Dodaj do ulubionych

Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy

30.09.09, 16:01
". Argumentował, że oskarżony jest jeszcze młody, wcześniej nie był karany, ma
dobrą opinię, więc należy mu dać szansę. "

No pięknie, ale on jej nie dał szansy.

Dopóki sądy będą tkwić mentalnie w przejrzałych doktrynach źle pojętego
humanizmu, dopóty będziemy skazani na takie tragedie.
Obserwuj wątek
    • skalpel84 Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 16:04
      zastrzelic go jak psa !! a nie utrzymywac...
      • Gość: edek rozmontowac na organy bez znieczulenia IP: *.chello.pl 30.09.09, 16:21
        zasadniczo to koszt kuli jest za duzy na tego smiecia
        22 lata - duzo jeszcze zdrowych organow
        przypiac pasami do stolu zeby sie nie rzucal i wycinac, wycinac, wycinac....
        chorzy czekaja
        • Gość: no_mercy młody .. darować mu połowę kary .. w IP: *.prz.com.pl 30.09.09, 16:53
          kamieniołomie do ktorego powinien trafić mógłby być przykuty do
          taczek za jedną nogę a nie za obie ..
          • Gość: JP2 Przebaczcie mu - ofiara juz mu przebaczyla IP: 62.173.80.* 30.09.09, 18:55
            To mlody czlowiek - moze jeszcze tyle dobrego zrobic. Zalozyc
            przykladna rodzine - pracowac albo nawet firme zalozyc i zatrudnic
            wielu bezrobotnych. Sami widzicie ze zamiast zyc na nasz koszt
            powinien dostac szanse na godziwe i dostatnie zycie.
            • Gość: FulkoSS Człowieku, to poważna sprawa IP: *.kielce.vectranet.pl 30.09.09, 19:37
              a ty sobie jaja robisz !
            • Gość: darek Re: Przebaczcie mu - ofiara juz mu przebaczyla IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.09, 20:01
              Z racji młodego wieku oraz " wzorowego " zachowania ( brał udział w 2 bójkach
              )powinien zagrać w rosyjską ruletkę z tą różnicą , że w magazynku powinno być 5
              kul , a nie 1 . Przecież to młody chłopak , dajmy mu szansę . Szkoda , że ofiara
              jej nie miała.
        • Gość: x Re: rozmontowac na organy bez znieczulenia IP: *.2a.pl 30.09.09, 17:43
          Dokladnie, a za ewentulanie usyskane pieniadze z organow wesprzec rodzine
          tragicznie zmarlej. Po co mamy trakiegi smieca urzynywac 25 lat choc i tak
          lepiej zeby byl w wieznieu iz wypuszczony za np. 10 w zwiazku z jaks amnetsita
          itp. lat... to przeciez byl zupelnie badnycki bandziorski napad na niewinngeo
          czlowiega - brau udzil w dwoch bojkach juz to swiadczyc moze ze nie jest to
          normalny czlowiek
          • darr.darek no to popierać UPR, by walczyć z LEWĄ hołotą ! 30.09.09, 20:45
            Gość portalu: x napisał(a):
            >Po co mamy trakiegi smieca urzynywac 25 lat

Ten zbrodniarz nie będzie się nawet tyle wylegiwał na pryczy (na koszt
            podatników). We Francji z "dożywocia" mordercy wychodzą już po 7-miu latach.
            CAŁE lewodawstwo sił Czerwonej Hołoty zmierza w EU do skracania wyroków i
            silnego powrotu do idei lewicy bolszewickiej.

W Związku Sowieckim w czasach Stalina, gdy miliony były mordowane za samą
            przynależność do złej klasy społecznej lub do złej narodowości, w tym samym
            czasie w Sowietach znoszono karę śmierci dla morderców (dwukrotnie, na krótko, a
            jednak znoszono). Zwykle mordercy byli w Sowietach skazywani tylko do 10-ciu lat
            łagrów (najwyższy wymiar kary za morderstwo) i byli traktowani jako klasa wyższa
            wśród więźniów. Przez większość okresu Stalina więźniowie-mordercy i bandyci
            mieli zadanie sprawować nadzór nad więźniami politycznymi (wycofywano się
            dopiero później z tej praktyki, bo nawet hołota bolszewicka dostrzegała
            odrażającą stronę takiego lewicowego, awangardowego podejścia).

UPR to jedyna partia prawicowa ! UPR jako jedyna partia w Polsce od 20 lat
            niezmiennie głosi konieczność stosowania kary śmierci wobec morderców.
            UPR jako jedyna partia jest wściekle zwalczana przez wszystkie siły polityczne
            (co tylko dowodzi, że pozostali mają zadanie twardego trzymania się lewicowych
            dogmatów). Wystarczy przypomnieć, że również człowiek PiS przed ostatnimi
            wyborami zakazał wstępu do studia Korwinowi-Mikke, mimo że JKM mógłby wyłącznie
            odebrać głosy poparcia od pozującej na liberałów PO (to się nazywa sojusz sił
            lewicowych).

• Gość: greg Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy IP: 213.227.114.* 30.09.09, 16:23
        no, no! tylko nie jak psa!!!
      • msierak Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 20:13
        skalpel84 napisał:

> zastrzelic go jak psa !! a nie utrzymywac...

Jedno z Twoich przykazań mówi: "Nie zabijaj". Mam ci to mówić ja, ateista?
      • Gość: xxx Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 21:03
        Czego chcesz od psów?!?! Pies nawet wściekły nie zabija bez powodu. Tego
        sqrw_syna powinno się publicznie powiesić - jak człowieka... nie jak psa.
    • alfika Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 16:06
      rzeczywiście, opinię ma bardzo dobrą
      wręcz wyśmienitą
    • embriao Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 16:10
      Chłopie, doczytaj do końca a później pisz.
      W wersji prokuratury mógł liczyć na zwolnienie po 30 latach a sąd zasądził, że po 25ciu. Robi ci to taką różnicę? Bo ja mam wrażenie, że dziennikarz nie dopisał/dosłyszał ;P
      • adeinwan Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 18:17

> Chłopie, doczytaj do końca a później pisz.

Ależ doczytałem. 25 czy 30, to nie ma różnicy. Liczy się argumentacja, jaką
        sędzia podparł taki, a nie inny wyrok.

Tak nawiasem mówiąc. Tak kończy się warunkowe wypuszczanie morderców po 25 latach:

wiadomosci.onet.pl/2702,2052238,byl_w_wiezieniu_wiecej_lat__niz_zyla_jego_ofiara,wydarzenie_lokalne.html
        • real_mr_pope Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 19:57
          > Ależ doczytałem. 25 czy 30, to nie ma różnicy. Liczy się
          > argumentacja, jaką sędzia podparł taki, a nie inny wyrok.

Sąd bierze taką argumentację z urzędu, nie z własnych fantazji.
          • Gość: Raf Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy IP: 79.110.196.* 30.09.09, 22:10

> Sąd bierze taką argumentację z urzędu, nie z własnych fantazji.

Prawo przewiduje karę za morderstwo od 12 lat do bezwarunkowego dożywocia.
            Sędzia ma pełną swobodę decyzji co do o wysokości kary. Skoro nie ma kary
            śmierci, niechże wymierzają najsurowszy wymiar kary...
            • real_mr_pope Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 02.10.09, 18:43
              I wymierzył: dożywocie. To, że zgodził się na możliwość ubiegania
              się o przedterminowe zwolnienie po 25 latach nie zmieni dożywocia w
              pięcioletnią odsiadkę.
      • Gość: KasiaFigura Gdyby to był Romek Polański,,, IP: *.chello.pl 30.09.09, 20:45
        to bym go broniła! Razem z Kutzem, Stalińska i resztą naszej bandy!
    • mol_chemiczny Brał udział w dwóch bójkach, ale ma dobrą opinię 30.09.09, 16:17
      "Przed sądem tłumaczył, że był zły, bo uczestniczył tej nocy w dwóch bójkach".
      "[Sąd] argumentował, że oskarżony jest jeszcze młody, wcześniej nie był karany, ma dobrą opinię (...)".

Ciekawa logika.
    • joymachine po 25 wyjdzie i zabije jak nożownik w Poznaniu 30.09.09, 16:17
      dziekuje za taka resocjalizacje... niech sie zdecydują: albo smierć albo go
      puszczają wolno i resocjalizują, bo wiezienie to wylegarnia bandziorów.
      • Gość: tosiek Re: po 25 wyjdzie i zabije jak nożownik w Poznani IP: *.chello.pl 30.09.09, 16:31
        WYRWAĆ CHWASTA !
      • Gość: szymon28 Re: po 25 wyjdzie i zabije jak nożownik w Poznani IP: *.cmbg.cable.ntl.com 30.09.09, 18:32
        ja nia rozumie jednej rzeczy skoro dozywocie to jakim prawem jakies ubieganie
        sie o wczesniejsze zwolnienie, a druga sprawa , kara smierci - zapomnijcie zaraz
        odezwa sie rozmaitej masci ogranizacje obrony praw tego i tamtego ktore bronia
        takich smieci. kara powinna byc surowa i egzekwowana do konca bez zadnych
        warunkow lagodzacych bo kara ma odstraszac a wiezienia maja sie bac , jak jakis
        zlodziej posiedzi 5 lat i przez ten czas zamiast tv i ping-ponga bedzie robil w
        polu to pomysli zanim drugi raz ukradnie, a jak bedzie mial w wiezieniu tv sat
        itp, to pomysli ; pie... najwyzej jak mnie zlapia to wczasy
    • maryjan_pazdzioch Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 16:31
      zobaczymy czy ten cw_el bedzie taki mocny w celi hehe tam to on bedzie robil za dziewczynke ;-)
      • adeinwan Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 18:18
        Nie będzie. Zacw...i robią pijani rowerzyści i handlarze marihuaną. Mordercy
        mają duży respekt wśród więźniów.
      • Gość: przechodzień Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy IP: *.chello.pl 30.09.09, 18:38
        Nie uważasz, twardzielu, że mężczyźni, którzy "kobiece role
        erotyczne" powierzają takiemu cw_elowi, mają niemałe problemy z
        określeniem własnej seksualności? Mówiąc prościej - wg mnie to
        zboczeńcy, homoseksualiści. Za zabicie bez powodu i zgwałcenie
        młodej dziewczyny normalny mężczyzna - jeśli chce jakoś ukarać
        winnego - zabija, bije lub czyni jego życie przykrym, ale jeśli
        mężczyzna gwałci drugiego mężczyznę, to bez wątpienia jest po prostu
        pedałem.
    • polak_kr Tego typu przestępstwo powinno podpadać pod 30.09.09, 16:37
      karę śmierci. Ktoś kto świadomie kogoś katuje nie zasługuje aby żyć
      w Polsce.
    • yanfhowah Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 16:38
      Argumentował, że oskarżony jest jeszcze młody, wcześniej nie był
      karany, ma
      dobrą opinię, więc należy mu dać szansę. "

OCZYWISCIE dajcie mu szanse moze jeszcze zdazy zamordowac kogos z
      rodziny sedzi co go skazala,,,,,
    • Gość: Mati Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 16:54
      > Dopóki sądy będą tkwić mentalnie w przejrzałych doktrynach źle
      pojętego
      > humanizmu, dopóty będziemy skazani na takie tragedie.

Naprawdę wierzysz, że mordując ją zastanawiał się nad konsekwencjami?
      Myślał "pewnie dadzą mi tylko dożywocie, ale już po 25 latach będę
      mógł wyjść, w sumie może być"? Otóż nie sądzę, aby tak myślał. Tak,
      mogę zgodzić się z argumentami ekonomicznymi (po co, za grube
      pieniądze, utrzymywać bandziora?), nawet jeśli zabijanie dla
      pieniędzy wydaje mi się lekko niesmaczne. Ale głoszenie, że takie
      'łagodne' wyroki zachęcają przestępców uważam za bzdurę. Czy naprawdę
      nikt nie ma dość wyobraźni, żeby zdać sobie sprawę, że nawet to 25
      lat to nie jest tydzień?
    • cheir Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 16:55
      I teraz ja mam łożyć ze swych podatków na utrzymanie tego "czegoś"? Osobiście
      jestem zwolennikiem kary śmierci, kto odbiera świadomie życie ten nie
      zasługuje na własne. Kula w potylice - to jest najlepsza resocjalizacja.
      • Gość: zorro_zx Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy IP: 82.177.4.* 30.09.09, 17:01
        Dostaje dożywocie (ok) i od razu praktycznie złagodzenie kary - idiotyzm.
      • Gość: mkk Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 30.09.09, 18:25
        najpierw zgwalcic, potem torturowac a dopiero na koncu kulka w leb!
        • Gość: albis Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.09, 19:52
          Nie! Torturować tak, by kulka nie była potrzebna. Lecz skoro kara śmierci jest "niehumanitarna" (w przeciwieństwie do gwałcenia i mordowania niewinnych) to ostatecznie niech będzie więzienie, lecz z odpowiednimi warunkami. Jakimi? Jak w Chinach, Kambodży, Iraku Hussajna czy innych podobnych krajach. Wystarczyłoby kilka lat...
      • olek_01 Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 01.10.09, 11:20
        cheir ,masz rację - ja jestem jak najbardziej za zawieszeniem dla tego
        sku...syna - najlepiej w środku Świdnicy i na latarni.DLACZEGO NIE MA KARY
        ŚMIERCI dla takich sku...eli ???!!!
    • gupirowerzysta Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 17:01
      Nic nie ma o narodowości mordercy ponieważ Gazeta chce uniknąć jazdy po
      rumunach,cyganach itp. DZiękuje za uwage.
      • drojb Re:A po co ci narodowość? Dla nacjo-alibi? 30.09.09, 23:20
        że niby "nie, nasi nigdy czegoś takiego..." A o Pyrzyckim słyszałeś?
    • alpepe Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 17:02
      jest młody, ale za 25 lat będzie stary i wyjdzie na wolność bez wiedzy, jak
      wygląda świat, po paru miesiącach pewnie znów kogoś zabije, by rozładować
      frustrację. Takie chwasty powinno się wyrywać, albo choćby izolować
      dożywotnio, bo chyba tylko wariat wierzy, że ten człowiek się poprawi przez
      długoletnią odsetkę.
      • alpepe Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 17:43
        miało być: odsiadkę
    • oservattoreromano Parę dni temu tez zabił... 30.09.09, 17:19
      Parę dni temu kryminalista po dwudziestoparoletniej odsiadce zabił na dworcu w
      Katowicach 22 -letniego mężczyznę. To drugi jego mord.
      Uzasadnienie wyroku z argumentacją, że należy dać oskarżonemu szansę i
      pozwolić wyjść po 25-ciu latach na wolność jest kuriozalne. Po 25- ciu latach
      dopiero bezie z niego bandyta. W resocjalizację nie wierzy nikt, nawet ten
      sędzia, który daje szansę On ją daje, bo tak przewiduje kodeks, natomiast sam
      w poprawę nie wierzy.zamykać na c
      Za zabójstwo z premedytacją należny skazywać mordercę na bezwzględne
      dożywocie. Samo życie- np. zabójstwo na dworcu w Katowicach- pokazuje, że tak
      powinno być.
      Te warunkowe wyjścia to zwykłe prawnicze "gusła" służące do czarowania
      społeczeństwa, że prawo jest humanitarne.
      • drojb Re: W twojej wypowiedzi jest sprzeczność 30.09.09, 23:25
        Skoro więzienie nie resocjalizuje - to po co tam trzymać ludzi? Może lepiej od
        razu palić na stosie - w tradycji katolickiego miłosierdzia?
        A na poważnie: należy utyskiwać na brak resocjalizacji, przeludnienie w
        więzieniach (co jest skutkiem zbyt surowego prawa) - a nie na za małą wysokość
        wyroków.
    • Gość: stick Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy IP: *.chello.pl 30.09.09, 17:29
      za takie cos bedzie mial w pierdl.u 25 lat piekla
      ja nie wiem czy nie gorsze niz tak po prostu kula w leb i do widzenia
    • adamdark01 Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 17:34
      prokurator żądał po 30 latach prosić o zmniejszenie kary, a sędzia,
      uzasadniając,że nie był karany i młody,trzeba dać mu szansę,do czego
      Panie Sędzio? do jeszcze kilka morderstw z premedytacją? garbatego
      mogiła wyrówna,jak zamordował dziewczynę nie winną, przypadkowo znalazła się
      na jego drodze,był po bijatyce,a to znaczy,że jest agresywny,do kibla z nim,za
      nie winną śmierć na 50 lat !!!!!tak trzeba
      karać,a nie łagodzić,bo może jeszcze będzie z niego człowiek,nigdy,nigdy !!!.
      takim miejsce na cmentarzu za płotem,nie z ludźmi.
      pozdrawiam przyjaciół.
      adamdark.
    • oelefante Rodzice Ewy będą płacili za wygodne życie bandyty 30.09.09, 17:42
      Z ich pieniędzy będzie mu fundowane żarcie, ciepło, ubrania, rozrywki...
      Świetne prawo, nie ma co.
      Uczciwy człowiek, by to wszystko mieć, musi ciężko pracować. Bandzior ma to w
      nagrodę za gwałt i morderstwo.
      Powinien wisieć. Byłoby taniej i byłaby gwarancja, że już nigdy nikogo nie
      skrzywdzi.
      • j_1985 Re: Rodzice Ewy będą płacili za wygodne życie ban 30.09.09, 18:17
        oelefante napisał:

> Z ich pieniędzy będzie mu fundowane żarcie, ciepło, ubrania, rozrywki...
        > Świetne prawo, nie ma co.
        > Uczciwy człowiek, by to wszystko mieć, musi ciężko pracować. Bandzior ma to w
        > nagrodę za gwałt i morderstwo.
        > Powinien wisieć. Byłoby taniej i byłaby gwarancja, że już nigdy nikogo nie
        > skrzywdzi.

Spokojnie, jak koledzy z paki dowiedza sie (a dowiedza sie na pewno) ze siedzi
        "za majtki", to bedzie mial lekko mowiac przeje...ane i nawet bardzo
        prawdopodobne bedzie, ze "popelni samobojstwo poprzez powieszenie" - oczywiscie
        wiadomo co sie tak naprawde stanie w takim przypadku - i dobrze! Jesli ktos sie
        nie nadaje do zycia w spoleczenstwie, to nalezy, moim zdaniem, go z niego
        usuwac, po prostu.
        • adeinwan Re: Rodzice Ewy będą płacili za wygodne życie ban 30.09.09, 18:27
          Mam nadzieję, że Twoje proroctwo okaże się prawdziwe. Niestety, media rzadko
          informują o przypadkach śmierci tego typu zboczeńców. Albo więc jest nakaz z
          góry, by nie informować albo po prostu takie przypadki się nie zdarzają...
          • j_1985 Re: Rodzice Ewy będą płacili za wygodne życie ban 30.09.09, 19:36
            adeinwan napisał:

> Mam nadzieję, że Twoje proroctwo okaże się prawdziwe. Niestety, media rzadko
            > informują o przypadkach śmierci tego typu zboczeńców. Albo więc jest nakaz z
            > góry, by nie informować albo po prostu takie przypadki się nie zdarzają...

Taki czyn klasyfikowany jest jako samobójstwo. Szczerze nie ogladam na biezaco
            wiadomosci, ale nigdy nie pamietam, zeby kiedokolwiek informowano mnie za pomoca
            tv o jakimkolwiek samobojstwie. Byc moze zdarzaly sie szczatkowo takie
            informacje ale niezbyt "buńczucznie" przedstawiane. Osobiscie uwazam, ze temat
            samobojstwa jest dla mediow znikomym kąskiem.

A ze facet bedzie mial tam nieciekawie jestem bardziej niz przekonany. No chyba,
            ze - przepraszam - jest znana i mocno ulozona postacia w odpowiednim
            (pol)swiatku, ale jesli wierzyc temu co o nim stwierdzono, raczej to zwykly
            aktualnie przerażony chłopek. Oj nie wroze mu milo spedzonego czasu z
            "sublokatorami". Gwalciciele i pedofile sa gnebieni na maxa przez wspolwiezniow
            - to dosc powszechnie znana teoria (dla mnie teoria, bo paki nie zaliczalem:)
      • Gość: eugeniuszmg Re: Rodzice Ewy będą płacili za wygodne życie ban IP: *.as.kn.pl 02.10.09, 14:57
        Masz słuszną rację,ale nic nie zrobisz,ani Ty ani Ja.To jest chory kraj a w nim
        chore prawo.Zawsze byłem i nadal jestem za prawem dżungli dla takich
        zwyrodnialców, obojętnie co do ich wieku.
    • w_i_o_s_n_a Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 17:46
      myślę że z takim paragrafem ,,dzieciak ,, będzie miał prze..ne w
      kiciu do samego końca swojego wyroku . w kryminale też jest prawo
      nie pisane i o ile pamiętam to za gwałty na kobietach i mord na
      dzieciach skazany nie ma praw wśród braci więziennej i czasami się
      cieszę że kryminaliści to też LUDZIE
      • Gość: dziadek Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.09, 18:47
        Znam życie i w ZK wlos mu z glowy nie spadnie.A kryminaliści ,zlodzieje pedofile
        i pedaly nigdy nie będą braćmi.Do nich przyznają sie wielcy humaniści ktorym w
        glowach poprzewracało się z dobrobytu.i nawolują do tolerancji.JPII powiedział
        iżBóg jest naturą, a w naturze niema miejsca na litość, milosierdzie,
        współczucie.Mnie szarego czlowieka jako podatnika ukarano abym łożył na
        utrzymanie takiej padliny. Dla mordercy jest tylko jedna kara-śmierć.
    • gazeta_mi_placi Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 17:55
      A jakby był w średnim wieku i miał dobrą opinię to co?
      Akurat jak już brać pod uwagę wiek to w drugą stronę: jak ktoś w wieku dajmy na
      to 40 lat popełnił przestępstwo,a wcześniej miał dobrą opinię,to lepiej rokuje
      niż gdy ktoś już w wieku 20 lat morduje.
      Dożywocie dla niego.
    • pontios Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 18:28
      Dac mu szanse ?.Na co ?.
      Czlowiek ktory w taki sposob odbiera zycie innemu czlowiekowi nie ma miejsca w
      spoleczenstwie.
    • zielony.raj Ale z facetów "bohaterzy"! Atakują kobiety 30.09.09, 19:01
      dzieci, a nie z równymi sobie sił fizyczną.
      Wyżywają się na słabszych, bo są głupimi przymułami cofniętymi o tysiące lat w
      ewolucji.
    • siegheil18 Kara śmierci !!! 30.09.09, 19:44
      ustawić szubienice w centralnym punkcie miasta/miejscowości gdzie żyła
      dziewczyna jeśli więzień nie przeprasza i nie czuje żalu i wstydu za
      popełnione haniebnie zbrodnie jest uprzednio brutalnie torturowany , cały jego
      majątek jest odbierany i przekazywany na rzecz rodziny dziewczyny publicznie
      poniżony może iść na śmierć do piekła , piękna wizja SILNY NARÓD WIELKA
      OJCZYZNA !!
    • wiaderko.stefana Pobrać mu nerki, wątrobę i serce 30.09.09, 20:03
      To, że mu w pierdlu zrobią z odbytu jesień średniowiecza, to żadna pociecha
      dla społeczeństwa. Kara śmierci wyrównałaby rachunki. Społeczenstwo straciło
      wartościową osobę, a mogłoby w zamian dostać organy do przeszczepu. A tak,
      będziemy płacić za utrzymanie tego chwasta przez tyle lat...
    • lena_madzia Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 20:24

Za takie coś to powinni od razu wieszać/ewentualnie na krzesło
      wysyłać, a nie jeszcze żryć takiemu dawać na koszt państwa.
      On sie bedzie w tym więzieniu po dupsku drapał, opie..lał, i jeszcze
      żarł za darmo!!!
    • stjerneisfolket Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 21:17
      Dozywocie nie przejdzie, Unia ma alergie na to slowo, wiecie oni przeciez maja
      zasady. Nie rozumiem jednak idei wiezienia, siedzenia na dupie,
      jedzenia za darmo i wyrabiania ''wartosciowych'' kontaktow na przyszlosc.
      Nigdy nie moglam pojac dlaczego wszyscy wiezniowie nie pracuja robiac
      cokolwiek. Oplacaliby swoje utrzymanie, a reszte mogliby odkladac, co
      normalniejszych uchroniloby to moze od powrotu za kraty. Co robic? Jak cos
      zmienic? Czemu bydlaki maja wczasy za nasze pieniadze? Niech ktos mi odpowie.
      • Gość: wiezien Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy IP: *.95-102-20.t-com.sk 30.09.09, 21:28
        nie rozumiesz idei wiezienia?

zrob sobie taki test, zamknij sie w swoim pokoju na 1 miesiac, wystaw za drzwi
        telewizor komputer ksiazki gazety radio itp

mysle ze po tygodniu zaczniesz rozumiec
        • miken1200 Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 30.09.09, 22:07
          Skazani nie mają TV? I książek z więziennej biblioteki też nie mogą brać? A to
          nowości się dowiedziałem.
      • Gość: faba Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 13:11
        Poza życiem,człowiek ma jeszcze coś bardzo cennego-
        wolność.Odbierając mu wolność i skazując na dożywotnią izolację
        każemy mu żyć z jego winą,wyrzutami sumienia,myślami.Odebrał życie i
        nie będzie miał też nigdy
        własnego.Domu,rodziny,pracy,wakacji,spacerów z psem,zabaw z
        dzieckiem itd.Pozbawił tę dziewczynę życia i potencjalnie odebrał
        jej to wszystko.Sam żyje i siebie też tego pozbawił.To jest
        prawdziwa kara.Kara śmierci niczego nie załatwi-tak naprawdę uwalnia
        winnego od 'życia bez życia'.
      • real_mr_pope Re: Dożywocie za zabójstwo siedemnastoletniej Ewy 02.10.09, 18:52
        Naprawdę chciałabyś, żeby morderca i gwałciciel przebywał w
        miejscach publicznych, choćby były to roboty przy autostradzie pod
        nadzorem strażników? Poczekaj kilka lat. Chłopak weźmie taką robotę
        z pocałowaniem ręki. A wtedy powiesz, że nie dość, że ma wakacje, to
        jeszcze gwarantowaną pracę kosztem reszty społeczeństwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka