Dodaj do ulubionych

Multimedia lubią niezdecydowanych klientów

29.07.09, 11:11
imho: lepiej w ogole nie miec tv i internetu niz korzystac z uslug
multimedia. szkoda, ze na rynku kablowek w toruniu nie ma prawdziwej
konkurencji.
Obserwuj wątek
    • kid_cassidy Re: Multimedia lubią niezdecydowanych klientów 29.07.09, 11:24
      podziękowania za taki stan rzeczy sa wynikiem patologii
      spółdzielczego systemu, w którym gruby_na_pysku synekturalny prezes
      decyduje, co jest najlepsze dla jego kilkunastu/kilkudziesięciu
      tysięcy członków. Zdaje sie, że jest mozliwe by np jeden blok z
      danej spółdzielni "wyłamał sie" i przeszedł do innego operatora, ale
      musi zgodzic sie na to 100% włascicieli mieszkan, co
      przy "polaczkowej" mentalności jest niemożliwością.
      Te tysiace gnizadek z kazdej spółdzielni to gigant interes dla
      operatorów, więc temat zmiany dostawcy sygnału zawsze bedzie śliski.
      Mieszkancy nie musza miec najlepszej kablówki. Będa mieli tę, która
      najbatrdziej opłaci sie spółdzielni i grubemu_na_pysku
      synekturalnemu prezesowi.
      • hecer Re: Multimedia lubią niezdecydowanych klientów 29.07.09, 14:05
        a jak niby powstała spółka Multimedia??? Dokładnie w ten sposób.

Podobnie powstało kilka innych firm... Zapewne również Ubezpieczenia Filar.

Pamiętam jak do mieszkańców Na Skarpie dotarła informacja że w Kaszczorku
        kablówka jest o połowę tańsza. Za ten sam pakiet. Później takim tańszym
        operatorem został Petrus (w innym regionie)

wszystko zawdzięczamy prezesom spółdzielni.
    • nieznajomaanna Multimedia lubią niezdecydowanych klientów 29.07.09, 11:47
      Jestem klientką opisanej firmy. Faktury docierają do mnie po terminie płatności. Jeśli zmienia się jakąś usługę to na kolejnej fakturze funkcjonuje nieaktywna usługa a potem po miesiącu dostaje się korektę - wprowadza to bałagan w dokumentacji i zmusza klienta do płacenia w terminie zawartym na fakturze za usługę, której już nie pobiera. Internet co jakiś czas przestaje działać i usługa nie jest aktywna przez np 2 dni.Zgadzam się z przedmówcą, wielka szkoda, że w Toruniu dostęp do konkurencji jest ograniczony. Teoretycznie można wybrać dowolnego usługodawcę ale w praktyce wygląda to tak, że tak gdzie są skrzynki Multimediów trzeba zawierać umowę z nimi bo procedura użerania się jest czaso- i nerwochłonna.
    • bog1wie Multimedia lubią niezdecydowanych klientów 29.07.09, 13:48
      A to ciekawe. Moja cała rodzina użerała się z TP SA. Po tym jak siostra mieszkająca na naszej pięknej Starówce dowiedziała się po 3 (trzech!) miesiącach wodzenia za nos, że nie ma "możliwości technicznych" podłączenia Internetu; poszła do Multimediów. Internet został podłączony następnego dnia i od pół roku działa świetnie. Jak na ironię ma telefon w TP SA! Czyli telefon tak, internet nie, do końca października tego roku. Przeniesieniem telefonu do Multimediów zajmie się nieodpłatnie firma Multimedia. Będzie taniej i sprawniej. Ja przeniosłem wszystko razem do Multimediów i od pół roku nie mam żadnych problemów. Rachunki też docierają na czas. Obsługa miła i kompetentna. Może chodzi o zgnojenie Multimediów, bo za dobrze działają i są dla klienta a nie klient dla nich? Jeśli studentka była taka niezadowolona, to mogła iść do TP SA, tam dopiero by zobaczyła... A może była na haju i nie doczytała czegoś...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka