majajekukubzdziongvamajaje 24.09.09, 16:55 Jak wypadek na drodze - to tir. Jak dziury w jezdni - to tir (podobno jeden robi tyle szkody co 10000 osobowych). A tory kolejowe rdzewieją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kuka Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.icpnet.pl 24.09.09, 17:18 dokładnie - do tego PKP ledwo zipie. Niech się nygusy z rządu wezmą za to i zrobią porządek z tirami i transportem - wywalić ich na pociągi i tyle. KTO wreszcie zrobi z tym porządek???????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowiasz Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 17:41 A kto za to zapłaci? No kto? Społeczeństwo! Czyli ja i ty będziemy drożej kupowac w zasadzie wszystko. Super pomysł. Kocham pociągi ale prawda jest taka, że TIRem taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Jak dobrze policzyć, to chyba jednak drożej. 24.09.09, 17:43 Gość portalu: Sowiasz napisał(a): Kocham pociągi ale prawda jest taka, > że TIRem taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krt Re: Jak dobrze policzyć, to chyba jednak drożej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 18:09 jeszcze mozna rzekami z poludnia na polnoc (konkretnie najbardziej uregulowana jest Odra), na zachodzie duza czesc transportu odbywa sie rzekami... Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Poczekamy, aż skończy się neofickie zachłyśnięcie 24.09.09, 18:20 motoryzacją. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana TIRem taniej? Haha dobry żart. 24.09.09, 20:16 A taksówką taniej niż tramwajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: TIRem taniej? Haha dobry żart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 07:54 Akurat taniej jak jedziesz w kilka osób taksówką, a tramwajem masz kilka przesiadek... Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Zresztą już się kończy. W niedzielę przywrócono 24.09.09, 18:25 pociągi do Trzebnicy, może i na Kobierzyce przyjdzie, nomen omen, kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Zresztą już się kończy. W niedzielę przywróco 24.09.09, 18:27 majajekukubzdziongvamajaje napisał: > pociągi do Trzebnicy, może i na Kobierzyce przyjdzie, nomen omen, kolej. Może. Ale co zrobimy jak zaczną się zdarzać wypadki kolejowe? Już tylko "zu Fuss" na zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Tak, zdarzają się, ale dużo rzadziej niż drogowe. 24.09.09, 18:35 metall napisał: Ale co zrobimy jak zaczną się zdarzać wypadki kolejowe? Już tylko "zu > Fuss" na zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Bo pociągów jest dużo mniej, ale ... 24.09.09, 18:51 ... niektórzy chcą, żeby ich było więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kretek_bladzi Re: Zresztą już się kończy. W niedzielę przywróco 25.09.09, 07:24 majajekukubzdziongvamajaje napisał: > pociągi do Trzebnicy, może i na Kobierzyce przyjdzie, nomen omen, kolej. Pociągi do Świdnicy wrócą najpóźniej w 2011r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 18:41 A kto placi za przeladowane tiry rozjezdzajace drogi ? co lepiej wybrac ? Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana 24.09.09, 18:25 Gość portalu: kuka napisał(a): > Niech się nygusy z rządu wezmą za to i > zrobią porządek z tirami i transportem ! Zdumiewająca jest wiara niektórych, że ludzie, przez nich samych nazywani "nygusami", nagle za coś się wezmą i zrobią to dobrze. Skąd w Was ludzie tyle wiary w naszych polityków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 17:34 Oczywiście że przez Polskę tranzyt powinien odywać się kontenerami na wagonach kolejowych. Niestety indolencja rządu prowadzi do kolejnych wypadków. Ja i tak jestem pod sporym wrażeniem determinacji i cierpliwości tirowców że im chce się jeszcze jeździć po Polsce - beznadziejny stan dróg, korki, l-ki, dziury, wąskie i ciasne zakręty, wszędzie ograniczenia, traktory i kombajny. Zapewne ich średnia prędkość to 40kmh i jak mają bezpiecznie przejechać 600 km dziennie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Boję się tamtędy jeździć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 18:04 Boje się tamtędy jeździć!! Niech oni do cholery coś z tym zrobią!! Kilka dni temu był tam wypadek, dziś znowu!! Nie ma tygodnia bez wypadku w obszarze Kobierzyc!! Nie chce zginąć bo jakiś idiota będzie wyprzedzać albo będzie na chama wpychać się z podporządkowanej!! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Boję się tamtędy jeździć 24.09.09, 18:21 Gość portalu: A napisał(a): > Niech oni do cholery coś z tym zrobią!! Jacy oni? Dlaczego sądzisz, że "onych" to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Boję się tamtędy jeździć IP: *.nat.tvk.wroc.pl 24.09.09, 21:23 A tam jeszcze jest miejsce na kolejne krzyże? Wyobrazcie sobie, ze modernizacji tej drogi nie ma nawet w planach. GDDKiA ma ją w d... . Pewnie postawią tam teaz znak 40. A powinna zostac wybudowana nowa Autostrada A8 Wrocław-Praga, lub przynajmniej ekspresowa S8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timo Tam powinny być światła!!! IP: 90.156.110.* 24.09.09, 22:19 To skrzyżowanie zbiera żniwo. Małżonka jeździ tam do pracy, była świadkiem wielu wypadków. Ja mam wielką nadzieję, że (odpukać) nie będzie dnia w którym dowiem się że nie przyjedzie. Ale ten wyjazd z Kobierzyc na krajową 8 pomimo stojącego tam ograniczenia, 2 fotoradarów, czarnego punktu nadal zbiera ponure żniwo. Przedwczoraj jakiś pajac co mu było za śpiesznie wyprzedzał na łuku i miał czołówkę z TIRem, dzisiaj to. Dzień bez wypadku to rzadkość. Dziwię się, że nikt tam nie zrobi z tym porządku. To nie wina TIRów, tylko brak wyobraźni ludzi. Ciężarówki i tak będą jeździć. Trzeba wbić w durne łepetyny kretynów za kółkami że jak stoi 70 to znaczy jechać 70 a nie ignorować. Te zakazy są z jakiegoś powodu. Może ustawienie wraków aut przed i za Kobierzycami lub na całej drodze od Jordanowa do Wrocławia uświadomi dupkom za kółkiem czym kończy się wyprzedzanie tam, gdzie tego robić się nie powinno. Skrzyżowanie pod kątem 90 stopni - tam do ku*** muszą postawić światła, albo ilość trupów przerośnie ludzką wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysl zanim napi. Re: Tam powinny być światła!!! IP: *.171.16.211.static.crowley.pl 24.09.09, 23:37 Jak okresliles 2 dni temu jakis pajac wyprzedzal.Gowno wiesz a piszesz z obelgami.Tam nikt nie wyprzedzal tylko tir zaczal tanczyc po drodze i skasowal osobowke w ktorej zginela jedna osoba a druga jest w ciezkim stanie z peknieta sledzioną,usunieta juz nerka i wielozlamaniowanymi zebrami.Byłem na miejscu zdazenia strażą poż. i wiem jak to bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colohgc Re: Tam powinny być światła!!! IP: 188.33.83.* 25.09.09, 09:28 Co do przebudowy tego skrzyżowania, jestem w 100% zgodny, ale NIE ŚWIATŁA !!!!!!!!! Popatrz kolego co się dzieje w Łagiewnikach jak są światła włączone !!! To zwiększa frustrację kierowców, którzy tracą tam 10 minut czasu, przez co próbują nadrobić ten czas na kolejnych kilometrach pechowej ''ósemki''. Jedynym rozsądnym i skutecznym rozwiązaniem jest wybudowanie tam dużego ronda, miejsca jest na tyle aby spokojnie połączyć te 3 drogi podporządkowane z główną ''ósemką''. Zaletą ronda jest spowolnienie ruchu, płynne włączanie się pojazdów z dróg podporządkowanych, oraz nie tworzenie takich zatorów jakie są przy światłach. Stawiając tam światła trzeba przeznaczyć co najmniej 3 - 4 minuty aby wygospodarować czas dla pojazdów oczekujących na owych 3 drogach podporządkowanych, wyobraź sobie co by działo się na krajowej ''ósemce'' w piątek w godzinach szczytu... Konkludując: Przebudowa TAK, Światła NIE, Rondo TAK ;) Dzierżoniowianin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timo Re: Tam powinny być światła!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 09:37 światła nie - słusznie, ale rondo mogłoby być. Jak lecisz 8 przez Wieruszów, Piotrków tam są ronda na bardzo podobnych skrzyżowaniach. Przed fotoradar. W Sycowie za to ustawili zajebiaszcze światła - pstryk i na tablicy masz numer rejestracyjny spóźnionego delikwenta i jego prędkość - reszta wie komu dziękować za czerwone. Jednak i tak debile potrafią pojechać lewym pasem by ominąć mechanizm blokujący. Tylko co z tego.... to droga tranzytowa, ruch duży, każdemu się śpieszy, TIRy i ciężarówki przeładowane, jełopy spóźnione, jak się nie wepchniesz to nie wyjedziesz z Kobierzyc - taka jest rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca z ósemki Re: Tam powinny być światła!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.09, 15:48 Cała ta droga to jedna wielka głupota konstrukcyjna. W Łagiewnikach korki bo ktoś światłami usprawnił ruch. Za Kobierzycami wypadki na skrzyżowaniach z drogą Środa Śl - Oława, bo komus wyszło taniej postawić fotoradar i "60" zamiast poszerzyć jezdnię i zrobić na środku dodatkowy pas dla skrętu w lewo. Efekty będą widoczne w zimie. Nawet ktoś jadąc 60 nie zahamuje na śliskiej jezdni gdy kilka samochodów będzie czekać zaraz za zakrętem aż ten z przodu skręci w lewo. Tak, wiem dostosowanie prędkości do warunków na drodze itd. ale może ktoś wydałby trochę więcej niż na znaki i fotoradar i przebudował bezpiecznie ósemkę. Kolejna sprawa - maszyny rolnicze a nawet ostatnio napotkana przeze mnie w Wilkowie Wlk. furmanka!!! Na zachodzie na drogach tej rangi co ósemka jest całkowity zakaz poruszania się maszynami rolniczymi. Tyle, że gminy zamiast rozdzielać kasę pomiędzy radnych wójtów i burmistrzów mogłyby wybudować drogi dla rolników. Może wtedy podczas żniw nie powstawałaby na asfalcie druga warstwa z mokrej gliny - trochę deszczu i następny czarny punkt murowany. Niestety zamiast wprowadzać usprawnienia komunikacyjne u nas stawia się kolejne ograniczenia i fotoradary co spowalnia ruch. Pustków Wilczkowski - ciekawe ile wydano na remont drogi, barierki i fotoradary a jezdnia nadal prowadzi przez środek wsi. Nie można było trochę dopłacić i ominąć wieś?! Kierunek na Warszawę - Mirków, Długołęka, Byków. Zbudowano dwupasmową drogę przez środek wsi. Szkoda, że nie dodano jeszcze małego pasa startowego. Ręce opadają. To kwestia wyobraźni projektantów i decydentów. Kretyni za kółkiem to osobny temat. Uważam jednak, że poprawa infrastruktury komunikacyjnej obniżyłaby znacząco odsetek kretyńskich odruchów na drodze spóźnionych i zdesperowanych kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nafta Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.217.146.194.generacja.pl 24.09.09, 18:32 komuś po prostu zależy na tym aby tiry jeździły po szosie a nie na lawetach kolejowych i spalały te litry diesla w paliwie wielki pieniądz jest i szkoda go tracić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontener Re:Wisla i Odra rzeka modra IP: *.pools.arcor-ip.net 24.09.09, 18:42 A czemu nie ma u was w Polsce transportu rzecznego? Stan Polaku nad Renem i zobacz jaki ruch transporterow z calej Europy na tej rzece. Maja kapital i go nie szanuja, ot polska gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re:Wisla i Odra rzeka modra 24.09.09, 18:57 Gość portalu: kontener napisał(a): > Stan Polaku nad > Renem i zobacz jaki ruch transporterow z calej Europy na tej rzece. Stań niePolaku nad Wisłą lub Odrą, to może zobaczysz różnicę w stosunku do Renu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolec Re:Wisla i Odra rzeka modra IP: *.ds.pg.gda.pl 24.09.09, 19:43 moze jego dziadek bral udzial w operacji "Die Wacht am Rhein" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pati-159 Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana 24.09.09, 18:42 "Zapewne ich średnia prędkość to 40kmh" - to to już chyba lekka przesada. Mieszkam przy ósemce i rzadko się zdarza widzieć tira jadącego z normalną prędkością, prawda jest taka że jeżdżą bardzo szybko nie patrzą na żadne ograniczenia, wyprzedzają gdzie się da i w ogóle, tylko dlaczego bo są więksi i im wszystko wolno??? Często gdy dochodzi do wypadków z udziałem tirów to oni są najmniej poszkodowani a giną niewinni ludzie z "mniejszych samochodów" bo tacy nie mają praktyczne żadnych szans w takim zderzeniu. My kierowcy samochodów osobowych tez się meczymy z korkami z drogami w złym stanie itd.itp. i też chcemy bezpiecznie dojechać do pracy, szkoły czy do domu. Najczęstszą przyczyną wypadków jest głupota kierowców, bo to że drogi są w złym stanie to każdy wie ale można chyba dostosować prędkość jazdy do warunków na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 18:54 Ja osoowym zapier.... często na pustej drodze 140 kmh, i po kilku godzinach po dojechaniu do celu okazuje się że moja średnia prędkość to ca 65 kmh. "My kierowcy > samochodów osobowych tez się meczymy z korkami z drogami w złym stanie > itd.itp. i też chcemy bezpiecznie dojechać do pracy, szkoły czy do domu. " - ba my do tego musimy się męczyć z tirami, za którymi jadąc nic nie widać. Jest to dla mnie mega niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aś Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 20:11 Gość portalu: gość napisał(a): Ja osoowym zapier.... często na pustej drodze 140 kmh, i po kilku godzinach po dojechaniu do celu okazuje się że moja średnia prędkość to ca 65 kmh. I właśnie przez takich debili jak Ty dochodzi do wypadków i giną niewinni ludzie jadący zgodnie z przepisami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kRZYK! Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 21:14 Jeździsz zgodnie z przepisami?? Owszem, to jest możliwe, pod warunkiem, że przemierzasz niewielkie odległości - pewnie ciągle te same odcinki dróg, przysłowiowo - do kościoła i z powrotem. Gdybyś jeździł po kraju, wiedziałbyś, że są drogi na których NIE DA się jechać przepisowo i jednocześnie BEZPIECZNIE! I nie chodzi tylko p prędkość. Z drugiej strony... jeśli TOBIE samemu zdarza się nieco przekroczyć prędkość... to nie masz prawa oceniać nikogo. Nie możesz mówić, że TY przekroczyłeś o tyle, a on jest wariat bo o więcej. Albo ...albo... poza tym kto dał CI porawo oceniać, że jechałeś bezpieczniej przekraczając prędkość mniej...niż ktoś kto jechał szybciej?? Prędkość zabija... nawet ta przepisowa, jeśli kierowca jest do d...y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russi To zostaw samochód w domu... IP: 90.156.110.* 24.09.09, 22:25 ... i weź kup bilet na intercity czy samolot. Licząc koszt paliwa przy prędkości 140 km/h - wyjdzie tyle samo - ale będziesz wypoczęty i może mniej głupot będziesz pisać. Na odcinku 500 km jadąc 140 km.h a jadąc przepisowo 90km.h na drogach pozamiejskich, twój zysk wyniesie maksymalnie 30 min. Paliwa pójdzie jednak o ponad 1/3 więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aś Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 23:33 @kRZYK! Tak, jeżdżę przepisowo cała drogę z Wrocławia do Łagiewnik i z powrotem też!! Dzień w dzień obserwuje debili, którym spieszy się nie wiadomo gdzie i nie potrafią przejechać przez wieś 50 tylko lecą 100!! Dwa dni temu jeden debil wyprzedzał 3 auta pod rząd wbił się przed auto, które jechało przede mną i zaczął ostro hamować bo fotoradar zobaczył! Mało co a nie doszło by do wypadku lub stłuczki!! Wczoraj ciężarówka nagle zahamowała na drodze bo kierowca przegapił zjazd na Wierzbice!! Też ledwo co kierowcy wyhamowali. Stan drogi to jedno ale bezmózgowie kierowców to drugie!! Mój narzeczony prosi mnie bym zmieniła prace, bo nie chce bym zginęła przez jakiegoś frajera. Tak, jeżdżę zgodnie z przepisami. Prawko mam od 4lat. Zero stłuczek, zero wypadków. I w dupie mam frajerów, którzy trąbią i błyskają długimi na mnie bo jadę zgodnie z przepisami czyli POWOLI ale BEZPIECZNIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.chello.pl 24.09.09, 22:23 I jaki z tego morał? Nie ma sensu zapie...ć, bo jest chamstwo i kretynizm. Zwolnij pojedziesz chwilkę dłużej, średnia spadnie nagle do 60. Chyba, że chcesz być chamem i zależy ci na tym, by w Polsce najwięcej ginęło ludzi na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawjacek Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.e-wro.net.pl 25.09.09, 08:58 > Ja osoowym zapier.... często na pustej drodze 140 kmh, i po kilku > godzinach po dojechaniu do celu okazuje się że moja średnia prędkość > to ca 65 kmh. To może włącz mózgownicę że gdybyś jechał najwyżej 100km/h to twoja średnia wcale by nie spadła. Wypadki są zwykle wtedy gdy ktoś parę sekund chciał przyśpieszyć np przy wyprzedzaniu Odpowiedz Link Zgłoś
pati-159 Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana 24.09.09, 19:11 Ok zwracam honor jeśli chodzi o tą średnią prędkość:)ja rozumiem że im się spieszy bo im szybciej dojadą do celu to dla nich lepiej ale dlaczego ma się to odbywać kosztem innych niewinnych ludzi??? Niestety często jest to wina pracodawców i warunków pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.ds.pg.gda.pl 24.09.09, 19:47 wg. policyjnych statystyk pojazdy ciężarowe powodują mało wypadków. w 2008 roku na 49 054 wypadków ciężarówki (z przyczepą czyli popularne tiry) spowodowały 942 co daje jakieś 2% z tymi bez przyczepy (1922 wypadki) łącznie spowodowały 2864 co podnosi całkowitą liczbę do 5,83% w ich wyniku zgineło 341 osób na 6730 - ergo tiry zabiły ok. 5% wszystkich ofiar wypadków drogowych. źródła : www.policja.pl/portal/pol/71/3159/Wypadki_spowodowane_przez_kierujacych_ciezarowkami.html www.policja.pl/portal/pol/8/43149/Wypadki_drogowe_w_Polsce_w_2008_r.html wiekszosc kierowców cięzarowek w ciągu miesiąca robi tyle kilometrów ile niedzielny kierowca przez całe życie. ich umiejętności i fachowość niepodważalnie popiera statystyka. a ze glosno jest o jakichs akcjach z udziałem ciezarowki ? przeciez bardziej medialne jest jak coś dużego jeb**** np. ostatnio Su-27 niż jak na wiejskiej dróżce spotka sie tico i cinquocento ;) Odpowiedz Link Zgłoś
baran1949 Bezmyślne rządy nie dbają o transport 24.09.09, 20:06 Dlaczego tyle idzie na drogi i nie ma dróg? Rozjeżdżają je tiry, zamiast transportu kolejowego, ekologicznego. Kolej pada, dróg nie ma, zatrute środowisko, codziennie giną ludzie, a rząd? Ma to gdzieś, podobnie UE. Dużo gadania, pisania, wywiadów, popisów i brak efektów. A drogi się buduje tak, że można dostać zawału. Jedna maszyna, 20 robotników siedzi na miedzy, jedzą, piją, palą, gadają. Można przejechać cały kraj i zobaczyć te ekipy. Nie ma żadnych szans na drogi i autostrady w Polsce, przecież tym nierobom nieźle płacą, a postępu nie ma. Tuż po oddaniu kawałka drogi wszystko się wali i od nowa. Przecież za to płaci całe społeczeństwo, życiem, zdrowiem, kosztami jazdy a każdemu z decydentów to wisi. Wyjdźcie dziennikarze na ulice z kamerami, nakręćcie to ogromne nieróbstwo, pokażcie w TV, pokażcie listy płac tych nierobów, bo władza ma wszystko co wiąże sie z potrzebami człowieka gdzieś. Władza dba o przyszłość ale swoją, o kolejne dobre koryto. Męczy nas kampaniami, sondażami, straszy. Jak tu żyć? Bieda totalna, nędza nawet, ale co może człowiek? Przetrwać i udawać, że nic nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bezmyślne rządy nie dbają o transport IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.09, 20:51 hau,hau,hau - tak odbieram twoją wypowiedź! napisz lepiej kiedy ostatni raz zgłosiłeś w straży miejskiej , na policji jakąś nieprawidłowość? kiedy zadzwoniłeś do zarządu dróg , lub władzy lokalnej ze skargą na nic nie robiących robotników? jak znam życie to nigdy!!!! ale za to w necie - bezpiecznie , prawie anonimowo to każdy jest macho!!!! a co wypadku..... to ani ten tir nie jest na rybnickich numerach , ani to coś w kukurydzy to nie autobus! wczoraj w top gear hamond nowsze autobusy rozwalał. to żółto-niebieskie coś chyba z muzeum ukradli!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Bezmyślne rządy nie dbają o transport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 23:14 > hau,hau,hau - tak odbieram twoją wypowiedź! napisz lepiej kiedy ostatni raz zgł > osiłeś w straży miejskiej , na policji jakąś nieprawidłowość? kiedy zadzwoniłeś > do zarządu dróg , lub władzy lokalnej ze skargą na nic nie robiących robotnikó > w? jak znam życie to nigdy!!!! Akurat zgadzam sie z osoba, którą tak zawzięcie krytykujesz. A odpowiadając na twoje pytanie: w ciągu ostatnich 2 tygodni - 5 razy: telefon do zarządu dróg w gminie Długołęka, wodociągów w Długołęce, policji we Wrocławiu, zarządu dróg we Wrocławiu i znowu do Długołęki. A wszystko to z powodu jakiegoś pie...nego bezmózga, który rozkopał ulice w Wilczycach, która łączy te wieś i Kiełczów ze Swojcem i pozwala uciec przed korkami kolo Korony. W maju jakiś debil z koparka przyjechał nie wiadomo po co, zerwał 20m2 asfaltu, a po 2 dniach zasypał ten syf tłuczniem i zostawił. Debil byl jeszcze na tyle głupi, ze zrobił to nierówno. Kilka samochodów urwało juz na tym gó...e zawieszenie (cały syf znajduje sie na ostrym zakręcie i jest totalnie nieoznakowany). Czy sadzisz ze jakaś urzędnicza menda sie tym zaintresowala? Nie! Nikt nie wie, kto rozkopał, po co, kto mu pozwolił. NIKT!. Co za popie...ny kraj. Moze sam wynajmę koparkę i rozkopie ulice przed urzędem gminy w Długołęce, to może jakiś ciul sie wtedy tym zainteresuje. Ten kraj pod radami Tuska to europejski Bangladesz. Nie obrażając Bangladeszu. Odpowiedz Link Zgłoś
pati-159 Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana 24.09.09, 20:23 może to i racja ale to nie zmienia faktu że kierowcy tirów(nie wszyscy oczywiście) zachowują się na drogach po chamsku,tak jakby nalezały do nich nie zważają na innych. czy nikomu się nie zdarzyło ze na widok zapierd**** tira we wstecznym lusterku lub "siedzącego na zderzaku" serce do gardło podchodziło. może i rzeczywiście udział procentowy w wypadkach na drogach jest niewielki ale to nie zmienia faktu że tiry sieja postrach na drogach. Niewiem czy inni też tak robią ale ja tak że na widok zapierd**** tira wolę ustapić mu lub przychamować lub zjechać z drogi czy cokolwiek. może to właśnie ostrożność innych kierowców zmniejsza liczbę wypadków. mnie widok pędzącego tira po prostu przeraża czy jadę, czy chcę przejść przez drogę, czy idę. takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadgraniczny Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 21:48 pie.... Hipolicie Kierowcy TIRów potrafią jeździć. Najgorszym brakiem zasad legitymują się kierowcy PKS z Krosna. Blokują skrzyżowania, zatrzymują się w miejscach zabronionych, wymuszają pierwszeństwo. HORROR. MPK potrafi przeprosić czy poczekać, Odpowiedz Link Zgłoś
darek_w1 Teraz może wreszcie coś zrobią 24.09.09, 20:32 Jak zdarzył się nagłośniony wypadek z dużą ilością ofiar to wreszcie zarząd dróg zdecyduje się zrobić coś z tym skrzyżowaniem. Tam jest bardzo niebezpiecznie, ale dopóki nie ma poważnego wypadku to zarządzający drogami mają wszystko w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadgraniczny Re: Autobus zderzył się z tirem, "8" zablokowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 21:53 pie.... Hipolicie Kierowcy TIRów potrafią jeździć. Najgorszym brakiem zasad legitymują się kierowcy PKS z Krosna. Blokują skrzyżowania, zatrzymują się w miejscach zabronionych, wymuszają pierwszeństwo. HORROR. MPK potrafi przeprosić czy poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
jatoja22 Autobus zderzył się z tirem, 14 osób rannych 24.09.09, 22:35 Ta droga do bezpiecznych nie nalezy. Zgineło na niej wielu ludzi, czesto młodych ktorzy mieli przed soba całe zycie. wiekszosc z nich była ofiarami kierowców tirów, którzy pedząc po drogach bezkarnie łamią przepisy. wiadomym jest, ze auto osobowe nie ma szans w zderzeniu z ciezarówka. Gdyby władze chciały cos z tym zrobic to juz by zrobiły. nie miejmy złudnych nadzieji. a co do koleji na tym odcinku to wątpie, ze nadejdzie taki dzien. zamknieto linie kilka lat temu, w nastawni otworzono bar, a gmina zainwestowała w gminna komunikacje autobusowa. takze, niestety tiry są i beda. beda nadal zabijac bezbronnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
plonatir Autobus zderzył się z tirem, 14 osób rannych 25.09.09, 13:11 Czemu wy wszyscy do kierowców ciężarówek macie wąty a większość wypadków to przez kierujących osobówkami bo oni np nie wiedzą że ciężarówka waży 40T i nie wyhamuje jak mu się jakieś gó... 1,5T wpieprzy i potem z tego robia sceny bo to kierowca ciezarówki zawinił a jest inaczej więc nie walcie takich głupot ze ciężarówki to i tamto tylko patrzcie jak wy głąby jeździcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Autobus zderzył się z tirem, 14 osób rannych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 15:48 to kierowca ciężarówki powinien chyba wiedzieć ile waży jego samochód i że cięzko mu będzie wyhamować i dostosować do tego prędkość jazdy. to może co powinniśmy ustępować każdemu tirowi i zjeżdżać z drogi bo oni tak dużo ważą i mogą nie wyhamować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Nie ma gorszych łajz od tych w słuzbowych osobwych IP: *.as.kn.pl 26.09.09, 12:27 Zadni tirowcy,zadni kierowcy autobusów! Czy wy slepi jestescie? Zauwazcie jak jezdza łajzy to kobiety i to faceci w słuzbowych opisanych osobowkach!Zreszta nie tylko opisanych bo wystarczy spojrzec na tablice rejestracyjne i styl jazdy tych oszołomow.Mam wrazenie ze zawsze sie strasznie spieszą,wpierd..ją sie na trzeciego wymuszają etc.Raz juz takiego krawacika wpusciłem na pobocze to potem przez 15 km mni nie chciał wyprzedzac.A,działo sie to na odcinku Kobierzyce-Łagiewniki.Teraz czekam na nastepnych ktorzy wymuszają pierwszenstwo jazdy.Niestety trzeba sie odpłacac takim samym zagrozeniem dla nich jak oni dla nas/mam na mysli kierowcow jadacych prawidlowo/Moze to ich nauczy pokory na drodze i unikną w przyszłosci śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Autobus zderzył się z tirem, 14 osób rannych IP: *.171.16.200.static.crowley.pl 03.10.09, 18:47 kierowa z autobusu nie przezyl :(( niech spoczywa w pokoju [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esso Autobus zderzył się z tirem,[*],13 osób rannych IP: *.dsl.alice.nl 09.10.09, 12:56 Wielce szkoda, szczegolnie jak sie ginie na stanowisku pracy, ktora sie lubi... Tez kocham kierowac autokarami, ale coraz czesciej boje sie wypadkow, mimo, ze jestem mlody (29 lat), sprawny i przewidujacy. Moze wlasnie dlatego...? [*] Odpowiedz Link Zgłoś