tomcie99 18.06.15, 19:07 Witam, gdzie w Warszawie można nabyć woreczki strunowe na kosmetyki na lot Ryanarem? zalecają 20x20 ok 1 litrowe... jak za małe to inne wymiarowo się trafiają, a gdzie kupić te "lotnicze" ? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saba73 Re: woreczki strunowe 18.06.15, 21:03 Często latam Ryanairem i zawsze mam tę samą przezroczystą kosmetyczkę, a w niej podręczne kosmetyki. Nie przejmuj się wymiarowymi woreczkami, nikt nie zwraca uwagi na wymiary woreczka, byleby było widoczne co jest w środku, płyny po max. 100 ml i nie więcej niż 1 litr razem. Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: woreczki strunowe 20.06.15, 01:33 Niestety ale do czasu. Z taką kosmetyczką zaliczyłam ponad xxx lotów. Całkiem niedawno w Lądku przyczepili się. Sami przepakowali kosmetyki do tych malutkich, 20X20 strunowych. Miałam mało i nic nie musiałam wyrzucać. Ale "dramaty" z wyrzucanymi kosmetykami już nie raz widziałam. Dalej latam z przeźroczystą kosmetyczką chociaż woreczki strunowe zawsze mam przy sobie, tak na wszelki wypadek :) -- Odpowiedz Link Zgłoś
saba73 Re: woreczki strunowe 21.06.15, 12:12 Nie grozi mi wyrzucenie kosmetyków, bo nigdy nie przekraczam limitów. Jeśli kiedyś każą przepakować do woreczka, nie ma sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: woreczki strunowe 21.06.15, 13:11 Stanstead to jest jedyne lotnisko gdzie faktycznie chcieli aby pakować tylko i wyłącznie w te kwadratowe. Ale wszędzie przy kontroli są dostępne bez problemu. Na żadnym innym lotnisku tego nie spotkałem. Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: woreczki strunowe 18.06.15, 21:18 Ja używam litrowych woreczków strunowych na mrożonki firmy Jan Niezbędny :) A latam z Modlina kilka razy w miesiącu. Działają :) Do kupienia w każdym spożywczym. W razie czego można kupić w terminalu w automacie. Chyba za 1 PLN Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: woreczki strunowe 20.06.15, 01:34 Linia jaką lecisz nie ma znaczenia. Wszędzie obowiązują te same przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcie99 Re: woreczki strunowe 20.06.15, 14:04 dzięki za info, pozostają w takim razie torebki "Jan Niezbędny..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika190581 Re: woreczki strunowe 29.05.18, 13:23 Tomaszu polecam tutaj: dobretasmy.pl/produkty/Woreczki-strunowe , bez znaczenia jaka linia przepisy celne sa zawsze te same. Duzo latam i uzywam 20x20 lub 20x30. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.zdziarski3 Re: woreczki strunowe 05.01.22, 16:22 Dzień Dobry, najlepsze i najtańsze woreczki strunowe można kupic w NEOPAK Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś