16.07.09, 23:16
Witam,

mam pytania dot. Aerosvitu.

To, że nie jest to linia pierwszej klasy, to już wiem, ale ceny lotów z
Warszawy do Bangkoku w taryfie młodzieżowej mają bezkonkurencyjne :)

1. co się dzieje, jak bagaż nie zdąża na przesiadce się przesiąść razem z
pasażerem? czy linia lotnicza jest zobowiązana do jakiejś rekompensaty? (są to
loty poza UE)
2. czy mają jakieś filmy, gry?
3. czy serwują alkohol w cenie biletu, czy trzeba dokupić?
4. czy rozdają koce, skarpetki itp na lotach w nocy?

Z góry dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: balajanek Re: Aerosvit IP: 82.132.136.* 17.07.09, 00:49
      1/Bagaż zdąży Ty możesz nie zdążyć,bo jest tłok i kontrola
      bezpieczeństwa,zabierają płyny w opakowaniach (panie od razu skrzętnie zabierają
      na handel) przy przejściu z płyty lotniska na salę odlotów w Kijowie.
      2/Nie ma gier,film jakiś lichy w tamtą stronę leciał,w słuchawkach muzyka też
      nie rewelacja.
      3/nie serwują,czy trzeba? raczej nie trzeba.
      4/koców,skarpetek nie rozdają.
      5/Zmień linię na Thai Airlines wtedy wszystkie odpowiedzi na TAK.
      Jaka cena taki komfort.
      • vous_etes Re: Aerosvit 17.07.09, 11:14
        dzięki

Zdawałem sobie sprawę z niższego komfortu bookując bilet.

Ad. 1. właśnie podobno pasażerowie zdążają, bagaże niekoniecznie :) chciałbym
        się dowiedzieć, czy aerosvit się do czegoś poczuwa w takiej sytuacji.
        Ad. 3. jasne, że nie trzeba, ale warto wiedzieć
        Ad. 5. Jasne, tylko wówczas cena byłaby w euro a nie w PLN. Wystarczyłby
        Turkish, tylko że dłużej leci.
        • ago-ya Re: Aerosvit 18.07.09, 05:32
          Daj znac czy było tak strasznie jak dolecisz :) Ja szukalem na wrzesien dla
          znajomych i znalazlem aeroflot za 333funty z waw do Bkk, ale to moglobybyc tzw.
          "zamienil stryjek siekierke na kijek"
          • vous_etes Re: Aerosvit 19.07.09, 17:06
            aeroflotem już leciałem do Indii - nie było tak strasznie, choć faktycznie nie
            było żadnych udogodnień.

w przypadku aerosvitu zależy mi przede wszystkim na informacji dot. ich polityki
            dostarczania zaginionego bagażu i tego, czy można liczyć na jakąś rekompensatę.
            • Gość: oranjefanka Re: Aerosvit IP: 77.222.246.* 19.07.09, 20:39
              vous - mi bagazu nie zgubili na szczescie, ale:
              - mialam malo czasu na przesiadke, lot sie spoznil, na szczescie czekali; choc
              kiedy bylam na boryspolu pierwsze raz to niezle zdezorientowana - bo inf. o moim
              locie juz nie bylo (teoretycznie juz zamkniete bramki);
              - 2 razy zmienili mi godziny lotu nie informujac o tym; jak usilowalam znalezc
              swoj lot to twierdzili ze w ogole takiego nie ma:D (1 z lotow byl do wwy);
              - chaos niewyobrazalny, poziom inf. zerowy, mam nadzieje ze znasz rosyjki; ze
              sie do czegos poczuja bym nie liczyla, moze sie zreszta nawet poczuja tylko
              bedziesz czekal na nich w bkk? szansa ze sie dowiesz tel. czy juz sie bagaz
              znalazl w razie zagubienia oceniam nisko;
              - kwota na ktora moglbys ubezpieczyc bagaz w generali czy innych takich jest
              smiesznie niska (chyba 800pln);

ale suma sumarum zawsze dolecialam, b. tanio za to placac; za kazdym razem nie
              lecialam na bardzo dlugo i najwazniejsze rzeczy wlozylam do podrecznego, wlasnie
              z powyzszych powodow;

o braku filmow i wygod nie pisze, bo to nie jest w koncu az takie najwazniejsze;
              • balajanek Re: Aerosvit 19.07.09, 23:57
                Co prawda nie założyłem tego wątku ale w podsumowaniu pozwolę sobie napisać,że
                nie zeszliśmy poniżej pewnego poziomu dialogu który niestety tu taj jest
                nierzadki.Miłego pobytu wszystkim w Tajlandii,Indiach itp.Dla zmylenia
                wszystkich wybieram w tym roku Polanicę.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka