Dodaj do ulubionych

Karol Dolecki

16.02.07, 14:46
Zawsze czytam Gazetę Wyborczą z dużym uznaniem i zaufaniem. Nie tykam tylko
lokalnej Wyborczej - bo ona ZDECYDOWANIE różni się od gazety ogólnopolskiej.
Czemu? Ano dlatego, że pisze do niej "dziennikarz" Karol Dolecki. Osoba
totalnie niekompetentna, a w dodatku ulegająca prywatnym maniom. Otóż o czym
pisze od tygodnia Sz. P. K.Dolecki? O komendancie Brodzińskim. To właściwie
jedyny temat, na który pisze już od ponad roku. Wystarczy poczytać już
pierwszą rozmowę "dziennikarza" i "speca" od bezpieczeństwa z J.Brodzińskim -
nazywa go tam "polityczną miotłą". I co by się nie działo, Pan Dolecki zawsze
tak samo. Nie interesują go sukcesy toruńskich policjantów - pyta o nie
rzecznika policji wojewódzkiej; nie interesuje go, czy skończyły się już
postępowania dyscyplinarne w sprawie "zadymy" w Święto Niepodległości - z góry
feruje wyroki i pyta dlaczego takie niskie; przykładów przekłamań i
przemilczeń można wskazać znacznie więcej - kto nie wierzy, niech poczyta
"Nowości" albo "Gazetę Pomorską" w te same dni. Dziwnym trafem, jego aktywność
"dziennikarska" rośnie niebywale, gdy w policji dokonuje się roszad
personalnych, albo Brodziński przebywa na urlopie. Dolecki może się wtedy
rozpisywać, jak to komendant policji boi się [sic!] z nim porozmawiać.
Dla Doleckiego każdy powód jest dobry, żeby dokopać Brodzińskiemu. Nikt poza
nim samym chyba już nie wie dlaczego. Może dlatego, że wykopał z policji leni,
którzy z każdą bzdurą latali wtedy do Pana "dziennikarza"?
Sz. P. K.Dolecki - żałosne jest to co Pan uprawia, zero etyki dziennikarskiej,
za to arsenał środków rodem z "Trybuny Ludu" i instytucji MSW, która już nie
istnieje.

Pozdrawiam Serdecznie!
Agatta79.
Obserwuj wątek
    • cogitoergosum7 Re: Karol Dolecki 16.02.07, 16:34
      Podzielam zdanie mojej poprzedniczki!!! W tekstach pana Doleckiego widoczna
      jest zwykła amatorszczyzna i tendencyjność. Ten pan, bo na miano dziennikarza
      nie zasługuje, nie pozwala czytelnikom na własną ocenę faktów, tylko swoim
      kąśliwym językiem od razu osądza i raczej niesłusznie, krzywdząc niewinne
      osoby.Skąd biorą takie osoby i kto pozwala im na pisanie artykułów do gazet, to
      skandal!!! Jeżeli chodzi o policję, to chyba osiągnął apogeum odkąd zawitał do
      nas nowy komendant, wyżywa się na wszystkich i za wszystko. Policja zawsze jest
      zła i niedobra, rzecznik kłamie, a komendant to już lepiej nie mówić. Niech
      szanowny pan Dolecki w końcu zdejmie te klapki i zacznie pisać prawdę...., a
      nie przedstawiać swoje osobiste odczucia. Gazeta to nie miejsce na osobiste
      zatargi!!!!!Jeżeli ma ze sobą problem to są od tego lekarze specjaliści i niech
      opisuje im swoje problemy natury osobistej!!!!Najłatwiej jest kogoś krytykować,
      ale czynią to zazwyczaj ludzie sami mający wielkie kompleksy. Widocznie pan
      Dolecki jest bardzo zakompleksiony......
    • temida3 Re: Karol Dolecki 16.02.07, 23:14
      Jak miał tematów( co najmniej dwoch...)o matactwach( co najmniej zaniechaniu
      śledztwa w mojej sprawie) to zrejterował na FINISZU!!!
      >>>www.nowosci.com.pl/forum/read.php?3,101112
      Prawda i tylko prawda. A ten wypadek ze skutkiem śmiertelnym- daje Panu
      spokoj, Panie Karolu???
      • b3ut Re: Karol Dolecki 17.02.07, 02:12
        pisz pod jednym nickiem
    • cyrk_zaleski Re: Karol Dolecki 17.02.07, 03:04
      O, nawet policjanci sumiennie czytają to forum. Co za precyzja myśli? Co za
      dogłębna psychoanaliza rodem z policyjnego raportu?
      • temida3 Re: Karol Dolecki 17.02.07, 06:44
        W grudniu( a może wcześniej) już odpowiedziałem:
        do roku 2000(...) pod Historyk II, wydarzenia od 2001 -temida3.
        Odkurz pamięć i informacje.
        Poza tym ważna jest merytoryczna strona kazego wpisu- nawet jeżeli forma, nie
        raz budzi zastrzeżenia! Za kłamstwo, rozbój, potwarz...,
        zdradę stanu-odpowiada się przed prawem!
        Za prawdę- NIGDY, przynajmniej wierzę, że nie w IV R.P.
        W III ciej jak udowodnił to ponad wszelką wątpliwość Rafał Ziemkiewicz,
        -dużo nie brakło a np. za PFOZZ byliby osądzeni nie twórcy, sprawcy i
        wykonawcy" przekrętu WSI" a ci, którzy byli rozpraoowywani i "wciągani w
        perfidną sieć".
        PS.
        Cóż warte prawa bez obyczajów"-i tyle! Do obyczajów w absolutnie pozytywnej
        konotacji -należy dochodzenie i odkrywanie PRAWDY!!! Wiesz po co?
        Po to, żeby:
        ..." ŻYĆ W POKOJU BEZ NIESPRAWIEDLIWOŚCI"!
        • temida3 Re: Karol Dolecki 17.02.07, 06:53
          I jeszcze jedno- wrócę do mojego tajemniczego wpisu:
          ...Prawda i tylko prawda. A ten wypadek ze skutkiem śmiertelnym- daje Panu
          spokoj, Panie Karolu???
          Widzisz -byłem w 2002 r z Panem Karolem u rodziców chłopca zabitego(...),
          rozmawiał z ojcem(sam na sam...) i co????????????????
          W mojej sprawie- opisanej w I części( mam ndzieję, że EPILOG także NOWOŚCI
          opiszą) Pan Karol poznał wszystkie zapisy w aktach. Nawet udzielił mi
          wskazówek, co do trybu: odwołanie do Apelacyjnej, gdyż z akt ( On to
          powiedział...) wynika, że policja i Prokuratura nie...."
          Dziekuję Panie Karolu. Po zażaleniu do Min. Ziobro, Pan Prokurator przyznał
          Panu i mnie- że to Policja nie dopełniła staranności w sledztwie- ale teraz...,
          ponieważ nie można odtworzyć nie zabezpieczonych śladów( ani rozmowy z domu
          sasiada- prze 4 lata Prokurator w Lipnie nie sprawdził pomimo moich 4
          zażaleń!!!)więc i mozliwości są ŻADNE(...).
          Panie Karolu- czy piszę cokolwiek rozmijającego się z faktami???
          • stefanhenryk Re: Karol Dolecki 17.02.07, 11:41
            O ile dobrze zrozumiałem,red.Dolecki grał wtych sprawach na dwie strony.
            • temida3 Re: Karol Dolecki 17.02.07, 12:14
              Nie jestem psychologiem -z wykształcenia, ale nie potwierdzę twojej sugestii.
              Nie oceniam Go o taki cynizm! Myślę, że dostał " prikaz z góry"(...)!
              Za co-zapytasz: odsyłam do postów z grudnia 2005 r w sprawie b. Dyrektora
              Lasów Państwowych i mojej obrony tegoż, przed WYB(...)CZĄ.
              Czy tak -Panie Karolu?
              • bingo31 Re: Karol Dolecki 18.02.07, 00:11
                W żadnej firmie nie ma samowolki. Jeśli dziennikarz cokolwiek publikuje to musi
                mieć zgode bezpośredniego przełożonego. Nie ma tu żadnej "góry"; w stopce
                redakcyjnej jest nazwisko gościa odpowiedzialnego za wszystkie pierdoły, czyli
                szefa. Byc może D. jest przez niego mobingowany?
      • agatta79 Re: Karol Dolecki 17.02.07, 11:49
        A właśnie, że nie policjanci - chociaż jak na moje ten ciągły najazd Doleckiego
        też nieźle ich musiał zmęczyć. Po prostu ludzie, którzy jeszcze czytają "GW" są
        już zmęczeni tym co wyprawia Sz. P. "dziennikarz". W "Nowościach" i "Gazecie
        Pomorskiej" czytają, że to toruńscy policjanci rozbijają narkotykowy gang, w
        "Wyborczej" K.Dolecki pisze, że to policjanci z województwa; w "Nowościach" i
        "GP" wszyscy się z tego cieszą, w "GW" K.Dolecki jako "spec od bezpieczeństwa",
        pisze że świadczy to rosnącej liczbie handlu narkotykami i pyta, czy to znaczy,
        że narkotyki są wszędzie! I on ma się znać na bezpieczeństwie?! I ktoś go
        drukuje?! Drogi Panie redaktorze naczelny - dzięki K.Doleckiemu Pana "Gazeta"
        staje się żałosna. Szkoda, bo mogłaby być fajna.
        • temida3 Re: Karol Dolecki 18.02.07, 06:10
          Odpowiadasz-jakbys z gw. Nie miałem watpliwosci od poczatku, scislej od "cofki"
          p. Karola, ze to "sprężyna" zadziałala. Od opisu-obszernego w sprawie b. Dyr
          Lasów Pańtswowych na forum GW( znam szczegóły wymiennej transakcji pomiędzy
          L.P. a miastem Gdańsk...). Uważałem i do dziś nie zmieniłem zdania, że
          jakkolwiek samorządowcom z Gdańska w późniejszym czasie-tj. sprzedzaży tereny
          pod działki można by postawić cokolwiek, to korzyści z zamiany tego " skrawka
          przegranej" własnoći-dodam " gołej działki w obrębie granic miasta, na enklawy
          w środku obszarów leśnych w 3 nadleśnictwach- w proporcjach 3,5 ha/ na 75 ha!!!
          to dla Lasów P. i lasów(...) b. dobra zamiana.
          PS
          Znam przewały w L.P. -np w RDLP w Toruniu, które GW znała od lat( TO AKSJOMAT!)
          a niewiele odkryła. Mój przypadek z '93 r i walka z " układem psiznesmena z
          Borów Tucholskic i braci leśnych" -jest wzorcowym przypadkiem! Ale GW-uznawała
          wówczas i dzis tak uważa, że ww działął zgodnie Z "PRAWEM BUSZU III R.P.", POD
          KTÓRYM PRAWEM PODPISYWAŁ SIĘ OD POCZATKU-JEJ GURU(sic!).
    • krytykant3 Re: Karol Dolecki 17.02.07, 13:41
      Artykul o zlotej pale powinien byc prezentowany w szkolach dziennikarstwa jako
      przyklad nierzetelnego, tendencyjnego i pisanego z niskich pobudek (czyzby
      zwolnienie pani Krus bylo nie na reke ktoremus z kolegow pana D.?)artykulu.
      Lokalna wyborcza przynosi wstyd tej dobrej gazecie. Zastanawia mnie, czy
      centrala nie kontroluje tej fuszerki?
      • janekkk7 Re: Karol Dolecki 17.02.07, 17:44
        Jako specjalista z zakresu bezpieczenstwa moge powiedziec jedno: ten
        pseudodziennikarz, ktory psuje opinie calemu lokalnemu srodowisku
        dziennikarskiemu, zupelnie nie ma pojecia o pracy w policji. Postawil sobie z
        gory teze: musze zniszczyc czlowieka - komendanta, pod ktorego dowodztwem
        torunska policja w koncu zaczyna funkcjonowac jak nalezy. I teraz stara sie ta
        teze udowodnic. To widac, a lokalna wyborcza w Toruniu jest chyba najgorszym
        dodatkiem do tej ogolnopolskiej gazety, przykladem nierzetelnosci
        dziennikarskiej. Uwazam, ze najwyzszy czas, zeby ktos sie tym zajal - i nie mam
        tu na mysli jedynie kierownictwa redakcji, ale rowniez sad (zachecam pana
        komendanta do zlozenia pozwu cywilnego, choc niestety wiem, ze pewnie zdazy juz
        odejsc ze sluzby, zanim zostanie on rozpatrzony...) - jakis dom dziecka z
        pewnoscia ucieszylby sie, gdyby pan Dolecki musial zaplacic na cele spoleczne
        pokazna sumke za klamstwa, ktore wypisuje.
    • szkodnik997 ciekawe o czym by pisał gdyby nie konkubina... 17.02.07, 16:09
      a tak otrzymuje newsy na talerzu, nie trzeba się wysilać, tylko napisac parę
      komunałów - dobrze mieć taką konkubinę co pracuje na ul. Grudziądzkiej. Choć
      nie, każdy kto wie o kogo chodzi, wie, że to ciężki kawałek chleba;)
    • kafelwrd Re: Karol Dolecki 17.02.07, 18:04
      Nie da sie ukryc, ze warsztat pana Doleckiego jest co najmniej niskiej jakosci.
      Mieszanie komentarzy z faktami jest niedopuszczalne dla jakichkolwiek
      dziennikarzy, ktorzy staraja sie byc obiektywni. Brak wysluchania drugiej
      strony jest tez charakterystyczny dla artykulow pisanych przez naszego
      negatywnego bohatera. Nie doszukiwalbym sie tutaj spisku, ale po prostu slabego
      przygotowania dziennikarskiego i zbytniej pewnosci siebie. Ktos w koncu musi
      uswiadomic temu panu, ze jego tekstow nie powinien drukowac nawet tabloid, bo
      jego artykuly charakteryzuja sie słabym(czyt. selektywnego) doborem materialu
      (niech sie uczy od dziennikarzy sledczych), ewidentnym brakiem starannosci i
      rzetelnosci, przede wszystkim kolokwialnym, ocierajacym sie o wulgarny,
      jezykiem. Mam nadzieje, ze ktos w koncu pojdzie po rozum do glowy i zastanowi
      sie, czy drukowac teksty w stylu tego ostatniego, ktory mielismy nieprzyjemnosc
      czytac...
    • agatta79 Re: Karol Dolecki 20.02.07, 23:04
      Widać, K.Dolecki też czyta forum. Coś go ostatnio nie ma w lokalnym dodatku.
      Może to naczelny poszedł po rozum do głowy? Miejmy nadzieję.
      • kafelwrd Re: Karol Dolecki 23.02.07, 18:22
        E tam - pewnie znowu przygotowuje jakis paszkwil na torunska policje;)
        • historykii Re: Karol Dolecki 23.02.07, 21:18
          Pan Karol pokaże " swoje rogi", jak znajdzie się po drugiej stronie stronic
          G.W.(...).

• uszaty25 Re: Karol Dolecki 24.02.07, 14:42
            Karol Dolecki to ignorant, z gory doposowuje fakty do zalozonych wnioskow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka