miliarder 07.01.04, 10:03 do d... artykuł. Piszcie nie "teraz" a od...do, same subiektywne tresci to troche malo, a tak musze szukac po sieci kiedy mozna samemu posmakować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
posters 120 kolorowych kserokopi z wielką pompą 09.01.04, 17:10 Ktoś sobie urządził kpinę w BWA Awangarda we Wrocławiu. Z wielką pompą organizując objazdową wystawę współczesnych reprodukcji rosyjskich plakatów. Czy firmy sponsorujące ta imprezę, organizatorzy, firma ubezpieczająca wystawę i "dzieła" wiedzą, ze wszystko to co wisi w BWA to nie żadne "zbiory Biblioteki Narodowej w Moskwie" tylko zrobione wspołcześnie reprodukcje starych plakatów. Ta wystawa nie ma zadnej wartości muzealnej bo prezentuje reprodukcje zrobione na wielkoformatowej kserokopiarce. Plakat sam w sobie jest z założenia drukiem powielanym ale płaska kserokopia starego druku litograficznego ma się do oryginału tak zdjęcie w gazecie do grafiki. Nie wiem dlaczego cos takiego nazywa sie wydarzeniem artystycznym skoro taki zbiór plakatów mozna kupic za równowartość kilkuset złotych Moskwie - na wystawę w młodzieżowym domu kultury to OK ale skoro ma to byc wydarzenie artystyczne to mozna było postarac sie o ryginalne plakaty. na tej wystawie nawet druki z lat 80tych to nie sa oryginalne plakaty tylko druki z dużej kserokopiarki. Jestem zdegustowany po wizycie w BWA. Reprodukcje tych plakatów już widziałem i chciałem obejrzeć oryginalne stare druki a tutaj taki bubel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: 120 kolorowych kserokopi z wielką pompą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 20:34 To prawda, te plakaty wyglądają fatalnie. Jak wykrochmalone i wymaglowane! To chyba pokątnie skany z małych reprodukcji wydanych w albumach przez Bibliotekę Narodową w Moskwie. Czy za bilet wstępu na tę wystawę można zapłacić zeskanowanymi banknotami? Odpowiedz Link Zgłoś