Dodaj do ulubionych

społeczeństwo Czernikowa

12.01.14, 22:00
Przyjechałem z Torunia na koncert Kobranocki w Czernikowie i powiem ,że takiej żenady na ich koncercie ,to dawno nie widziałem. Chodzi mi o frekwencje mieszkańców. Żadna wieś nie jest dziurą w sensie miejsca, a dziurę w sensie mentalnym, kulturowym tworzą sami mieszkańcy nieznajomością zasad obycia na koncertach ,wyczucia, gościnności. Zespół, który od 22 lat gra charytatywnie z Orkiestrą ,po dwa koncerty w dniu finału ,nagle spotyka się z taką ścianą ignorancji, bo jak można inaczej nazwać tą garstkę publiczności na koncercie, który powinien być wydarzeniem i przyciągnąć wszystkich Ludzi Dobrej Woli. Mam na myśli przede wszystkim młodzież ,studentów ,nauczycieli, lekarzy, urzędników, robotników itd... Nieważne, czy ktoś lubi taką muzykę, czy nie. Cel był szczytny. Muzycy nie przyjechali się promować, bo nie muszą( polska ,kultowa, ceniona kapela), a po to ,żeby na te 60 min zgromadzić ludzi w szczytnym celu, a zostali olani.. Słowa uznania dla tych ,co byli i próbowali trzymać honor Czernikowa. Oglądam relację z „wioski” Warszawa i dziesiątki tysięcy ludzi bez kompleksów, czuje o co w tej idei chodzi i przy okazji świetnie się bawi. Czernikowo wstyd !!! Współczuję chłopakom z Kobranocki i Organizatorom.
Obserwuj wątek
    • totu2010 Re: społeczeństwo Czernikowa 12.01.14, 22:27
      Ocena Czernikowian trochę na wyrost.Jeżeli "już" to nawaliła informacja Czyli jej brak.Nie słyszałem o takim występie.Nauczka na przyszłość.
    • monalisa49 Re: społeczeństwo Czernikowa 13.01.14, 09:12
      Witam ja również byłam na koncercie wręcz nie mogłam się do niego doczekać spodziewałam się tłumów a tu takie rozczarowanie taki zespół wkoncu coś nie jakieś disco w polu a taki wstyd!
      • lata70te Re: społeczeństwo Czernikowa 13.01.14, 13:47
        Cel oczywiscie był szczytny ,ale co do poinformowania /jak już powyżej ktoś wspomniał /o występie Kobranocki ,to organizatorzy dali ciała na maxa.Jakieś duże afisze powinny być powieszone przynajmniej w kilku miejscach np.PKS,PKP,w Polo u Chlebowskiej ,a może nawet i przy kościele.
    • troll540 Re: społeczeństwo Czernikowa 13.01.14, 16:29
      Szanowni Państwo- nie życzę sobie tego co by jakiś tam bar.n ubliżał naszemu społeczeństwu.Bowiem w normalnych cywilizowanych warunkach należy wpierw rozeznać sytuację,by stawiać jakieś tam wyimaginowane zarzuty.Jak komuś podoba się jakaś tam śmieszna kapela-to cały szacun,ale nie można tworzyć na tej podstawie sensacji i ubliżać ludziom.Bowiem jakiś tam toruński delikatnie mówiąc pajac chce wystawiać grubo krzywdzącą opinie mieszkańcom naszej gminy.Nie widzę jakiegokolwiek obowiązku tłumaczenia się z czegokolwiek.Zawsze mieszkańcy tej zacnej gminy partycypowali w akcjach charytatywnych. Świadczą o tym co roczne wyniki.Pozdrawiam!
      • merida441 Re: społeczeństwo Czernikowa 02.02.14, 23:58
        Wydaje mi się ,że niemało takich pajaców w Czernikowie,co tylko piszą, żeby się na forum odezwać,a nie mają nic do powiedzenia i sytuacji nie znają. Tu podano konkretne fakty, z którymi się w pełni zgadzam.Mają rację Ci ,co zauważają bierność sporej części mieszkańców.Kobranocka,czy ktoś lubi,czy nie-nie jest śmieszną kapelą,troll -nie obrażaj zespołu i jego fanów ! Dobrze,że ktoś z zewnątrz zauważa słabostki naszego społeczeństwa,trzeba wyciągać z tego wnioski na przyszłość jak jesteśmy postrzegani, a nie obrażać się.Panuje nie tylko w Czernikowie ogólny marazm kulturalny, brak zainteresowania,ciekawości kulturą,którą się podaje" na tacy".
        • troll540 Re: społeczeństwo Czernikowa 03.02.14, 19:00
          Z pełnym szacunkiem uznaje wypowiedzi na niniejszym forum.Staram też czasami szanować inne, które nie zawsze są mi bliskie.Nie szanuje i szanował nie będę nigdy narzucania mi racji ,które nie są zgodne z moim poglądem i przekonaniem.Co więcej -nie będę podejmował nawet jakiejkolwiek dyskusji z osobami o współczynniku IQ 50-69,nie wspominając już o tych poniżej 20.Kontynuując -dla mnie kapela - kiedyś zwana "Latający Pisuar"czy jak tam obecnie się zwie- nie stanowi żadnej wartości.Szanuje jednak wszystkich tych,którzy są jej fanami.Moim zdaniem nie ma prawa też -mi -ani miejscowemu społeczeństwu narzucać ktoś tego czego ma słuchać.Nawet gdy temu przyświeca nadrzędny cel.Pozdrawiam!
          • merida441 Re: społeczeństwo Czernikowa 03.02.14, 21:23
            Hmmm...,jak Ci Troll odpisać,żebyś ze swoim wysokim (według Twojego mniemania) IQ zrozumiał o co tak naprawdę założycielowi wątku i jego rozmówcom chodziło,bo cokolwiek piszesz,to widać masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Ty nie obrażasz nazywając kogoś cytuję: pajacem, osobą o niskim wskaźniku inteligencji itp.,Ciebie obrażają natomiast mówiąc o bierności,braku chęci uczestniczenia w koncercie będącego częścią akcji charytatywnej.Nie bądź hipokrytą !Po co te epitety?! Mamy problem widzę z poczuciem własnej wartości.Wyluzuj! Może to być i nawet "Pływający Pisuar"-jakie ma to znaczenie?! Wchodzę,wrzucam nawet symboliczną złotówkę,wyrażam tym szacunek dla akcji,organizatorów i gości. Wychodzę ,bo nie lubię tej muzyki i koniec ! Problem?!Człowiekowi wrażliwemu,otwartemu nie trzeba nic narzucać-to się czuje,to się wie.Pozdrawiam aktywnego gawędziarza.
    • nikita788 Re: społeczeństwo Czernikowa 13.01.14, 19:29
      Cześć.Ja choć jestem mieszkanką Czernikowa ,wstydzę się za tych,którzy zaszyli się w swoich domach i nie znaleźli(lub nie chcieli znaleźć)trochę czasu,aby przyjść na koncert tak cenionej kapeli.W końcu nie zawsze nadarza się taka okazja,aby oko w oko stanąć z takimi artystami.Czyżby chodziło o te( parę zł)które wypadałoby wrzucić do puszki.Raz do roku!Taki cel!Wstyd!Dziękuję tym,którzy się zjawili.Ps.Co do informacji ja nie miałam żadnego problemu,aby ją znaleźć (net,plakaty itd...).
    • pink0000 Re: społeczeństwo Czernikowa 15.01.14, 09:53
      W pełni popieram twoją wypowiedz choć żałuję ,gdyż Ciebie również zabrakło ciut z przodu myślę że to taka trochę psychologia tłumu .smile.Brak mi słów ....Totalny szok jak szłam zastanawiałam sie czy to na pewno tu odbywa się koncert . Nie chce mi się aż wierzyć jak można nie znać Kobranocki ,choć by przez szacunek do starych zakamuflowanych tekstów za czasów kiedy to słowo nie mogło być jasno wypowiedziane! Nie proponuję ,bądzcie wszyscy rokowcami ale na litość jak można było choć z ciekawości i reprezentacji naszej miejscowości olać tak ważny występ .Nie przypominam sobie rokowej kapeli o takim kalibrze w Czernikowie i niestety długo to już się nie powtórzy .WSTYD !!! przypominam również o tym jaki to był dzień Olkiestra która kojarzy sie nie tylko z muzyką lecz z niesieniem pomocy na pozór innym a może nam!!mamy rodziny i nigdy nie wiemy co się komu zdarzy więc gratuluje .Winne sa tu niestety "SZANOWNE WŁADZE CZERNIKOWA" gdyż niestety nie zadbały o reklamę >jeden nauczyciel w szkole ,zachęcał dzieciaki sam zresztą jak zawsze nie zawiódł również dyrektorzy i paru ludzi którzy po prostu zawsze są inteligentni więc ich nie brakuje na takich spotkaniach .Ja muszę powiedzieć z dumą że byłam i broniłam honoru jak tylko mogłam dzięki temu iż stały obok dwie koleżanki ktoś w ogóle się ruszał Nie można tez zapomnieć o młodej dziewczynie co to stała jak wryta tuż pod sceną a za nią rodzice SZACUN kochani smile,.Ja również zabrałam dzieci i jestem pewna że będa kiedyś z tego dumni .,choć "kolega "już do mojej córki się na mój temat wypowiedział Spokojnie ...mam to gdzieś smileDo zobaczenia więc na kolejnym koncercie gdzie każdy zatańczy i zaśpiewa repertuar typu "ona tańczy dla mnie " lub "serca dwa"... przykro mi i WSTYD Długo nie pochwalę się z kąd jestem w środowisku rokowym ..Narzekacie na to że w Czernikowie nic nie ma ?? otóż to jest zapracowane . i nie ma co tu się obrarzac tylko spuścić głowę i następnym razem pamiętać iż my wszyscy jesteśmy ważni i to co mamy również zależy od nas .

• dr.loubitch Re: społeczeństwo Czernikowa 15.01.14, 19:01
        Na koncercie Kobranocki byłem i się świetnie bawiłem a ci których nie było niech żałują bo wstyd mi za tych którym dup nie chciało się ruszyć sprzed tv. A co do opisu że Czernikowa nie było w pospolitym ruszeniu - to ŻAL ale ja na ten koncert zabrałem swojego syna który pierwszy raz usłyszał to co ją w jego wieku przeżywałem i jestem Z TEGO DUMNY że młody poznał co to dobry polski rock. Wielki szacunku dla Kobry i chłopaków z Torunia.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka