Dodaj do ulubionych

Stansted-Modlin 4.12.2015

20.11.15, 23:43
Witam.
Szukam osoby/osób, które lecą do Modlina z lotniska Stansted 4.12.2015 o godzinie 18:00.
Jest to mój pierwszy lot i byłabym spokojniejsza, gdybym przeszła całą drogą zaczynając od odprawy kończąc na wejściu do samolotu z drugą osobą ;)
Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • malgosia-t-13 Re: Stansted-Modlin 4.12.2015 24.11.15, 14:32
      Będzie jeszcze lepiej niż chcesz- nie tylko "druga osoba", ale setka przed Tobą i prawie tyle za Tobą. Rób to co oni ;)
      • jot.be Re: Stansted-Modlin 4.12.2015 24.11.15, 14:38
        Tylko musisz namierzyć kogoś w głównej hali kto leci w tym samym kierunku.
        Stansted to dość paskudne lotnisko - zwłaszcza ne debiut...
    • balajanek Re: Stansted-Modlin 4.12.2015 26.11.15, 00:45
      Wchodzisz do hali głównej,oddajesz bagaż rejestrowany(jeśli masz) potem kierujesz się w lewo przechodzisz przez bramkę kontrolną skanując kod z karty pokładowej stajesz w dowolnej, zawsze bardzo długiej, kolejce do kontroli bezpieczeństwa. Potem przechodzisz przez pasaż strefy wolnocłowej(nie ma możliwości ominięcia sklepów), wchodzisz w obszar oczekiwania gdzie śledzisz na monitorze nr bramki do Twojego samolotu. Jeżeli jest to jedna z bramek 81-88 lub 29-38 udajesz się na wprost wsiadasz do kolejki i jedziesz odpowiednio jeden lub dwa przystanki. W wagonie jest wyświetlana informacja których bramek dotyczy przystanek. Jeżeli są to bramki z przedziału 39 do 87 udajesz się w prawo do schodów i korytarzy zgodnie ze strzałkami. Przejście od security do bramki może zająć do 15min. Przed bramką spokojnie sobie siedzisz i czekasz aż wszyscy z kolejki przejdą przez kontrolę kart pokładowych. Stanie w kolejce ma sens tylko wtedy gdzy Twój bagaż podręczny jest większy i nie chcesz by został zabrany na płycie lotniska(bezpłatnie) do luku bagażowego. Pierwsza setka pasażerów nie ma odbieranego bagażu.
      Napisz jak Ci się leciało.
      • molcia_19_90 Re: Stansted-Modlin 4.12.2015 26.11.15, 08:14
        wow! :) bardzo wyczerpujący instruktaż ;) lotnisko śni mi się ostatnio po nocach, spać nie mogę :D ale mam nadzieję, że jakoś dam radę ;)
        Dziękuję bardzo za wytłumaczenie wszystkiego z najdrobniejszymi szczegółami :)
        Odezwę się jak tylko odejdzie mi cały stresik i wyśpię się :D
        Pozdrawiam ;)
        Miłego dnia :)
      • molcia_19_90 Re: Stansted-Modlin 4.12.2015 08.12.15, 09:53
        Witam :) Wchodząc na lotnisko pomyśałam... "Boże, co ja tu robi ę?!" ale na szczęście szybko miły Pan z obsługi zapytał czy wszystko w porządku, zwyczajnie powiedziałam, że nie wiem co robić bo jestem pierwszy raz i trochę się denerwuję ;) rzecz jasna z angielską uprzejmością Pan odpowiedział, że nie ma o co się martwić i wskazał mi drogę, którą iść i jasno wszystko wytłumaczył :) potem to już z górki :) przeszłam przez całą odprawę a potem tylko czekałam na otworzenie brameczki i fruuuu do Modlina ;)
        Jak to się mówi "nie taki diabeł straszny..." :) Lot bardzo szybki z małymi turbulencjami, ale trafiłam na fajne towarzystwo :)
        Dziękuję serdecznie za pomoc i pozdrawiam życząc miłego dnia :)
        • balajanek Re: Stansted-Modlin 4.12.2015 08.12.15, 18:25
          A widzisz, wystarczy się tylko starszych słuchać.
          Szkoda, że to nie ja byłem tym miłym panem na lotnisku.
          Pozdro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka