisywania i "wylewania pomyjow z wlasnego umyslu ". Dziwie sie,ze przyzwalaja
              na to osoby- ktore nie tak dawno same namawialy do wspierania pomocy dla dzieci.
              To co dzieje sie w tym kierunku - trudno nawet nazwac.Ataki , ataki i ataki .
              Proponuje pewnej osobie,aby zalozyla sobie watek wyszukiwania swych ofiar i
              celow " atakow atomowych ". Stosowanie takich atakow i kpin w watku pomocy dla
              dzieci uwazam ZA NIESMACZNE i POZBAWIONE LUDZKICH UCZUC.

radca
              • radca Re: Bardzo przykra sprawa - cd. 22.09.02, 10:45
                NIkt nikogo tutaj nie ciagnie na sile.Nikt nikogo rowniez nie zmusza do
                tego,aby sie przylaczyl do Akcji.Lecz jesli znajdje sie osoba - ktora stara sie
                to bojkotowac - to sama wystawia sobie swiadectwo.

"Nie musi pomoc , ale nie powinien przynajmniej przeszkadzac ".

To nie nam przeszkadza "atomowy charakter ", bo ja sie nie ugne przed takimi
                "zlewkami i pomyjami " - dla mnie wazny jest CEL.Chocby dziesiec bylo "takich
                atomow " - a nawet stu, to i tak bede stawal sie bardziej silniejszy.

Dziwne tylko ,ze tak bardzo i usilnie przeszkadza w tym czlowiek,ktory jest
                ojcem i bedzie znowu ojcem.

Jak bardzo w swym zaslepieniu i nienawisci stosuje " atomowe ataki ".
                Ktokolwiek zwroci takiemu uwage - jest natychmiast atakowany.
                No coz.... charakter.

radca

ps." tolerancyjnosc " rowniez dala znac o sobie

• radca Trzeba bylo widziec ..... 22.09.02, 10:54
                  Trzeba bylo widziec radosc tych dzieci.To sa momenty OGROMNEGO WZRUSZENIA.
                  Takie cos bedzie sie pamietac do konca zycia.Dla tych,ktorzy nie byli tam na
                  miejscu ukaze obszerny material na stronie internetowej
                  Bedzie tam caly czas pojawiaja sia kazda informacja,rowniez fotografie.
                  Bedzie mozna zapoznac sie ze sprawa oraz przekazywac swoje uwagi i propozycje
                  na adres : radca @ aon.at

pozdrawiam serdecznie
                  radca

• radca Nastepne potrzeby do zrealizowania ; SCANER 22.09.02, 10:58
                    Potrzebny jest SCANER.Jesli ktos moglby przekazac jakiekolwiek informacje
                    na ten temat - to prosze bezposrednio
                    pod www.geocities.com/spostrzezenia/

lub ; radca@ aon.at

dziekuje i pozdrawiam
                    radca
                    • radca Nastepne potrzeby do zrealizowania ; INTERNET 22.09.02, 11:02
                      Caly czas pozostaje otwarta prosba o dofinansowanie oplaty za korzystanie z
                      INTERNETU - chodzi o ABONAMENT miesieczny.

Zgloszenia mozna rowniez kierowac bezposrednio na strone
                      lub ; radca @ aon.at

dziekuje i pozdrawiam
                      radca
            • Gość: krzyzak Re: Do zojki IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 13:49
              zojka-5 napisała:

> >krzyzak,jestes wspanialy facet,mysle,ze nie zniecheca cie te posty.Jestem
              > Twoja klakierka i bede nia zawsze,bez wzgledu na te oszczerstwa:)))
              > Pozdrawiam Cie i Twoja rodzine.
              >
              Zojka, dzieki,miło mi.Moge jedynie powiedziec ,że na tym sie nasza pomoc nie
              konczy.Obaj z Radcą wkrótce zainicjujemy nastepna akcje.Przyłącz sie....
              Sądzę ,że tym razem nie bedziemy działac tylko we dwóch. Może jakas rywalizacja
              Bydgoszcz-Toruń -SOS.?
              Juz dzisiaj zapraszam wszystkich.Nie oczekujemy wiele.....wystarczy tylko chęc
              pomocy, to jest juz coś.

Oczywiscie koledze ze skłonnosciami do onanizmu przy łuczniczce ,dziekujemy.
              • jasio4 Re: Do zojki 22.09.02, 15:09

> Oczywiscie koledze ze skłonnosciami do onanizmu przy łuczniczce ,dziekujemy.

Brawo krzyzaczku. Zaczynam Cie lubic kretynie.
                Czy moze swiety Radca cos tu skomentuje?
                • Gość: krzyzak Re: Do zojki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 21:37
                  jasio4 napisał:

>
                  > > Oczywiscie koledze ze skłonnosciami do onanizmu przy łuczniczce ,dziekujem
                  > y.
                  >
                  > Brawo krzyzaczku. Zaczynam Cie lubic kretynie.

ja ciebie tez palancie.Jestes osła kumplem z pracy?
                  jasio ,pocałuj mnie w nos...
                  • jasio4 Re: Do zojki 22.09.02, 22:04
                    Odkrywasz coraz bardziej, gleboko ukryte poklady swojej glupoty Krzyzaczku czy
                    moze raczej Kaczorku bo intelektualnie zatrzymales sie na poziomie Donalda.

A moze nieograniczona niczym DOBRA WOLA Twojego PRZYJACIELA, ADORATORA i
                    OBRONCY, Sw. RADCY tak na Ciebie dziala?

pozdrawiam i caluski w oba policzki.

ps. nie przejmuj sie, jeden ma garb, drugi jest lysy a trzeciemu bozia rozumu
                    poskapila.
                    • Gość: atomski Re: Do zojki IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 22:57
                      szajba ,czyli radca poświęcił poczynania krzyzaka ?

no to gratulacje : )))))))))))
                      • Gość: atomski Re: Do zojki IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 23:37
                        widze jasio4 ,ze dałes się niepotrzebnie wciągnąć ,widze ze dałes się
                        sprowokowac bezgranicznej głupocie ,zakłamaniu i fałszowi ?
                        zupełnie jak ja kiedyś ,zostaw to szambo ,ja się juz utytłałem ,posprzątam do
                        końca ...

...super historyjka ,ze to ja zacząłem niszczyć Waszą piekną nową
                        oraganizację .super .
                        bogobojni prawi chłopcy o skorych do poświęceń sercach dają wyraz swemu
                        zdziwieniu ,jaki ten świat okrutny ,normalnie ocierają się przy tym o
                        histerię : ))))
                        super !!

to może jeszcze raz :
                        ja atomski zostałem wielokrotnie i bezpodstawnie obrażony przez krzyzaka na
                        forum bydgoskim ,wspólnym i toruńskim .
                        przykład z dzisiaj :
                        "Gość: krzyzak 22-09-2002 14:16 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Wczoraj Radio PIK podało ,że na osiedlu w Fordonie grasuje zboczeniec.
                        Jakaś kobieta podawała rysopis zboczeńca.Czy ktos cos słyszał?
                        Z opisu wynika ,że to osoba -mężczyzna w wieku ok 30 ,spłaszczone czoło/po
                        uderzeniu kowadłem/,zachowujący sie podejrzanie,rozbiegane
                        spojrzenie,wądzący
                        namiętnym wzrokiem za starszymi kobietami,inni swiadkowei porównali do do
                        garbusa z uwagi na garb na plecach.Brudny,nieogolony,w podartym płaszczu.
                        Aha,po społoszeniu uciekał zdezolowana skodą Octawią koloru granatowego.nr.
                        rej . BIC....

Jesli ktoś coś słyszał lub wie proszę o info.
                        Za ukrwanie tego zboczeńca ,grozi kara więzienia,podaje policja...

Atomski ,mów gdzie byłes wczoraj!"

...nastąpiło to (jak wiele wcześniejszych )po zakończeniu sporu o netbit ,kiedy
                        kazdy miał iść w swoja stronę. Nie ja zacząłem . Jeszcze raz powtarzam . NIE
                        JA .
                        Dotąd i tak tylko pytałem -teraz juz wiem ,ze radca jest kontent z poczynań
                        krzyzaka.
                        Dobrze .

Prawdą jest natomiast ,ze Piotr W. ,włascieciel firmy ------
                        • radca ILUSTROWANY...... KURIER...... POLSKI 23.09.02, 17:16
                          O Akcji Pomocy dla Domu Dziecka w Gniewkowie informuje i ukazuje;
                          ILUSTROWANY KURIER POLSKI - najstarszy dziennik w regionie.Zainteresowani ta
                          Akcja moga sie zapoznac z przebiegem, sa rowniez zdiecia z Domu Dziecka.

Jesli ktokolwiek moze i chcialby wlaczyc sie do dalszej Akcji -
                          serdecznie zapraszamy.

pozdrawiam serdecznie
                          radca
                          • Gość: wiosna Re: ILUSTROWANY...... KURIER...... POLSKI IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 17:20
                            w dzisiejszym numerze IKP-u pojawił się całostronicowy artykuł na temat
                            piątkowego wręczenia darów od Krzyzaka i Radcy
    • Gość: wiosna Byłam w piątek w Gniewkowie z Radcą!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 17:13
      Radca to na[prawdę wspaniały człowiek: skromny i ogarnięty ideą pomocy
      dzieciom. Przy mnie odbyło się wręczenie komputerów na ręce dyrektorki Domu
      Dziecka w Gniewkowie pani Anny Posińskiej. Jadłam drożdżówkę i piłam kawkę i
      było super. Panie Atomski, może się pan przejedzie do Gniewkowa i zobaczy 4-
      letniego Karolka, jaką ma roześmianą buzię, niosąc kabelki do domu? Gadać każdy
      umie, zarażac sceptyzmem również. K_rzyżak przekazał 3 zestawy komputerowe, nie
      jakieś graty tylko całkiem niezłe, z drukarkami laserowymi i skanerami.
      Osobiście sprawdzał, czy tusze są pełne. A co pan, panie Atomski, zrobił dla
      dzieci, oprócz mamrolenia przy ciepłej herbatce w ręce?

wiosna
      • radca 28 - 31 pazdziernik nastepne spotkanie w DD. 23.09.02, 17:40
        Pragne poinformowac,ze zaplanowano nastepne spotkanie w Domu Dziecka
        w Gniewkowie w czasie miedzy 28 - 31 pazdziernika br.
        W tym tez okresie planujemy uruchomienie stalego lacza internetowego.Jak wiadomo
        dzieki temu ten Dom Dziecka bedzie mogl posiadac rowniez swoj adres internetowy.
        Bedzie posiadal "poczte elektroniczna.Bedzie mogl korzystac z mozliwosci
        internetu.Pragniemy rowniez pomoc tej placowce rowniez w pomocy dotyczacej
        odziezy dla dzieci i mlodziezy.Jesli ktos posiada cos - co Jego zdaniem mogloby
        sie przydac - prosze o zgloszenie.O sposobie zebrania i dostarczenia do
        Gniewkowa - bedziemy jeszcze sie dogadywac.

To narazie tyle informacji na poczatek.Zapraszam wszystkich - ktorzy chcieliby
        pomoc - kazda forma pomocy jest mile widziana.

pozdrawiam serdecznie
        radca

mozna sie kontaktowac poprzez Forum GAZETY , mozna rowniez pod adres :
        radca @ aon.at

lub na strone :
        mozna rowniez poprzez Redakcje ; ILUSTROWANEGO KURIERA POLSKIEGO
        - ktory objal PATRONAT nad ta Akcja
        • jasio4 Re: 28 - 31 pazdziernik nastepne spotkanie w D 23.09.02, 17:49
          Witam Radco,

nie uwierzysz pewno ale szczerze gratuluje wynikow akcji. Jak juz kiedys,
          kiedys pisalem, jezeli ktos na Twojej akcji zyska
          bedzie to sukces w moich oczach, bez wzgledu na motywacje uczestnikow akcji.

Moje zdanie o Twoim przyjacielu znasz doskonale i jego nie zmieniam ( w
          przypadku + sadze, ze traktuje to jako tania akcje marketingowa)

pozdrawiam

ps. nie wylkuczone, ze wlacze sie do akcji chocby zabezpieczajac lacze dla dd
          ale pod warunkiem anominowosci (bez podawania nazwy firmy) i w zwiazku z tym
          jak zdecyduje sie, napisze na email.
          • radca do Jasia 4 23.09.02, 18:02
            Ciesze sie ogromnie w imieniu Tych dzieci i mlodziezy oraz Dyrekcji Domu
            Dziecka.
            Lzy radosci i wzruszenia mam w oczach ( przyznaje sie publicznie ).Mam oczy
            pelne lez.

Jesli zdecydujesz sie kiedykolwiek- zapewniam,ze wykonam tak jak sobie tego
            bedziesz zyczyl.Jesli zapewnie Cie,ze pozostaniesz anonimowy - to napewno tak
            sie stanie.Nie wyjdzie zadna informacja z mojej strony - nawet nie wiem ktoby
            sie o to pytal.Moge Cie o tym zapewnic.

pozdrawiam serdecznie
            radca

ps. byc moze uda sie ukazac konto- gdzie mozna byloby dokonywac bezposrednio
            wplat za abonament lacza. W takim przypadku nikt inny poza wplacajacym nie
            wiedzialby o tym.Nad ta forma bedziemy sie musieli zastanowic.Ja osobiscie nie
            chcialbym zbierac pieniedzy.Bede wdzieczny rowniez za podpowiedzi jak to
            uczynic ?

• Gość: Ted® Re: do Jasia 4 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 18:09
              kazdy dom dziecka ma konto bankowe
              • radca Re: do Jasia 4 23.09.02, 18:19
                Gość portalu: Ted® napisał(a):

> kazdy dom dziecka ma konto bankowe

Tak,to bylby najlepszy sposob. Moze z dopiskiem np. na jaki cel ?

pozdrowienia
                radca
            • radca 28-31 pazdziernik nastepne spotkanie w DD 23.09.02, 18:15
              Moja corka prowadzi i uzupenia strone internetowa.Rowniez chce jechac z nami
              w tym okresie do Domu Dziecka w Gniewkowie.Jako technik komputerowy -
              ( konczy szkole wtym zawodzie ) chce rowniez pomoc przy uruchomieniu lacza
              internetowego i komputerow.Mam nadzieje,ze jeszcze bedzie mogla w czyms pomoc
              tam na miejscu.

Zona moja zaczyna organizowac odziez dla dzieci i mlodziezy.Rowniez chce z nami
              tam pojechac.

Na ile sie to wszystko nam uda ? - zobaczymy.

Gdyby sie nam udalo - bedzie to sukces nas wszystkich ; bez wyjatku.
              Nie bedzie w tym lepszych i gorszych - bedziemy RAZEM Z DZIECMI :)

pozdrawiam serdecznie i zapraszam ; " PONAD PODZIALAMI "
          • Gość: wiosna Re: 28 - 31 pazdziernik nastepne spotkanie w D IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 18:24
            Słuchaj Krzyżak chce jak najbardziej pozostać anonimowym, nie pozwolił nawet na
            to, by na zdjęciach zamieszczonych w IKP-ie (ciężarówka) było widać logo jego
            firmy. Osobiście mi mówił, że nie chce reklamy.
            • jasio4 Re: 28 - 31 pazdziernik nastepne spotkanie w D 23.09.02, 18:29
              Dajmy sobie spokoj,

temat +++ jest dla mnie zamkniety. Facet w moich oczach osiagnal dno i wlasnie
              przewierca je na wylot. Jezeli chce sie wlaczyc w akcje to na pewno nie dla
              Krzyzaka ani dla Radcy tylko dla Domu Dziecka.

Radce scierpie, ++ nie.

pozdrawiam wiosenko
              • Gość: wiosna do jasia4 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 18:40
                pozdrawiam również
                nie śledze tego forum zbyt długo (a tak dokładnie to od dziesiaj); czym Ci się
                tak naraził Krzyżak?
                • jasio4 Re: do jasia4 23.09.02, 18:43
                  > tak naraził Krzyżak?

Nie warte opowiadania. Dzisiaj zaluje, ze dalem sie wciagnac w pyskowke rodem
                  z oddzialu zamknietego.

pozdrawiam
                  • Gość: wiosna Re: do jasia4 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 18:51
                    to mi napisz
                    spring@www.bydgoszcz.pl
                    • jasio4 Re: do jasia4 23.09.02, 19:02
                      > to mi napisz
                      > spring@www.bydgoszcz.pl

Czy ja wygladam na wirtualnego masochiste? Jezeli z jakiegos powodu tak Tobie
                      zalezy na poznaniu histori konfliktu, zajdz do forum Bydgoszcz z Toruniem czy
                      jakos tak, przeczytaj watki "NetBitowe" z ostatniego roku, potem poszperaj na
                      forach Bydgoszczy i Torunia a moze cos zrozumiesz :)

pozdrawiam Wiosenke - Sprezynke - Zrodelko
                • Gość: Ted® Re: do jasia4 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 18:50
                  Gość portalu: wiosna napisał(a):

> pozdrawiam również
                  > nie śledze tego forum zbyt długo (a tak dokładnie to od dziesiaj); czym Ci
                  się
                  > tak naraził Krzyżak?

boj sie boga corko, nie lzyj tak wprost
                  chociaz troszke poudawaj;)
                  • Gość: wiosna Re: do jasia4 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 18:52
                    o co ci biega, być może była tu przede mna jakaś inna wiosna, ale ja jestem ta
                    co jest tu pierwszy raz
                    mogę się nazywac spring
                    • Gość: Ted® Re: do jasia4 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 19:00

> o co ci biega, być może była tu przede mna jakaś inna wiosna, ale ja jestem
                      ta
                      > co jest tu pierwszy raz
                      > mogę się nazywac spring

kobieta zmienna jest
                      jak na pierwszy raz;)
            • radca Re: 28 - 31 pazdziernik nastepne spotkanie w D 23.09.02, 18:35

> Słuchaj Krzyżak chce jak najbardziej pozostać anonimowym, nie pozwolił nawet
              na
              >
              > to, by na zdjęciach zamieszczonych w IKP-ie (ciężarówka) było widać logo jego
              > firmy. Osobiście mi mówił, że nie chce reklamy.

Tak, zgadza sie - pamietam jak mowil o tym.
              Powiedzial rowniez : " to jest Akcja radcy i ja mu w niej pomoglem ".
              Jestem bardzo wdzieczny Krzyzakowi za Jego pomoc dla dzieci - zauwazylem,ze
              pragnal pomoc, wlaczyla sie nawet w ta pomoc zona Krzyzaka i corka.

Zauwazajmy rowniez DOBRO w kazdym czlowieku.

Oby te DZIECI i Ich DOBRO - lezalo nam na sercu.Oby ten moment stal sie :
              "MOMENTEM BUDOWANIA ZGODY I PRZYJAZNI "

Badzmy dla siebie Przyjaciolmi - i tak wiele ZLA dzieje sie wokol nas.
              Nie zasiewajmy jeszcze nastepnych.

radca
              • radca maly Karolek :) 23.09.02, 18:47
                Chcialbym dodac pare slow odnosnie malego Karolka.
                Kiedy wrocilem do domu, po kikunastogodzinnej podrozy - najwiecej opowiadan
                bylo poswieconych wlasnie - malemu Karolkowi.Moja zona i corka chetnie sluchaly
                o nim i jego zachowaniu.Taki malenki chlopczyk, a jaki bystry :)))
                Ledwo go od ziemii widac, a tyle bylo w nim energii i radosci.Z jaka radoscia
                nosil kabelki :))) Jak bardzo rowniez chcial ,aby " wziasc go na opa " :)))
                Jak sie interesowal wszystkim.Gdyby mogl... to by chyba sam dzwigalby monitor.
                Nie tak dawno sam arcybiskup HENRYK MUSZYNSKI wzial go na kolana.
                Tak ten maly Karolek siedzial na kolanach BISKUPA :))) Nawet nieraz nie zdajemy
                sobie sprawy ile radosci przewija sie wokol nas. To sa momenty,ktore dlugo
                pozostana w pamieci.Takich dzieci- jak Karolek jest oczywiscie wiecej.
                Kazde z nich cieszylo sie na swoj sposob.Mysle,ze jesli ktokolwiek zdecyduje
                sie pojechac nastepnym razem - bedzie mogl sie sam o tym przekonac.

Te male dzieci - daly mi tak wiele ENERGII :)

radca
                • Gość: spring karolek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 18:54
                  świetny mały człowieczek
                  jakbym miala możliwości ,to bym go wzięła do siebie...
                  naprawdę słodziutki, kleił sie do wszystkich
                  • Gość: atomski Re: karolek IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.02, 20:25
                    Wiosna :
                    „Radca to na[prawdę wspaniały człowiek: skromny i ogarnięty ideą pomocy
                    dzieciom.”

- mhm

„Przy mnie odbyło się wręczenie komputerów na ręce dyrektorki Domu
                    było super.”

-mhm .

„Panie Atomski, może się pan przejedzie do Gniewkowa i zobaczy 4-
                    letniego Karolka, jaką ma roześmianą buzię, niosąc kabelki do domu?”

-Może kiedyś ,gdy świateł jupiterów będzie mniej . Zresztą po co skoro grono
                    osób już się zajęło pomocą ,są jeszcze inne ośrodki ,które taką opieką nie są
                    objęte .
                    Jeżeli zaś sugerujesz (tu na forum jest taki plebejski zwyczaj bez panów i
                    pań ,proszę wybaczyć ) ,ze brak wrażliwości przeze mnie przemawia ,to się
                    srodze mylisz . Zobaczenie czteroletniego Karolka w domu dziecka nie uświadomi
                    mi nic czego bym już nie wiedział i nie czuł.
                    To zupełnie nie ten problem. Być może gdy nieco poczytasz....
                    Mnie ten cały rwetes tez nie bawi . Mam nadzieję ,ze krzyzak nawdychał się w
                    domu dziecka tyle pozytywnych fluidów ,ze przestanie się zabawiać w mr. Hyde i
                    przestanie mnie obrażać. Tym bardziej ,ze to nie licuje z tym czym tak ładnie
                    teraz błyszczy ,prawda ???

„Gadać każdy umie, zarażac sceptyzmem również. K_rzyżak przekazał 3 zestawy
                    komputerowe, nie
                    dzieci, oprócz mamrolenia przy ciepłej herbatce w ręce?”

Tak gadać każdy umie . Jedni bardziej kulturalnie ,inni mniej ,a inni wydają z
                    siebie pomrukiwania .Mistrzem w pomrukiwaniach jest własnie jeden z
                    dobroczyńców.
                    Cieszmy się więc (ja się cieszę ,wielokrotnie pisałem ,ze podoba mi się to co
                    robi radca ,wystarczy poczytać wyżej, ciągle mam wątpliwości jeśli chodzi o
                    pobudki ,ale mniejsza z tym ) .
                    Co ja zrobiłem ? Zdziwisz się ale sporo . Moje możliwości sa teraz
                    skromniejsze ,w związku z tym przypuszczam ,ze proporcjonalnie nawet
                    więcej .Tutaj na forum pisują osoby ,które wykazały się takim poświęceniem ,ze
                    i ja i radca i wszyscy razem się chowamy .Tylko ,ze oni nie robią wokół tego
                    szumu autoreklamy i propagandy . To jest aspekt w działalnosci radcy ,który
                    budzi moje bardzo poważne wątpliwości. Może budzić ?
                    Nie jest to jednak żaden problem ,po prostu nie podoba mi się nie przystąpię.
                    Problemem jest chamskie zachowanie krzyzaka.
                    Problemem jest też moja alergiczna reakcja na to zachowanie i wmieszanie się we
                    wszystko radcy .
                    W kazdym razie torpedowanie tej inicjatywy nie było moim zamiarem .Tak naprawdę
                    to następowało raczej samotorpedowanie .Niesmaczne zaś to są krzyki radcy ,ze
                    niszczę inicjatywę. Tak spłycać i tak grać na uczuciach ...

Dobrze więc . Ufny w to ,ze krzyzak nawdychał się w Gniewkowie pozytywnych
                    fluidów kolejny raz powstrzymam się wyrażania zdziwienia . Pominę milczeniem
                    kilka następnych chamskich zaczepek .
                    O przeprosinach to już dawno zapomniałem. Pocieszam się jedynie tym ,ze nie
                    pozostałem mu za bardzo dłużny .

Życzę powodzenia .

zerujemy liczniki
                    • radca Re: karolek 23.09.02, 20:45
                      Arku

Mysle,ze nadszedl juz czas- by bylo juz tylko coraz lepiej :)))

pozdrawiam
                      radca

ps. tylko nie wracajmy juz i nie dopatrujmy sie zlej woli :)))
                      ps. moze i Ty sie wlaczysz z czasem do tej Akcji ?
                      • radca Re: karolek 23.09.02, 20:48
                        Mysle,ze jestesmy jak " jedna rodzina " :) - taka forumowa.
                        Jestesmy sobie potrzebni - pomimo roznych charakterow.

"zgoda buduje - niezgoda rujnuje "

pozdrawiam
                        radca
                    • Gość: SPRING DO ATOMSKIEGO IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 10:52
                      > i ja i radca i wszyscy razem się chowamy .Tylko ,ze oni nie robią wokół tego
                      > szumu autoreklamy i propagandy . To jest aspekt w działalnosci radcy ,który
                      > budzi moje bardzo poważne wątpliwości

im nie chodz o laurów dla siebie, tylko o rozpropagowanie idei, jeśli rozumiesz
                      te różnicę, mówią: jest taka akcja, dołączcie się! A to, że mówią o tym, że już
                      coś dali, jest "dla przykładu". Nie chodzi tu jednakże o moralizowanie
                      kogokolwiek, tylko poinformowanie, że nie siedzą tylko i nie gadaja o tym,
                      tylko, że akcja ju się – owocnie – rozpoczęła...
                      • Gość: Ted® Re: DO ATOMSKIEGO IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 11:18
                        Gość portalu: SPRING napisał(a):

wiosenko, skarbenko, intencje byc moze masz szczere ale prosze nie baw sie w
                        adwokata bo ranisz moje poczucie logiki;)

> Nie chodzi tu jednakże o moralizowanie
                        > kogokolwiek, tylko poinformowanie, że nie siedzą tylko i nie gadaja o tym,
                        > tylko, że akcja ju się – owocnie – rozpoczęła...

"A co pan, panie Atomski, zrobił dla
                        dzieci, oprócz mamrolenia przy ciepłej herbatce w ręce?"

wiec co to bylo?

["Radca to na[prawdę wspaniały człowiek: skromny i ogarnięty ideą pomocy
                        dzieciom. Przy mnie odbyło się wręczenie komputerów na ręce dyrektorki Domu
                        było super. Panie Atomski, może się pan przejedzie do Gniewkowa i zobaczy 4-
                        letniego Karolka, jaką ma roześmianą buzię, niosąc kabelki do domu? Gadać każdy
                        umie, zarażac sceptyzmem również. K_rzyżak przekazał 3 zestawy komputerowe, nie
                        dzieci, oprócz mamrolenia przy ciepłej herbatce w ręce?

wiosna"]

numer z karolkiem to juz czysta manipulacja i granie na uczuciach, a fe
                        oddal skanery a 2 dni pozniej radca szuka skanera? rozmineliscie sie w drodze?
                        drukarki laserowe nie maja tuszu!

i prosze bardzo, to nic osobistego ani nic przeciw darowiznie, po prostu nie
                        lubie niezgodnosci w zeznaniach;), i tyle
                        • radca Re: DO TEDA 24.09.02, 12:18
                          TED napisal " numer z karolkiem to juz czysta manipulacja i granie na
                          uczuciach, a fe
                          oddal skanery a 2 dni pozniej radca szuka skanera? rozmineliscie sie w drodze?
                          drukarki laserowe nie maja tuszu! "

Wielce i Szanowny Panie Tedzie
                          Dziwie sie bardzo Panu,ze Pan jak sie wydaje na forum - inteligentny czlowiek
                          chwyta za kazde slowo- lecz w tym celu , ABY WYKPIC.Nie dziwie sie juz tutaj
                          atomskiemu- bo jego walka i ataki juz sa dosc powszechnie znane.
                          Lecz Pan sugeruje,ze jest to "GRA NA UCZUCIACH " z Karolkiem ?

Panie Ted,przykre to nawet czytac. Wynika z tego,ze nie bedzie mozna ukazac ze
                          np. " swiecilo slonce i byla piekna pogoda " - bo i roeniz to BEDZIE PAN
                          WYKPIWAL- " ze sloncem sie manipuluje ". Nie mam zamiaru dalej dawac przykladow
                          NA ZLOSLIWOSC LUDZKA- ktora jak mowia "nie ma granic ".

est to tylko czysta ZLOSLIWOSC.

Nawet tutaj ona daje znac - czy nie wstyd troche ?

radca
                          • Gość: Ted® Re: DO TEDA IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 12:41
                            Gosciu Ted® napisal a radca nie doczytal:

"i prosze bardzo, to nic osobistego ani nic przeciw darowiznie, po prostu nie
                            lubie niezgodnosci w zeznaniach;), i tyle"

poszukaj pan sobie inny cel do ataku, u mnie agresywnosc zero
                            nie lubie tylko zaklamania

• Gość: JOnek Re: maly Karolek :) IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.02, 23:29
                  radca napisał:

> Chcialbym dodac pare slow odnosnie malego Karolka.

> Nie tak dawno sam arcybiskup HENRYK MUSZYNSKI wzial go na kolana.
                  > Tak ten maly Karolek siedzial na kolanach BISKUPA :)))

Jesteś pewien, że to był Muszyński, a nie Paetz?
                  • radca Sa odzewy na Apel 24.09.02, 06:07
                    Drodzy Przyjaciele Dzieci

Sa juz pierwsze wspaniale odzewy i propozycje na Forum GAZETY ; POLONIA.
                    - w temacie : "DOM DZIECKA -Gniewkowo "

Odezwali sie nasi rodacy ( mam rowniez tu na mysli rodaczki ) - z nie tylko
                    z EUROPY, ale takze AMERYKI, AUSTRALII i KANADY.

Prosze Was drodzy tu czytajacy, zapoznajcie sie z tym na forum; POLONIA.
                    Prosze Was rowniez o Pomoc jak mozemy to dobrze zorganizowac ? Prosze rowniez
                    o pomysly,podpowiedzi oraz o wspoldzialanie w tym.Na forum POlonii padla
                    propozycja,aby sie rozdzielic na Regiony,by pamietac tez o tych Rejonach
                    najubozszych w naszym Kraju.

Mysle,ze cos wspolnie wymyslimi.Na naszej stronie internetowej jest ukazany
                    wykaz wszystkich DOMOW DZIECKAw Polsce.

pozdrawiam serdecznie i zapraszam do pomocy
                    radca
                    • Gość: krzyzak Re: krótkie wyjasnienie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 15:54
                      Ted! Nie ironizuj,dałem 20 drukarek ,wsród przekazanych były atramentowe i
                      laserowe.niektóre posiadały zapasowe tusze,niektóre tonery./Skanerów nie było/
                      Ted akcja nie była z tych tanich ,marketingowych.Tyle.

Liczniki wyzerowane!

Radco kiedy ruszamy z nastepna akcja i z IKP ?
                      • Gość: Ted® Re: krótkie wyjasnienie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 16:36
                        Gość portalu: krzyzak napisał(a):

> Ted! Nie ironizuj,dałem 20 drukarek ,wsród przekazanych
                        były atramentowe i
                        > laserowe.niektóre posiadały zapasowe tusze,niektóre
                        tonery./Skanerów nie było/
                        > Ted akcja nie była z tych tanich ,marketingowych.Tyle.
                        >
                        > Liczniki wyzerowane!
                        >

dzieki, teraz jasne
                        to ze sobie zerujecie liczniki nie oznacza, ze nie bede pytal
                        kiedy osoba, jak pieknie by sie nie nazywala, ktora
                        twierdzi ze jest 1 dzien na forum robi wyrzuty atomowi
                        jakby sie znali od lat oraz opowiada lzawe nie trzymajace
                        sie kupy opowiastki to moge chyba miec watpliwosci
                        a te watpliwosci nie musza oznaczac ataku na czlowieka o
                        'golebim sercu' i charakterze brytana
                        • Gość: spring DO TEDA!!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 09:27
                          > kiedy osoba, jak pieknie by sie nie nazywala,

dziekuję dziękuję, w realu też jestem wiosna :)

> ktora twierdzi ze jest 1 dzien na forum robi wyrzuty atomowi
                          > jakby sie znali od lat

o Atomskim usłyszałam jadąc z Radcą do Gniewkowa

> oraz opowiada lzawe nie trzymajace
                          > sie kupy opowiastki to moge chyba miec watpliwosci

sam jesteś łzawy, a opowiastki nie trzymają sie kupy bo nie są papierem
                          toaletowym

wątpliwości Ted możesz mieć zawsze w końcu człowiek jest sapiens to niech sobie
                          mysli do woli ;D

www.netbit.and.pl/ikp1.jpg
                          to też nie 3ma się qpy?

jeśli pijesz do tego że niby ktoś podszwa się pod innego nicka, to się mylisz,
                          szerloku :-)
                          • Gość: Ted® Re: od TEDA!!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 14:52
                            za szerloka dziekuje ale niezasluzony
                            znam tylko jedna pania z bydgoskim sdi i to poza wszelkimi podejrzeniami, a
                            poniewaz zalozylem ze jestes jednak 'ona' a nie on nie doszukiwalem sie
                            podszywania
                            a swoja droga taka sugestia w twoich ustach jak na "pierwiosnka' tego forum o
                            czyms swiadczy, o bym sie mylil

reszta pozostawie bez komentarza (z dama nie wypada)
                          • Gość: SDB Re: DO TEDA!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 16:44
                            Gość portalu: spring napisał(a):

> o Atomskim usłyszałam jadąc z Radcą do Gniewkowa

Hmmmm ciekawe czy nasluchalas sie od osoby, ktora jest tak bardzo przeciwna
                            rozmawianiu o kims za jego plecami, ktora tak bardzo unika plotek i pomawiania.
                    • Gość: wert Re: Sa odzewy na Apel IP: 158.75.15.* 24.09.02, 16:54
                      radca napisał:

> Drodzy Przyjaciele Dzieci
                      >
                      > Mysle,ze cos wspolnie wymyslimi.Na naszej stronie internetowej jest ukazany
                      > wykaz wszystkich DOMOW DZIECKAw Polsce.

Brak numerów kont!!!!!!! Coś czytałem na temat faceta, który poprzez banery
                      zbiera pieniądze, ale nie chce ujawnic dla kogo. Dziwne. Pozatym pieniądze
                      można przekazywać wia net bez ujawniania danych personalnych - to bym radził.
                      Wszelakie zbieranie instytucjonalne pod szyldami konkretnych osób budzi zawsze
                      moje wątpliwości - dar z serca tego nie potrzebuje

P.S. W krajach arabskich to nie obdarowany dziękuje a ten, który daruje za to
                      że wolno było mu spełnic religijny obowiązek - co wy na to?
                      • Gość: Krzyzak Re: Do Sar... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 21:26
                        Sarenko, my obaj sie rówież bardzo cieszymy ,że to nam przy tym
                        huraganie :aplauzu:sie udało.
                        A mogło byc znacznie lepiej.Jestem pełen opty przed nastepna akcja. :)
                        Pozdr.
                  • sarenka_forum Re: maly Karolek :) 24.09.02, 17:33
                    Przysięgam, że moje zdziwienie nie ma końca kiedy czytam ten wątek.
                    Jak można z prostej akcji podarowania dzieciakom paru komputerów zrobić tak
                    taśmociągową mydlaną brazylijską operę????
                    Bez sensu.
                    Cieszę się, że wam się udało, Krzyżak i radca.
                    Pozdrowienia.
                    Sar
                    • radca mozna zobaczyc tutaj 24.09.02, 18:17
                      Dzieki Tedowi mozemy zobaczyc ten moment:
                      www.netbit.and.pl/ikp1.jpg
                      • radca adres Domu Dziecka w Gniewkowie 24.09.02, 19:36
                        Dom Dziecka

(0-52) 355 84 54

88-140 Gniewkowo
                        ul. Dworcowa
                        • radca Nastepuje zmiana nazwy strony 24.09.02, 21:55
                          Pragne poinformowac,ze postanowilem zmienic nazwe strony- czyli glowny tytul
                          na : " Lancuch dobrej woli "
                          DOMY DZIECKA

Zdiecie budynku zostalo zmniejszone.Ukazany jest rowniez adres do Gniewkowa,
                          wraz z numerem telefonu.

Pewne Linki zostaly skasowane.Strona ta bedzie ciagle modernizowana.Wstawiony
                          jest rowniez licznik odwiedzin.
                          Prosze rowniez o uwagi i propozycje.

pozdrawiam
                          radca
                          • radca Apel Krzyzaka 25.09.02, 23:07
                            Autor: Gość: krzyżak IP: *.torun.sdi.tpnet.pl
                            Data: 25-09-2002 20:11 + odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
                            Jeżeli ktos pomoże w zdobyciu twardych dysków /mogę za nie zapłacic/ to
                            przygotuję nastepna partie komputerów dla Domu Dziecka.
                            Komputery posiadają płyty z porcesorami Pentium 233.Dyski powinny byc w
                            przedziałach od 1,2 GB do 4,3 GB "
                            radca
                            • radca Moze ma ktos odziez po dzieciach lub jeszcze cos ? 26.09.02, 06:01
                              Polonia

Re: adres Domu Dziecka w Gniewkowie
                              Autor: aniutek@NOSPAM.gazeta.pl
                              Data: 25-09-2002 14:44 + dodaj do ulubionych wątków

--------------------------------------------------------------------------------
                              Radco,
                              tym sposobem mam na dzisiejszy wieczor zajecie - remanent w dziecinnym
                              pokoju : )
                              kochany jestes,
                              pozdrowki,
                              aniutek
                              • Gość: krzyzak Re: Radco!!! Co jest spimy? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 10:14
                                Witaj ! Czekam niecierpliwie na Twoją nowa akcje. Wczoraj spotkałem sie z Beat
                                i jest bardzo ciekawa propozycja z naszej strony ,chodzi o koordynacje akcji.
                                Prosze ,żebys sie określił odnosnie twojego przyjazdu.
                                Nie spac kolego Radco ! Do roboty Dzieci czekają!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka